GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη τους τουρίστες από το Ισραήλ...

«Δεν σας χρειαζόμαστε», ήταν η, έως και προσβλητική, προτροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Ισραηλινούς τουρίστες, σε μια δήλωση που κάθε...

«Δεν σας χρειαζόμαστε», ήταν η, έως και προσβλητική, προτροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Ισραηλινούς τουρίστες, σε μια δήλωση που κάθε άλλο παρά εξομαλύνει τις, ήδη τεταμένες, διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε κατά την πρόσφατη σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στην Κωνσταντινούπολη, ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με το Τελ Αβίβ. «Δεν χρειαζόμαστε τους Ισραηλινούς τουρίστες. Καταφέραμε να ναπληρώσουμε τις κρατήσεις που έκαναν άλλες χρονιές», δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv, εκτιμώντας μάλιστα πως «η κρίση σχετικά με το ζήτημα της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και των σχέσεων με το Ισραήλ δεν θα βλάψει την τουρκική οικονομία».
Η δήλωσή του αυτή ήρθε λίγο καιρό αφού το Ισραήλ ειχε αφήσει να διαρρεύσει μια νέα έρευνα, στην οποία ένας στους τέσσερις Ισραηλινούς δεν θα επέλεγε την Τουρκία για τις διακοπές του. Βάσει της νέας έρευνας, η Τουρκία, μια χώρα που αποτελούσε εδώ κι αρκετές δεκαετίες τον κατ' εξοχήν τουριστικό προορισμό για τους Ισραηλινούς, απορρίπτεται πλέον και κατατάσσεται τελευταία ως επιλογή για διακοπές. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση το 77% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε πως δεν θα πήγαινε ακόμα και εάν το ταξίδι ήταν δωρεάν!
Μετά από την έρευνα αυτή, στις 13 Μαρτίου μια επίσημη ταξιδιωτική οδηγία προειδοποίησε τους Ισραηλινούς να μην πάνε διακοπές στην Τουρκία, γιατί κινδυνεύει η ασφάλειά τους.
Ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε μόνο στον τουρισμό, αλλά και στην μελλοντική εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ τν δύο χωρών, που κατά τον ίδιο εξαρτάται από τρεις συνθήκες: «Πρώτα απ' όλα, το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την δολοφονική επιδρομή των ισραηλινών κομάντος στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» πριν από δύο χρόνια. Επιπλέον, το Ισραήλ πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων. Ακόμη θα πρέπει να τερματίσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να διευκολύνει την εισαγωγή αγαθών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση