GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάλογος μεταξύ των θρησκειών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Ασφάλεια στην Ευρώπη», που διεξήχθη στα πλαίσια του άρθρου 17 της Συνθήκη...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Ασφάλεια στην Ευρώπη», που διεξήχθη στα πλαίσια του άρθρου 17 της Συνθήκης της  Λισσαβόνας . Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 29 Μαΐου, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Θρησκεία και την πίστη (European Network on Religion and Belief), υπό την αιγίδα του Ούγγρου ευρωβουλευτή κ. László Surján, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρωτοβουλία αυτή του Δικτύου προέρχεται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις ή θρησκευτικές οργανώσεις ή ενώσεις και επικεντρώνει την προσοχή της κυρίως σε θέματα όπως η θρησκευτική ελευθερία, η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών κ.ά. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 50 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι από όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά Όργανα. Παρευρέθησαν επίσης ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι Εκκλησιών και άλλοι επίσημοι από διάφορα Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στόχος του πρώτου αυτού επίσημου σεμιναρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν η ενημέρωση γύρω από το ρόλο των θρησκειών σε θέματα ασφάλειας στην Ευρώπη, και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργασθεί με τους υπεύθυνους θρησκευτικούς φορείς, στα πλαίσια της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Στην εν λόγω συνάντηση παραβρέθηκε ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Σύμβουλος της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συνάντηση αυτή υπήρξε άκρως ενδιαφέρουσα, αποκαλυπτική και πολλά υποσχόμενη, λαμβανομένου υπόψη ότι ο κ. László Surján, αναφέρθηκε στη σημασία του άρθρου 17 της νέας Συνθήκης της Λισσαβόνας και επεσήμανε ότι «o διάλογος μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Θρησκειών πρέπει να σεβαστεί την ιδιαιτερότητά των συμμετεχόντων. Ο νέος διάλογος, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρέχει στις Θρησκευτικές Κοινότητες τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συμβολής στην αντιμετώπιση μερικών από τις σημερινές σοβαρές προκλήσεις στην ευρωπαϊκή πολιτική».
Τόσο από τους ίδιους τους ομιλητές, όσο και κατά τη διάρκεια της συζητήσεως,  τονίσθηκε η σημασία του άρθρου 17 της νέας Συνθήκης της Λισσαβόνας για το διάλογο με τα θεσμικά ευρωπαϊκά Όργανα προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες ανοίγονται για τις Εκκλησίες με τον διάλογο. Ο διάλογος, σύμφωνα με το άρθρο 17, παρέχει στις Εκκλησίες και τις θρησκευτικές Κοινότητες τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συμβολής στην αντιμετώπιση μερικών από τις σημερινές σοβαρές προκλήσεις στην ευρωπαϊκή πολιτική, όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός, η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, ο επιθετικός φανατισμός κ.ά.
Ένας σωστός διάλογος, και μάλιστα ο διαπολιτισμικός διάλογος, μπορεί να βοηθήσει στην κοινωνική συνοχή των σημερινών ευρωπαϊκών κοινοτήτων με ουσιαστικά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία και το ρόλο της θρησκευτικής εκπαίδευσης στις χώρες της ΕΕ. Από όλους τονίσθηκε η αναγκαιότητα της θρησκευτικής εκπαίδευσης, η οποία θα  αναδείξει νέους τρόπους, με τους οποίους οι μαθητές θα σκέφτονται και θα αντιλαμβάνονται τη θρησκεία, ως βασικό στοιχείο ταυτότητας, αλλά και κατανόησης της διαφορετικότητας στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η διαπίστωση ότι εκπρόσωποι θρησκευτικών μειονοτήτων στην Ευρώπη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τα αποτελέσματα του διαλόγου με κοινωνικούς φορείς του τόπου όπου ζουν, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι αποτελούν αναπόσπαστα μέλη του κοινωνικού ιστού.

3 σχόλια

  1. Αυτη τη στιγμη προεχει η συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση του αθλιου σκατοπραμματος ηλιθιου βλακογιοργο της τσαντ και του μαμουνι παπακωνσταντινου..

    Ο λαος θελει/απαιτει τιμωρια για αυτα τα σκυλια...

    Κρεμαλα...

    Μετα εχουμε να συζητησουμε και την σειρα με την οποια θα εκτελεστουν τα υπολοιπα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ.

    Χρυση Αυγη δαγκωτο..

    Μονον με την χρυση αυγη υπαρχει ελπιδα να χαρουμε αυτα τα σκυλια να κρεμονται στα ικριωματα αψυχα και να αιωρουνται..

    Συμφωνειτε φιλοι μου?

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δραματική είναι η κατάσταση του χαρατσοπασοκ. Οι καθημερινές νέες εκκαθαρίσεις στις φορολογικές δηλώσεις ρίχνουν κατακόρυφα τα ποσοστά του!
    Σήμερα, στο γκάλοπ της εφημερίδας Νέα, το πασοκ λαμβάνει 9,9% και η πτώση θα συνεχιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, αφού οι προβληματισμένοι ψηφοφόροι του θα στραφούν στη Νέα Δημοκρατία, και Ανεξάρτητους Έλληνες ή Δημ. Αριστερά!
    Τραγικές είναι και οι συγκεντρώσεις, στην Αττική και στη Πελοππόνησο, που γίνονται σε αίθουσες συνεδριάσεων και μικρές αίθουσες κινηματοθεάτρου, έχοντας όλες κάτω από 100 άτομα, και σε πολλές τα 100 άτομα συμπεριλαμβάνουν τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και φωτορεπόρτερ που τις καλύπτουν! Οι διαλυτικές τάσεις οφείλονται στη μεγάλη μείωση του αφορολογήτου, τα τεκμήρια, τη μείωση των εκπτώσεων, το Ετακ του 2009, που σε συνδυασμό με το χαράτσι που χρωστούν πάνω από 1.000.000 Ελληνες, δημιουργούν ένα ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ για το πασοκ, και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του και , πολύ περισσότερο, στους άλλους ψηφοφόρους.
    Είναι χαρακτηριστικό, ότι με τα εκκαθαριστικά, καλούνται οικογένειες ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων, να πληρώσουν σχεδόν το 1/5 από το φετινό τους ετήσιο εισόδημα!

    Ο κ. Βενιζέλος οδηγεί τους Έλληνες σε απελπισία και σε οργή. Ποιοι υποψήφιοι του Πασοκ θα τολμήσουν να κάνουν περιοδείες, όταν οι ψηφοφόροι θα τους δείχνουν τα εκκαθαριστικά και τις βεβαιώσεις αποδοχών;

    Τα δύο τραγικά λάθη, χαράτσι και φορολογικές δηλώσεις, αποτελούν τη "ταφόπλακα" του σαπιου πασοκ ! Αν αλλάξουν οι ηλικίες άνω των 55 ετών, το πασοκ θα καταπέσει σε ποσοστά 6ου ή 7ου κόμματος !

    Τώρα έκαναν άλλη ΑΠΑΤΗ, η τελευταία τους. Εδώσαν παράταση στις δηλώσεις, λες και ο Έλληνας δεν θα ψάξει να βρει τι θα πληρώσει! Τρέμουν το ενδεχόμενο να πέσουν κάτω από τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ ! Μαύρο στο χαραστοΜπένυ ! Κανένας οίκτος σε όσους "δολοφονούν" τους Έλληνες με τη φορομπηχτική τους πολιτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΖΩΩΩΩΝ;;;;

    ΓΕΡΟΠΟΥΣΤΑ;;;

    ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΕ,
    ΠΕΡΙ Χ.Α. ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ,

    ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ-ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ, ΠΟΥΣΤΑΡΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!!!

    ΔΗΛΑΔΗ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΑΝΙΑΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ!!!!!

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΦΟΥ ΡΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ, ΓΡΙΑ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟ-ΑΔΕΡΦΗ...

    ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ;;;

    ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ;;;

    ΛΟΥΓΚΡΑ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση