GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καίγονται Κολοράντο και Μεξικό

Πάνω από 500 πυροσβέστες- που αναμένονται να φτάσουν τους 800- έχουν πέσει από χθες στη μάχη με τις φλόγες στο Κολοράντο, σε μια από τι...

Πάνω από 500 πυροσβέστες- που αναμένονται να φτάσουν τους 800- έχουν πέσει από χθες στη μάχη με τις φλόγες στο Κολοράντο, σε μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία του τόπου. Τις προσπάθειές τους συνδράμουν πέντε αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή σπεύδουν άλλα τέσσερα.
Οι φλόγες, οι οποίες ενισχύθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, έχουν κατακάψει ήδη πάνω από 17.000 εκτάρια δάσους και έχουν καταστρέψει 118 κτίρια.
Η πυρκαγιά αυτή, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Φορτ Κόλινς, περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ντένβερ, στοίχισε τη ζωή μιας 62χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε μέσα στο απανθρακωμένο ξύλινο εξοχικό σπίτι της.
Η πυρκαγιά, που πιστεύεται ότι οφείλεται σε έναν κεραυνό, θεωρείται ήδη η τρίτη πιο σημαντική στην ιστορία του Κολοράντο από τις αρχές.

Στο Νέο Μεξικό, μια άλλη πυρκαγιά έχει ήδη απανθρακώσει 14.000 εκτάρια δασικών εκτάσεων και θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτείας.
Ερευνητές επισήμαναν στο μεταξύ ότι η κλιματική αλλαγή θα εντείνει τις δασικές πυρκαγιές, που θα πολλαπλασιαστούν τα επόμενα 30 χρόνια. Σχεδόν σε όλη τη βόρεια Αμερική και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα εκδηλώνονται συχνότερα πυρκαγιές το 2010, έγραψαν οι επιστήμονες στο περιοδικό Ecosphere, της Ecological Society of America.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία για τις πυρκαγιές χάρη σε δορυφορικές φωτογραφίες που τις καταγράφουν στην πορεία των τελευταίων ετών, η διεθνής επιστημονική ομάδα συμπέρανε ότι ενώ οι δασικές περιοχές σε πολλές εύκρατες ζώνες, λόγω της αύξησης των θερμοκρασιών, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών μπορεί να μειωθεί στον Ισημερινό, ειδικά στα τροπικά δάση, λόγω της αύξησης της βροχόπτωσης.
«Μακροπρόθεσμα, διαπιστώσαμε αυτό που οι περισσότεροι φοβούνται—ότι οι πυρκαγιές αυξάνονται σε μεγάλες περιοχές του πλανήτη», έγραψε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ο Μαξ Μόριτς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ.
 Καίγονται Κολοράντο και Μεξικό
 Καίγονται Κολοράντο και Μεξικό
 Καίγονται Κολοράντο και Μεξικό
 Καίγονται Κολοράντο και Μεξικό
 Καίγονται Κολοράντο και Μεξικό
 Καίγονται Κολοράντο και Μεξικό
 Καίγονται Κολοράντο και Μεξικό
 Καίγονται Κολοράντο και Μεξικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση