GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αφήστε τις τράπεζες εκτός πολιτικής»...

Να μείνουν οι τράπεζες εκτός πολιτικής και να σταματήσει άμεσα η κριτική στη δημοσιονομική πολιτική ζήτησε ο διοικητής τής Κεντρικής Τράπεζα...

Να μείνουν οι τράπεζες εκτός πολιτικής και να σταματήσει άμεσα η κριτική στη δημοσιονομική πολιτική ζήτησε ο διοικητής τής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Πανίκος Δημητριάδης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
Υποδεικνύοντας ότι ο τόνος με τον οποίο γίνονται οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά, δεν βοηθά την εικόνα της Κύπρου, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο πολλές φορές παρουσιάζεται.
Χαρακτήρισε, μάλιστα, θετικό το γεγονός ότι, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, μειώνεται το έλλειμμα.

9 σχόλια

  1. ΒΛΕΠΩ: Κάτι κύριες και κύριους όταν γράφω ένα σχόλιο να μου επιτίθενται για το ότι δεν ξέρω καλή ορθογραφία η καλό συντακτικό.. Άλλοι με λένε ότι είμαι Κομουνιστής, άλλοι Δεξιό ,άλλοι ΠΑΣΟΚ, άλλοι φασίστα...

    Ακούστε όλοι εσείς , σιχαίνομαι βαθύτατα το σημερινό Κ.Κ.Ε με την ηγεσία του αλλά και την Σταλινική ιδεολογία του.

    ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ αν ξέρουν στο Κ.Κ.Ε το τι είναι Αριστερός ; το τι παλεύει ο πραγματικός αριστερός ..1} Δημοκρατία , 2} να μπορεί να φέρνει σε ισορροπία στην οικονομία που θα μπορεί διασφαλίζει την υγεία ,την παιδεία ,της συντάξεις ,την σιτίσει του ΛΑΟΥ, την ασφάλεια του ΛΑΟΥ από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα του κράτους, 3} την ανθρωπινή εργασία, 4} την ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ που δεν είναι ίση για όλους τους πολίτες δύστυχος..

    Αυτά πως το πετυχημένης ; με το να βάζεις βόμβες ΟΧΙ, με το να βάζεις τα ΜΑΤ να δέρνουν τον κόσμο ΟΧΙ, με το κανείς συνεχώς Καταγγελίες ΟΧΙ, με το να κάνεις συνέχεια απεργίες για τους
    μεγάλο μισθούς συνδικαλιστές σου ΟΧΙ, με το να απειλή το κεφαλαίο με της προδοτικές κυβερνήσεις τον ΛΑΟ ΟΧΙ..

    Φανταστείτε αν ήμουν σήμερα ηγέτης της αριστεράς και ΠΗΓΑΙΝΑ ως αριστερός ηγέτης και ζητούσα και συμφωνούσα με τους επιχειρηματίες να μου διασφαλίζουν προκαθορισμένους μισθούς που θα μπορούνε οι άνθρωποι να ζούνε ως άνθρωποι, να έχουν ανθρώπινο ωράριο, να έχουν την ασφάλεια τους , την σιγουριά τον μη φαιδρών απολύσεων, να πηγαίνουν οι άνθρωποι να παράγουν με χαρά , να αγαπούν την εργασία τους και μέσων αυτής και τον εργοδότη τους κ.τ.λ ώστε να φύγει ο φόβος της πείνας γενικά της αβεβαιότητας ξέρετε πως θα με έλεγαν; Πράκτορα του κεφαλαίου και ΠΡΟΔΟΤΗ της αριστερής ιδεολογίας αν δεν διασφάλιζα τους υψηλόμισθους εργατοπατέρες και διαφόρους κομματικούς κηφήνες.

    Πια είναι τελικά η αριστερή ιδεολογία για μερικούς ; το μοντέλο της Β. Κορέας; της ΚΙΝΑ; Της παλαιά Σοβιετική Ένωση;

    Αφήνω έξω την Κούβα, γιατί στην Κούβα μόνο με όπλα θα άλλαζε η κατάσταση εκεί , γιατί ήταν ένα -κράτος- όχι του κεφαλαίου,!! αλλά ο παραθεριστικός χώρος της ΜΑΦΙΑΣ ένα παγκόσμιο πορνείο που είχαν έναν δικτάτορα για να τους προστατεύει της ανομίες τους ο Μπατίστας , ξέρω πολύ καλά το τι γίνονταν εκεί. Όμως ακόμα και σήμερα με την κρίση ασιτία δεν υπάρχει στην Κούβα , αναλφάβητους δεν έχει η Κούβα, δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου έχουν όλοι στην Κούβα. Τι δεν έχουν στην Κούβα Μερτσέντες, γιωτ, βίλες , ρούχα του χχχ μόδιστρου όταν ήμουν εγώ εκεί για τρία χρόνια ούτε κόκα κόλα!!!



    Μπούτζουκας Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμως Ξέφυγα από το θέμα μου : Εδώ τι έχομε εμείς μόνο κλέφτες, παντού κλέφτες που δεν τιμωρούνται ποτέ , από μαϊμού ΑΜΕΑ μέχρι ανωτέρα πολιτικά στελέχη, ένας ΛΑΟΣ ραγιάς που θέλει να μεταφέρει της ένοχες αλλού , αυτό που θέλει το πολιτικό σύστημα εύκολους ΣΤΟΧΟΥΣ

    Που θα τους βρει ; αμέσως, για όλα φταίνε οι αλλοδαποί , οι κακοί Εβραίοι εμείς ως ανώτερη φυλή ΠΟΤΕ , αν μαχόσουν και έκανες μια νόμιμη καταγγελία για το δημόσιο συμφέρον σε έλεγαν προδότη, ρουφιάνο , σε ταύτιζαν με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ της γερμανικής κατοχής Η σε έπιαναν και σου έλεγαν έλα μωρέ εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα σκέψου τα παιδία σου με λίγα λόγια ΕΛΑ ρε να φας και εσύ ... Ακόμα και για κακουργηματικες πράξης ,για ναρκωτικά , για παράνομη εκβιαστική πορνεία, για δωροδοκίες , για εκβιασμούς αν τους κατήγγειλες σε έλεγαν ΠΡΟΔΟΤΗ.. { ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ; ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ; ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ; ΠΟΤΕ ΣΑΣ; }

    Δεν γίνετε πια άλλο ,κάποιοι να έχουν πολυτελή γιωτ, ιδιωτικές παραλίες, να ζουν μια ζωή σαν να μην υπάρξει μία κρίση, με δημοσιογράφους , με εφοριακούς, με πολιτικούς, με δημοτικούς άρχοντες, με αθλητικούς παράγοντες , με νταβατζήδες, φοροφυγάδες, φακελακιδες από γιατρούς μέχρι υπουργούς κ.τ.λ πους τους στηρίζει όλο το αυτό σάπιο σύστημα των υπέρ-πλουσίων Ελλήνων. ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2012;

    Η κάθαρση δεν θα έλθει ΠΟΤΕ από εκλογές 1000 να κάνομε αν δεν λυθούν τα χέρια της ΚΑΘΑΡΗΣ δικαιοσύνης γιατί έχει στους κόλπους της και αυτή πολλούς ακάθαρτους , ώστε να αρχίσουν στους παρανόμους οι κατασχέσεις παρουσιών, χρημάτων , σε ότι έχει ο κάθε ένας μας παράνομα σε ετούτη εδώ τη χώρα, δεν μπορεί σήμερα η ανεργία ανέρχεται στο 22 τοις εκατό επίσημα , ανεπίσημα στο 30% και όλο περισσότεροι άνθρωποι να πηγαίνουν στα συσσίτια για να μην πεθάνουν από την πείνα, άλλοι να ψάχνουν τα φάρμακα τους , άλλοι να πεθαίνουν από ένα απλό πρόβλημα υγεία τους από από από ..
    Ποιοι είναι αυτή η ελίτ που δεν πληρώνουν ΠΟΤΕ κανένα φόρο αλλά έχουν κρύψει δισεκατομμύρια στο εξωτερικό;.

    Πώς μπορεί έχουν πάνω από 200 δισ. ευρώ σε Ελβετία η αλλού;
    Πώς γίνετε όμως ότι μόνο 25 000 Έλληνες έχουν δηλώσει στη χώρα μας εισόδημα 100 000!!! Όταν ακόμα και ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ βρίσκονται με εκατομμύρια!!

    Βρέθηκε ο Βουλευτής της Ν.Δ Γιάννη Ιωαννίδη σε υπεράκτια ΕΤΑΙΡΕΊΑ με λογαριάσω 1.000.000 εκατομμύριο δολάρια, και € 620 000 στη Ελλάδα!!!!! ζήτω η φτώχεια ΡΕ..


    Τι λέει ένας {Έλληνας μάγκας σήμερα} Εδώ βρίσκεται βίλα μου, και Φυσικά έχω πάει τα λεφτά μου έξω, μαλάκας είμαι;
    Ακούσατε κανέναν παλιό πολιτικό σύστημα σήμερα δεν τολμά να ρωτά ευθέως για την ευθύνη των πλούσιων Ελλήνων; ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ..Ν.Δ.. ΛΑ.ΟΣ: εεε εξέταζαν κάτι μαϊμού συντάξεις που της έδωσαν οι ίδιοι ..Για το πραγματικό καρκίνωμα δεν έχει κανείς το θάρρος να ρωτήσει ΟΧΙ να το πάταξη!!! Και υπάρχουν σήμερα σε κόμματα αυτοί και ζητάνε την ψήφο μας ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ;


    Αν τους δείτε όλους αυτούς μάχονται λυσσαλέα μόνο για το ευρώ.. Γιατί ; φοβόνται μην σκάσει η φούσκα του ευρω ,διαλυθεί τελείως να γίνει παρελθών και αυτοί νεόπτωχοι ..Η Γερμανία χρόνια τώρα προσπαθεί να συγκριθεί με τις ΗΠΑ ή την Κίνα με όχημα το ευρω αν καταπέσει όμως το ευρω και η Ε.Ε θα ΦΑΝΕΙ ότι είναι ένας οικονομικός πολιτικός νάνος.

    Ως έθνος εξαγωγών, η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ και τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι εμπορικοί εταίροι.

    Ως εκ τούτου θα πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά , να τους πούμε η θα κολυμπήσουμε όλοι μαζί ή βουλιάξουμε όλοι μαζί.. Τέρμα οι απειλές σας ΠΡΩΤΑ Η ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ …ΘΕΛΕΤΕ; ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ; ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ …

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΛΑΚΑ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

    Nα φύγουν οι εφοπλιστές και να τους αφαιρεθεί και η ιθαγένεια
    Στο Σύνταγμα άρθρο 4 παρ: 5. αναφέρει ότι: Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και στην βάση του 4/3 επιτρέπεται η αφαίρεση ιθαγένειας σε περίπτωση κάποιος ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα.

    Όμως οι εφοπλιστές δηλώνουν ότι: “Αν μας φορολογήσετε θα φύγουμε από την Ελλάδα”. Nα φύγουν λοιπόν και να τους αφαιρεθεί και η ιθαγένεια.

    Το ενδεχόμενο φορολόγησης της ελληνικής ναυτιλίας από μία επόμενη κυβέρνηση, σχολίασε ο εφοπλιστής, Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος απείλησε πως κάτι τέτοιο θα έκανε τους...
    Έλληνες πλοιοκτήτες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Ρέστη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, είπε πως «δεν μπορείς να πιέζεις ασφυκτικά ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη διεθνή ναυτιλία λέγοντάς του ”θα σε φορολογήσω”. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ”κάν΄το αλλά μετά θα με ψάχνεις”».

    Το Bloomberg σε άρθρο του σχολιάζει την ενδεχόμενη φορολόγηση της ελληνικής ναυτιλίας από μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα εκτόξευε την ανεργία ακόμη περισσότερο διότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες θα έφευγαν από την χώρα.

    Στην συνέχεια αναφέρεται και η φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι απασχολούν συνολικά 60.000 εργαζομένους. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καθώς μαζί με όσους απασχολούνται σε συναφείς κλάδους της ναυτιλίας, αγγίζει τις 200.000.

    Σύμφωνα με το Bloomberg λοιπόν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις θέσεις αυτές καθώς οι Έλληνες εφοπλιστές εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους και δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα προνόμιά τους σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση επιβάλει φόρους στον κλάδο.

    «Η ναυτιλία αποτελεί μια υπεράκτια επιχειρηματική δραστηριότητα και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολεί κάποιος το πόδι του», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας ναυτιλιακών επιχειρήσεων Petrofin Τεντ Πετρόπουλος.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της DryShips Γιώργος Οικονόμου δηλώνει άγνοια για το ενδεχόμενο φορολόγησης των εφοπλιστών επί των εισοδημάτων αλλά διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη κάτι τέτοιο τότε σίγουρα η ελληνική ναυτιλία «θα μεταναστεύσει με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό ΑΕΠ». Πάντως οι επιχειρήσεις του κ. Οικονόμου έχουν έδρα εκτός Ελλάδας.

    O πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης εκτιμά ότι «η φορολογική αντιμετώπιση των εφοπλιστών στην Ελλάδα» δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από τις αντίστοιχες άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η Μάλτα ή η Κύπρος.

    O πρόεδρος της Paragon Shipping με έδρα τη Βούλα, Μιχαήλ Μποδούρογλου θεωρεί ότι «αν αρχίσουν να επισκέπτονται τις ναυτιλιακές εταιρείες εφοριακοί, τότε αυτές οι επιχειρήσεις θα πάψουν να είναι τόσο παραγωγικές όσο σήμερα» αφού θα χάσουν το προνόμιο «της μη αλληλεπίδρασής τους με το ελληνικό κράτος».

    Tα εμβάσματα των εφοπλιστών στην Ελλάδα ανήλθαν στα 15,4 δισ. ευρώ το 2010 ενώ για την προηγούμενη δεκαετία συνολικά έφτασαν τα 140 δισ. ευρώ.

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ
    ΠΑΣΟΚ................Ο ΠΟΥΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΩΟ ΠΑΣΟΚ ( ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ), ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΗΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ :
    1) Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΕΚΡΟΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 100 ΕΩΣ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ "ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ" ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !
    2) ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 4 ΜΕ 5 ΜΟΝΑΔΕΣ,ΤΟΤΕ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ.
    3) ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    4) ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Ή ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ( ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ) ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΡΧΗΣ ΚΑΙ "ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ".

    ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΘΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΑΛΛΑ Η ΑΤΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ; ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΛΠ ;

    ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ, ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

    Οι εκλογές είναι η αναμέτρηση της ελπίδας με τον φόβο, δήλωσε ο Α.Τσίπρας στον «Εθνικό Κήρυκα»

    Νέα Υόρκη
    Στις εκλογές κρίνεται αν η Ελλάδα θα παραμείνει δεσμευμένη σε μια πολιτική ύφεσης ή αν θα αντιμετωπίσει την κρίση με μια ολοκληρωμένη πολιτική ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

    Αναφερόμενος στα βασικά στοιχεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του σημείωσε ότι «εκλογικός μας στόχος είναι με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου να ανοίξει ο δρόμος για μία κυβέρνηση της Αριστεράς, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.

    » Προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης αυτής θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου, η επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές και η υλοποίηση ενός σχεδίου ανόρθωσης, με στόχο την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική σταθεροποίηση.»

    Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε την εκλογική αριθμητική της 17ης Ιουνίου. Την Κυριακή μιλάει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Εμείς ζητάμε ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή. Ζητάμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρωτιά. Και τα μηνύματα που παίρνουμε από την επαφή μας με τον απλό κόσμο είναι περισσότερο από αισιόδοξα.»

    Όσον αφορά τα «άμεσα κυβερνητικά σχέδια» σε περίπτωση που σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «πέρα από την άμεση έναρξη του διαλόγου με τους εταίρους μας, υπάρχουν μια σειρά από άμεσα πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες. Θα μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό τις σπατάλες του κρατικού μηχανισμού εξουσίας, δημιουργώντας ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.

    » Εννοείται ότι θα καταργήσουμε τις στρατιές συμβούλων στα υπουργεία, τους αργόμισθους και χρυσοκάνθαρους της εξουσίας στις ΔΕΚΟ. Θα ξεκινήσουμε άμεσα τη συγκρότηση περιουσιολογίου. Και για λόγους συμβολικούς θα το ξεκινήσουμε από όσους θα στελεχώνουν τον κυβερνητικό μηχανισμό, ώστε να είναι σε πλήρη διαφάνεια για συγκρίσεις τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν και μετά τη θητεία τους σε κυβερνητικές θέσεις. Θα περικόψουμε στο μισό τους υπουργικούς μισθούς και θα περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατόν τους έμμισθους συνεργάτες και τους αστυνομικούς συνοδούς που διατίθενται σε υπουργούς και βουλευτές».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την ομογένεια της Αμερικής, εξέφρασε την άποψη ότι «οι ελληνικές κοινότητες, όπως και οι ομοσπονδίες τους στο εξωτερικό, πρέπει να είναι αυτόνομες και δημοκρατικά οργανωμένες. Η δική σας Κοινότητα παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Όχι μόνο γιατί διατηρεί ζωντανή σε έναν ξένο τόπο την ελληνική πολιτισμική ιδιαιτερότητα, αλλά και γιατί αποτελεί κέντρο προβολής της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού μας πολιτισμού και των εθνικών μας θεμάτων.»

    Τέλος ρωτήθηκε και για το εάν προγραμματίζει κάποια επίσκεψη στις ΗΠΑ για επαφές στην Ουάσιγκτον, αλλά και με την ομογένεια.

    «Θα μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας μετά τις 17 Ιουνίου. Ελπίζω το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι τέτοιο ώστε να μας δοθεί σύντομα αυτή η ευκαιρία» είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. £ύριζα.... ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ:

    1. Οι μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ= Η συνιστώσα των κουκουλοφόρων.

    2. Τα ορφανά του Στάλιν= Τα ορφανά του Λενιν= Λαφαζάνης & ΣΙΑ

    3. Ρένα Δούρου= Ότι αρπάξωμεν καλόν είναι= Ο Άκης πίσω από τα σίδερα κι' αυτή δροσίζεται με νερό "ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ"

    4. Ζωή Κωνσταντοπούλου= Αμμαρτίες γονέων...= Εμείς τι φταίμε;

    5. Γιάννης Δραγασάκης= Ένας κούκος δεν φέρνει το μπάχαλο..

    6. Αλέξης Τσίπρας= Το αγοράκι με τα σπίρτα & τις μολότωφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ύριζα.... ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ:

    1. Οι μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ= Η συνιστώσα των κουκουλοφόρων.

    2. Τα ορφανά του Στάλιν= Τα ορφανά του Λενιν= Λαφαζάνης & ΣΙΑ

    3. Ρένα Δούρου= Ότι αρπάξωμεν καλόν είναι= Ο Άκης πίσω από τα σίδερα κι' αυτή δροσίζεται με νερό "ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ"

    4. Ζωή Κωνσταντοπούλου= Αμμαρτίες γονέων...= Εμείς τι φταίμε;

    5. Γιάννης Δραγασάκης= Ένας κούκος δεν φέρνει το μπάχαλο..

    6. Αλέξης Τσίπρας= Το αγοράκι με τα σπίρτα & τις μολότωφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για αυτούς που δεν ξέρουν ότι οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται και όταν τις σκίζουν καποιοι, οι πιό ισχυροί συμβαλόμενοι επιβάλλουν τους όρους τους με άσχημο τρόπο .

    ψΗΦΙΣΕ SΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ακύρωση δηλαδη αντικατάσταση με νεο μνημόνιο που θα λεγεται πρόγραμμα ανορθωσης κλπ, για το οποίο χρειάζονται χρήματα ...τα οποία θα προκύψουν από την αναδιαπραγματευση μέρους του χρέους ..η οποία θα γίνει με νέο κούρεμα και νέα δανειακή σύμβαση και αλλο μνημονιο δηλαδη φόροι ..το οποίο θα λένε ότι αποτελεί νέα βάση κλπ . Αν το δεκτούν βεβαια οι Ευρωπαίοι,και αν δεν το δεκτούν εννοείται δραχμούλες με ολα οσα ανεφερε η Εθνικη τραπεζα σαν συνεπειες και οτι βρει ο Γλεζος στην τράπεζα από τον καθε φουκαρα.Γιατι αραγε μόνο ο Συριζα αντεδρασε στην έκθεση της Εθνικής τραπεζας για δραχμή ; Μπορείτε να μας δουλεύετε, ατομα νέα και άπειρα στη πολιτική ειχτε...τους αλλους ΟΧΙ.. ....όσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαϊμού , τόσο περισσότερο φαίνετα ι ο κ----ς της .Δεν είναι όμως μόνο τα μνημόνια ,είναι και τα σκοπια που θελετε να τα λετε βορεια μακεδονια,οι λαθρομεταναστες σαν ελληνες,να ξεφορτωθουμε την κύπρο με σχέδιο Αναν,καλως ηλθες Τουρκια δεν έχουμε λεφτα για στρατο να πολεμησουμε γιαυτο βγαινουμε εξω απο το Νατο ,αοπλη αστυνομια γιατι οι κακοποιοι και οι κουκουλοφοροι εχουν δικαιωματα.Μια Κουβα στην Ευρωπη.Και για ζησουμε πορνεια για ολους-ολες σε αυτους που θα εχουν ευρω και ενα καλο αγαθο να μας δωσουν σαν δωρο γιατι οσα εχουμε τωρα καποτε θα παλιωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση