GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές

Με κομμένη την ανάσα περιμένει η Ευρώπη αλλά και οι διεθνείς αγορές το αποτέλεσμα της ελληνικής εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Με...

Με κομμένη την ανάσα περιμένει η Ευρώπη αλλά και οι διεθνείς αγορές το αποτέλεσμα της ελληνικής εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.
Με λεονταρισμούς, ευθείες απειλές για έξοδο από το ευρώ αλλά και ξαφνικούς συμβουλευτικούς τόνους της τελευταίας στιγμής η ΕΕ προσπαθεί να τώρα να πείσει την Ελλάδα ότι έχει μια α ευκαιρία για χαλάρωση του μνημονίου αρκεί οι πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν στην τήρηση των δεσμεύσεων.
Είναι φανερό ότι αντιμετωπίζουν με δέος την ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική πολιτική σκηνή και με πανικό το ενδεχόμενο να είναι πρώτο κόμμα.
Ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει την Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νερά κι αυτό προκαλεί ρίγη στις Βρυξέλλες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την γερμανική έκδοση των Financial Times, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, Όλι Ρεν θα παραμείνει την Κυριακή στις Βρυξέλλες και δεν θα μεταβεί στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Μεξικό.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα ο κ. Ρεν είπε ότι δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους του να βρίσκεται επί 14 ώρες εν πτήση μακριά από την Ευρώπη σε τόσο δύσκολες στιγμές.
Παράλληλα το βράδυ της Κυριακής έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με τους υπουργούς εξωτερικών της ευρωζώνης να βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Στην λογική πάντως του μαστίγιου και του καρότου οι Βρυξέλλες διαμηνύουν στην Αθήνα ότι η τρόικα θα επιστρέψει μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση για να διερευνήσει την βάση μιας πιθανής επαναδιαπραγμάτευσης.
Μήνυμα που στοχεύει στις εξελίξεις της Δευτέρας όταν οι πολιτικές δυνάμεις θα κλιθούν να σχηματίσουν κυβέρνηση και μάλιστα -σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα -κυβέρνηση με βάθος τριετίας.

1 σχόλιο

  1. Τσιρίζουν οι μυξοπαρθένες του ΣΥΡΙΖΑ για τους FTD... ενώ γελάνε και τα μουστάκια του Παπαδημούλη..

    Η προτροπή των FTD να ψηφίσουν οι Έλληνες ΝΔ και όχι ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα φυσιολογική για έναν σοβαρό λαό που δεν κατατρέχεται από φαντάσματα. Αν ήμασταν λαός με αυτοπεποίθηση θα λέγαμε "ε και;
    Για να διαβάσουμε γιατί λένε αυτοί να ψηφίσουμε Σαμαρά;" και η αντίδραση θα ήταν
    "Α μάλιστα... δίκιο έχουν ή μαλακίες λένε"... όταν ομως οι δημαγωγοί έχουν μπολιάσει το λαό ότι για τα κακά της μοίρας του φταίνε οι ξένοι και όχι οι αλήτες του ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστές που τώρα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και έδιωξαν από τη χώρα όποιον πρόσφερε δουλειά, τέτοιες προτροπές σαν αυτές των FTD λειτουργούν ανάποδα. Βούτυρο στο ψωμί του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν οι FTD που σκεφτόμενοι "γερμανικά" έκαναν τη σημερινή τοποθέτησή τους...

    Ας αφήσουν τα λοιπόν τα μυξοκλάματα...γιατί κανείς δεν θα ασχοληθεί να πει μήπως είναι πχ. προς το συμφέρον μας και θα έπρεπε να ζητάγαμε εμείς πρώτοι απ' όλους ένα "λειτουργικό κράτος", όπως λένε οι FTD, αντί το τέρας που θέλει να συντηρήσει και να γιγαντώσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Που τέτοια ώρα όταν σε βομβαρδίζει η Δούρου με το λεφτά υπάρχουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση