GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Βενιζέλου-Μόντι

Συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι αναμένεται να έχει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγ. Βενιζέλος, ο οποίος ...

Συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι αναμένεται να έχει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγ. Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη γείτονα χώρα.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
Οι επαφές αυτές έρχονται μετά τη συνάντηση που είχε ο Ευαγ. Βενιζέολος με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και πραγματοποιούνται την ώρα που στην ευρωζώνη βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές διεργασίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.
[title]τα μαύρα μας (τους) χάλια…[title]

Τα ΜΜΕ κατάφεραν και έκαναν τον Κασιδιάρη λαϊκό ήρωα της άκρας δεξιάς, που έδειρε την αμαζόνα της άκρας αριστεράς και έχουν να το παινεύονται και οι δυό για την ηρωική μάχη των εντυπώσεων που έδωσαν.
Τα συμπεράσματα δικά μας, ο καθένας με την κομματική ή φαλλοκρατική του τοποθέτηση, αν καλά έκανε ή δεν έκανε ο Κασιδιάρης.
Εδώ και πέντε μέρες οι δημοσιογράφοι των καναλιών και των εφημερίδων δεν κάνουν άλλη δουλειά παρά να ασχολούνται με τη σφαλιάρα που έδωσε ο Κασιδιάρης στην Κανέλλη και το μπουγέλωμα της Δούρου. Λες και δεν ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη αυτή, όταν κάθονται κοντά κοντά το σπίρτο με το μπαρούτι!
Αλλά οι διάφοροι δημοσιογράφοι, είτε με τα στυλό τους είτε με τα μικρόφωνα, ασχολούνται με υπέρμετρη ευαισθησία για τον κόλαφο και ελαχίστη για τις χαμένες άδικα ψυχές λόγω μνημονίου, που δεν άντεξαν τον ευτελισμό της προσωπικότητάς τους.
Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες από τις αρχές του 2009 που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, έως το Δεκέμβριο του ’11 ανέρχονται σε 1727 με αυξητικές τάσεις όσο η χώρα έμπαινε πιο βαθιά στην κρίση.
Δόθηκε ελαχίστη δημοσιότητα για τον επιχειρηματία από τη Ρόδο που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του καταπίνοντας φυτοφάρμακο.
Ομοίως έπραξαν και για άλλο ένα συνάνθρωπό μας από το ίδιο νησί που κρεμάστηκε γιατί τον έπνιξαν τα χρέη με τα διάφορα χαράτσια που του επέβαλαν στο φανοβαφείο αυτοκινήτων που διατηρούσε στο νησί.
Δυο λόγια συμπόνιας δεν τους άκουσα να λένε πέρα από την είδηση, για τον αυτόχειρα του Περιστερίου που πήρε απ’ το χέρι την υπερήλικη μάνα του και πέσανε απ’ την ταράτσα στο κενό γιατί δεν είχανε να φάνε, συναντώντας την ελευθερία και το θάνατο με αξιοπρέπεια.
Κληρονομιά μας άφησε ένα τρίστιχο που ο πρώτος του στίχος σπάει κόκαλα.
Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν΄ αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.
Μεγάλος άνθρωπος ήταν, επιστήμων, μα δεν άντεξε τον εξευτελισμό της πατρίδας του αλλά και της προσωπικής του αξιοπρέπειας που μας επέβαλαν με τα μνημόνια και έδωσε τραγικό τέλος κι αυτός στη ζωή του κάτω από ένα αιωνόβιο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.
“Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Και επειδή δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου, δεν μπορώ να βρω άλλον αγώνα αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου”, ανέφερε στο ιδιόγραφο σημείωμα, που βρέθηκε επάνω του, ο 77χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι.
Αυτές είναι μερικές είναι περιπτώσεις από τις χιλιάδες ψυχές που χάθηκαν αδίκως και ζητάνε δικαίωση με την τιμωρία όλων αυτών που καταλήστεψαν την πατρίδα μας και την αξιοπρέπειά μας.
Όσο μεγάλους προστάτες και να έχουνε οι ένοχοι, πρέπει να περάσουν από τα ποινικά δικαστήρια ως ένοχοι της γενοκτονίας των Ελλήνων και των χιλιάδων αυτοκτονιών, για να βρούν ανάπαυση οι αδικοχαμένες ψυχές των αξιοπρεπών Ελλήνων.
Πάντα Ανεξάρτητος, άρα ελεύθερος Έλληνας
Θεόφιλος  Αιγινήτης
Ζωγράφος-Συγγραφέας
tonoikaipnevmata

2 σχόλια

  1. Αυτός είναι ο (*ΥΡΙΖΑ !
    Δείτε την προκλητική αφίσα του
    Πρόκληση ΣΥΡΙΖΑ για Δυτική Θράκη!

    Φιγουράρει σε πολλά προφίλ μουσουλμάνων της Θράκης. Ως ένα σημείο δείχνει τη στάση που θα ακολουθήσουν, αν επανεκλεγούν, οι υποψήφιοι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Κομοτηνή. Οι κ.κ. Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ, καθώς και η Κουμουνδούρου, πρέπει να πάρουν άμεσα θέση για την επίμαχη αφίσα…

    Για όσους δεν γνωρίζουν τα τουρκικά, η αφίσα μοιάζει να είναι απλά προεκλογική. Ξεχωρίζουν οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ, οι φωτογραφίες των δύο υποψηφίων καθώς και τα ονόματά τους. Ωστόσο, η επικεφαλίδα της είναι σκέτο «δηλητήριο»: «Οι Τούρκοι άρχισαν να κατακτούν τη Δυτική Θράκη».

    Πέρα από το προκλητικό του μηνύματος, αξίζει να αναφερθούν και τα χρώματα που επιλέχθηκαν για να περάσει πιο εύκολα το νόημα. Το Turkler, αναφορά στο τουρκικό έθνος, είναι γραμμένο με κόκκινο χρώμα, «εθνικό χρώμα» της γειτονικής χώρας. Η υπόλοιπη φράση είναι γραμμένη με πράσινα και μαύρα γράμματα, δηλαδή με τα χρώματα που έχει και η λεγόμενη σημαία του «ανεξάρτητου κράτους της Δυτικής Θράκης»!!! Από ό,τι φαίνεται, στη μουσουλμανική μειονότητα υπάρχουν πολλοί νοσταλγοί του παρελθόντος, οι οποίοι θα ήθελαν την επανασύσταση της Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης, το οποίο ήταν ένα μικρό, προσωρινό κράτος που ιδρύθηκε από τις 31 Αυγούστου έως τις 25 Οκτωβρίου του 1913. Περιλάμβανε όλη τη Δυτική Θράκη, από τον Εβρο μέχρι τον Νέστο ποταμό. Οπως και να έχει, η ανάρτηση της συγκεκριμένης αφίσας στο facebook είναι από μόνη της προκλητική.

    Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές καλούνται να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν το μήνυμα που στέλνει στους ομοθρήσκους τους, Ελληνες πολίτες, η επικεφαλίδα της. Η αφίσα κυκλοφόρησε μόνο μέσω Διαδικτύου.

    Την ίδια ώρα, το γραφείο Κωνσταντινούπολης του αυτοαποκαλούμενου «Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης» με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να γυρίσουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους. Μάλιστα, έχουν ενοικιαστεί αρκετά τουριστικά λεωφορεία, τα οποία καθημερινά (από μεθαύριο) θα πραγματοποιούν δρομολόγια προς Ξάνθη και Κομοτηνή, μεταφέροντας δωρεάν τους ψηφοφόρους.

    Βέβαια, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος πληρώνει για τη δωρεάν μεταφορά των Ελλήνων μουσουλμάνων από την Κωνσταντινούπολη στη Θράκη. Βέβαια, στα γραφεία του συγκεκριμένου παραρτήματος φιγουράρουν η σημαία της Τουρκίας και εκείνη της αυτοαποκαλούμενης «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα μπορούσε να λέει:
    Μόνο εγώ μπορώ να τα κάνω όλα, όπως τα έχουμε πει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση