GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφυροκοπούνται πόλεις της Συρίας

Ο συριακός στρατός σφυροκόπησε σήμερα προπύργια των ανταρτών σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άμαχους, ενώ δύο αγωγοί πετρελαίου υπέστησαν δ...

Ο συριακός στρατός σφυροκόπησε σήμερα προπύργια των ανταρτών σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άμαχους, ενώ δύο αγωγοί πετρελαίου υπέστησαν δολιοφθορά στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η πόλη Ραστάν στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, έγινε ο στόχος σφοδρών βομβαρδισμών το πρωί από τακτικές δυνάμεις του στρατού που προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχό της από το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ΜΚΟ. Τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε.
Στη Χομς αντάρτες ενεπλάκησαν σε μάχες με στρατιώτες στη συνοικία Μπάμπα Αμρ και στήλες καπνού υψώνονταν από την περιοχή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στη Χομς στις μάχες που σημειώθηκαν σε άλλες συνοικίες που πολιορκούνται από τις δυνάμεις του καθεστώτος, ανέφερε η οργάνωση, κάνοντας παράλληλα λόγο περί της ανακάλυψης έξι σορών σε αποσύνθεση στη συνοικία Ντέιρ Μπαλάα.
Στη Δαμασκό ο στρατός συνέχισε να βομβαρδίζει για δεύτερη συναπτή ημέρα την πόλη Ντούμα και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, ανέφερε ακόμη το Παρατηρητήριο.
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης ανάμεσα στο στρατό και αντάρτες στην πόλη Χίρμπετ αλ Τζόζε στην επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Στην Ντέιρ αλ Ζορ οι δυνάμεις του στρατού επιτέθηκαν στη συνοικία αλ Τζούρα, σκοτώνοντας τρεις αμάχους. Στην ίδια επαρχία, ένας πετρελαιαγωγός καιγόταν στην περιοχή της πόλης αλ Κουρία, αφού επλήγη από βόμβα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι μια τρομοκρατική οργάνωση τοποθέτησε μια βόμβα σε πετρελαιαγωγό νότια του χωριού αλ Κουρία.
Στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ένας πολίτης σκοτώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας από πυρά ενώ συμμετείχε σε μια διαδήλωση εναντίον του καθεστώτος, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Την Δευτέρα, 94 άνθρωποι, ανάμεσά τους 63 άμαχοι, σκοτώθηκαν στα επεισόδια βίας που κλιμακώθηκαν ξανά στη Συρία, κατά την ίδια ΜΚΟ.
Το Παρατηρητήριο εκτιμά ότι τους 15 μήνες που κρατάει η εξέγερση εναντίον του Άσαντ έχουν σκοτωθεί πάνω από 14.400 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση