GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναυάγησε το αναπτυξιακό πρόγραμμα

Η ανάπτυξη αναβάλλεται στην Ιταλία εξαιτίας της ελλιπούς ρευστότητας. Και η έλλειψη φέρνει… γκρίνια Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Μόντι ...


Η ανάπτυξη αναβάλλεται στην Ιταλία εξαιτίας της ελλιπούς ρευστότητας. Και η έλλειψη φέρνει… γκρίνια
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Μόντι
Η ανάπτυξη αναβάλλεται στην Ιταλία εξαιτίας της ελλιπούς ρευστότητας. Και η έλλειψη φέρνει… γκρίνια, με πρώτο «παραπονούμενο» τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Κοράντο Πάσερα, ο οποίος είχε καταθέσει και το σχετικό πρόγραμμα στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Ο Πασέρα, μετά το ναυάγιο του προγράμματος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.
Αλλά και ο ιταλικός Τύπος θέτει θέμα αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας του πρωθυπουργού, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απέτυχε να αναστρέψει την οικονομική αποδυνάμωση της Ιταλίας. Αμφιβολίες -σε ανεπίσημο ακόμα επίπεδο- σχετικά με το αν ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα καταφέρει να παραμείνει στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, οπότε και λήγει κανονικά η νομοθετική περίοδος, εκφράζουν και στελέχη του προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος και του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας». Αν «αυτή η κυβέρνηση δεν καταφέρνει να λύσει τα προβλήματα της χώρας, θα ήταν λάθος να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματέο Ορφίνι, υπεύθυνος πολιτισμού του Δημοκρατικού Κόμματος.
Αλλά και αρκετοί βιομήχανοι δεν κρύβουν, πλέον, τη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση, λόγω της καθυστέρησης των μέτρων για την ανάπτυξη.

7 σχόλια

  1. Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί, οι καρδιοπαθείς,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που ΟΛΑ είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κράτος,

    την ώρα που σε αυτήν την καταστροφή μας οδήγησαν ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις μίζες, τις Siemens, τα υποβρύχια, τα δομημένα ομόλογα, τις «περήφανες» Ολυμπιάδες τους, τα SWAPS τους, τα Βατοπαίδια τους, τους Κουμπάρους τους… κλπ. κλπ…

    Αν μετά απ’ όλα αυτά, ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    και επιπλέον ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι ψήφος στην Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους διεθνείς τοκογλύφους, στο παγκόσμιο παρασιτικό Κεφάλαιο, στις δυνάμεις Κατοχής της χώρας μας!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Καρατζαφέρης βλέπει ακυβερνησία και τρίτες εκλογές. Ουσιαστικά είναι σαν να λέει στους ψηφοφόρους, στηρίξτε τη Νέα Δημοκρατία, να βγει με μεγάλα ποσοστά, ώστε να μη γίνουν επαναληπτικές εκλογές, γιατί οι από κάτω δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους.

    Παιζοντας κι αυτός μικροκομματικό παιχνίδι, για το μικρομάγαζό τους, αδιαφορώντας για τις εθνικες συνέπειες, σκέφτεται πάλι εγωιστικά. Και, δυστυχώς, στο ίδιο επίπεδο ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και εγωιστικής πολιτικής, κινούνται οι κ. Τζήμερος, Μάνος, Βενιζέλος και Καμμένος, αδιαφορώντας για τις οικονομικές, κοινωνικές και εθνικές προεκτάσεις μιας ενδεχόμενης πρωτιάς Σύριζα.

    Σύμφωνα με τη weekend η ΝΔ διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα 2 έως 3,3% μονάδων από τον Σύριζα. Αυτή η διαφορά είναι αρκετή για να αποτρέψει μια ακυβερνησία μετά τις εκλογές, με δεδομένη την μικροπολιτική πρακτική ορισμένων πολιτικών που είναι κατώτεροι των περιστάσεων ; Η προσωπική άποψη είναι ότι μόνο εάν η Ν.Δ έχει μεγάλη διαφορά από το Σύριζα, έχοντας ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία, θα μπορέσει να πετύχει και ανάπτυξη και επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς.Άρα, κάθε ψήφος στους ΑΝΕΛ, στη Χ.Α, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΛΑΟΣ, στη Δημιουργία Ξανά, μπορεί να αποβεί μοιραία για μια νέα ακυβερνησία, αφού οι ηγέτες των κομμάτων αυτών δεν δείχνουν τάσεις συνενόησης και πολιτικής ωριμότητας ή ακόμα χειρότερο, φέρνοντας τον Σύριζα στη πρώτη θέση ( ειδικά με "χαμένη ψήφο" σε κόμματα που κινούνται γύρω στο 1% )και την Ελλάδα σε εσωτερική οικονομική κατάρρευση με απόσυρση των εναπομεινουσών καταθέσεων και τη φυγή όλων των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, καθώς και τη φυγή ελληνόκτητων πλοίων σε ξένη σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΞΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ (εάν δεν είσαι ο καραγκιόζης Τζων),

    άνεργε, που σε έφεραν στην εξαθλίωση και την καταστροφή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,

    μαλακισμένε, "αναλυτή" της πούτσας,

    προσκυνητή των αέργων τζακιών- Σαχλαμαρά, Μπακογιάννη, Μπουκωμένου Επανιδρυτή και λοιπόν λαμογίων,

    Υμνητή του πελατειακού κράτους, της μίζας και της καταστροφής 38 ολόκληρων χρόνων...

    ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΕ, ΓΕΛΟΙΕ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ,

    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΙΖΕΙΣ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ...

    ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ, ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ,

    ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έμειναν 8 μέρες μέχρι τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης.
    Εδώ και 2 χρόνια η Ελλάδα ζει ένα δράμα, μπλεγμένη στο ΔΝΤ και μνημόνιο που την ενέπλεξαν με ατυχείς δηλώσεις Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου και τη βύθισε η άθλια οικονομική πολιτική Βενιζέλου που διπλασίασαν τους ανέργους, στέρεψαν την αγορά από ρευστό, επέβαλλαν φόρους αβάσταχτους για το 90% των Ελλήνων, που βλέπουν να εξανεμίζονται μισθοί, συντάξεις, αποταμιεύσεις, να κινδυνεύουν να χάσουν το βιος τους. Αποκορύφωμα της αθλιότητας είναι το χαράτσι στη πρώτη κατοικία των Ελλήνων και οι νέες φορολογικές δηλώσεις που θυμίζουν "ταινία τρόμου" για τις οικογένειες ! Θάνατοι και αρρώστιες αυξήθηκαν δραματικά, παρόλο που είμαστε σε περίοδο ΕΙΡΗΝΗΣ! Μπάχαλο η Παιδεία και η Υγεία. Καμμένη γη, γενοκτονία των Ελλήνων, από το μεταλλαγμένο χαρατσοπασοκ !
    Από την άλλη, ο λαός πλανάται από τις νεφελώδεις και αδιέξοδες ΑΡΝΗΣΕΙΣ και την ΑΠΟΛΥΤΗ, ΑΚΡΑΙΑ πολιτική του Σύριζα και των ΑΝΕΛ, που οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό της εσωτερικής πτώχευσης, της νέας ακυβερνησίας, και ειδικά ο Σύριζα στο κοινωνικό χάος, αφού με αφοπλισμό της Αστυνομίας η βία και η εγκληματικότητα και η αυτοδικία θα πολλαπλασιαστούν.Με σύριζα πρώτο κόμμα, οι συγκρούσεις αριστεριστών και Χ.Α θα λάβουν απίστευτες διαστάσεις, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της φυγής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των καταθέσεων στο εξωτερικό. Οπότε τι θα βρει να φορολογήσει ο Σύριζα ; Θα δεσμεύσει τις καταθέσεις ; Πως θα αντιδράσει, αν όσοι δεν τον ψήφισαν καταληφθούν από πανικό, που ήδη υπάρχει ; Μήπως κάποιοι μας οδηγούν, επίτηδες, σε εμφύλιο σπαραγμό, πτώχευση, και εθνική περιπέτεια με Τουρκία;
    Η μέση λύση, ανάμεσα στα άκρα, είναι η Νέα Δημοκρατία. Αλλά δεν αρκεί να πάρει μια μικρή διαφορά από τον Σύριζα, γιατί πάλι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, ούτε να επαναδιαπραγματευτεί. Χρειάζεται πλέον ισχυρή πλειοψηφία για να αλλάξει οικονομική πολιτική, να σταματήσει τα φορομπηχτικά μέτρα του κ. Βενιζέλου και τα χαράτσια, να κάνει και κάποιες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει, όμως, ο Σαμαράς, να ζητήσει τη συνεργασία όλων των κομμάτων και τη βοήθειά τους, ώστε να βρεθεί ένα ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ απέναντι στη Ε.Ε. Αν δεν έχει ισχυρή πλειοψηφία, θα υπάρχουν πάλι τα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα και του Καμμένου που μπορεί να τινάξουν τη προσπάθεια στον αέρα. Επίσης, φάνηκε ότι και ο κ. Βενιζέλος δεν φαίνεται να μένει αμέτοχος σε αυτό το μικροκομματισμό,ενώ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα της κατάστασης ο Καρατζαφέρης, Μάνος και Τζήμερος, που επιμένουν στα μικρομάγαζά τους, αντί να ενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Έτσι, τις επόμενες μέρες, οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τη μόνη, εκ των πραγμάτων, λύση, προς τη Νέα Δημοκρατία, αναμένονται να κορυφωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεξιό λαμόγιο των σχολίων (εάν δεν είσαι ο καραγκιόζης Τζων),

    άνεργε, που σε έφεραν στην εξαθλίωση και την καταστροφή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,

    μαλακισμένε, "αναλυτή" της πούτσας,

    προσκυνητή των αέργων τζακιών- Σαχλαμαρά, Μπακογιάννη, Μπουκωμένου Επανιδρυτή και λοιπόν λαμογίων,

    Υμνητή του πελατειακού κράτους, της μίζας και της καταστροφής 38 ολόκληρων χρόνων...

    ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΕ, ΓΕΛΟΙΕ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ,

    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ…

    ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΙΖΕΙΣ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ…

    ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΥ, ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ - ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ

    ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΒΟΘΡΟ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς το πρώτο σχόλιο :

    Σε όσα λες έχει δίκιο.
    Στο μόνο που έχεις ΑΠΕΙΡΟ ΑΔΙΚΟ, όσες φορές και να το γράψεις ( και στο λέω εγώ που δεν ψήφισα Σαμαρά στις 6η Μαίου, αλλά Καμμένο και ΑΝΕΛ ) είναι ότι βάζεις στο ίδιο καζάνι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Βενιζέλο και Σαμαρά.

    Απο και ξεκινά και το λανθασμένο συμπέρασμα.
    Από το 1981 μέχρι σήμερα, κυβέρνησε 23 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και 7 η ΝΔ, άρα έχει τη μικρότερη ευθύνη ( μη ξεχνάς ότι δεν την άφηναν να κυβερνήσει οι συνδικαλιστές του πασοκ, που σε κάθε μεταρρύθμιση, σωστή ή όχι δεν το κρίνω τώρα, τα έσπαγαν όλα με απεργίες διαρκείας στο Δημόσιο ). Επίσης στα 2,5 χρόνια δεν κυβέρνησε η ΝΔ και ο Σαμαράς, αλλά το ΠΑΣΟΚ με Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Σαχινιδη. Η παρουσία της ΝΔ στη κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν σχεδόν τυπική και αυτό είναι το μόνο λάθος ( μεγάλο ) του Σαμαρά : από τη στιγμή που μπήκε έπρεπε να διώξει τον Βενιζέλο και το αποτυχημένο επιτελείο του και να αλλάξει από το Δεκέμβρη πολιτική. Γιατί , πράγματι, ο Σαμαράς είχε , ευθύς εξαρχής, πει ότι είναι λάθος η οικονομική πολιτική. Σου επεσήμανα και το σωστό και το λάθος του Σαμαρά, γι' αυτό και δεν τον ψήφισα στις 6η Μαίου.
    Τώρα, όμως, έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Το ίδιο καταστροφική με τη πολιτική του Βενιζέλου (αλλά από την αντίθετη πλευρά ) μπορεί να αποδειχθεί η νεφελώδης, ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ οικονομική πολιτική του Σύριζα. Όχι, γιατί θα μας κάνουν "ντα" οι Ευρωπαίοι, αλλά γιατί διώχνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ η κοινωνική του πολιτική δημιουργεί το υπέδαφος για αυτοδικία, κοινωνική κατάρρευση και ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου στους δρόμους. Αν δεν πετύχει το πολιτικό σύστημα να επανορθώσει όλες αυτές τις κοινωνικές αδικίες που περιγράφεις, τότε θα έχουμε οριστική κατάρρευση. Αλλά τη σωτηρία δεν μπορεί να την φέρει ο Σύριζα ( σου εξήγησα γιατί ), αλλά μια ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, η ΝΔ, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, αμέσως μετά τις εκλογές, για να κάνει κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Αυτό ήθελα και στις 6 Μαίου, αλλά το τορπίλισαν με την αδιαλλαξία τους οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, για μικροκομματικά οφέλη. Αλλά, τώρα, που ευνοείται μόνο ο Τσίπρας,σίγουρα θα το έχουν μετανοιώσει στους ΑΝΕΛ. Κρίμα, ήταν ευκαιρία να συνενοηθούν όλοι. Απέτυχαν, άρα μας στέλνουν στη τελευταία λύση, στη Ν. Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο εχθρός σου λέει, «κάτσε να σου κόψω τα δάχτυλα για να μην χάσεις όλο τον καρπό του χεριού».

    Αν το δεχτείς, ύστερα από λίγο επανέρχεται, «κάτσε να σου κόψω το χέρι μέχρι τον καρπό για να μην χάσεις όλο το χέρι».

    Το ίδιο τέχνασμα θα επαναλαμβάνεται μέχρι ο εχθρός να κομματιάσει όλο το σώμα του θύματος.

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕΧ ΛΕΩ ΕΓΩ.. ΜΑΥΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ Ν.Δ ΜΠΑΣΤΟΚ ΣΤΗΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση