GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κακοτράχαλοι δρόμοι Σαμαρά...

Του Γιάννη Σιδέρη Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει από οικονομία. Η αρχική του σθεναρή αντίσταση στο μνημόνιο τον δικαίωσε ως προς τα αποτελέσμα...


Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει από οικονομία. Η αρχική του σθεναρή αντίσταση στο μνημόνιο τον δικαίωσε ως προς τα αποτελέσματά του, όπως άλλωστε και τον πρόσφατο αντίπαλό του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ενώ στην αντιμνημονιακή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, και στο ΚΚΕ, θα μπορούσαν να ανιχνευθούν ιδεολογικές συντεταγμένες, στις αντιρρήσεις Σαμαρά πρυτάνευε καθαρώς η οικονομική απεικόνιση του αδιεξόδου.
Ωστόσο ο Α. Σαμαράς δεν ξέρει από πολιτική. Στα σταυροδρόμια των πολιτικών διαδρομών του, διαλέγει πάντα τον πιο κακοτράχαλο δρόμο και συνάμα τον πιο αυτοκαταστροφικό!
Στην υπόθεση του σκοπιανού, ας πούμε, ως υπουργός Εξωτερικών, παρότι είχε όλες τις επιτελικές πληροφορίες δεν κατόρθωσε να ανιχνεύσει το διεθνές τοπίο: το γεγονός δηλ. ότι η υπόθεση του ονόματος είχε χαθεί και θα έπρεπε από τότε να διαμορφώσει ένα ακροτελεύτιο φυλάκιο αντίστασης που θα περιέσωζε ό,τι ήταν δυνατό να περισωθεί. Επέλεξε την καταστροφική επίθεση με αποτέλεσμα την ήττα. Το όνομα ήταν χαμένη υπόθεση γιατί ο πλανήτης βρισκόταν σε άλλο μήκος κύματος και δεν έβλεπε …ό,τι βλέπαμε: έβλεπε μια μικρή, ανίσχυρη και ρακένδυτη χώρα να αναδύεται από τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, και να προσπαθεί να ορθοποδήσει σε μια ανήσυχη γειτονιά εν μέσω επιθετικών εθνικών μύθων των γειτόνων της (Σερβία, Αλβανία, Βουλγαρία), και μιας εσωτερικής ανησυχίας καθώς δυναμικές μειονοτικές οντότητες ήθελαν διάσπασή της και τη σύνδεσή της με αυτό που θεωρούσαν ως μητέρα πατρίδα (π.χ. αλβανικός UCK). Παράλληλα το νεωτερικό πνεύμα του αυτοπροσδιορισμού που καθορίζει τις αποφάσεις διεθνών οργάνων, παραγνώριζε τον θρασύ εθνικισμό του νεοπαγούς κράτους, αποδίδοντας στη χώρα μας εθνικισμό και επεκτατική διάθεση, απλώς επειδή διεκδικούσαμε την ιστορία μας και αντιδρούσαμε στην πλαστογράφηση της! Θα πείτε παλιές ιστορίες. Το γεγονός ότι το όνομα δεν έχει λυθεί, δείχνει ακριβώς ότι δεν είναι παλιές ιστορίες. Ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών θα έπρεπε να είχε κατανοήσει το διεθνές τοπίο και να μην λειτουργεί μόνο ως ιδεοληπτικός φορέας δοξασμένων παραδόσεων, που οδήγησαν στην ήττα.
Παραδόξως στο ίδιο ατόπημα επέπεσε ο Σαμαράς και ως αρχηγός της ΝΔ. Δεν κατανόησε και δεν συνυπολόγισε το διεθνές τοπίο, παρόλο που τα οικονομικά του τον βοήθησαν να κατανοήσει ότι το μνημόνιο ήταν ο οδικός χάρτης προς την καταστροφή - αυτό που βέβαια δεν κατάλαβε ο Παπανδρέου, παρότι για την παραδοσιακή κουλτούρα του ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ ήταν η επιτομή του αρπακτικού κακοποιού νεοφιλελευθερισμού (αλλά ο ΓΑΠ δεν ήταν ΠΑΣΟΚ… ).
Οχυρωμένος στα κομματικά γραφεία, επέμεινε εμμονικά σε ένα άκαμπτο όχι, περιστοιχισμένος από ιδεολογικά άκαμπτους συμβούλους, δεν αφουγκράστηκε το κόμμα του. Στο πρώτο μνημόνιο, διέγραψε εκσυγχρονιστές βουλευτές που ψήφισαν υπέρ, ενώ στις απαιτήσεις των ευρωπαίων ομοϊδεατών του για συναίνεση, με εγωκεντρική αυταρέσκεια ταμπουρώθηκε στην άκαμπτη στάση του προσωποποιώντας την άρνηση με το γνωστό «με ξέρετε να υποχωρώ;». Ώσπου βέβαια το κονκλάβιο των ευρωπαίων του έδειξε ότι είναι αποσυνάγωγος και ότι η χώρα κινδύνευε να μην πάρει κάποια δόση, οπότε θα πήγαινε σε άτακτη χρεοκοπία. Τότε όχι μόνο υποχώρησε αλλά έκανε και στροφή 180 μοιρών. Στο δεύτερο μνημόνιο διέγραψε βουλευτές που είχαν εκπαιδευτεί και έμειναν συνεπείς στα πρωτινά αντιμνημονιακά του λογύδρια, με απρόσμενη κατάληξη να δημιουργηθεί το λαϊκιστικό κόμμα του Καμμένου, που αποτελεί και την βασική εκλογική αιμορραγία της ΝΔ.
(Ηχεί σαν ειρωνεία: Ενώ η ΝΔ ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι το μνημόνιο θα σώσει την Οικονομία, ενώ είχε χαρακτηρίσει το περίφημο «μείγμα» καταστροφικό, με τις άγαρμπες αλλαγές πορείας και την αναγκαστική συμμετοχή του στην κυβέρνηση, καταχωρήθηκε ως μνημονιακό κόμμα ισότιμα με το ΠΑΣΟΚ!)
Ο εκλογικός πανικός γεννά λάθη: Ο Αντ. Σαμαράς, δεξιός παλιάς κοπής, με εθνικοπατριωτικό ιδεολογικό οπλοστάσιο δεκαετίας ‘60, με προεκλογικό σποτ την Αγιά Σοφιά χωρίς μιναρέδες (ώρα είναι να το εκλάβουν οι τούρκοι ως …αλυτρωτισμό!), ανοίχτηκε προς την διαγραμμένη Ντ. Μπακογιάννη για να συσπειρώσει την παράταξη. Η Ντόρα ήταν ό,τι πιο κατάλληλο για άνοιγμα προς το Κέντρο, αλλά η διαρροή ψήφων από τα δεξιά την ώθησε να μετατοπισθεί και να θυμηθεί την 17 Ν σε καιρούς μνημονίου, που ο κόσμος βράζει και δεν νοιάζεται γι’ αυτά - «Κανείς δεν πήρε κυβέρνηση μεταπολεμικά αν δεν είχε πάρει το κέντρο» μου έλεγε παλιά καραβάνα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει φάει με το κουτάλι τους πολιτικούς αγώνες, κατά την παρουσίαση του προγράμματος από τον Αλ. Τσίπρα.
Αν ο κ. Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός έχει χρέος να παρακάμψει τις ιδεολογικές του εμμονές, να γίνει ένας πρωθυπουργός που δεν θα διαθλά την σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από ανεπίκαιρες πατρογονικές μνήμες ή προσωπικούς εγωισμούς. Τα προβλήματα της χώρας απαιτούν πρωτίστως επαφή με το διεθνές τοπίο, γνώση διεργασιών και συσχετισμών, ψυχρό μυαλό. Εχει δεσμευθεί με τα πρόσφατα «18 σημεία», από τα οποία τα μισά περίπου αφορούν την επαναδιαπραγμάτευση (την οποία, με το που μετείχε στην κυβέρνηση, είχε ξεχάσει, αλλά τη θυμήθηκε λόγω της ιλιγγιώδους ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ). Αυτά θα αποτελέσουν δαμόκλειο σπάθη καθώς θα πρέπει να τα πραγματώσει, διαφορετικά θα πρέπει να έχει «plan B», κάτι που δεν έχει φανεί ως τώρα να διαθέτει - όπως δεν έχει φανεί αντιστοίχως και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

9 σχόλια

  1. ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ.ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΣΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟΜΝΗΜΟΝΙΟΚΑΙ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΜΠΛΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΛΑ ΔΡΟΜΟ.ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Ο ΡΑΚΙΝΤZΗΣ ΚΑΡΦΩΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!

    Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ

    Οι παρανομα αποσπασμενοι:
    ΧΑΛΒΑΝΤΖΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    ΣΙΟΥΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΚΟΥΤΣΟΦΛΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
    ΒΟΣΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΖΗΜΕΝΣ – ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΜΕ ΒΙΛΛΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ
    ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ (ΚΡΗΤΙΚΟΣ) ΧΟΔΡΟΚΟΥΘΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (3 ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ)
    ΠΑΥΛΟΥΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΡΟΔΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Ο ΣΕΒΑΣΤΗΣ)
    ΚΟΥΤΣΟΦΛΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑΔΩΡΟΣ) ΚΟΥΤΣΙΩΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΣΠΙΤΙ 200 Τ.Μ. ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΡΑΠΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ( ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ )’
    ΜΕΛΕΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΜΕ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 150 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΝΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ) ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ)
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ 40.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
    ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ.
    ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΑΦΜ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΑΙ Ο ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ.
    ΨΑΧΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΣΕ ΝΤΡΑΦΙ- ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!
    Ο ΜΠΑΚΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΕΧΕΙ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΦΟΡΙΑΣ 68.6688.09 ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΔΗΘΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΑ
    ΜΠΟΥΖΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ – ΑΓΑΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ) ΕΧΕΙ 45.417,39 ΕΥΡΩ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΚΙΚΟ
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ
    ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.
    ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.
    Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΣΕΓΑΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΙΛΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ...
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΒΟΣΣΟΥ ΤΟΥ ΜΠΕΤΑΤΖΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 3 ΜΟΙΣΘΟΥΣ
    ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?
    ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ...ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!
    ΑΠΟΑΚΑΛΥΨΗ
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΑΚΙΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΕΓΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ?
    Μ.Λ.
    http://publish.indymedia.org/en/2012/03/955769.shtml (επιστολή αναγνώστη )
    http://kraxtis-gr.blogspot.com/2011/12/blog-
    ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕΓΑΣ
    KATERINI FLASH NEWS http://katerini-blogs.blogspot.com
    στις 3/26/2012 08:35:00 πμ

    -
    Ακόμα να συλλαβουν τον Σεβαστή Βασίλη το λαμόγιο

    Παρακαλαει την νεα Υπουργο για λεφτα γιατι εφαγε τα προηγουμενα
    Στο κολπο του δηθεν αθλητιοσμου οι κυριες Δασκαλοπουλου, Βαρδινογιαννη τα κονομανε απο τον δηθεν αθλητισμο

    Ο Βαρδινογιανης πιεσε τον Γερουλανο να δωσει λεφτα στον Σεβαστη

    οι κομπινες με τα κρητικα προταθλημτα ποτε θα βγουν?

    Πιστολαδες του Βαρδινοπγιαννη και αλλων κυκλοφορουν στα γηπεδα και απειλουν οσους μιλανε για την σαπιλα του αθλητισμουκλπ...
    Τον καλυπτουν ολοι!
    Αλλά κάποιοι σπασανε και μιλήσανε σε ανακριτή

    Νέοι Αθλητές Ελλάδας

    9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ .ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΦΕΤΕΣ.ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΔΕΣ ΤΟΥ ΡΑΚΙΤΖΗ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΕ Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Θρίαμβος" του πασοκ στη θεσσαλονίκη. Γέμισε το Ολύμπιον με στελέχη και ψηφοφόρους ( καμιά 300αριά άτομα όλα κι όλα ) στην έδρα του Βενιζέλου.
    Με τους νέους της Θεσ/νίκης μίλησε σε αίθουσα συνεδριάσεων! Ούτε εικόνα δεν έχουν ανεβάσει από αυτή τη συνάθροιση ! Και που ; Στην εκλογική του περιφέρεια !

    Το χαρατσοπασοκ τελειώνει. Κι αυτοί που το τελειώνουν πρώτοι είναι οι ίδιοι οι προδομένοι ψηφοφόροι του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έμειναν 8 μέρες μέχρι τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης.
    Εδώ και 2 χρόνια η Ελλάδα ζει ένα δράμα, μπλεγμένη στο ΔΝΤ και μνημόνιο που την ενέπλεξαν με ατυχείς δηλώσεις Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου και τη βύθισε η άθλια οικονομική πολιτική Βενιζέλου που διπλασίασαν τους ανέργους, στέρεψαν την αγορά από ρευστό, επέβαλλαν φόρους αβάσταχτους για το 90% των Ελλήνων, που βλέπουν να εξανεμίζονται μισθοί, συντάξεις, αποταμιεύσεις, να κινδυνεύουν να χάσουν το βιος τους. Αποκορύφωμα της αθλιότητας είναι το χαράτσι στη πρώτη κατοικία των Ελλήνων και οι νέες φορολογικές δηλώσεις που θυμίζουν "ταινία τρόμου" για τις οικογένειες ! Θάνατοι και αρρώστιες αυξήθηκαν δραματικά, παρόλο που είμαστε σε περίοδο ΕΙΡΗΝΗΣ! Μπάχαλο η Παιδεία και η Υγεία. Καμμένη γη, γενοκτονία των Ελλήνων, από το μεταλλαγμένο χαρατσοπασοκ !
    Από την άλλη, ο λαός πλανάται από τις νεφελώδεις και αδιέξοδες ΑΡΝΗΣΕΙΣ και την ΑΠΟΛΥΤΗ, ΑΚΡΑΙΑ πολιτική του Σύριζα και των ΑΝΕΛ, που οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό της εσωτερικής πτώχευσης, της νέας ακυβερνησίας, και ειδικά ο Σύριζα στο κοινωνικό χάος, αφού με αφοπλισμό της Αστυνομίας η βία και η εγκληματικότητα και η αυτοδικία θα πολλαπλασιαστούν.Με σύριζα πρώτο κόμμα, οι συγκρούσεις αριστεριστών και Χ.Α θα λάβουν απίστευτες διαστάσεις, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της φυγής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των καταθέσεων στο εξωτερικό. Οπότε τι θα βρει να φορολογήσει ο Σύριζα ; Θα δεσμεύσει τις καταθέσεις ; Πως θα αντιδράσει, αν όσοι δεν τον ψήφισαν καταληφθούν από πανικό, που ήδη υπάρχει ; Μήπως κάποιοι μας οδηγούν, επίτηδες, σε εμφύλιο σπαραγμό, πτώχευση, και εθνική περιπέτεια με Τουρκία;
    Η μέση λύση, ανάμεσα στα άκρα, είναι η Νέα Δημοκρατία. Αλλά δεν αρκεί να πάρει μια μικρή διαφορά από τον Σύριζα, γιατί πάλι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, ούτε να επαναδιαπραγματευτεί. Χρειάζεται πλέον ισχυρή πλειοψηφία για να αλλάξει οικονομική πολιτική, να σταματήσει τα φορομπηχτικά μέτρα του κ. Βενιζέλου και τα χαράτσια, να κάνει και κάποιες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει, όμως, ο Σαμαράς, να ζητήσει τη συνεργασία όλων των κομμάτων και τη βοήθειά τους, ώστε να βρεθεί ένα ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ απέναντι στη Ε.Ε. Αν δεν έχει ισχυρή πλειοψηφία, θα υπάρχουν πάλι τα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα και του Καμμένου που μπορεί να τινάξουν τη προσπάθεια στον αέρα. Επίσης, φάνηκε ότι και ο κ. Βενιζέλος δεν φαίνεται να μένει αμέτοχος σε αυτό το μικροκομματισμό,ενώ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα της κατάστασης ο Καρατζαφέρης, Μάνος και Τζήμερος, που επιμένουν στα μικρομάγαζά τους, αντί να ενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Έτσι, τις επόμενες μέρες, οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τη μόνη, εκ των πραγμάτων, λύση, προς τη Νέα Δημοκρατία, αναμένονται να κορυφωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    KANE OΡΕΞΗ ΠΑΠΑΓΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    KANE OΡΕΞΗ ΠΑΠΑΓΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    KANE OΡΕΞΗ ΠΑΠΑΓΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση