GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντιμπέιτ(;!)...

Του Θανάση Νικολαΐδη.   ΕΧΟΥΜΕ, πλέον, και άλλον λόγο να…ξενυχτάμε. Από αγωνία και γλυκιά προσμονή κι άλλοι από φόβο. Για το ντιμπέιτ που ...

Του Θανάση Νικολαΐδη.
 
ΕΧΟΥΜΕ, πλέον, και άλλον λόγο να…ξενυχτάμε. Από αγωνία και γλυκιά προσμονή κι άλλοι από φόβο. Για το ντιμπέιτ που δεν έγινε και θα γίνει. Για την τηλεοπτική αναμέτρηση δύο (δια τον φόβον του…Βενιζέλου) αρχηγών, που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα. Χρονίζοντα, μελλούμενα και τωρινά. Μια απ’ τις ίδιες κοκορομαχίες, σαν τις πολλές τις καθημερινές που (μας) καθιστούν ανάγλυφο το δικό τους πρόβλημα. Της επανεκλογής και της πρωτιάς του κόμματος, με τον θρίαμβο της παράταξης.
ΑΥΤΟΙ στον κόσμο τους κι εμείς στον δικό μας. Οι (προεκλογικοί) πολιτικοί των φαντασιώσεων κι εμείς της σκληρής πραγματικότητας. Και, βέβαια, δεν θα λέγαμε «εμείς
και «αυτοί», αν αυτοί που κρατούσαν τα κλειδιά νομοθετούσαν σωστά, έγκαιρα και χωρίς τη μεζούρα του πολιτικού κόστους στο χέρι. Κι αν άφησαν την Ελλάδα ξέφραγη αλάνα για να «αφοδεύει» ο κάθε περαστικός. Ήρθε η ώρα του απολογισμού και απολογισμό δεν κάνουν. Κι ούτε, βέβαια, έχουν το θάρρος να μας ρίξουν κατάμουτρα τις δικές μας (του λαού) τις ευθύνες. Τους φρενάρει η προσδοκία της (λατρεμένης) ψήφου μέχρι να την τσεπώσουν και πάλι απ’ την αρχή. «Πήραμε τις εκλογές, άσε τη λακκούβα να χάσκει, τα δημόσια έργα (τυλιγμένα στη μίζα και το φακελάκι) να σκουριάζουν ασυντήρητα, άσε και τους γραφιάδες διάσπαρτους σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες να “μουντζουρώνουν αθώα, λευκά χαρτιά” (Καρυωτάκης). Μη μιλάς για εθνικό κτηματολόγιο, μηχανογράφηση και γραφειοκρατία, στρώσου για τις επόμενες εκλογές».
ΚΑΙ, βέβαια, ξύπνησαν (και ξυπνήσαμε) σήμερα και όχι χθες. Με υπηρεσιακή, βραχύβια Κυβέρνηση και οι Λουράντοι ξεσπαθώνουν (με το δίκιο τους) και οι προμηθευτές ζητάνε «τα λεφτά τους», με το πάρτι να τελειώνει(;).
ΝΑ ξαναπάμε στους πολιτικούς και το (προεκλογικό τους) όνειρο. Προετοιμάζονται οι αρχηγοί για το ντιμπέιτ. Θα μας σερβίρουν ψέματα που φέρνουν ψήφους και θα μας κρύψουν την αλήθεια που «σκοτώνει». Και, βέβαια, κανένας τους δεν θα προτείνει «εδώ και τώρα» να επιστραφούν χρήματα των κομματικών τους επιχορηγήσεων για τα φάρμακα των καρκινοπαθών. Κι ούτε το χέρι τους στη τσέπη για τους πένητες των συσσιτίων.
ΤΙΠΟΤΑ δεν θ’ αλλάξει και δεν έχουμε αυταπάτες. Θα νομοθετούν κατά το συμφέρον τους, θα τρέχουμε ξοπίσω τους για το δικό μας, θα ζούμε με δανεικά (αν δεν βουλιάξουμε) και η Ελλάδα ποτέ δεν αλλάζει, με τους…ασίκιδες ατρόμητους και τους πολιτικούς μας ψεύτες.

13 σχόλια

  1. Νεκρός 30χρονος Έλληνας στην ζούγκλα της Αθήνας

    Νεκρός 30χρονος Έλληνας στην ζούγκλα της Αθήνας

    Χαροπαλεύει ο αδερφός του. Συμμορίες με καλάσνικοφ έχουν ρημάξει τις γειτονιές της Αθήνας και σκοτώνουν αθώους Έλληνες, την στιγμή που οι αστυνομικοί φυλάνε χρηματαποστολές, "δημόσια πρόσωπα" και εσχάτως με άνωθεν εντολές προσαγάγουν Χρυσαυγίτες λόγω προεκλογικής δράσης!

    Σήμερα τα ξημερώματα στην Καισαριανή ένας άτυχος Έλληνας έχασε την ζωή του, επειδή πήγε να εμποδίσει τους συμμορίτες με τα καλάσνικοφ να του κλέψουν το αυτοκίνητο. Ο 32χρονος αδερφός του που έτρεξε να βοηθήσει, δέχθηκε μια σφαίρα στο στομάχι και χαροπαλεύει. Τι μπορούν να απαντήσουν οι αρμόδιοι για την ασφάλεια των πολιτών σε αυτήν την χαροκαμένη μάνα;

    Καλύτερα να μην πουν τίποτα, γιατί η δικαιολογία ότι εκείνη την ώρα δεν κάναμε περιπολία, αλλά κάναμε έλεγχο στοιχείων σε Χρυσαυγίτες μην τυχόν και τους βρούμε τίποτα για να τους εκθέσουμε, είναι εξοργιστική. Οι Έλληνες αφανιζόμαστε είτε από οικονομικό μαρασμό κι αυτοκτονίες είτε θα πέφτουμε θύματα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας που κάποιοι προστατεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βεβαιως βεβαιοτατα η πρωτη προτεραιοτητα ειναι η συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση του ηλιθιου βλακογιοργο της τσαντ και του μαμουνι παπακωνσταντινου.

    Κρεμαλα. Χωρις δευτερη κουβεντα..

    Μετα..
    Συζηταμε την σειρα με την οποια θα εκτελεστουν τα αλλα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια..

    Χρυση Αυγη δαγκωτο

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν λέμε «Τσίπρας ο νέος Ανδρέας»
    το λέμε με αποδείξεις...

    Δειτε ποιος θα καταργούσε τις πανελλαδικές και τα φροντηστήρια
    Από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:
    "ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για όλους και όλες και κατάργηση της παραπαιδείας"...

    Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, τα ίδια ακριβώς είχε υποσχεθεί στο "Συμβόλαιο με τον Λαό" το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου...

    http://kolotoubes.blogspot.gr/2012/06/blog-post_688.html

    --------------------------------
    Ο Τσίπρας και το κόμμα του είναι μια φούσκα όσο είναι και η Χρυσή Αυγή. Παρότι έχουμε εκφυλιστεί τα τελευταία χρόνια από την ΠΑΣΟΚΙΚΗ λάιλαπα έχουν μείνει στον Έλληνα στοιχεία ευπρέπειας, σωστής κρίσης, νοικοκυροσύνης.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή είναι το λεγόμενο ποσοστό που ψήφισε με ψήφο διαμαρτυρίας.
    Αυτοί οφείλουν τώρα να επιστρέψουν στην παράταξη που προστατεύει την μεσαία τάξη, την παραμονή στο ευρώ, την ανάπτυξη μέσω της αλλαγής.
    Έτσι θα σκάσει η φούσκα όπως έσκασε τότε επί Σημίτη το Χρηματιστήριο.

    Η φούσκα ανήκει στον αέρα, ας επιστρέψουμε αγαπητοί φίλοι στην γή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ [ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ]ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ[ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ]
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΟΜΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρρέει ο μύθος της μπλόφας
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Κυρίες και κύριοι, ο εφιάλτης τώρα ξεκινάει.

    Δεν μας απειλούν, δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν.
    Απλά, μας κόβουν την πίστωση στις εισαγωγές.

    Όποιος θέλει να εισάγει προϊόντα ή πρώτες ύλες από το εξωτερικό θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολικά. Η εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Euler Hermes ανέστειλε τις δραστηριότητές της σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στην Ελλάδα.

    Κυρίες και κύριοι, σας είπαν ψέματα. Οι άλλοι δεν μπλοφάρουν.

    Η εν λόγω γαλλογερμανική εταιρεία ήταν η τελευταία που πήρε τη σχετική απόφαση. Οι υπόλοιπες μας είχαν εγκαταλείψει εδώ και μήνες. Η ουσία είναι ότι για τις εισαγωγές χρειάζονται πλέον μετρητά, τα οποία με την σειρά τους δεν υπάρχουν!
    Τι σημαίνει αυτό ;
    Ότι οι εμπορικές εταιρείες θα υπομείνουν έναν νέο κύκλο πίεσης.
    Πρόβλημα, όμως, δημιουργείται και για εταιρείες που εισήγαγαν πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Ακόμη κι αν το τελικό προϊόν είχε προορισμό και πάλι το εξωτερικό, οι δυσκολίες στις εισαγωγές θα τις οδηγήσουν αυτόματα σε μείωση της παραγωγής. Για να μην μασάμε τα λόγια μας, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο κύμα ανέργων.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αλήθεια, πως το είπαν οι λαϊκιστές ;
    - Ότι οι άλλοι μπλοφάρουν μαζί μας.
    Ότι η ζωή μας θα συνεχίσει όπως και προηγουμένως, αρκεί να κλείσουμε τα μάτια και τα αφτιά μας και να αγνοήσουμε τις προειδοποιήσεις.
    Μήπως οι κύριοι αυτοί που σήμερα ευαγγελίζονται την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ξεκινήσουν από κάτι πιο απλό ;
    - Να πάνε, δηλαδή, στις εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων και να διαπραγματευτούν την ανάκληση της απόφασής τους.

    Στο κάτω – κάτω της γραφής η δική τους ρητορική προκάλεσε το σημερινό πρόβλημα. Η προοπτική της δραχμής είναι εκείνη που απομονώνει την χώρα.

    Οι ανόητοι θα πουν ότι το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο εκβιάζει αυτή την στιγμή τους Έλληνες πολίτες για τις επικείμενες εκλογές.
    Δεν πειράζει.
    Κάποια στιγμή θα μάθουν ότι στην ζωή κερδίζουν εκείνοι που μπορούν και όχι εκείνοι που ονειρεύονται ότι μπορούν.

    Εμείς σήμερα ονειρευόμαστε ως λαός ότι έχουμε στα χέρια μας καλό χαρτί. Το πρόβλημα είναι ότι το καλό χαρτί το έχουν οι άλλοι και το χειρότερο είναι ότι το γνωρίζουν αρκετά καλά.
    Έχουν όλα τα χαρτιά στα χέρια τους.

    ___________________________
    850 τρισεκατομμύρια δραχμές
    θα κοστίσει το πρόγραμμα του Τσίπρα.
    Που θα τα βρεί;

    Ο κύβος ερρίφθη και ξανάφερε (με άλλα λόγια και από άλλη κατεύθυνση – απ΄ τα αριστερά εν προκειμένω) το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”! Και αφού υπάρχουν (χωρίς όμως να μας εξηγήσουν και το αναγκαίο πόθεν) αποφάσισαν να τα μοιράσουν σε μισθούς, συντάξεις, κρατικοποιήσεις, κατάργηση φόρων και άλλες υψηλού ρίσκου υποθέσεις και σενάρια, που χαρακτηρίζονται από… γκρίζες ζώνες και κοστολογικές ασάφειες.
    Πρόκειται για το περίφημο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που μας αποκαλύφθηκε 15 ημέρες πριν τις εκλογές και το οποίο έχει έντονα τα στοιχεία ενός παρωχημένου μοντέλου κρατισμού που γνωρίσαμε στις αρχές τις δεκαετίας του 80 και το οποίο εξέθρεψε πελατειακές σχέσεις και σκάνδαλα με «δανεικά και αγύριστα» σε ημετέρους.

    Έχει όμως -παρά το ότι αποφεύγεται επιμελώς η αναφορά σε νούμερα- και κοστολόγηση, η οποία ανέρχεται σε 16 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που ουσιαστικά πρόκειται για αύξηση η οποία προκαλείται στις δημόσιες δαπάνες, δημιουργώντας όμως ερωτήματα ως προς τη χρηματοδότησή τους.
    Πως όμως μπορεί να προσμετρηθεί η επίπτωση στην οικονομία από μια τέτοια εξέλιξη όταν τυχόν ακύρωση του Μνημονίου φέρνει αυτόματα ακύρωση και της δανειακής σύμβασης και διακοπή της δανειοδότησης, αφήνοντας ακόμα και ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή ;
    Σίγουρα με πολλά δισεκατομμύρια που θα πληρώσουν οι πολίτες, στους οποίους το “τυράκι” είναι η ακύρωση των εργασιακών νόμων των τελευταίων μηνών.
    - ΕΡΩΤΗΣΗ ..Προλαβαίνω να πάρω δάνεια ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο είναι οι χθεσινοσημερινές γκάφες του Βενιζέλου :

    1) Λέγοντας ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά, κινδυνεύει να χάσει τη μισή του δύναμη ( όπως ο Καμμένος σήμερα ), γιατί θα δημιουργηθεί πανικός Ακυβερνησίας, οπότε οι "εκπαιδευμένοι" στο κίνδυνο χρεοκοπίας ψηφοφόροι του Πασοκ θα στραφούν οι περισσότεροι προς τη Νέα Δημοκρατία !

    2) Λέγοντας ότι μετεκλογικά θα επιδιώξει συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, δείχνει αδυναμία και πανικό, και μπορεί οι ψηφοφόροι του Πασοκ της 6ης Μαίου να στραφούν προς τη ΔΗΜΑΡ προεκλογικά !

    Έτσι, όπως έχουν γίνει τα πράγματα, με τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ φορολογικές δηλώσεις και έκτακτες εισφορές και τα διπλά χαράτσια στα ακίνητα ( και ΕΕΤΗΔΕ στη ΔΕΗ και ΕΤΑΚ και ΦΑΠ ετών 2009 έως 2011 ) και τις οριζόντιες περικοπές και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις και το μπάχαλο των Πανελλαδικών και στο χώρο της Υγείας, και με τα ημερολόγια του Άκη και με τις πολυτελείς διακοπές Παπανδρέου στη Κρήτη, τι περίμενε, δηλαδή ; Να τον "αποθεωνουν" οι πολίτες που τους άφησε άνεργους ή νεόπτωχους ;

    Και η υπερπροβολή της Πολωνέζας, πάλι γκάφα είναι ( και την χειροκροτούν από κάτω ! ). Γιατί οι 8μηνες επιταγές δείχνουν ότι η αγορά έχει στερέψη από ρευστό ( αφού όλα πάνε στο Κράτος σαν χαράτσια και φόροι ), και ο κίνδυνος "χρεοκοπίας" είναι "βούτυρο στο ψωμί" της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί όσοι φοβούνται την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, αν είναι μπροστά ο Σύριζα, θα πάνε στη ΝΔ !

    Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ο Βενιζέλος παρουσιάζει σύνδρομο Καρατζαφέρη, που απειλούσε και απειλεί τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν απεγνωσμένα. Αυτό δείχνει αδυναμία και έλλειψη ελέγχου της κατάστασης. Φυσικά η εικόνα του πασοκ , με συγκεντρώσεις των 50 ή 100 ατόμων, είναι τραγική και δείχνει πράγματι τη συρρίκνωση του σε επίπεδα μονοψήφια, και τώρα θα φοβάται, μήπως εξαϋλωθεί εκλογικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. _______________________________
    11 αναγνωρισμένοι "τρομοκράτες"
    οικονομολόγοι λένε: Μία ανάσα πριν την άτακτη χρεοκοπία η χώρα.
    ____________________________________
    Έντεκα διεθνώς αναγνωρισμένοι ....."τρομοκράτες"
    Έλληνες ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι, από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, παρεμβαίνουν σχετικά με την ελληνική κρίση μέσω της "Καθημερινής της Κυριακής" για να προειδοποιήσουν για τον λάθος δρόμο που έχουμε πάρει....

    - βέβαια ο Στρατάκης που διδάσκει "Εισαγωγή στον Μαρξισμό" ξέρει καλύτερα...

    Προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ είναι πλέον υπαρκτός, καθώς πολλοί εταίροι πείθονται ότι η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να στηρίξει μια πορεία ευρωπαϊκής σύγκλισης.
    Θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να έχει ευρεία στήριξη και να επιβεβαιώσει εμπράκτως τη διάθεση για παραμονή στο ευρώ στη βάση της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλιώς η χώρα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει ατάκτως με δραματικές συνέπειες.
    Όπως αναφέρουν μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει επειγόντως μεταρρυθμίσεις και να επαναδιατυπώσει τις συμφωνίες για ταχύτερη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

    Χαρακτηριστικά γράφουν μεταξύ άλλων:
    "Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τη χώρα μας και θεωρεί πλέον πολύ πιθανό ότι αυτή θα χρεοκοπήσει άτακτα και θα αποχωρήσει από το ευρω.
    Η κατάσταση είναι κρίσιμη: υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λάθους που θα επιβαρύνει με μη αναστρέψιμο τρόπο τουλάχιστον τις δύο επόμενες γενιές".

    Ποιοι υπογράφουν το κείμενο
    Μάριος Αγγελέτος, Massachusetts Institute of Technology
    Δημήτρης Βαγιανός, London School of Economics
    Νίκος Βέττας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Γιάννης Ιωαννίδης, Tufts University
    Γιώργος Κωνσταντινίδης, University of Schicago
    Κώστας Μεγήρ, Yale University
    Χάρης Ντέλλας, Universitat Bern
    Νίκος Οικονομίδης, New York University
    Μανόλης Πετράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
    Θανάσης Στέγγος, University of Guelph
    Μιχάλης Χαλιάσος, Goethe University Frankfurt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πασοκ γιατι ετσι μας αρεσει εμας τους τελευταιους βολεμενους.τωρα παμε στο συριζα να φαμε και εκει και να μην χαθει ποτε η φιτρα μας ετσι και αλλιως το συριζα ειναι το μεταφορικο μεσο για το ΠΑΣΟΚ του μελλοντος.οποιος καταλαβε καταλαβε οι υπολοιποι οπως παντα στην ανεργια και στην πεινα.ετσι νομιζατε οτι θα σας αφηναμε τενεκεδες ελληνες, χωρις εμας μεσα στο κολπο δεν προβλεπετε τιποτα για εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 11 οικονομολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ..
    με αρθρο στην καθημερινη βεβαια..

    απο τους 17 οικονομολογους και τον χαζονομπελιστα μεινανε οι 11..

    στο τελος του 2011 θα βγουμε στις αγορες..
    το μεσοπροθεσμο θα σωσει την ελλαδα..

    οι ιδιοι 11 λεγανε τις γελοιες μαλακιες το 2001 για το ευρω και την ελλαδα στο σκληρο πυρηνα της ευρωπης..
    απεκρυψαν και αποκρυπτουν οτι το συνολο των οικονομολογων εκφραστηκε αρνητικα για το ευρω..
    αυτο λεγεται επιστημονικη αμεροληψια..
    για τους ολυμπιακους κουβεντα,τοτε και τωρα..
    οταν πληρωνουν οι τραπεζες,οι 11 οικονομολογοι βλεπουν γαιδαρους να πετανε..
    τρεμουν βεβαια μερικοι και στην προοπτικη ο ΣΥΡΙΖΑ να γινει κυβερνηση και να δημοσιευσει απο που πληρωνονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oloi mazi me th DRASH kai th DHMIOYRGIA 3ANA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τζημεροι και βαλιανατοι
    δεν τα βρηκαν στο κρεβατι
    αχρηστοι διαφημιστες
    ψευτες,κλεφτες,υβριστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟ DEBATE;


    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ 5%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση