GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ της προσφυγής της Ισπανίας στον ΕΜΣ η Πολωνία

Ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, Γιάτσεκ Ροστόφσκι, τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) για την ...

Ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, Γιάτσεκ Ροστόφσκι, τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών, εκτιμώντας ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο βήμα για μια τραπεζική ένωση.
«Έχουμε ανάγκη μια άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών από τα ευρωπαϊκά ταμεία», δήλωσε ο Ροστόφσκι στην ομιλία του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF).
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το να αναμένουμε από την ισπανική κυβέρνηση να ενισχύσει η ίδια με δικούς της πόρους τις τράπεζές της θα ήταν “τεράστιο λάθος”, διότι αυτό θα επιβάρυνε περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε εύθραυστη οικονομική κατάσταση».
Ο Ροστόφσκι επεσήμανε επίσης ότι «όλα τα ευρωπαϊκά όργανα (που είναι απαραίτητα για μια τέτοια κίνηση) είναι διαθέσιμα», αν λάβουμε υπόψη μας τον ΕΜΣ που τίθεται σε λειτουργία στις αρχές Ιουλίου.
Ο πολωνός υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι μια ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα των ισπανικών τραπεζών «θα είναι το πρώτο βήμα προς κάτι που θα είναι πολύ πιο περίπλοκο, όμως το οποίο θα πρέπει να γίνει μεσοπρόθεσμα, αν η ευρωζώνη επιθυμεί να ξαναβρεί την σταθερότητά της: τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης».
Η ανακεφαλαιοποίση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρώπη θα είναι ένα στάδιο «που θα κάνει πολύ φυσικό το να δώσουμε περισσότερες εξουσίες στις αρχές όσον αφορά τους κανονισμούς και την επίβλεψη», εκτίμησε ο Ροστόφσκι, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, οι αρμοδιότητες της οποίας είναι σήμερα πολύ περιορισμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση