GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κλίμα συγκίνησης η πανήγυρις της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης...

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και με την παρουσία μεγάλου πλήθους προσκυνητών γιορτάστηκε στη Χάλκη των Πριγκηποννήσων, επί του «Λόφου της...

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και με την παρουσία μεγάλου πλήθους προσκυνητών γιορτάστηκε στη Χάλκη των Πριγκηποννήσων, επί του «Λόφου της Ελπίδος», η εφετεινή πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίας Αγίας Τριάδος, όπου και η Θεολογική Σχολή.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε κατά την παράδοση ο Πρόεδρος της Εφορείας της Σχολής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο μέχρι προ τινος Ηγούμενος της Μονής.
Τον Πατριάρχη εξεπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, ενώ συνελειτούργησαν οι πατέρες της Μονής Ιερομόναχος Σαμουήλ Εφφές και Διάκονος Εφραίμ Τσόλης, όπως και οι Αρχιμ. Στέφανος Νούσης και Διάκονος Αντώνιος.
Τους χορούς συγκρότησαν μέλη της Εστίας Θεολόγων Χάλκης, ψάλλοντας κατά το ύφος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, όπως εδιδάχθησαν κατά έτη της μαθητείας τους από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Πρίγγο. Η Εστία Θεολόγων Χάλκης πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές υπό την Προεδρεία του Καθηγητού της Βασιλείου Αναγνωστόπουλου προσκυνηματική εβδομαδιαία εκδρομή στη Θεολογική Σχολή, κατά την διάρκεια της οποίας τα μέλη της διαμένουν στους χώρους όπου εφοίτησαν και ξαναζούν τις φοιτητικές τους εμπειρίες.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην επίσημη Αίθουσα Τελετών της Σχολής όπου μίλησαν κατά σεριάν ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Ηγούμενος, ο κ. Β. Αναγνωστόπουλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος και, τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.
Προσφωνών τους επισήμους, ο Μητροπολίτης Προύσης εξέφρασε κατ’ αρχήν την συγκίνησή του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά εορτάζει την πανήγυρη της Μονής ως Ηγούμενος αυτής.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον γενικώτερο τρόπο αναφοράς των ανθρώπων στη Μονή, είπε: «Ονομάζομεν πάντες σήμερον και καλούμεν αυτήν Ιεράν Μονήν και καλώς πράττομεν, διότι είναι και υπάρχει και παρά πάντων γνωρίζεται ως τοιαύτη από της εποχής του Μεγάλου ιδρυτού αυτής Ιερού Φωτίου. Εις τας καρδίας όμως πάντων ημών και εις τα χείλη κυριαρχεί ο χαρακτηρισμός ‘Ιερά Θεολογική Σχολή’. Ούτω γνωρίζεται, ούτως ευφημείται, ούτω δοξάζεται, δια της προσωνυμίας αυτής ονομάζεται εις τας καθ’ ημέραν προσευχάς μας, ούτως αποκαλείται και υπό των αυτών εισέτι των αιτίων της αναγκαστικής παύσεως της λειτουργίας αυτής».
Περιγράφοντας τις προσπάθειες του Πατριάρχη για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, προέτρεψε πάντες να «… μη απογοητευώμεθα από σκέψεις και γεγονότα, όσον και εάν φαίνωνται εκ πρώτης όψεως λογικοφανή και πειστικά, διότι η θεία βουλή δύναται να υπερβή και να καταργήση πάσαν ανθρωπίνην λογικήν και να διασκεδάση παν ανθρώπινον μηχάνευμα.
Το πνεύμα του Πατριάρχου είναι το Πνεύμα του Θεού. Και το Πνεύμα του Θεού είναι πνεύμα αληθείας, δι’ ο είμεθα βέβαιοι ότι θα επαληθευθούν αι προσδοκίαι του Παναγιωτάτου, διότι εκείνος ενσαρκώνει πάντοτε τους πόθους του Γένους, τας προσδοκίας της Εκκλησίας, την ελπίδα της ομογενείας».
Η ομιλία του Μητροπολίτου Προύσης κατέκλεισε με την έκφραση ευχαριστιών προς τον εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου, τον Πρόεδρο της Εφορείας, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εστίας Θεολόγων Χάλκης κλπ.
Ο Καθηγητής της Χάλκης Β. Αναγνωστόπουλος εξέφρασε την συγκίνηση όλων των αποφοίτων της Σχολής για την πανήγυρη και για την μεγάλη κοσμοσυρροή, υπογραμμίσας ιδιαιτέρως το γεγονός του διορισμού ως νέου Ηγουμένου του Μητροπολίτου Προύσης, ευχηθείς να αξιωθεί σύντομα να ονομασθεί από την Εκκλησία και ως ο νέος Σχολάρχης αυτής.
Ο Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων διεβίβασε τις ευχές και τις ευλογίες της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, συμμερισθείς την αισιοδοξία περί της εν τω αμέσω μέλλοντι επαναλειτουργίας της Σχολής.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κατέκλεισε τη δεξίωση με την εκφώνηση λόγου σχετικού προς την ενότητα της Εκκλησίας και τον κυριαρχικό ρόλο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο χαρακτήρισε ως «τον μόνο πρόξενο της ενότητος, της ειρήνης, της αγάπης, της ομονοίας και πάσης μακαριότητος». Σε μια εποχή, κατά την οποία η πορεία της ανθρωπότητας ομοιάζει με «πλουν εν νυκτί» όπου «πυρσός ουδαμού» (κατά τον Γρηγόριο τον Θεολόγο), «υπάρχει και η άλλη όψις των πραγμάτων, η ελπιδοφόρος και παρήγορος και παρακλητική… ότι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος εν τη Εκκλησία δεν έχει ημερομηνίαν λήξεως».

Συνδέοντας, μετά ταύτα, το «μυστήριον της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία» με τους χώρους της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, υπενθύμισε ότι:

- «ενταύθα έπηξε το θυσιαστήριον ο Ιερός Φώτιος».

- «ενταύθα τελείται αδιαλείπτως το μυστήριον των μυστηρίων».

- «ενταύθα χρυσή άλυσις Πατριαρχών, Ηγουμένων, Σχολαρχών, Καθηγητών και μαθητών διηκόνησε και ηναλώθη υπέρ της δόξης του Θεού».

- «ενταύθα ενεργείται το μυστήριον του σταυρού από της ημέρας της αναστολής της λειτουργίας αυτής έως σήμερον».

- «ενταύθα η υπομονή και η καρτερία και η ελπίς με την πίστιν συνυπάρχουν και προανατέλλουν και προδιαγράφουν καλλιτέρας ημέρας τόσον δια την Σχολήν μας όσον και δια την Μητέρα Εκκλησίαν και το Γένος».

Και κατέκλεισε την ομιλία του ως εξής:

«Αυτάς τας αγαθάς ημέρας ανθ’ ων εταπεινώθημεν, τα έτη ανθ’ ων είδομεν κακά ήλθε, προνοία Θεού, να διακονήσει και ο νυν ευόρκως ευσυνειδήτως και μετά πολλού ζήλου εργαζόμενος νέος Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής ταύτης Μονής, περιφίλητος αδελφός, Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος. Ορώμεν άπαντες τα ήδη εμφανή καλά αυτού έργα εν τη Μονή και Σχολή ταύτη και δοξάζομεν τον Πατέρα ημών τον εν τοις ουρανοίς, τον χαρισάμενον αύτον εις την Μητέρα Εκκλησίαν».

Μετά το πέρας της δεξιώσεως παρετέθη εόρτιο γεύμα στην Τράπεζα της Σχολής.

9 σχόλια

  1. ΑΜΟΚ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2011. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΚΑΙ 4 ΦΟΡΟΥΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ! ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ( ΣΑΣ ) ΞΕΚΑΝΕΙ ;

    Τα πρώτα 350.000 εκκαθαριστικά σημειώματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα στείλει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Το 65% των σημειωμάτων (περίπου 200.000) είναι...
    χρεωστικά και ο μέσος φόρος, για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ξεπερνά τα 700 ευρώ, όση είναι δηλαδή η επιβάρυνση που προκύπτει μόνο και μόνο από το «ψαλίδι» στο αφορολόγητο όριο, που έχει μειωθεί στα 5.000 ευρώ.

    ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗΣ, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ - ΚΑΠΩΣ- ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΑΚΗ- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεολογικές Σχολές: Εδώ φύονται και ευδοκιμούν τα νέα πουστράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οργή και φόβος για την έκρηξη της εγκληματικότητας - Δολοφονίες, ληστείες και βασανισμοί σε ολόκληρη τη χώρα
    - Στην Καβάλα έδεσαν, φίμωσαν και σκότωσαν ηλικιωμένο μέσα στο ίδιο του το σπίτι
    - Στην Λαμία η εικόνα του θύματος μετά την επίθεση που δέχτηκε σοκάρει - Χαροπαλεύει σε νοσοκομείο
    - Στην Κάλυμνο μια 27χρονη σφαγιάστηκε με 18 μαχαιριές - Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη
    - Στην Αττική η δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ σε δύο αδέρφια συγκλονίζει τους πάντες...

    Ναι, όλα αυτά κληρονόμησε στη χώρα η άθλια οικονομική πολιτική του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου. Ένα κράτος- μπάχαλο, διαλυμένο, όπως φάνηκε και από τη σφαγή των Πανελλαδικών.

    Από την άλλη, πως ο Σύριζα, ο προστάτης των λαθρομεταναστών ( δεν μιλάμε για τους νόμιμους μετανάστες ), που θα υποβαθμίσει την Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας θα ελέγξει την εγκληματικότητα ; Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι από τη Σκύλλα του Βενιζέλου κινδυνεύουμε να πέσουμε στη Χάρυβδη του Τσίπρα.

    Από το καταστροφικό ΝΑΙ σε όλα του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου κινδυνευούμε να πέσουμε στο - επίσης- καταστροφικό ΟΧΙ των Τσίπρα- Καμμένου.

    Μέσα σε αυτά τα δεδομένα, η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, η ΜΕΣΗ ΟΔΟΣ, που συνδυάζει επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου με πολιτική ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ( αυτό έλειπε δύο χρόνια από τη χώρα )είναι, καλώς ή κακώς, ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα ; Στις θεολογικές σχολές ; Και εγώ πως νόμιζα ότι φυτρώνουν στη Μύκονο, στους χώρους των καλλιτεχνών κλπ !

    Αλλά όταν ο άλλος είναι εκτός τόπου και χρόνου, τέτοια ανόητα σχόλια κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές η πτώχευση φαίνεται πλέον σχεδόν αναπόφευκτη.

    Ας τα δούμε από την αρχή.
    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπαίνουν σε καμία κυβέρνηση.
    Βενιζέλος και Καμμένος δηλώνουν ξανά ότι δεν θα συμμετέχουν ή ότι θέλουν κυβέρνηση οικουμενική ή εθνικής ενότητας, στην οποία, όμως, αποκλείεται να μπει ο Σύριζα, αν είναι δεύτερο κόμμα.

    Τι μένει; Ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη ( αλλά με μικρή διαφορά από τον Σύριζα ) δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, αν το πασοκ ή οι ΑΝΕΛ δεν δεχθούν μια μίνιμουμ συμφωνία. Πιθανόν, στο πασοκ, μετά τη βέβαιη νέα ήττα με μείωση ποσοστών, μικρή ή μεγάλη, να είναι άλλος αρχηγός, πιο σώφρων και διαλλακτικός, στη πορεία σχηματισμού κυβέρνησης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάπτυξης, μαζί με τη ΝΔ και την Δημ. Αριστερά. Αλλά κανείς δεν μπορεί πια να μιλήσει με σιγουριά, λόγω των αλλεπάλληλων επικοινωνιακών λαθών του κ. Βενιζέλου.

    Όπως φάνηκε και σήμερα, με τη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου,σε περίπτωση επικράτησης του Σύριζα είτε ως πρώτο κόμμα, είτε ως δεύτερο αλλά με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, οδηγούμαστε σε ακυβερνησία και εσωτερική πτώχευση, μαζική φυγή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και κεφαλαίων στο εξωτερικό, και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο χώρο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, καθώς θα είναι βέβαιη η προσφυγή και σε τρίτες κάλπες, λόγω της αδιαλλαξίας του Σύριζα και Καμμένου σε κατάργηση του μνημονίου, και στην εκτός τόπου και χρόνου πολιτική Βενιζέλου.
    Για όσους ξέρουν και λίγη ιστορία, το Κράχ του Χρηματιστηρίου της Ν.Υ έφερε 13εκ ανέργους στην Αμερική. Η πιθανη κατάρρευση τραπεζών στις 18 Ιουνίου, λόγω πανικού, ακυβερνησίας, έλλειψης εμπιστοσύνης στο κρατικισμό του Σύριζα, θα σημάνει και το τέλος των επιχορηγήσεων και ΕΣΠΑ για την Ελλάδα!
    Οι ακραίες, αδιάλλακτες τοποθετήσεις των Βενιζέλου και Καμμένου, σε συνδυασμό με τη άτεγκτη στάση του Σύριζα, οδηγούν μια πολύ μεγάλη μάζα ψηφοφόρων προς τη ΝΔ. Θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί η εσωτερική πτώχευση ; Θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής εκείνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
    Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
    Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α.
    ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
    Σε όσους προτιμούν τη λεγόμενη σοφία των εκτός χριστιανισμού ΕΛΛΗΝΩΝ την ανόητη και ακολουθούν τους δασκάλους τους και δέχονται ότι υπάρχει μετεμψύχωση ή ότι οι ανθρώπινες ψυχές χάνονται όπως τα άλογα ζώα και ξεπέφτουν στην ανυπαρξία και εξαιτίας αυτών των ιδεών τους αθετούν την ανάσταση, την κρίση [κατά τη δευτέρα παρουσία] και την τελική ανταπόδοση σύμφωνα με όσα έπραξε στη ζωή του ο καθένας, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
    ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
    Σε όσους λένε ότι είναι καλύτεροι κατά πολύ οι σοφοί των ΕΛΛΗΝΩΝ και οι πρωτοστάτες στις αιρέσεις, στους οποίους οι επτά άγιες και Καθολικές Σύνοδοι και όλοι οι Πατέρες που έλαμψαν μέσα στην Ορθοδοξία τους επέβαλαν ανάθεμα, ως ξένους στην Καθολική Εκκλησία, καθώς πλεόνασαν τα ψεύτικα και βρόμικα λόγια τους και εδώ και στη μέλλουσα κρίση, και σε κείνους που είναι ευσεβείς και ορθόδοξοι αλλά αμάρτησαν από ανθρώπινο πάθος ή από άγνοια, ΑΝΑΘΕΜΑ!
    ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
    Σε όσους αποδέχονται τις διδασκαλίες των Ελλήνων και δεν τις σπουδάζουν μόνο για μόρφωση, αλλά ακολουθούν και τις ιδέες τους τις μάταιες και τις πιστεύουν ως αληθινές, και μάλιστα ωσάν αυτές να περιέχουν τη βεβαιότητα, και επιμένουν να παρασύρουν σ’ αυτές άλλοτε κρυφά και άλλοτε φανερά και να τις διδάσκουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ΑΝΑΘΕΜΑ!
    ΠΕΜΠΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
    Σε όσους με δική τους πρωτοβουλία, μαζί με τα άλλα μυθικά πλάσματα, διαστρεβλώνουν τα της δημιουργίας του ανθρώπου και δέχονται ως αληθινές τις ΠΛΑΤΩΝΙΚΕΣ ιδέες και ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι από μόνοι τους διαμορφώνουν άποψη και προφανώς αμφισβητούν την απόλυτη εξουσία του Δημιουργού, ο οποίος από την ανυπαρξία έφερε στην ύπαρξη τα πάντα και ως Ποιητής έθεσε σε όλα αρχή και τέλος με τη δύναμη του εξουσιαστή και δεσπότη, ΑΝΑΘΕΜΑ!
    ΕΚΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
    Σε όσους δέχονται και διαδίδουν τις μάταιες αντιλήψεις των ΕΛΛΗΝΩΝ, και ότι οι ψυχές προϋπήρχαν και ότι δεν προήλθαν ούτε προέκυψαν από την ανυπαρξία τα πάντα και ότι ήρθε το τέλος της κολάσεως από τη στιγμή που δημιουργήθηκε και η κτίση και το ανθρώπινο είδος, και διαδίδουν με τέτοια λόγια ότι η Βασιλεία των Ουρανών έχει τελείως καταργηθεί και εκλείψει, την οποία και ο ίδιος ο Χριστός και Θεός μας δίδαξε ως αιώνια και ακατάλυτη, παρέδωσε και εμείς από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη παραλάβαμε ότι και η Κόλαση είναι ατέλειωτη και η Βασιλεία παντοτινή, καταστρέφουν με τέτοια λόγια και τους εαυτούς τους και προξενούν σε άλλους αιώνια καταδίκη, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
    ΕΒΔΟΜΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
    Σε όσους ακόμη φρονούν και λένε ότι κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυπόστατης Θεότητας είναι εκ των υστέρων δημιουργημένη, αναγκάζονται ως εκ τούτου να δεχτούν ότι θεία ουσία είναι χωρίς άλλο εκ των υστέρων δημιουργημένη· γιατί αν εκ των υστέρων δημιουργημένη ενέργεια κατά τους Αγίους, θα φανερώσει ότι είναι εκ των υστέρων δημιουργημένη και η φύση. Αυτή όμως είναι άκτιστη, θα τη χαρακτηρίσει κανείς άκτιστη ουσία και εξ αυτού του λόγου και όσοι ζουν με την καθαρή και αμόλυντη χριστιανική πίστη κινδυνεύουν να περιπέσουν σε πλήρη αθεΐα και να δεχτούν την ελληνική μυθολογία και τη λατρεία των δημιουργημάτων.
    Σε όσους άρα δεν ομολογούν, σύμφωνα με τις θεόπνευστες θεολογικές ερμηνείες των Αγίων και το ευσεβές φρόνημα της Εκκλησίας, ότι είναι άκτιστη κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυπόστατης Θεότητας, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5 Ιουν 2012 8:12:00 μ.μ.

    Άν όλα αυτά τα έγραψες χωρίς να πάρεις γερή δόση με ληγμένα, τρέχα γρήγορα σε κανέναν καλό ... μήπως και προλάβεις, αν και χλωμό σε κόβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάντηση στο Ζάππειο

    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει στους πρεσβευτές της G20 ο Αλέξης Τσίπρας

    Αθήνα

    Τα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στους πρεσβευτές της G20 στις ο Αλέξης Τσίπρας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, μετά από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα διαλόγου με όλες τις χώρες.

    Εκτός των πρεσβευτών της G20 έχει κληθεί και ο πρέσβης της Κύπρου.

    Στις 20:00 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην Ελευσίνα, στον πεζόδρομο στην παραλία, Νικολαΐδου και Χαριλάου.

    ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ,

    Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ,

    Η ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!

    ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ!!

    ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 35% !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση