GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η γυναίκα μου ρωτούσε αν θα μας δώσουν μαστίγια»

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν λέει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ξεχάσουν τις τιμωρίες και να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά...

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν λέει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ξεχάσουν τις τιμωρίες και να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά την κρίση στην Ευρώπη.
«Αυτό δεν είναι ένα ηθικοπλαστικό σχέδιο. Πρέπει να βρεις απαντήσεις», αναφέρει ο Κρούγκμαν , καθητής οικονομικών στο Princeton και αρθρογράφος στους Times της Νέας Υόρκης, σε συνέντευξή του στο PBS.
«Το ερώτημα είναι αν οι Ευρωπαίοι γενικά και οι Γερμανοί ειδικά μπορούν να αποδεχθούν ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την τιμωρία ενός ενόχου, ιδιαίτερα εφόσον σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι που υποφέρουν πιο πολύ δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που προκάλεσε την κρίση», σημειώνει.
Στη συνέντευξή του, ο Κρούγκμαν αφηγείται επίσης μία ιστορία από την περασμένη χρονιά, όταν ο ίδιος και η σύζυγός του παρακολούθησαν μία ομιλία του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Η γυναίκα μου έβγαλε τα ακουστικά της μετάφρασης για να παρακολουθεί μόνο τη γλώσσα του σώματος… και τότε γύρισε σε μένα και είπε “Όταν θα φύγουμε από εδώ, θα μας δώσουν μαστίγια για να αυτομαστιγωθούμε;”».

«Καθώς οι περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία βρίσκονται αντιμέτωπες με υψηλότερα επιτόκια όσον αφορά το δημόσιο χρέος τους, ενισχύονται οι πιθανότητες να εγκαταλείψουν το ευρώ και να οδηγήσουν την ευρωζώνη στην κατάρρευση», αναφέρει στη συνέχεια ο Κρούγκμαν. «Αλλά οι ευρωπαίοι ηγέτες, με τη Γερμανία να ηγείται, εξαναγκάζουν αυτές τις χώρες να μειώσουν τις δαπάνες, κάτι που εν συνεχεία οδήγησε αυτές τις χώρες στην ύφεση και σε ακόμη μεγαλύτερο χρέος», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση