GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έξαλλος ο Μεντβέντεφ για την κατάρρευση αυτοκινητοδρόμου...

Κατέρρευσε τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου ο οποίος κατασκευάζεται στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο πλαίσιο των ετοιμασιών για την ε...

Κατέρρευσε τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου ο οποίος κατασκευάζεται στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο πλαίσιο των ετοιμασιών για την ετήσια σύνοδο Ασίας-Ειρηνικού (APEC) τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών την προηγούμενη βδομάδα, κάτι που προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Προφανώς πρόκειται για κακοτεχνία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ στην ρωσική κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι «τέτοιες κακοτεχνίες μπορεί να αποδειχθούν επαρκείς, για να κηρυχθεί σε πτώχευση η κατασκευάστρια εταιρεία».
Κατάρρευση υπέστη το τμήμα του αυτοκινητόδρομου που ενώνει το διεθνές αεροδρόμιο στο Βλαδιβοστόκ με το νησί Ρούσκι, όπου θα γίνει η σύνοδος του APEC.
Θύματα δεν αναφέρθηκαν, όμως πνίγηκαν στη λάσπη ιχθυοκαλλιέργειες, ανέφερε η κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το συμβάν προκάλεσε αμηχανία στη ρωσική ηγεσία, που ενόψει της ανωτέρω συνόδου ήθελε να μετατρέψει το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ σε μια ρωσική «βιτρίνα» στην περιοχή της Άπω Ανατολής και να φιλοξενήσει, όσο γίνεται πιο ικανοποιητικά, τους καλεσμένους ηγέτες.
Γι’ αυτήν την προοπτική, η ρωσική κυβέρνηση έχοντας κατά νου να κατασκευάσει μια πανεπιστημιούπολη και δύο κρεμαστές γέφυρες έχει καταρτίσει προϋπολογισμό περίπου 20 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση