GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κι ένας αράπης να σας κάνει αέρα...

Γράφει η Λώρη Κέζα Το γενικό πλαίσιο το ξεχνάμε, τι εστί «κομμουνισμός», τι υπήρξε η Σοβιετική Ενωση, πώς πορεύτηκε στον χρόνο το ΚΚΕ...

Γράφει η Λώρη Κέζα

Το γενικό πλαίσιο το ξεχνάμε, τι εστί «κομμουνισμός», τι υπήρξε η Σοβιετική Ενωση, πώς πορεύτηκε στον χρόνο το ΚΚΕ. Τα ξεχνάμε και πάμε απευθείας στον 21ο αιώνα, σε μια χώρα που παράγει ελάχιστα, έχει άδεια ταμεία και ζει με δανεικά. Σε αυτή τη χώρα λοιπόν πολιτεύεται η κυρία Αλέκα Παπαρήγα η οποία τους αποκαλεί όλους «λαϊκιστές». Εκείνη απευθύνεται στον λαό με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αίσθημα ευθύνης. Επικαλείται τη λογική και προτείνει πρόγραμμα ανάπτυξης που «δεν είναι για τη Δευτέρα Παρουσία».
Θα εξασφαλίσει λοιπόν «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», δηλαδή θα μειώσει την ανεργία από το 20% στο 0%. Αν όμως τύχει και κάποιος βρεθεί χωρίς δουλειά θα του δίνει επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (περισσότερα από όσα λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι). Κι αν σε κάποιον καλαρέσει το επίδομα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Στην Ελλάδα της κουκουεδικής διακυβέρνησης το επίδομα ανεργίας θα καταβάλλεται «για όσο χρόνο διαρκεί η απεργία», εσαεί.
Παρά την κρίση το ΚΚΕ κρατά τα νούμερα από την εποχή των παχέων αγελάδων. Κατώτατος μισθός, για όλους ανεξαιρέτως, τα 1.400 ευρώ. Και νά 'ταν μόνο αυτό.
Όλα τούτα αφορολόγητα. Δηλαδή σε μια οικογένεια που δουλεύουν και οι δύο γονείς, με δύο παιδιά, το αφορολόγητο πάει στις 50.000. Και νά ’ταν μόνο αυτό. Χαρίζει και σπίτια το ΚΚΕ, διαγράφει κατά το ήμισυ τα στεγαστικά δάνεια που είναι κάτω των 200.000. Δικές τους θα είναι οι τράπεζες, ό,τι θέλουν θα κάνουν. Κάπου εδώ κανονικά θα έμπαινε στο πρόγραμμα και το «ένας αράπης να σας κάνει αέρα» αλλά δεν πρόλαβαν να κάνουν τη μελέτη για την ένταξη των εργατών με αφρικανική χώρα προέλευσης.
Όλα τα παραπάνω θα ήταν εφικτά, αν κυβερνούσε το ΚΚΕ για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα είχε ως αντιπολίτευση το ΚΚΕ. Οσο νιώθουν ότι έχουν απέναντι «κόμματα εξουσίας» τους πιάνει η νιχιλιστική τους διάθεση. Θέλουν να πατάξουν την παραγωγικότητα. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα προέρχονται από τη χαλυβουργία και από τα λιμάνια. Στη Χαλυβουργική χαιρετίζουν 220 ημέρες απεργίας. Χαιρετίζουν, περηφανεύονται και διεκδικούν να μην απολυθεί κανείς. Παραβλέπουν τα δεδομένα: η οικοδομή δεν δουλεύει και η ζήτηση του προϊόντος έπεσε κατά 40%. Υπήρξε εργοδοτική πρόταση για πεντάωρες βάρδιες για ένα τετράμηνο γιατί η παραγωγή δεν μπορούσε να απορροφηθεί. Η απάντηση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ ήταν να παραμείνει το οκτάωρο, να μην απολυθεί κανείς και τα σίδερα να τα μασάει ο Μάνεσης.
Ο μαξιμαλισμός των αιτημάτων θα πετύχει ένα πράγμα: να κλείσει το εργοστάσιο και να μείνουν όλοι στον δρόμο. Τα ίδια κάνουν οι κουκουέδες σε βάρος του νησιωτικού τουρισμού. Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στα καράβια, λίγοι ρισκάρουν να εγκλωβιστούν, να χάσουν το αεροπορικό εισιτήριο της επιστροφής. Αν λοιπόν το Πάσχα το ΚΚΕ πανηγύριζε για τη σκληρή στάση του απέναντι στους εφοπλιστές, τώρα θα πρέπει να αναγνωρίσει το μερίδιο ευθύνης για την απροθυμία του κόσμου να ταξιδέψει.
Είπαμε όμως. Το ΚΚΕ αυτά τα κάνει επειδή δεν έχει εξουσία. Εκεί που έχει εξουσία είναι ο χειρότερος δυνάστης. Το βλέπουμε στις επιχειρήσεις του, όπου αθόρυβα γίνονται μαζικές απολύσεις. Αντιγράφουμε ενδεικτικά αποσπάσματα από ανακοίνωση των απολυμένων στον σταθμό 902: «Προσπαθήσαμε να οργανωθούμε για πρώτη φορά, γιατί μέσα στο σταθμό απαγορευότανε από πάντα η συνδικαλιστική οργάνωση». Βάλανε χαφιέδες ανάμεσα στους εργαζόμενους, κατόπιν έστειλαν άτομα στο συνδικαλιστικό όργανο για να διαβάλει τους απολυμένους και υποχρέωναν τους εργαζόμενους στον Περισσό να κάνουν «περιφρούρηση» μην τυχόν και πλησιάσουν το κτίριο οι απολυμένοι.
Τα ίδια έκανε η κυρία Παπαρήγα και στην άλλη εταιρεία του κόμματος, την Τυποεκδοτική. Και εκεί απέλυε αβέρτα. Γιατί η «ΚΚΕ ΑΕ» μπορεί να απολύει χωρίς τον φόβο να κλείσουν οι συνδικαλιστές το μαγαζί για 220 ημέρες. Υπήρχε μάλιστα και ιδεολογικό πάτημα για τη Γενική Γραμματέα: «Είναι επιχείρηση που δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και επομένως έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες. Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται απολύσεις. Είμαστε στόχος μιας επίθεσης που μας παρουσιάζει ως μια κερδοφόρα επιχείρηση. Εμείς έχουμε μεγάλη συρρίκνωση των εργασιών μας. Εμείς παλεύουμε κατά του καπιταλισμού». Η απόλυτη τρέλα.

6 σχόλια

  1. ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ.ΔΕΝ ΕΧΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΣΘΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς αγαπητή κότα του μικροαστισμού(διότι ούτε μεσοαστή δεν καταφέρατε να γίνετε...),τι αντιπροτείνετε?-εκτός βέβαια από το να τρώτε σούσι στο Νobu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Quiz ..για προχωρημένους...

    ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΕ ΤΗΝ ΛΙΑΝΑ ?

    Βλέποντας το γιαούρτι που είχε φάει στη μάπα η Κανέλλη, αν δεν κάνω λάθος σε μια διαδήλωση πέρσι το καλοκαίρι μου δημιουργήθηκε αμέσως η απορία.

    Ποιος κερατάς γιαούρτωσε την Λιάνα ?

    Να ήταν ΝΔΙΤΗΣ, δεν νομίζω γιατί οι ΝΔΙΤΕΣ είναι πολύ υπεράνω.
    Να ήταν ΠΑΣΟΚΟΣ, δεν νομίζω γιατί οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν κατέβαιναν
    τότε σε απεργίες.
    Να ήταν ΚΟΥΚΟΥΔΙ, δεν νομίζω γιατί οι ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ δεν κάνουν τέτοια πράγματα στους δικούς τους,ούτε για προβοκάτσια.
    Να ήταν ΧΑΓΙΤΗΣ,δεν νομίζω γιατί αυτοί μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό.

    Ποιοι να ήταν.....ποιοι να ήταν!

    Ο ευρών θα πάρει δωρεάν κουπόνια για
    να προμηθευτεί ...πετρέλαιο από τον Τσάβες.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η "ανάλυση" που κάνει η "δημοσιογράφος" είναι σε επίπεδο ακροδεξιάς αντικομμουνιστικής προπαγάνδας του 1950. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι δημοσιογράφος με "ειδίκευση" σε ΛΑΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που μ' αρέσει σε ανθρωπάρια σαν την υποτιθέμενη δημοσιογράφο του αισχρού αυτού κειμένου, είναι πως κάνουν σαν πειθαρχημένα ζώα την βρωμοδουλειά που τους αναθέτουν, γλείφουν, διαβάλουν, προσπαθούν με κάθε τρόπο ν' αναδειχτούν στον επαγγελματικό τους χώρο κι ένα ωραίο πρωί,το αφεντικό τους ρίχνει μιά κλωτσιά και τα πετάει έξω από την πόρτα.

    Εξακολούθησε γυμνοσάλιαγκα, και σε μερικά χρόνια όταν θα σε συναντήσω στο δρόμο άνεργη, τρελαμμένη από τα ψυχοφάρμακα και το αλκοόλ, μπορεί, λέω μπορεί, να σε συμπονέσω και να σου δώσω δυό δεκάρες ελεημοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα σημερινά γεγονότα ( επεισόδιο στον Αντέννα, άμυνα 25χρονου απέναντι σε 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη κλπ ) δείχνουν πολλά πράγματα, αλλά το κυριότερο είναι έχει ξεφύγει η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Οδηγούμαστε σε πτώχευση και "εμφύλιο πόλεμο" , εκτός αν...

    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να δώσουν λύση σε κυβέρνηση συνεργασίας ή οικουμενική.
    Σύριζα και ΑΝΕΛ του Καμμένου, με την ΑΠΟΛΥΤΗ άρνηση "ΟΧΙ στο μνημόνιο", οδηγούν σε άμεση παύση δανείων του εξωτερικού και του ΕΣΠΑ, πρόκληση πανικού, φυγή καταθέσεων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό, εσωτερική κατάρρευση.
    Το Πασοκ του Βενιζέλου, λόγω της άθλιας φορομπηχτικής πολιτικής ( χαράτσια, έκτακτες εισφορές, μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, φάρμακα, γιατρούς, σε σχολεία, σε νοσοκομεία,σε δήμους, στις άθλιες νεες φορολογικές δηλώσεις, το μπάχαλο στις Πανελλαδικές κλπ ) έχει προκαλέσει την οργή και το μίσος ακόμα και των ψηφοφόρων του, ενώ υστερεί και στο τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Οι καθημερινές ληστείες δεν λύνονται ούτε με τον "αφοπλισμό" της Αστυνομίας ( Σύριζα ), ούτε με παράλληλους μηχανισμούς ( Χ.Α ).

    Οι πολίτες, μπροστά σε αυτό το χάος στην Οικονομία και στη Δημόσια Ασφάλεια, έχουν να επιλέξουν τη ΜΕΣΗ ΟΔΟ, μια μέση λύση, πριν έρθουν τα χειρότερα. Μια ισχυρή, σε ποσοστά, Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη διαφορά από το νεφελώδες οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα του Σύριζα, με ΑΜΕΣΗ επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( αλλαγές σε χαράτσι στη ΔΕΗ, στις φορολογικές δηλώσεις, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ), με εκζήτηση κοινωνικής συναίνεσης από όλα τα κόμματα ( ιδέες, προτάσεις για την οικονομία- κοινή γραμμή απέναντι στην ΕΕ ), με επιβολή της δημόσιας τάξης σε όσους παρανομούν ( χωρίς την αυταρχικότητητα της κυβέρνησης πασοκ ), με ανάπτυξη- προσέλκυση επενδύσεων και ΕΣΠΑ,μόνο αυτή μπορεί να αποτρέψει το επερχόμενο ΧΑΟΣ,τη πτώχευση,την εμφύλια σύρραξη μεταξύ των άκρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση