GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δυσχερής θέση Βενιζέλου...

 Toυ Αντώνη-Mάριου Παπαγιώτη . Α ν ήξερε τι βδομάδα θα ακολουθούσε , δεν θα με παραξένευε τυχόν παράταση της παραμονής του στη Χαλκιδική . ...

 Toυ Αντώνη-Mάριου Παπαγιώτη.
Αν ήξερε τι βδομάδα θα ακολουθούσε, δεν θα με παραξένευε τυχόν παράταση της παραμονής του στη Χαλκιδική. Ο κ. Βενιζέλος, το σαβ/ριακο που μας πέρασε εθεάθη σε θέρετρο του Θερμαϊκού να απολαμβάνει τις καλοκαιρινές απολαύσεις σε γνωστά κατατόπια του, κοντά στη Νύφη του κόλπου που τον τιμά και την τιμά στην έκταση των παθών του. Σ' αυτά που τον κάνουν γήινο. Ένα απ' όλα, τελευταία φαίνεται να είναι η μελαγχολία. Τον πρώην τσάρο και πρώην αντιπρόεδρο της χειρότερης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης (μέχρι να εξελιχθούν τα χείριστα απ' τη σημερινή), τελευταία τον κυριεύει η θλίψη στη σκέψη ότι αποτεφρώθηκε μαζί με τα πολλά, τελευταία ευρώ που θυσιάστηκαν στα χαράτσια. Δικαιολογημένα και μπρος στα εκλογικά χάλια του πάλαι ποτέ κόμματος που αντιπροσώπευε το νεοέλληνα, ο Ευ. μοιάζει να μην μπορεί να διαχειριστεί την καθολική ήττα ΠΑΣΟΚ. Φέρεται να έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Και δεν το κρύβει, το εκμυστηρεύεται και στους διαχρονικούς έμπιστους φίλους του: στην ηθοποιό Ε. Κούρκουλα (της οποίας τον αδελφό και πρώην ΠΟΛΑΝ.ιστή υπουργοποίησε), στον πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Β. Σκουρή (όπου η κόρη Βενιζέλου κάνει την πρακτική της), στον υπουργοποιημένο Λιβεριάτο και στον υπουργοποιημένο Βερνίκο, που συχνά δειπνούν μαζί σε κάποιο φθηνό απ' τα ακριβά. Ο ακαδημαϊκός-νομικός-συνταγματολόγος, δεν έχει μόνο να τιθασεύει την απαράμιλλη δίψα των έτερων pasokus-pasokus, που αν και δυνητικά είχαν την ευκαιρία να διατηρηθούν πίσω από μια υπουργική καρέκλα, εντούτοις τους την στέρησε ο πρόεδρος του τελευταίου σοσιαλιστικού μορφώματος της ανεπτυγμένης Ευρώπης. Ανέβηκε στο δένδρο των πειρασμών και των αντιδράσεων πια, μέχρι και η όμορφη, πιστή του, Εύα, μπρος στο άκουσμα ότι θα κάνει το αυτονόητο ο Ευ.: ότι θα κρατήσει δηλαδή την βουλευτική έδρα που διατηρεί τόσα χρόνια και έτσι θα στερήσει απ' την ίδια το δικαίωμα στην εκπροσώπηση. Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί όμως. Το φάντασμα του σημιτικού εκσυγχρονισμού επιστρέφει για το ΠΑΣΟΚ, στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα κι απειλεί να το αποτελειώσει οριστικά, δίδοντας στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όχι μόνο τον αέρα (τον παπανδρεϊκό) της νίκης, αλλά και την ίδια τη νίκη αύριο. Στο σήμερα, ο κ. Βενιζέλος καλείται να απαντήσει στο ερώτημα που καταδεικνύει η επιπόλαιη πρόταση του κολλητού του Βερνίκου σε κυβερνητικό αξίωμα: Με τόσες νομικές γνώσεις, με την έξωθεν καλή μαρτυρία, με τη στάμπα του έγκριτου νομικού και με δεδομένες τις φιλίες του στον ελληνικό επιχειρηματικό και εφοπλιστικό τζετ σετ, πώς κατάφερε να μην διαβλέψει το κώλυμα του καθεστώτος offshore, μη διαφυλάσσοντας έτσι τον διαχρονικά έκθετο σκαφάτο φίλο του, αλλά και τον ίδιο, δίδοντας την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για ακόμα μία ήττα Βενιζέλου;;
Δικαιολογημένα να υποβίβασε τις νεοδημοκρατικές γνώσεις κανονισμών και νόμων, αλλά πως δεν ζύγισε ορθά τους συνταγματολόγους (πασόκους και συριζαίους) που τον αναμένουν με ακονισμένα τα... μολύβια;

6 σχόλια

  1. Ελάτε να αλλάξουμε την χώρα μας να απαλλάξουμε την χώρα μας ΑΠΟ ΟΦ ΣΟΡ, από απατεώνες ...Αν έχουν δικαίωμα οι εφοπλιστές να έχουν ΟΦ ΣΟΡ γιατί να μην έχουν οι ΆΛΛΟΙ Ελληνες???

    Αυτά με τα όπλα και την λαϊκή εξουσία αλλάζουν ΟΛΑ... τώρα στην ΝΕΤ ,ΑΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Η ΜΑΝΩΛΗΔΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΕ ΤΗΣ ΟΦ ΣΟΡ...ΓΑΜΗΣΤΕ ΟΣΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ .. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΡΟΔΥΑΦΥΓΑΔΕΣ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ..ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ ΓΙΑ ΛΑΟΣ???

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κοινό έχουν όλες οι "προβληματικές" οικονομίες;

    μα....Αριστερές κυβερνήσεις!

    Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία και Πορτογαλία, πέρα από το... μεσογειακό ταμπεραμέντο και τα οικονομικά προβλήματα, έχουν ένα ακόμη -πολύ σημαντικό- κοινό στοιχείο.
    Όλες, είχαν τα τελευταία χρόνια αριστερές κυβερνήσεις, οι οποίες (όπως αποδείχθηκε στην πράξη) την κρίσιμη στιγμή ακολούθησαν πολιτικές που τις οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής.

    Αναλυτικότερα:

    Ελλάδα
    6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011
    Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ)

    Κύπρος
    28 Φεβρουαρίου 2008 - σήμερα
    Πρόεδρος: Δημήτρης Χριστόφιας (ΑΚΕΛ)

    Ισπανία
    17 Απριλίου 2004 – 21 Δεκεμβρίου 2011
    Πρωθυπουργός: Χοσέ Λουίς Θαπατέρο (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα)

    Πορτογαλία
    12 Μαρτίου 2005 – 21 Ιουνίου 2011
    Πρωθυπουργός: Ζοζέ Σόκρατες (Σοσιαλιστικό Κόμμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Παραίτησε" τον Βερνίκο ο ΣΥΡΙΖΑ
    - Φιάσκο για το ΠΑΣΟΚ ...

    Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ.Βερνίκος. Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό εξηγήσεις για το αν συμμετέχει σε εξωχώριες εταιρείες, καθώς κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με τα πολιτικά πρόσωπα.

    Κάπως έτσι, το ΠΑΣΟΚ χαρίζει στον Αλέξη Τσίπρα μια τεράστια επικοινωνιακή νίκη καθώς ο κ.Βερνίκος ήταν προσωπική επιλογή του...Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς είναι ένας από τους πλέον στενούς φίλους του.

    Ο κ.Βερνίκος μπορεί μεν να είναι ένας σοβαρός άνθρωπος αλλά δραστηριότητες του παρελθόντος καθιστούσαν την πορεία του ασυμβίβαστη με την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων. Το γνώριζε όλη η "πιάτσα" πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Δεν αντέχει το ΠΑΣΟΚ άλλους ερασιτεχνισμούς.
    Πηγή :Parapolitiki.com


    Θετικό το ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο Βερνίκος μετά την αποκάλυψη της offshore.
    __________________________________
    Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε από τον Α. Σαμαρά,
    ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος, μετά την αποκάλυψηότι
    έχει offshore με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

    Έτσι διορθώνεται τουλάχιστον το λάθος της αποδοχής της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για υπουργοποίησή του μιας και ήταν εξ αρχής γνωστό ότι σαν "καλός" αριστερός...
    είναι βουτηγμένος μέχρι το λαιμό μέσα στα σκατ@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάρτι κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ:
    14 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία
    το 2013...
    ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 350%!

    Η εκλογική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 27% (με μια ενδιάμεση... στάση στο 16%), δε δημιούργησε ευφορία στην Κουμουνδούρου μόνο για την αύξηση των εδρών στη Βουλή.
    Η εκλογική επιτυχία έφερε και κατακόρυφη άνοδο των εσόδων του κόμματος, που με βάση τα ποσοστά του, θα βάλει στα ταμεία του το 2013 έως και 14 εκατομμύρια ευρώ.

    Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το 2011 τα έσοδα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν μετά βίας τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
    Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η διαφορά σε σχέση με το περασμένο έτος φτάνει το 350%!

    Αντίθετη πορεία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, που είναι μια ανάσα από το οριστικό "κραχ". Τα χρέη συσσωρεύονται και η αποχώρηση από τα... σούπερ λουξ γραφεία της Ιπποκράτους θεωρείται μονόδρομος.

    - Ας αλλάξουν γραφεία. Ο £ΥΡΙΖΑ στην Ιπποκράτους και το ΠΑ$$ΟΚ στην Κουμουνδούρου...

    ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μηπως πρεπει να του ζητησουμε και συγνώμη;

    Τα τρια χρονια της θητείας του μαζι με τον τσογλαναρα εχουν πολλα θυματα.
    Ανθρωπινα ερείπια οικογενειες μαυροφορεμενες ανεργοι σε καταπτωση απογνωση μελαγχολια θλιψη παιδια χωρις ονειρα μεσηλικες με καμμενα γεραματα συνταξιουχοι επαιτες των διακιωματων τους τι πρωτοαριθμήσει κανείς από τα εργα αυτων των αλητων που ακομα εχουν και μουτρα και κυκλοφορουν αναμεσα μας.
    Λογικα θα πει καποιος ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουν.
    Οχι κ Παπαγιωτη την θλιψη του Βενιζελου την εχω γραμμενη στα αρχιδια μου η θλιψη των απλων ανθρωπων με ενδιαφερει πιο πολυ που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.
    Των σπουδασμενων μπαιδιων με το υστερημα των γονιων τους που ξοδευουν τα χρονια τους πηγαίνωντας πιτσες και σουβλακια στην καλυτερη περιπτωση και δεν σερνονται σε κανενα πεζοδρόμιο από την πρέζα.
    Για γουρουνια τυπου Βενιζελου εκεινο που θα ηθελα να δω ειναι να κρεμονται στο τσιγκελι γιατι αυτο τους αξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση