GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να μπουν οι μεταρρυθμίσεις στο σωστό δρόμο»...

Η Ελλάδα πρέπει να επαναφέρει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της στο σωστό δρόμο, εάν η αξιολόγηση της τρόικας δείξει ότι αυτό έχει εκτροχι...

Η Ελλάδα πρέπει να επαναφέρει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της στο σωστό δρόμο, εάν η αξιολόγηση της τρόικας δείξει ότι αυτό έχει εκτροχιασθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γιενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Manager.
Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δεν άλλαξαν το γεγονός ότι η χώρα πρέπει να εμμείνει στο πρόγραμμα διάσωσής της για να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια. «Εάν υπάρξουν αποκλίσεις (από το πρόγραμμα), πρέπει να αναλύσουμε τις αιτίες, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι θέμα της Ελλάδας να δείξει ότι υπάρχει τρόπος να διορθωθούν», σημείωσε.
Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι γνωστή η αντίθεση της Bundesbank στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και ότι προσωπικά δεν είναι υπέρ της έκδοσης κοινών ευρωγραμματίων (eurobills, δηλαδή εντόκων γραμματίων που έχουν μικρή χρονική διάρκεια, 3, 6, ή 12 μηνών).
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνία Μασαάκι Σιρακάβα δήλωσε ότι τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, καθώς η Ελλάδα και η Ισπανία αντιμετωπίζουν συνεχείς δοκιμασίες. «Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα αποφεύχθηκε μία μεγάλη αναταραχή… αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ δύσκολες καταστάσεις», δήλωσε ο κ. Σιρακάβα προσθέτοντας ότι «είμαστε σε μία συνεχή παρακολούθηση όσον αφορά την Ισπανία».

1 σχόλιο

  1. Gia na doyme.., o neos Ypoyrgos Ygeias k/os Lykourentzos 8a anoi3ei… epiteloys to 8eokleisto… epaggelma twn farmakopoiwn gia oloys toys farmakopoioys ‘h 8a arxisoyme pali ta karagkiozhlikia … typoy Loverdou-Voridi me e3aireseis pelateiakes… gia kapoies kathgories pronomioyxwn kleistoepaggelm atiwn.., opws einai oi farmakopoioi, oi tarifes kai ta ntalikeria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση