GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντονη ανησυχία για την κατάσταση στη Συρία

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χάμαντ μπιν Γιάσεμ αλ Θάνι ζήτησε σήμερα να υπάρξει «μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας στη Συρία», στη δ...

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χάμαντ μπιν Γιάσεμ αλ Θάνι ζήτησε σήμερα να υπάρξει «μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας στη Συρία», στη διάρκεια συνομιλίας του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
«Πρέπει να επιταχύνουμε την αναζήτησή μας για την εξεύρεση μιας λύσης ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα στη χώρα και πρέπει επίσης να υπάρξει ένα σχέδιο για την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας» στη Συρία, «αυτή είναι πραγματικά η λύση που προτιμούμε», δήλωσε ο σεΐχης Χάμαντ.
Μετά τις συναντήσεις για τη Συρία στη Ντόχα, την Κωνσταντινούπολη (χθες Τετάρτη) και αυτή στο Παρίσι (στις 6 Ιουλίου) «θα εργαστούμε για να βρούμε μια λύση. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την επιθυμία του συριακού λαού», πρόσθεσε.
Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν «είχε συνομιλίες με τη συριακή κυβέρνηση και επεσήμανε ότι η αυτή δεν σεβάστηκε τα έξι σημεία του σχεδίου που είχε προτείνει (…) Θα ήθελα να πω ότι η συριακή κυβέρνηση στο παρελθόν πάντα εξέφραζε τη συμφωνία της με τις προτάσεις που της γίνονταν και στη συνέχεια εργαζόταν για την αποτυχία τους», επεσήμανε ο σεΐχης Χάμαντ.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ εκτίμησε ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί το κεφάλαιο 7 του Χάρτη του ΟΗΕ προκειμένου να γίνουν σεβαστά από τη συριακή κυβέρνηση τα έξι σημεία του σχεδίου Άναν. Ο σεΐχης Χάμαντ διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε στο κεφάλαιο 7 στις συζητήσεις του με τον Ολάντ, όμως «όλος ο κόσμος στην Κωνσταντινούπολη συμφωνούσε» με την πρότασή του.
Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, με τον οποίο συναντήθηκε επίσης σήμερα στο Παρίσι ο Ολάντ, εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία, σύμφωνα με μια ανακοίνωση των Ηλυσίων.
Ο Ολάντ και ο Χάρπερ «εξέφρασαν την ίδια ανησυχία σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης στη Συρία και την ανάγκη για τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την αποστολή του Κόφι Άναν, κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση