GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέτρα για τα αδέσποτα στα Χανιά...

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, συζητήθηκαν σε σύσκ...

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι τόσο εντός του χώρου του Νοσοκομείου, ευαίσθητου και υψίστης υγειονομικής σημασίας, όσο και στη γύρω περιοχή εντοπίζεται καθημερινά μεγάλος αριθμός εγκαταλελειμμένων αδέσποτων και συχνά επιθετικών ζώων και ζητήθηκε η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη σύσκεψη με την εφαρμογή του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων και τη σύσταση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, η αρμοδιότητα της μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα και της υλοποίησης πολιτικών για την προστασία αυτών, ανατέθηκε στη νέα υπηρεσιακή μονάδα.
Από τις 12 Δεκεμβρίου 2011, οπότε στελεχώθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανέλαβε σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις για το θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων.
Μεταξύ αυτών προωθήθηκαν και εγκρίθηκαν μέτρα όπως, η συγκρότηση Επιτροπής παρακολούθησης για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων συντροφιάς και ορισμός μελών αυτής, η διενέργεια δωρεάν στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνιάτρους, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση από το Δήμο Χανίων εκστρατείας ευαισθητοποίησης και αφύπνισης των πολιτών σχετικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν από το δήμο το αμέσως προσεχές διάστημα.
Αυτές περιλαμβάνουν: – Την κατασκευή ποτίστρων για τη δίψα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε διάφορα σημεία εντός διοικητικών ορίων του δήμου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
– Την προμήθεια ειδών διαβίωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων, όπως αντιβιοτικά, εμβόλια, αντιφλεγμονώδη, καθώς και τροφές για κουτάβια και ενήλικα αδέσποτα.
– Την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στην οποία θα περιλαμβάνονται κτηνιατρικές πράξεις.
Τα παράπονα και τις καταγγελίες που δέχονται από επισκέπτες του Νοσοκομείου, κυρίως όσον αφορά στην επιθετικότητα των ζώων, μετέφεραν ο Διοικητής του Ιδρύματος Χαραλαμπος Δουλγεράκης και εκπρόσωποι των εργαζομένων. Αφού επεσήμαναν ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι απέναντι στους φιλοζωικούς συλλόγους, τόνισαν την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος ιδιαίτερα στον ευαίσθητο αυτό χώρο, όπως είναι το Νοσοκομείο, ζητώντας τη συνεργασία και τη συνδρομή του δήμου.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη απηύθυναν έκκληση σε όσους έχουν ζώα να αναλαμβάνουν την ευθύνη των ζώων τους και να μην τα εγκαταλείπουν, ώστε να αποφευχθεί όσο είναι δυνατόν περισσότερο αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο.

4 σχόλια

  1. Εγω ψηφισα ηδη Χρυση Αυγη..

    Μακαρι να πιασει 50% και απο αυριο να αρχισουμε την ..καθαριοτητα!

    Πρωτα το ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ και το μαμουνι παπακωνσταντινου.
    Απο το ενα ποδι κρεμασμα αναποδα σε ενα δενδρο και αστους εκει να ψοφησουν..
    Κατεβαινει το αιμα στο κεφαλι και ο ψοφος επερχεται αργα αργα,ισως κρατησει 72 ωρες..

    Μετα εχουν σειρα τα αλλα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση