GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδειάζουν και τα ταμεία του ΟΑΕΔ

Σε οικονομικό αδιέξοδο είναι ο ΟΑΕΔ, που αναζητά 260 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει κανονικά τα επιδόματα (π.χ. ανεργίας) ...

Σε οικονομικό αδιέξοδο είναι ο ΟΑΕΔ, που αναζητά 260 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει κανονικά τα επιδόματα (π.χ. ανεργίας) μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα απαιτούνται 120 με 150 εκατομμύρια ευρώ για να υλοποιηθεί μια σειρά δράσεων, όπως η επιδοτούμενη απασχόληση 35.000 ανέργων στους δήμους (χρήματα που μπορούν να προέλθουν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων)

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως το διάστημα Ιουνίου – Δεκεμβρίου οι δαπάνες για τις παροχές (ανεργίας, μητρότητας κ.ά.) θα είναι 1,22 δισεκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή οι εισροές εσόδων στον Οργανισμό εκτιμάται πως θα είναι 920 εκατομμύρια ευρώ (αν συνεχιστεί ομαλά η ροή εσόδων από το ΙΚΑ).

17 σχόλια

  1. ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ;

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ; ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΘΗΝΑ, ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( ΝΟΜΙΜΟΥΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ) ;

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΑΝΙΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ "ΛΕΗΛΑΣΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ; ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΜΟΝΕΣ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΡΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 75% ; ΠΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΓΙΑΤΙ, Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ, ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΑΟΖ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ; ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ( ΤΣΙΠΡΑ- ΚΑΜΜΕΝΟΥ )ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ( ; ) ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ( ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ) ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΕΙΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΑΤΙΖΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ.

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΩΣ Η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς μα κανείς τους ΔΕΝ αγαπάει την πατρίδα μας.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ καβάλησε το καλάμι και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες,ενώ ξέρει ότι δεν μπορεί.
    Η ΝΔ ίδια γεύση από άλλη οπτική γωνία.
    Το ΠΑΣΟΚ, ζαλισμένο από το χαστούκι, στον κόσμο του.
    Ο Καμμένος, αυτός έχει τρακάρει σε κολόνα και νομίζει ότι είναι πλανητάρχης.
    Η ΔΗΜΑΡ προσπαθεί να παίξει ρυθμιστικό ρόλο.
    Το ΚΚΕ στην εποχή του Στάλιν.
    Η Χρυσή Αυγή φασίστες ανεγκέφαλοι.
    Η πατρίδα μας έρημη και μόνη σε φουρτουνιασμένη θάλασσα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια κούτσα μια και κούτσα δυο στης ζωής το ρημαδιό

    Μεροδούλι ξενοδούλι δέρναν ούλοι οι αφέντες δούλοι ούλοι δούλοι αφεντικό και μ' αφήναν νηστικό.

    Ανωχώρι κατωχώρι ανηφόρι κατηφόρι
    και με κάμα και βροχή ώσπου μου 'βγαινε η ψυχή

    Είκοσι χρονώ γομάρι σήκωσα όλο το νταμάρι κι έχτισα στην εμπασιά του χωριού την εκκλησιά
    του χωριού την εκκλησιά

    Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

    Και ζευγάρι με το βόδι άλλο μπόι κι άλλο πόδι όργωνα στα ρέματα τ αφεντός τα στρέμματα

    Και στον πόλεμο όλα για όλα κουβαλούσα πολυβόλα
    να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ..


    Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

    Koίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει
    άλλος ήλιος έχει βγει σ' άλλη θάλασσα άλλη γη

    Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 25% .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βάλαμε ένα λύκο να φυλάει τα πρόβατα
    σ’ ένα άσπρο σπίτι να μη λέμε ονόματα
    κάποια προβατάκια πολεμούν μοναχά τους
    πολεμούν τον λύκο που μπήκε στο κοπάδι τους.

    Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
    κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
    πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
    λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα

    Ήταν μια αρκούδα που το λύκο φύλαγε,
    φύλαγε το λύκο που τη παραφύλαγε.
    Λύκε η αρκούδα δεν είναι ακίνδυνη
    τώρα πληγωμένη είναι επικίνδυνη.

    Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
    κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
    πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
    λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα

    Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
    κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
    πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
    λύκοι δεν θα υπάρχουν, αν δεν υπάρχουν πρόβατα


    Μπούτζουκας Τηλέμαχος Κρήτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗ ΦΟΒΆΣΤΕ..
    ΘΑ ΜΑΣ ΣΏΣΕΙ Εφοπλιστικός πατριωτισμός...


    Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
    κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα λύκοι δεν θα υπάρχουν, αν δεν υπάρχουν πρόβατα


    Μπούτζουκας Τηλέμαχος Κρήτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος είναι ο Ρέστης που ζητάει ΚΑΙ τα ρέστα;

    Του Βίκτωρα δεν του καίγεται καρφί γι’ αυτό. «Βρες με πρώτα» είναι η απάντησή του. Θα έπρεπε όμως να δείχνει τουλάχιστον ότι νοιάζεται, γιατί δεν είναι μόνο ένας από τους πιο ισχυρούς εφοπλιστές, με πάνω από 200 καράβια, αν πιστέψουμε το Bloomberg.

    Αλλά και γιατί είναι μέτοχος στο {{ΕΛΕΥΘΕΡΟ}} Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στο Πρώτο Θέμα, στο MEGA και σε μια σειρά άλλα κανάλια και ραδιόφωνα.


    Είναι δηλαδή ένα από τα μεγάλα αφεντικά της ενημέρωσης που προπαγανδίζουν τις θυσίες εν ονόματι της πατρίδας, και προσπαθούν να πείσουν τη φτωχολογιά ότι οι περικοπές, η ανεργία, η ανέχεια και η απόγνωση είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα!
    Κατά τα άλλα, όπως λένε οι αγιογράφοι του, σύνθημα του πάμπλουτου εφοπλιστή είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Προφανώς η εφορεία είναι το όριο… Και απλώνει τις δραστηριότητές του παντού ο «πλανητάρχης των εφοπλιστών»:

    Στις τουριστικές επιχειρήσεις –με κορυφαία επένδυση στην Ελλάδα στο Bella Vista της Ρόδου.

    Σε παραδείσους για το διεθνές jet set. Αγόρασε το νησάκι Άγιος Στέφανος στο Μαυροβούνιο , που έγινε γνωστό ως θέρετρο του στρατάρχη Τίτο και έχει προσελκύσει κατά καιρούς διασημότητες όπως η Μέριλιν Μονρόε, η Σοφία Λόρεν, ο Βίλι Μπραντ, ο Κερκ Ντάγκλας, αλλά και πιο σύγχρονες όπως η Κλόντια Σίφερ. Οι παλιές βίλες ανακαινίζονται, όπως και όλο το νησί στο οποίο υπάρχει ένα κάστρο του 15ου αιώνα. Η τιμή που πλήρωσε ο Όμιλος Ρέστη είναι 30 εκατομμύρια ευρώ για την εκμετάλλευση του νησιού τα επόμενα 30+30 χρόνια. Δαπανήθηκαν όμως κι άλλα χρήματα την επένδυση να έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 50 εκατομμύρια. Όπως λέγεται το θέρετρο δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο πολυτελή του κόσμου και θα προσελκύει πλούσιους και διάσημους από όλη την υφήλιο.
    Σε ηλικία λίγο πάνω από τα 40 είναι και τραπεζίτης, ασχολείται με τα media, συμμετέχει σε αλλαντοβιομηχανία, πραγματοποιεί χερσαίες μεταφορές και ελέγχει ποσοστά σε δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες εταιρείες. Τη ναυτιλιακή οικογενειακή εταιρεία Enterprises Shipping ίδρυσε το 1974 ο πατέρας του Σταμάτης Ρέστης, ο οποίος έζησε για χρόνια στη Νότια Αφρική και πέθανε τον Ιούλιο του 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος είναι ο Ρέστης που ζητάει ΚΑΙ τα ρέστα;


    πό τότε ο Βίκτωρ «κατακτά νίκες», άσχετο αν δε θέλει να πληρώνει φόρους σαν τον τελευταίο συνταξιούχο. Συμμετέχει με το 13% στην κυπριακή «Sea Star» μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην «Hellenic Seaways», αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο «Delphin Voyager», κατέχει το 51% της First Business Bank (FBB) ,το 20% της “Multirama», το 10% της “Imperio και βέβαια έχει μετοχές σε media (ΔΟΛ , MTV Hellas , SMART TV, κ.λ.π.
    Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χώρο της ναυτιλίας όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον αποκαλούν «ο νέος Ωνάσης».
    Ο εφοπλιστής έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρόδο, καθώς η μητέρα του, η κ. Μπέλλα Ρέστη είναι η πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου, ενώ ο ίδιος στήριξε το νησί προσφέροντας ένα πανάκριβο πυροσβεστικό μηχάνημα στη μεγάλη πυρκαγιά του 2008 .
    Τέλος ο Βίκτωρ Ρέστης είναι εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας. Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι πρόεδρος του Ισραηλιτικής Κοινότητας της Ρόδου και πρώην πρόεδρος των Ισραηλιτών Αθηνών. Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.

    Τους γέροντες ελληνικής καταγωγής η οικογένεια Ρέστη τους αφήνει στη «μέριμνα» του μνημονίου…

    ΕΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ολγα είναι 61 ετών, η Ελλη 58. Η Ελλη ξεκίνησε από την “Αυγή”, η Όλγα από τον “Ριζοσπάστη”...

    Η Ελλη λέγεται Ελισάβετ Τσαρλαμπά,αλλά διατηρεί το επώνυμο του πρώτου συζύγου της ως πλέον εύηχο, η Ολγα λέγεται Ολγα και κρατάει το πατρικό της.

    Η Ολγα έχει κάνει τρεις γάμους, η Ελλη τέσσερις. Η Ελλη προτιμάει τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες, η Ολγα τους μικρότερους.

    Κοινό στοιχείο να είναι ισχυροί ή όπως λέει ο λαός “φραγκάτοι”. Ενδιαμέσως των γάμων αρκετές σχέσεις με αλληλοεμπλοκές.

    Για παράδειγμα, ο τελευταίος μέχρι στιγμής σύζυγος της Ελλης, ο εφοπλιστής Μιχ. Γουλανδρής, ήταν σύντροφος της Ολγας.

    Η Ελλη από νωρίς “πλεύρισε” την κρατική τηλεόραση και ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο τότε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ, Δημήτρης Κατσίμης, με τον οποίο απέκτησε τον γιό της Μάρκο.

    Η Ολγα άργησε πολύ να πετύχει στη μικρή οθόνη, οι ενημερωτικές εκπομπές που παρουσίαζε πήγαιναν άπατες, μέχρις ότου ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων στο MEGA, ο πρώην σύζυγός της Χρήστος Παναγιωτόπουλος, με τον οποίο έχει αντιστοίχως, ένα γιό, τον Αλέξανδρο.

    Και οι δύο ήταν καστανές και έγιναν ξανθές για τις ανάγκες της τηλεθέασης.

    Και οι δύο μάλλον έκαναν λίφτινγκ για τις ανάγκες της εικόνας τους- προφανώς δεν βλέπουν BBC. Και οι δύο φοράνε πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα, αφιερώνουν άπειρο χρόνο σε καλλωπισμούς και εξωραϊσμούς, ζουν σε πανάκριβες συνοικίες και διατηρούν φιλικές σχέσεις με κορυφαίους παράγοντες της άρχουσας τάξης.

    Η Ελλη, φανατική του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, κολυμπούσε στις πισίνες της Ελούντας μαζί με την κυρία Λιάνη.

    Η Ολγα είχε κουμπάρα στον τελευταίο γάμο της τη Σοφία Στάϊκου, σύζυγο του Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς και μεταξύ των λιγοστών προσκεκλημένων της ήταν το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

    Ο ακήρυχτος πόλεμος των δύο κυριών της ελληνικής δημοσιογραφίας κρατάει από πολύ παλιά.

    Από τότε που δεν υπήρχε τηλεόραση και ήταν και οι δύο συντάκτριες του πολιτικού ρεπορτάζ.

    Ενας διαρκής επαγγελματικός και προσωπικός ανταγωνισμός, στον οποίο συνήθως κέρδιζε η Ελλη ως πιο διεκδικητική και “τηλεοπτική”. Αλλά η ρεβάνς της Ολγας ήταν οριστική με την εγκατάστασή της στο κεντρικό δελτίο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού, όπου κάποια στιγμή αναγκάστηκε να προσφύγει ή άστεγη τηλεοπτικά Ελλη ως ...σχολιάστρια του δελτίου! (Κάτι σαν θηλυκός Πρετεντέρης δηλαδή) Εννοείται πως η συνύπαρξη αυτή δεν κράτησε πάνω από ένα μήνα...

    Η Ελλη πάντως και το ΠΑΣΟΚ πάνε χέρι-χέρι κι έτσι βρέθηκε πάλι στο κεντρικό δελτίο της Κρατικής τηλεόρασης τον Φεβρουάριο του 2011.

    Η Ολγα πάλι είναι πιο ουσιαστική: Πάει χέρι-χέρι όχι με τα κόμματα, αλλά με αυτούς που πραγματικά κυβερνούν.

    Και η δημοσιογραφική της συνείδηση δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ με τις κοσμικές- φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη,ενώ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της αν κάποιος καλεσμένος, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται στην πολιτική ιεραρχία, τολμήσει να ψελλίσει κάποιον επικριτικό λόγο για το MEGA.

    Οι δύο κυρίες, βρίσκονται αυτή την εποχή στον πιο κοινό παρονομαστή που υπήρξαν ποτέ: Επιτελούν ρόλο στρατηγικής σημασίας στην τρομοκρατική εκστρατεία κατά του απροσδόκητου αντιπάλου του συστήματος της μιντιακής διαπλοκής- του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αν ανταγωνίζονται σε κάτι, είναι στη δριμύτητα επιθέσεων, παρεμβάσεων και διακοπών σε βάρος των εκπροσώπων του “αυθάδους” αυτού σχηματισμού που αιφνιδίασε το κατεστημένο της χώρας μας. Συχνά εκνευρίζονται από την ανεπάρκεια των άλλων καλεσμένων τους, των πολιτικών δηλαδή και οικειοποιούνται τον ρόλο τους, επιτιθέμενες στον εκάστοτε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είναι φανερό ότι διαισθάνονται πως “οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες”...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μητσοτάκης: Μύθος η λιτότητα…!!!

    Το βαμπίρ στην μάχη για ολοκληρωτική παράδοση της Ελλάδας...

    «Μπήκα στη μάχη, στην πρώτη γραμμή γιατί βλέπω ότι υπάρχει κίνδυνος για τον τόπο»

    Εκτός τόπου και χρόνου ο Κων/νος Μητσοτάκης που προχώρησε σε νέα προεκλογική παρέμβαση πριν τις εκλογές στην τηλεόραση του Σκάι.

    Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μύθο» τη λιτότητα στην Ελλάδα τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας και η ανεργία καλπάζει.

    Τόνισε ότι απλά πρέπει ο λαός να κάνει τις θυσίες που χρειάζεται και να ζήσει με τα «λεφτά που έχει».

    Εύκολο να το λες φυσικά όταν η οικογένεια σου έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα πρόσφατα ένα μέλος της μετέφερε ένα εκατομμύριο στο Λονδίνο που δεν δήλωσε στον Πόθεν Έσχες.

    Είναι διαφορετικό ωστόσο να μην έχεις να πληρώσεις το νοίκι, το δάνειο και να εξασφαλίσεις το φαγητό των παιδιών σου.

    Μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Φώτη Κουβέλη και υποστήριξε ότι ...δεν πρόκειται να στηρίξει μια ερμαφρόδιτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ερώτηση πάντως ποιος θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός προσπέρασε επιδεικτικά τον Α. Σαμαρά και τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», χωρίς τα αρνητικά τους και «με ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος σε πολιτικούς και τεχνοκράτες».

    Τόνισε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τη ΝΔ -εφόσον είναι πρώτο κόμμα- δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

    Μίλησε ιδιαίτερα απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα «γενιά που μεγάλωσε στα πούπουλα», «δεν έχει γνωρίσει αίμα και θυσίες» και πως «δεν έχει καμία σχέση με τον Α. Παπανδρέου που ήταν αναγνωρισμένος οικονομολόγος διεθνούς κύρους».

    Για την έκρηξη της βίας, τόσο για την εγκληματικότητα όσο και για ακροδεξιά φαινόμενα τύπου Χρυσή Αυγή δεν ήταν ειλικρινής και με φανατισμό αρνήθηκε να τα συνδέσει με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων ή ακόμα την οικονομική κρίση.

    Χωρίς κανέναν ορθολογισμό απλά περιορίστηκε στην καραμέλα ότι αυτά γίνονται όταν δεν σεβόμαστε τη δημοκρατία.

    Μάλιστα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά ως «αντι-βια» απέναντι στη βια της Αριστεράς και των κουκουλοφόρων (τους οποίους υποστήριξε ότι κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια).

    Ακόμα και την εγκληματικότητα τη χρέωσε στο γενικότερο κίνημα ανυπακοής ή τους μετανάστες αντί να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα και να παραδεχτεί ότι οφείλεται κυρίως στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που συντελείται και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

    Ακόμα μίλησε για νοσταλγία για τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και τη συμφιλιωτική στάση του Χ. Φλωράκη στον οποίο «είχες εμπιστοσύνη» αντίθετα με τώρα που το πρόβλημα δεν είναι το ΚΚΕ αλλά μια θολή Αριστερά που δεν ξέρεις από πού έρχεται και που πηγαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οργιάζει η "μαύρη εργασία" στην Ελλάδα! ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΡΓΙΟΛΑ ΝΤΟΡΑ ΠΟΎΣΤΗ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΑΤΕ... ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ..ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ ΡΕ ΜΟΝΟΊ ΣΑΣ {ΜΑΛΑΚΕΣ}..ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!

    ε 7.474 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 7.549 ανασφάλιστοι. Ήτοι, πάνω από ένας εργαζόμενους ανά εργασιακό περιβάλλον χωρίς ασφαλιστική κάλυψη…!
    Εργοδότες, καθυστερούν χαρακτηριστικά τους μισθούς, ή δεν δίνουν καθόλου… Απολύουν χωρίς αποζημίωση, ενώ δεν «καίγονται» για τους εργαζόμενούς τους, την ώρα που αυξήθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα. «Βασιλιάδες» της μαύρης εργασίας είναι καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και για όλα αυτά; 188 άνθρωποι καλούνται να ελέγχουν 700.000 επιχειρήσεις κάθε χρόνο!

    Αυτή είναι η Ελλάδα του 2012… Η Ελλάδα, όπως την κατάντησε μία... παρέα ανθρώπων, που εκείνοι είχαν την ευκαιρία να τη διαχειριστούν και εμείς την ατυχία να τους ανεχόμαστε για σχεδόν πάνω από 30 χρόνια…

    Στο 36,3% έφθασε λοιπόν, στο α' τετράμηνο του 2012, η αδήλωτη εργασία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 που το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν 28,9%. Ελέγχθηκαν συνολικά 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλιστοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν ημεδαποί και οι 2.813 αλλοδαποί.

    Τα στοιχεία αυτά είναι απακαρδιωτικά ειδικά για όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι τώρα και οι οποίες δηλώνουν με βαρύγδουπα λόγια ότι θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα έχουν αποτύχει παταγωδώς.

    Πέρα όμως από την ανικανότητά τους όμως αυτή, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι "αιματηρές" πολιτικές, με τα χαράτσια, τους φόρους, τις οριζόντιες περικοπές, έχουν οδηγήσει τους έλληνες πολίτες πέρα από την εξαθλίωση, αλλά και στην ανομία. Πέρα από τους πολίτες που πάντα μέσω της μαύρης εργασίας προσπαθούσαν να κλέψουν το κράτος, υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι που έχουν να επιλέξουν είτε στο να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές είτε να έχουν φαγητό για τα παιδιά τους.

    Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως στον κλάδο του επισιτισμού, (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), σε βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία και βενζινάδικα, στις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας (security), καθώς και επιχειρήσεις φασόν. Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού όπου όμως έγινε και το 55% των ελέγχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οργιάζει η "μαύρη εργασία" στην Ελλάδα! ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΡΓΙΟΛΑ ΝΤΟΡΑ ΠΟΎΣΤΗ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΑΤΕ... ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ..ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ ΡΕ ΜΟΝΟΊ ΣΑΣ {ΜΑΛΑΚΕΣ}..ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας είναι δειγματοληπτικοί και διενεργούνται από μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, του ΣΔΟΕ, όπου απαιτείται, και του ΣΕΠΕ. Οι δυνατότητες όμως των επιθεωρητών είναι περιορισμένες εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού. Οι 160 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι 28 της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του ΙΚΑ, καλούνται να ελέγξουν κάθε χρόνο περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις, ενώ σε πολλές περιοχές έχουν περικοπεί τα ποσά που καταβάλλονται στους ελεγκτές ως έξοδα κίνησης.

    Παρ’ όλα αυτά οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν το τετράμηνο του έτους 19.130 ελέγχους, δηλαδή 994 περισσότερους από τον αρχικό προγραμματισμό και 2.689 περισσότερους από το 2011. Για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έγιναν 10.604 έλεγχοι, 781 μηνύσεις, 1.065 μηνυτήριες αναφορές και επιβλήθηκαν 1.781 πρόστιμα συνολικού ύψους 7.066.148 ευρώ.

    Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν μη καταβολή αποδοχών (κυρίως σε εμπορικά καταστήματα), απολύσεις χωρίς καταβολή αποζημίωσης, οφειλές αποδοχών αδείας και επιδομάτων αδείας, μη χορήγηση αναλυτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους μισθωτούς κατά την εξόφληση των αποδοχών τους, εξαναγκασμό υπογραφής εξοφλητικών αποδείξεων και καταβολή μικρότερου ποσού, παραβίαση ωραρίου -φαινόμενο συχνό στις τράπεζες που επικαλούνται «ταμειακό λάθος»-, απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης (ρεπό), μη κατάθεση και ανάρτηση στους χώρους εργασίας, πινάκων προσωπικού και των ωρών εργασίας ή των προγραμμάτων εργασίας.

    Το 45,45% των εργατικών διαφορών επιλύεται πλέον με τη διαδικασία της μεσολάβησης που διενεργείται από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ.

    Το α' τετράμηνο του 2012, διενεργήθηκαν 7.574 εργατικές διαφορές, από τις οποίες επιλύθηκαν οι 3.274 και καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους 6.881.482 ευρώ. Στην ίδια περίοδο, αυξήθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, αν και παρατηρήθηκε μείωση 10,1% του συνόλου των εργατικών ατυχημάτων.

    Για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία έγιναν 8.526 έλεγχοι, 243 μηνύσεις και επιβλήθηκαν 291 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.156.377 ευρώ και 227 διακοπές εργασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέσσερις πρώην υπουργοί στη φάκα του ΣΔΟΕ!

    Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η αυριανό έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού, Pressing.

    Λίγο πριν τις εκλογές, το περιοδικό φέρνει στο φως στοιχεία για πρώην υπουργούς που φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις παράνομου πλουτισμού τους!

    Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, ο ΣΔΟΕ έχει βάλει στο μικροσκόπιό του τέσσερα μεγαλοστελέχη πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και οι τέσσερις είναι ιστορικά και κορυφαία στελέχη των δύο παρατάξεων. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς θεωρούνται και ιστορικά στελέχη.

    Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται στοιχεία για το πού έχει φτάσει η υπόθεση, τι έχουν ζητήσει οι αρχές του ΣΔΟΕ από τις τράπεζες για το άνοιγμα των λογαριασμών και σε ποια πρόσωπα έχει επεκταθεί η έρευνα εκτός των τεσσάρων (συγγενείς, φίλοι, γραμματείς, εταιρείες).

    Στην όλη υπόθεση φαίνεται να συνδέεται και μία από τις εταιρείες του έγκλειστου στις φυλακές Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Ο ένας εκ των υπουργών απασχολεί την έρευνα και εκτός Ελλάδος καθώς φαίνεται ότι έχει επενδύσει σε ακίνητα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη με πρόσωπα και εταιρείες μαϊμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τραγική συγκέντρωση του πασοκ στο Κορυδαλλό. Παρά τα δένδρα και τα καπνογόνα,παρά τη τεράστια κινητοποίηση, μαζεύτηκαν μόνο γύρω στα 1000 άτομα από όλη την Αττική ( υποψηφιοι, κομματικά στελέχη και γύρω στους 100 νέους ) στη κεντρική εκδήλωση του πασοκ !!!

    Πρόκειται για νέα μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα του Πασοκ να κάνει τη συγκέντρωσή του σε περιοχή, όπου υπάρχουν οι φυλακές Κορυδαλλού, μέσα στις οποίες είναι έγκλειστος ο "σύντροφος" Άκης !!! Για μια ακόμα φορά ο κ. Βενιζέλος, αντιμέτωπος με την εκλογική κατάρρευση του κόμματος του, λόγω χαρατσιού στη ΔΕΗ και των απίθανων φορολογικών δηλώσεων που εμπνεύστηκε αυτός και το επιτελείο του, στρέφει τα βέλη του κατά σοβαρών στελεχών του πασοκ, που βλέπουν ότι οδηγεί το κόμμα σε αποσύνθεση και ετοιμάζεται να τους πετάξει έξω το βράδυ της Κυριακής, σε μια "άγρια νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου" για να τους φορτώσει τις δικές του αποτυχίες.

    Η μεγαλύτερη γκάφα του ειναι ότι ζητά, μετεκλογικώς ( κάτι που είναι εντελώς αδύνατο ) να μπει σε κυβέρνηση ο Σύριζα ( κατά πρώτον ) και οι ΑΝΕΛ ( κατά δεύτερον ), και έτσι δυσκολεύει αφάνταστα τη δημιουργία σταθερής κυβέρνησης και μπορεί, έτσι, με αυτή την αδιαλλακτη τακτική, να οδηγήσει σε ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΧΑΟΣ, νέες εκλογές ! Φυσικά τα σοβαρά στελέχη του πασοκ αδυνατούν να καταλάβουν την "αυτοκτονική" πολιτική που οδηγεί σε εκλογική συρρίκνωση και το ΠΑΣΟΚ ( είναι η ίδια τακτική Καμμένου που έχει ρίξει τους ΑΝΕΛ στο 6 με 7% ).

    Οι πολίτες δεν θέλουν ακυβερνησία, χάος, εμφύλια κοινωνική σύγκρουση στους δρόμους ανάμεσα στις ακροαριστερές συνιστώσες του Σύριζα και τα στελέχη της Χ.Α. Θέλουν και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και σταθερότητα και ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Ο κ. Βενιζέλος, παίζοντας με τους θεσμούς, και με μικροκομματική οπτική, στέλνει όλους τους κεντρώους και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κόμματος του προς τη Νέα Δημοκρατία, για να υπάρξει όσο το δυνατόν σταθερότερη κυβέρνηση, την οποία δεν εγγυώνται ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Μιχαλολιάκος, ούτε πολύ περισσότερο το νεφελώδες πρόγραμμα Σύριζα. Η Αττική, πολύ φοβάμαι, θα ζήσει στιγμές απείρου κάλους, αν συνεχιστεί η ακυβερνησία και το χάος το σημερινό, που θα πολλαπλασιαστεί. Μήπως μας οδηγούν σε "εμφύλιο κοινωνικό πόλεμο" ; Μήπως θέλουν "ταραχές" ανάλογες με του Δεκέμβρη του 2008 ; Μήπως μας οδηγούν σε "πρωτιά" Τσίπρα για να απωλέσουμε "εθνική κυριαρχία" και ΑΟΖ και να μπούμε σε περιπέτειες εθνικές, κοινωνικές, οικονομικές ; Μήπως , χωρίς να το θέλουν, κάποιοι που εμμένουν στο μικρόκοσμό τους και στα μικροποσοστά τους, βάζουν πλάτη για μια ανεξέλεγκτη εσωτερική "χρεοκοπία" το βράδυ της Κυριακής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διασκεδάζω όταν βλέπω TV με τους κλόουν τις πολιτικής μας που δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ όσοι γνωρίζουν έχουν κάνει το κουμάντο τους…

    Δεν έχουν σκεφτεί αυτοί οι κλόουν ΑΝ τους μείνει το ευρώ σαν την που@@α στο χέρι τι θα κάνουν !!

    Ακούσατε κανένα δικό μας πολιτικό να λέει για αυτό σενάριο ΟΧΙ? γιατί είπαμε οι άνθρωποι είναι κλόουν βλάκες, ηλίθιοι, πως το λένε… Η Γερμανία όμως ΟΧΙ δεν έχουν πολιτικούς κλόουν τι λένε;;

    Η Γερμανία έχει τη συσσώρευση χρόνιων εμπορικά πλεονάσματα στην κλίμακα της Κίνας. Η εναλλακτική λύση είναι η Γερμανία για να επανέλθει το γερμανικό μάρκο. Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση ανατίμηση του γερμανικού νομίσματος και ανταγωνιστική υποτίμηση του ευρώ για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης!!!!!!!!!! Ελληνικοί Κλόουν τα ξέρουν αυτά; ρε ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΤΣΙΠΡΟΣΤΙΜΕΡΟΚΟΥΦΕΛΗΔΕ;

    (CNN) -- With Greece probably heading for an exit from the euro, the European and global economies may be facing disaster. However, there is still time for European leaders to reverse this destructive dynamic with one simple, outside-the-box solution: Instead of pushing Greece out of the eurozone, Germany should voluntarily withdraw and reissue its beloved deutsche mark.

    The analysis of the problems of the euro and the European Union has long been upside down, focused on the debt and competitive weaknesses of the so-called peripheral countries (Greece, Italy, Spain, Portugal and Ireland) and especially of Greece. But issues of debt and competitiveness existed and were dealt with rather easily long before the euro arrived, through periodic devaluation of the currencies of the less-competitive countries against those of the more competitive countries, and especially against the deutsche mark.

    The problem now is not the weaknesses of the periphery, it's the excessive competitive strength of Germany. Not only is the German economy inherently strong as a result of the high productivity of its workforce, its exports have added competitiveness because the euro is undervalued as far as Germany is concerned. Because it is the common currency of the eurozone countries, the value of the euro reflects the average of their combined competitiveness. But Germany's competitiveness is far above the average. So, for Germany, the euro is too weak. This is why Germany has been accumulating chronic trade surpluses on the scale of the Chinese.

    As long as the rest of the eurozone countries are locked in the euro with Germany, the only way for them to become more competitive is to become, well, more Germanic, through austerity measures that cut government spending, reduce welfare budgets, cut wages and raise unemployment. This is, of course, what they have been doing for the past two years.

    The aim has been to achieve export-led growth. But because Germany is so hypercompetitive and has been unwilling to stimulate its own economy to achieve higher consumption, its eurozone partners have not been able to increase exports to it and have had thus to compete with it in exporting to the likes of China and the United States.
    That hasn't been working very well, and now the consequences of grinding austerity are beginning to tear the political and social fabric even of countries like the Netherlands, which until quite recently were enthusiastically echoing the German call for austerity and growth led by trade with countries outside the EU.

    But it is not clear that the eurozone can sustain the social and political pain of austerity long enough and on the scale necessary to eventually achieve competitive parity with Germany.

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. The alternative is for Germany to revert to the deutsche mark. That would immediately result in appreciation of the German currency and competitive devaluation of the euro for the remaining eurozone countries. Germany would tend to buy more while selling less, and vice versa for the rest of the eurozone. The extra consumption that Germany will not deliver via stimulus policies would be automatically delivered by currency revaluation.
    The single most essential element of a euro rescue has always been one form or another of a euro bond guaranteed jointly by all eurozone member countries. What the U.S. Treasury bond is to the U.S. economy, the euro bond would be to the EU. The main obstacle has been Germany's insistence that it would not guarantee payments on bonds for the benefit of other European countries.

    German reversion to the deutsche mark would remove this obstacle, and with no further German opposition, the remainder of the eurozone could move ahead to establish a true euro bond, along with a unified treasury function to match the unified banking function of the European Central Bank.

    Some may object that German backing would still be required for the eurozone and a euro bond to be viable. That is correct, and Germany would indeed remain committed to the eurozone for a number of reasons. It would need the eurozone more than ever to buy its increasingly expensive exports. The Bundesbank (Germany's central bank) would undoubtedly sell deutsche marks against euros to mitigate appreciation, and the resulting accumulation of euros would be invested in the new euro bonds. This in turn might inspire the European Central Bank to initiate quantitative easing programs that would stimulate the entire EU economy.

    The cost to Germany of saving Europe will be a hit to exports and perhaps a temporary rise in unemployment, but a return to the deutsche mark would attract a flood of capital to Germany and thereby spur investment while holding interest rates and inflation down.
    The real question is whether the cost of slower export growth and increased unemployment is less than that of paying for Greece, then Spain, etc. Somehow, the "unknown" risks of a German exit from the euro appear more manageable, more quantifiable and in some ways more familiar a challenge than endless austerity, social unrest and political polarization.


    Υ.Γ παρακαλώ έναν {σοφό} πολιτικό της Ελλάδος της δημοσιογραφίας έχει να μου απαντήσει τίποτα!!! μετά της 18 Ιουνίου , γιατί τώρα μόνο μου ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ... γιαυτό δεν θα ψηφίσω και κανένα τους

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. By Jonathan Burgos and Yoshiaki Nohara - Jun 14, 2012 4:46 AM GMT+0300...

    Asian stocks fell, dragging the regional benchmark index to a one-week low, as Spain’s credit rating was cut and economic reports in the U.S and Europe added to concern the global economy is slowing.

    Hutchison Whampoa Ltd., which operates ports in Germany and Spain, slid 1.5 percent in Hong Kong. Esprit Holdings Ltd. sank 12 percent as the clothier’s chief executive officer and chairman quit within 24 hours of each other.

    James Hardie Industries SE (JHX), a building-materials supplier that counts the U.S. as its biggest market, lost 3 percent in Sydney as retail sales in the world’s largest economy dropped.

    The MSCI Asia Pacific Index (MXAP) declined 0.5 percent to 112.83 as of 10:37 a.m. in Tokyo, with about two shares falling for each that rose. The gauge dropped 12 percent from this year’s peak on Feb. 29 through yesterday amid concern growth in the U.S. and China is slowing and as Europe’s debt crisis intensified.

    “Obviously, the Spanish bank bailout on the weekend didn’t help matters and probably increased the focus on Italy, and also made investors worry about investing in Spanish bonds,” said Shane Oliver, Sydney-based head of investment strategy at AMP Capital Investors Ltd., which has almost $100 billion under management.

    “Europe is sliding further into a recession and the global economy is still slowing in the U.S., and so I think this is a soft patch.”

    Volumes Drop

    Japan’s Nikkei 225 Stock Average (NKY) lost 0.6 percent, while South Korea’s Kospi Index fell 0.1 percent. Australia’s S&P/ASX 200 Index dropped 0.8 percent. Hong Kong’s Hang Seng Index slid 0.7 percent, while China’s Shanghai Composite Index declined 0.5 percent.

    rading volumes across the region were below the 30-day average ahead of Greece’s election this weekend, data compiled by Bloomberg showed. Euro-area industrial production declined for a second month in April, led by a drop in Germany, according to a report released yesterday by the European Union.
    Companies that do business in Europe declined after Moody’s Investors Service cut Spain’s credit rating three steps to Baa3 from A3.

    Spain is on review for a further downgrade because of its increased debt burden, weakening economy and limited access to capital markets, Moody’s said.

    Futures on the Standard & Poor’s 500 Index added 0.1 percent today. The gauge fell 0.7 percent yesterday in New York as retail sales in the U.S. dropped in May for a second month, prompting economists to cut forecasts for economic growth.


    The Asian benchmark index lost 0.4 percent this year through yesterday, compared with a 4.6 percent advance by the S&P 500 and a 0.8 percent drop by the Stoxx Europe 600 Index. Shares on the Asian benchmark are valued at 1.2 times book value, compared with 2.1 times for the S&P 500 and 1.3 times for the Stoxx 600, according to data compiled by Bloomberg.

    A number below one means companies can be bought for less than value of their assets.

    το Bloomberg τα λέει ΤΩΡΑ αυτά ΟΧΙ

    Ο Μπούτζουκας Τηλέμαχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση