GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδικάστηκε ερήμην ο έκπτωτος ηγέτης της Τυνησίας

Σε 20ετή κάθειρξη για υποκίνηση βίας καταδικάστηκε σήμερα ερήμην από στρατοδικείο της Τυνησίας ο έκπτωτος ηγέτης της χώρας Μπεν Άλι, ο ...

Σε 20ετή κάθειρξη για υποκίνηση βίας καταδικάστηκε σήμερα ερήμην από στρατοδικείο της Τυνησίας ο έκπτωτος ηγέτης της χώρας Μπεν Άλι, ο πρώτος ηγέτης στη βόρεια Αφρική που ανατράπηκε από το κύμα διαδηλώσεων της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης».
Το στρατοδικείο τον έκρινε ένοχο για υποκίνηση βίας όταν αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν τον ανιψιό του στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.
Από τον Ιανουάριο του 2011 ο Μπεν Άλι, ο οποίος διέφυγε μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του στη Σαουδική Αραβία, είχε καταδικαστεί σε πολυετή ποινή κάθειρξης -και πάλι ερήμην-για κατηγορίες από διαφθορά έως υποβολή σε βασανιστήρια, ενώ αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες.
Τον περασμένο μήνα, Τυνήσιος εισαγγελέας στρατοδικείου ζήτησε να επιβληθεί στον πρώην ισχυρό άνδρα η θανατική ποινή για την εμπλοκή του στους θανάτους διαδηλωτών στις πόλεις απ’ όπου ξεκίνησε πέρυσι η Αραβική Άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση