GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθερή η κατάσταση του Β. Ράπανου...

Στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία», συνεχίζει να νοσηλεύεται ο υπουργός Οικονομικών, Βασίλης Ράπανος, με τη κατάσταση της υγείας του να είνα...

Στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία», συνεχίζει να νοσηλεύεται ο υπουργός Οικονομικών, Βασίλης Ράπανος, με τη κατάσταση της υγείας του να είναι σταθερή. Ο υπουργός θα υποβληθεί σήμερα σε νέο γύρο εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της αδιαθεσίας του.
Υπενθυμίζεται ότι ο 65χρπονος οικονομολόγος παρουσίασε υψηλό πυρετό το πρωί της Παρασκευής, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην Εθνική Τράπεζα.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονους κοιλιακούς πόνους, ίλιγγο, ναυτία, εφίδρωση και εξάντληση. Ο θεράπων ιατρός του υπουργού και διευθυντής της ογκολογικής κλινικής του νοσοκομείου, κ. Πάρις Κοσμίδης, υπέβαλε τον ασθενή σε κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις.

5 σχόλια

  1. Γιατί η δημοσιογραφία στην Ελλάδα δεν λειτουργεί; Ο άνθρωπος έχει καρκίνο >> τι κακιά λέξη << αν είναι για κάποιον που έχει έναν ΘΩΚΟ..

    2} Γιατί δεν λένε ότι ανήκει στη συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ που την εκπροσωπεί ο Φλωριδης; ο οποίος εκπροσωπεί το κάργα φιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ;

    3} Γιατί δεν λένε ότι ήθελε τον ΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ μαζί του, ΑΚΟΎΓΕΤΕ και τον Δοξιάδη!!! Ανθρώπους που δεν κοιτάζουν ΛΑΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΊΟ ΚΩΣΤΟΣ!!

    >>>Κοινωνικός Σύνδεσμος<<< είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, οι οικονομολόγοι Γιάννης Στουρνάρας και Αρίστος Δοξιάδης.. για διαβάστε τα ΠΕΙΣΤΕΥΩ τους..ΕΙΝΑΙ ΥΠΈΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΊΗΣΗΣ ,ΠΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ !!! ΠΛΑΚΆ ΜΑΣ ΚΆΝΟΥΝ!!

    ΕΥΤΗΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΉ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΟΎΝ

    http://www.koinonikossyndesmos.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο φιλοευρωπαϊκό τόξο
    13 Μαΐου, 2012 // Συγγρ: Γιώργος Φλωρίδης...

    --Τι σημαντικό προκύπτει, κατά τη γνώμη σας, μετά τις εκλογές της Κυριακής;


    Συνέβη το απευκταίο. Η βαθιά οικονομική κρίση των δυόμισι χρόνων που μετεξελίχθηκε σε πολιτική, τώρα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, κορυφώνεται με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης.

    Το μείγμα οικονομικής, πολιτικής και κυβερνητικής κρίσης είναι εκρηκτικό. Βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε μια εθνική καμπή και σήμερα πρέπει να δώσουμε διαφορετικές απαντήσεις από εκείνες που δόθηκαν ιστορικά σε ανάλογες περιστάσεις, όπως το 1893 και το 1932.

    Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε ριζική υπέρβαση των κομματικών υπολογισμών, των πολιτικών σκοπιμοτήτων και του διχαστικού κλίματος και προσανατολισμό της πολιτικής και της κοινωνίας με βάση τα πραγματικά εθνικά ζητήματα.

    Ποιο, κατά τη γνώμη σας, είναι το σημείο σύμπτωσης μεταξύ των αναγκών της χώρας και της εκφρασμένης λαϊκής θέλησης, ώστε να προχωρήσουν προς τα εμπρός οι εξελίξεις;

    Τα εκλογικά μηνύματα είναι πολυεπίπεδα και εν μέρει αντιφατικά. Ο ελληνικός λαός θέλει να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο ασφάλειας και να διασφαλιστεί η παραμονή στο ευρώ, όμως ταυτόχρονα αναζητά μεγαλύτερες ανάσες και δικαιότερες επιλογές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

    Ταυτόχρονα, παρά τις περί του αντιθέτου ερμηνείες, δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει ν’ αποφύγει τη δύσκολη κι επώδυνη προσπάθεια, αλλά θέλει να την κάνει με συμπαραστάτη και συμμέτοχο ένα διαφανές και αποτελεσματικό πολιτικό σύστημα που, πρώτο απ’ όλους, θα τηρεί τους κοινούς κανόνες.

    Για να μιλήσω πολιτικά, η ψήφος της 6ης Μαΐου δεν ήταν αποκλειστικά μια οργισμένη αντιμνημονιακή ψήφος. Ήταν, βεβαίως, μια έντονη αντίδραση στη βιοτική πίεση που προκαλεί το Μνημόνιο, αλλά κυρίως μια καταδίκη των βασικών πολιτικών συντελεστών της μεταπολιτευτικής χρεοκοπίας.

    Ο κόσμος για πρώτη φορά ψήφισε καταδικάζοντας πολιτικά την αρνητική όψη της μεταπολίτευσης.

    --Υπάρχουν πιθανότητες να σχηματιστεί κυβέρνηση ή βαδίζουμε ήδη σε νέες εκλογές;

    Δεν θέλω να πιθανολογώ, ως σχολιαστής. Πιστεύω ότι υπάρχει, τόσο πολιτικά όσο και κοινοβουλευτικά, η δυνατότητα των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων -Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- να σχηματίσουν κυβέρνηση.{ ΑΥΤΆ ΕΊΧΑΝ ΜΑΓΕΙΡΈΨΕΙ ΠΡΙΝ ΑΚΌΜΑ ΓΊΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΛΈΩ ΚΑΙ ΕΓΏ} Και κακώς διστάζουν και βάζουν, όσοι βάζουν, προαπαιτούμενα.

    Εν μέσω μιας τέτοιας κρίσης, το μόνο μη διαπραγματεύσιμο στοιχείο είναι η ευρωπαϊκή θέση της χώρας.

    Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάταξης που θα περιλαμβάνει υπό διαπραγμάτευση χαλάρωση στους χρόνους προσαρμογής, ενίσχυση στο αναπτυξιακό σκέλος και, σε κάθε περίπτωση, αυστηρή προσήλωση στον πολιτικό, κρατικό και κοινωνικό αποπαρασιτισμό, με ταυτόχρονη αποφυγή των οριζόντιων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

    Μακάρι να μπορούσαν να ενταχθούν σ’ αυτό το πλαίσιο και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Πέρα από αυτή τη βασική κατεύθυνση δεν υπάρχουν άλλοι όροι και προαπαιτούμενα. Ήδη, η χώρα κινείται χωρίς πηδάλιο σε αχαρτογράφητα νερά, με υψηλό βαθμό κινδύνου.



    http://www.koinonikossyndesmos.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ---Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών και όλοι επιζητούν τη συμμετοχή του στα διάφορα σχήματα κυβερνητικής συνεργασίας. Πώς το κρίνετε αυτό;


    Παρακολουθώ επί μια εβδομάδα την αγωνιώδη προσπάθεια των υπόλοιπων δυνάμεων να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο φιλευρωπαϊκό τόξο διακυβέρνησης. Θεωρώ την αντίληψη αυτή αφελή, ανιστόρητη και πολιτικά επικίνδυνη.

    Παρά τις πρόσφατες λεκτικές ακροβασίες του κυρίου Τσίπρα, οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά για την ακύρωση του Μνημονίου, την καταγγελία της δανειακής σύμβασης και τη μη πληρωμή του {επαχθούς} χρέους, δεν είναι στοιχεία συμβατά με την παραμονή της χώρας στο Ευρώ.

    Οπότε ο κ. Τσίπρας ή δεν καταλαβαίνει ή τυχοδιωκτεί.!!!!!!! Ουσιαστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πιο βαθιά, άγρια, όσο και καθεστωτική νοοτροπία της μεταπολίτευσης.!!!!!!!!!!

    Δεν έχει σχέση με την υπεύθυνη Αριστερά της συμβολής στις κρίσιμες εθνικές στιγμές. Εκπροσωπεί την ιδεολογία των άκρατων δικαιωμάτων και των διαρκών διεκδικήσεων, χωρίς υποχρεώσεις και ευθύνες.!!!! Συνεχίζει με άλλη σημαία την πολιτική του κρατικού, συνδικαλιστικού και κοινωνικού παρασιτισμού της χρεοκοπημένης μεταπολίτευσης.!!!!

    Θα έλεγα ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κράμα ακρισίας και μετωπικού τυχοδιωκτισμού.!!!
    Όμως, η κατάσταση δεν επιτρέπει ούτε πολιτικά παιχνίδια ούτε επικίνδυνα πειράματα. Δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια.

    Παράλληλα με το μεγάλο πρόβλημα διακυβέρνησης της χώρας, προκύπτει εξίσου θέμα με την ανασύνθεση των πολιτικών και κομματικών δυνάμεων.

    --Η μεταπολιτευτική κομματική γεωγραφία αλλάζει;

    Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Το πολιτικό σύστημα αλλάζει ριζικά και συμπαρασύρει τους παλιούς κομματικούς πρωταγωνιστές του. Κατά την άποψή μου, τίθεται θέμα ουσιαστικής επανίδρυσης χώρων και παρατάξεων, όχι απλώς εξωραϊσμού κάποιων παλιών κομμάτων.

    Χρειάζεται επανίδρυση παντού -ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά- με καθοριστική τη συμμετοχή του κόσμου που στηρίζει αυτές τις παρατάξεις.
    ---Η δική σας πολιτική επανένταξη πλησιάζει;

    Παραμένω σταθερά προσηλωμένος στην ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου, προς μια υπεύθυνη και ριζοσπαστική κατεύθυνση. Από μηδενική βάση και με την ισότιμη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, οργανωμένων και ανένταχτων. Και εκτιμώ ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι πρωτοβουλίες θα ενταθούν και θα πυκνώσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.!!!!!!!

    ---Σας ανησυχεί το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς στη χώρα μας;

    Με ανησυχεί αλλά δεν με φοβίζει. Στην Ελλάδα, αυτά τα φαινόμενα τροφοδοτούνται περισσότερο από το κρατικό κενό στην ασφάλεια και την πρόνοια και την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, παρά από την ίδια την ελκυστικότητα των ακραίων ιδεολογιών.

    Στη χώρα μας δεν υπάρχουν ιστορική παράδοση και πολιτισμικό υπόβαθρο για την επώαση αυταρχικών και ολοκληρωτικών ιδεολογιών, ιδιαίτερα ακροδεξιάς κοπής. Τα αντισώματα δημοκρατίας, ανεκτικότητας και ανθρωπιάς είναι ισχυρά κι εξοβελίζουν τέτοια φαινόμενα.

    Αυτό δεν μας καλεί σε εφησυχασμό, αλλά σε επαγρύπνηση και κυρίως σε έμπρακτη αντιμετώπιση των κενών που εκμεταλλεύονται οι ακραίες αντιλήψεις.

    Επίσης, χρειάζεται η συστηματική αποκάλυψή τους στις νέες γενιές, όχι μόνο με το επιχείρημα για την καταστροφική και αντιανθρώπινη στάση τους, αλλά και με το θετικό παράδειγμα μιας βαθιά δημοκρατικής και διάφανης πολιτείας.

    http://www.koinonikossyndesmos.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩ-ΛΆΓΝΟΙ ΕΤΟΊΜΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΆΣΠΗ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ Ν.Δ---ΠΑΣΟΚ--ΔΥΜ.ΑΡ..

    Tου Αλέξη Καλοκαιρινού

    Όσοι είδαν τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα χτες το βράδυ στον Στέλιο Κούλογλου (ΝΕΤ) δεν έχουν στο εξής τη δικαιολογία της σύγχυσης. Η σύγχυση καλλιεργείται από δημοσιολόγους που ισχυρίζονται ότι στις επόμενες εκλογές αντιπαρατίθενται μια κεντροδεξιά με πυρήνα τη ΝΔ και μια κεντροαριστερά με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε αυτό που αποτελεί πάγια, κοινή και δημόσια παραδοχή του πολιτικού φορέα τον οποίο εκπροσωπεί: Δεν έχει καμιά σχέση με την κεντροαριστερά. Η φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καλύψει το χώρο «από τα αριστερά της Αριστεράς ως τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ». Σε αυτό το χώρο θέλουν να προσελκύσουν μια πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Όσο για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, σήμερα εκφράζει, «τα συμφέροντα της αστικής τάξης και της διαπλοκής».

    Η εχθρότητα του κ. Τσίπρα προς την αστική τάξη είναι έκδηλη και απροκάλυπτη. Είναι εχθρότητα ταξική. Στις ερχόμενες εκλογές, η αστική τάξη θα ηττηθεί από την Αριστερά.

    Αυτή είναι η εκπεφρασμένη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ. Το αστικό σύστημα θα σαρωθεί. Τόσο η νέα τάξη που θα κυριαρχήσει επί της αστικής, όσο και το νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει την αστική δημοκρατία αφήνονται στο ημίφως της ρητορικής ασάφειας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», το οποίο συναθροίζει μικρά κομμουνιστικά κόμματα που κινούνται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής των χωρών τους. Με αυτούς τους συμμάχους ο κ. Τσίπρας (εμφανίζεται να) πιστεύει ότι θα ανατρέψει το αστικό σύστημα της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩ-ΛΆΓΝΟΙ ΕΤΟΊΜΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΆΣΠΗ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ Ν.Δ---ΠΑΣΟΚ--ΔΥΜ.ΑΡ..

    Tου Αλέξη Καλοκαιρινού

    Βέβαια, το όπλο που θεωρεί ότι κρατά είναι η απειλή της ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να συναντήσει τη Μέρκελ ζωσμένος με εκρηκτικά. (Τα εκρηκτικά είμαστε εμείς). Αν η Μέρκελ δεν απαρνηθεί τον καπιταλισμό, όπως ρητώς επιτάσσει το μανιφέστο του «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», η Ευρώπη θα γίνει παρανάλωμα. Αυτό (εμφανίζεται να) πιστεύει ο κ. Τσίπρας.

    Συνεπώς, σύμφωνα με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα έχουν ένα διακύβευμα που υπερβαίνει κατά πολύ τη χώρα και τους πολίτες της. Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, λέει ο κ. Τσίπρας «θα γίνει ο Δούρειος Ίππος μιας μεγάλης αλλαγής σε όλη την Ευρώπη». Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη Μεγάλη Πορεία για να ελευθερώσει τους «ευρωπαϊκούς λαούς». Στο μυαλό του, οι «ευρωπαϊκοί λαοί» θέλουν να απαλλαγούν από τον αστικό πολιτισμό και την αστική δημοκρατία.

    Από κάποια παρεξήγηση, όμως, η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη θέλει όλο και περισσότερο να απαλλαγεί τα έξοδα σίτισης του υποψήφιου σωτήρα της. (Μάλλον η παρεξήγηση οφείλεται στο ότι η έννοια της κοινής γνώμης αποτελεί αστικό εφεύρημα).

    Η απειλή του κ. Τσίπρα ότι θα ανατινάξει τη χώρα του καταμεσής στην αγορά της Ευρώπης, αφορά εξίσου τη Μέρκελ, τον Ολάντ και όλους τους υπόλοιπους (δημοκρατικά εκλεγμένους, αν θυμάμαι σωστά) ηγέτες των χωρών της Ε.Ε., που συμβαίνει όλοι τους να ηγούνται αστικών κομμάτων. Αντιστρέφοντας τους όρους, ο κ. Τσίπρας προτίθεται να πουλήσει στους ευρωπαίους αστούς το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστούν.

    Αλλά η αντιστροφή αχρηστεύει το επιχείρημα. Ο κ. Τσίπρας θα πει στους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες ότι τους συμφέρει οικονομικά να προσχωρήσουν στους σοσιαλισμό, όπως τον αντιλαμβάνονται οι εναπομείναντες ευρωπαίοι κομμουνιστές.
    Δηλαδή, θα τους στοιχήσει λιγότερο να πεθάνουν παρά να ζήσουν.

    Το πιθανότερο είναι ότι ο βομβιστής θα πεθάνει μονάχος, με τα εκρηκτικά του. Η Ευρώπη, ούτως ή άλλως, θα στρίψει προς μια κατεύθυνση λιγότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας, αυτό είναι βέβαιο.

    Αλλά χωρίς εμάς. Για λόγους όχι τόσο οικονομικούς όσο πολιτικούς. Για την Ευρώπη, το κόστος υποχώρησης σε πολιτικό εκβιασμό είναι ασύγκριτο με το κόστος της ελληνικής αυτοχειρίας.

    Όμως το προφανές φαίνεται αδιανόητο στους περισσότερους Έλληνες. Γεγονός που εξηγεί τη Μεγάλη Πορεία που ξεκινάμε, δεμένοι στη ζώνη του βομβιστή ή κρυμμένοι στην κοιλιά του Δούρειου Ίππου, έτοιμοι να πεταχτούμε και να κυνηγήσουμε τους (ευρωπαίους) αστούς.

    ΡΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΠΕΣ???ΑΥΤΆ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΚΑΙ ΕΣΎ???ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ..

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ..το λένε κοινονοικο σύνδεσμο http://www.koinonikossyndesmos.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση