GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ο Αντώνης Μανιτάκης σπούδασε νομικά στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη με υποτροφία και έγινε πτυχιούχος Νομικής το 1968 με άριστα. Συνέχισε τ...

Ο Αντώνης Μανιτάκης σπούδασε νομικά στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη με υποτροφία και έγινε πτυχιούχος Νομικής το 1968 με άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Université Libre de Bruxelles και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Διοικητικό Δίκαιο (LL.M.), (1970), και Διδακτορικό το 1974 (PhD in Law), Université Libre de Bruxelles.
Εντεταλμένος ερευνητής στο Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου του Βελγίου από το 1971-1975.
Εργάστηκε ως έκτακτος γλωσσομαθής νομικός στη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 1979/1980. Ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία ως Επιμελητής στην έδρα του Γενικού Δημοσίου Δικαίου Α.Π.Θ., την οποία κατείχε τότε ο καθηγητής Δημήτριος Τσάτσος.
Ανακηρύχθηκε Υφηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, το 1981 και το 1982 εκλέχτηκε καθηγητής στην έδρα του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. Συνταξιοδοτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και έγινε ομότιμος καθηγητής το 2012.
Μαθητής του Αριστόβουλου Μάνεση, τον διαδέχθηκε στην έδρα του Συνταγματικού Δικαίου στη Σχολή.
Δίδαξε, επί τριάντα πέντε έτη, Συνταγματικό Δίκαιο, Πολιτειολογία, Συνταγματικές Ελευθερίες και Δικαστικό Έλεγχο της Συνταγματικότητας των νόμων στο προπτυχιακό και στο Μεταπτυχιακό επίπεδο.
Διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Νομικής.
Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια: Montpellier, 1987 (France), Paris X, 1989,Rome “La Sapienza” (Italy), 1994, Nantes, 2002 και Visiting research fellow in Princeton University, 1998-99.
To 2007 Τιμήθηκε από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το Βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας» που απονέμεται στη μνήμη «Ξανθόπουλου-Πνευματικού» και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Ίδρυσε, οργάνωσε και διευθύνει, πάνω από είκοσι χρόνια, το πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων του δεύτερου κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών και των υποψηφίων διδακτόρων του Συνταγματικού Δικαίου.
Στο πλαίσιο των σεμιναρίων αυτών εισηγούνται υποψήφιοι διδάκτορες και προσκαλούνται για διαλέξεις καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι διευθυντής της επιστημονικής εκδοτικής σειράς: ‘Μελέτες Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτειολογίας’, στην οποία έχουν εκδοθεί από το 1984 μέχρι σήμερα 18 τόμοι, στους οποίους περιλαμβάνονται διδακτορικές διατριβές και πρωτότυπες μονογραφίες.
Ίδρυσε και διευθύνει την ιστοσελίδα του Ομίλου «Μάνεσης», Έχουν εκδοθεί με την επιστημονική του φροντίδα και επιμέλεια 17 (δέκα επτά) συλλογικοί τόμου με μελέτες Συνταγματικού Δικαίου.
Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει μαζί με τη διδακτορική του διατριβή, 16 Μονογραφίες και 125 πρωτότυπες μελέτες στην ελληνική και γαλλική γλώσσα.
Άσκησε καθήκοντα Αναπληρωτή Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 1997-1999
Διηύθυνε επί μία οκταετία το διμηνιαίο περιοδικό «Σύνταγμα» 1996-2004 (εκδ. Αντ. Σάκκουλας).
Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2012- )
Πρόεδρος του πανεπιστημιακού Ομίλου συνταγματολόγων «Αριστόβουλος Μάνεσης» από την ίδρυση του, από το 2000, μέχρι σήμερα.
Πρόεδρος του Ομίλου, «Φίλοι Βιβλιοθήκης Ν. Πανταζόπουλου», που ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Βόλου.
Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό», που πρωτοστάτησε στη διατήρηση του μνημειακού χαρακτήρα της Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη το 1995.
Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση