GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανταποκρινόμενη στο σχετικό κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ, τοποθετείται πάνω στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους και του...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανταποκρινόμενη στο σχετικό κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ, τοποθετείται πάνω στα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ:
Τα ΜΜΕ διαδραματίζουν σήμερα καθοριστικό ρόλο. Στην πλειοψηφία τους, αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος, τον ιδεολογικό μηχανισμό καταστολής των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων. Τα αφεντικά και τα διευθυντικά στελέχη τα έχουν στρέψει συνειδητά προς αυτή την κατεύθυνση, πρωταγωνιστούν στη διαπλοκή και την απαξίωση της ενημέρωσης, ενώ ταυτόχρονα προωθούν στον κλάδο τις πιο αντιδραστικές εργασιακές σχέσεις.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ για:
Να υπογραφούν συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε όλα τα μέσα – έντυπα, ηλεκτρονικά, διαδικτυακά. Με αύξηση των κατώτατων μισθών, έτσι ώστε όλοι να ζουν αξιοπρεπώς από μία δουλειά. Με υπεράσπιση των υπόλοιπων κλιμακίων και των θεσμικών κατακτήσεων της σύμβασης του 2009. Να ενταχθούν όλοι, άμεσα, στα μισθολόγια των επιχειρήσεων. Με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς ελαστικές σχέσεις. Χωρίς διακρίσεις ανάμεσα στα έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά μέσα. Οι εργοδότες να καλύψουν τα ελλείμματα στα ταμεία με τις (ανύπαρκτες μέχρι σήμερα) εισφορές τους. Να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις και να καλυφθούν οι κενές θέσεις που υπάρχουν με άνεργους συναδέλφους, με ευθύνη των ενώσεων. Να στηριχθούν ενεργά και με κάθε μέσο οι άνεργοι, ειδικά οι μακροχρόνια, από την κυβέρνηση και τα ταμεία. Σε περιπτώσεις λουκέτων ή μη καταβολής δεδουλευμένων, να κατάσχονται τα έσοδα και να δημεύεται υπέρ των εργαζομένων η προσωπική περιουσία των εργοδοτών. Να μην περάσει το κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία και τα αποθεματικά τους. Να συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα με όλους τους εργαζόμενους, από κάθε κλάδο, οι οποίοι θίγονται από αυτές τις πολιτικές. Να επιβληθεί κοινωνικός-εργατικός έλεγχος σε όλα τα μέσα. Η ενημέρωση είναι κοινωνικό αγαθό και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την καπηλεύεται. Να σπάσει το αμαρτωλό τρίγωνο τραπεζών-ΜΜΕ-πολιτικών, που συντηρεί και αναπαράγει το Μαύρο Μέτωπο και το σύστημα της εξουσίας. Να συγκροτηθεί ένα συνδικάτο όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, που θα σπάσει τα δεσμά της εξάρτησης και της διαπλοκής και θα κλείσει ερμητικά τα παράθυρα τα οποία οδηγούν στα σαλόνια ή τον προθάλαμο της εξουσίας. Ένα συνδικάτο που θα λειτουργεί με κανόνες άμεσης και ουσιαστικής δημοκρατίας, θα διασφαλίζει την ενεργό συμμετοχή των μελών του στις αποφάσεις και τις δράσεις.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι στην εποχή μας για μια διέξοδο από την κρίση από τη σκοπιά των εργαζόμενων και της κοινωνίας, απαιτείται σύγκρουση με το Μνημόνιο, ακύρωσης και κατάργηση του,διαγραφή του χρέους και έξοδος από ευρώ και ΕΕ, μαζί με όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως η εθνικοποίηση των τραπεζών. Η επιλογή αυτή είναι προϋπόθεση για μια αναδιανομή του πλούτου, αλλά και για τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ανοίγει το δρόμο επίσης για την κοινωνική ανατροπή για το ξεπέρασμα του γερασμένου και αδηφάγου καπιταλισμού. Υπάρχει λοιπόν άλλος δρόμος, έξω από Μνημόνιο, χρέος και ευρώ.

5 σχόλια

  1. Σε επίπεδο κѠλ⓪μπαρου η πολιτική διά στόματος Ντόρας

    Δυστυχώς δεν ειναι χαβαλές !!!!

    Eπεισοδιακοί διάλογοι μεταξύ της επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη και του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη ΝΕΤ.

    Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η κυρία Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον κ. Παπαδημούλη, είπε: «Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε κωλομπαρίστικα». «Τι ειναι αυτά; Πώς μιλάτε έτσι; Τι φρασεολογία ειναι αυτή;», απάντησε ο κ. Παπαδημούλης με την Ντόρα Μπακογιάννη να συμπληρώνει:...
    «Καλά εάν σας ενοχλεί η φράση να την παρω πίσω». Και συνέχισε με έντονο ύφος η κυρία Μπακογιάννη: «Σας πιάνει τρόμος όταν αθροίζετε τη δύναμη της ΝΔ και της ΔΗΣΥ».

    Ο κ. Παπαδημούλης, εμφανώς εκνευρισμένος της απάντησε: «Μου θυμίζετε τον Εμβέρ Χότζα που... έλεγε "εμείς οι Αλβανοί και οι Κινέζοι είμαστε ένα δισεκατομμύριο"».

    ΕΥΓΕ Η ΧΗΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ!! Η ΤΣΤΑΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΦΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΟΥΝ.ΑΚΟΥ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΥΣΣΗΣ.ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΙ.ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΙ ΡΕΤΑΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΥΘΗΚΕ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝΝΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ..ΑΘΡΗΣΚΕ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΕ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανένας δεν μπορεί να πει τη Κυριακή ότι δεν ήξερε. Ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ με τουλάχιστον 5 μονάδες διαφορά, τότε η Ελλάδα τη Δευτέρα θα είναι στο γκρεμό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό.

    Ξέρουν ότι αν βγει πρώτη και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερή, λόγω της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου, τότε η χώρα θα βυθιστεί ξανά στην αστάθεια και στην ακυβερνησία.Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα σε όλους, και κυρίως στους αναποφάσιστους. Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που γινόταν σήμερα ( και ίσως αύριο ) στα σουπερμαρκετ και στα φαρμακεία και στα βενζινάδικα με τις ουρές πολιτών...Αφού, κύριοι, φοβάστε τον Τσίπρα και την ανευθυνότητά του, αντί να στήνετε στις ουρές, αποτρέψτε τη πρωτιά του στη κάλπη. Αν, παρ' ελπίδα, εκλέξετε πρώτο τον Σύριζα ή με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, μη σας δω να τρέχετε το βράδυ στα ΑΤΜ και το πρωί τηςΔευτέρας στις τράπεζες για να πάρετε τα λεφτά σας. Αν απέχετε, ρίξετε λευκό ή άκυρο, είστε άξιοι της μοίρας σας και παίρνετε και στο λαιμό σας και όλους τους άλλους !

    Όσοι θέλετε να ψηφίσετε Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο- Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρη, Τζήμερο- Μάνο, μην πείτε αύριο ότι δεν ξέρατε, ότι νομίζατε ότι οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες μπλοφάρουν... Εδώ δεν είναι χαρτιά, ούτε πόκερ. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσες φορές μας εγκατέλειψαν οι Σύμμαχοι μας, είχαμε εθνική τραγωδία.Ξέρουν εκείνοι να χρησιμοποιούν ακομα και "αριστερούς" για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι είναι "αντιστασιακοί". Μικρός ήμουν και χειροκροτούσαμε τον Ανδρέα, έξω από το Νάτο, έξω από την ΕΟΚ, εξω οι βάσεις και έβαλε την υπογραφή του μετά : σε όλα μέσα ! Και υπάρχουν άνθρωποι που ξεγελάστηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να πάνε στον χειρότερο Τσίπρα ! Ε, καλά να πάθουμε. Με το Παπανδρέου- Βενιζέλο χάσαμε το 1/3 των εισοδηματων μας. Τώρα με τον Τσίπρα, που δεν έχει χώρο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, πράγματι θα γίνουν Βουλγαρία, αλλά μέσα στο πρώτο μήνα!

    Θέλετε, κυριοι,να το ρισκάρετε ; Με γειά σας με χαρά σας. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Όταν πτώχευσε η Ελλάδα το 1893, 1897, 1932, οι περισσότεροι ζούσαν στα χωριά και είχαν τρόφιμα. Τώρα, αν γίνει πτώχευση, οι 9 στους 10 ζουν στα αστικά κέντρα, και ούτε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα δεν μπορούμε, ούτε κυνήγι να κάνουμε, ούτε να ψαρεύουμε στο Σαρωνικό. Αυτά τα παιδάκια που θέλουν Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, έχουν μάθει στη καρμπονάρα και στη πίτσα, αύριο θα πρέπει να τρώνε φασόλια και ρεβύθια. Θα αντέξουν ; Είστε τρελοί ;Αυτά που ξέρουν μόνο από καφετέρια και τάβλι και μπιτς μπαρ και μπουζούκια θα αντέξουν όχι μόνο την ανεργία ( που έφερε η ηλίθια πολιτική Βενιζέλου ), αλλά και τη στέρηση αγαθών ;
    Κάθε ψήφος που πάει σε άλλο κόμμα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, στην οριακή αυτή κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε νέα μικρασιατική ή κυπριακή τραγωδία.Ξεκάθαρα πράγματα προς όλους. Κι αν η ΝΔ δεν μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας,θα έχει πέσει σε 3 μήνες. Και τότε κι εγώ μαζί σας, θα πάω στα άκρα. Αλλά πρέπει να δώσουμε τη τελευταία ευκαιρία στη δημοκρατία να σώσει τη πατρίδα.Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

    16 Ιουν 2012 1:57:00 π.μ.


    θα βάλει την μάνα την αδελφή σου την κόρη σου στην βίζιτα στα μπουρδέλα ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΓΑΜΙΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΈΡΝΟΥΝ .. ΆΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΊΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ...Η ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΈΡΧΕΤΑΙ.. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΈΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊ, ΒΓΕΊΤΕ ΔΕ ΒΓΕΊΤΕ...ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΎΧΤΑ ΡΑΜΟΛΙΑ ΕΕ ΡΑΜΟΛΙΑ ...ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση