GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλας...

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών  Δημήτρης  Κούρκουλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθη...


Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών  Δημήτρης  Κούρκουλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και της Κολωνίας στο Διοικητικό και Οικονομικό Δίκαιο.
Από το 1981 είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και ασχολείται με τις εξωτερικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Διετέλεσε μέλος του Γραφείου της Ελληνίδας Επιτρόπου Β.  Παπανδρέου, όπου χειρίστηκε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Το 1987 αποσπάστηκε από την Ε.Ε. στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επί Υπουργίας Θ. Πάγκαλου και ασχολήθηκε, υπό τον Γιάννο Κρανιδιώτη, με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από τότε και στην πολυετή θητεία του στις Βρυξέλλες διετέλεσε πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λίβανο  (1997-2001), στην Σόφια, Βουλγαρία (2001 – 2006) και στο Σεράγεβο, Βοσνία (2006 – 2010).
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Σόφια επετεύχθη η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Την τελευταία περίοδο είναι διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  υπεύθυνος για την πολιτική και στρατηγική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία.
Είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών.

1 σχόλιο

  1. να αρχίσουν οι συνωμοσιολόγοι παρακαλώ

    οι Αεροψεκασμένοι & οι γενικώς προβληματικοί, τα ....σενάρια

    Το 66% των νέων υπουργών συμμετέχει πρώτη φορά σε κυβέρνηση.

    Είκοσι πέντε βουλευτές της ΝΔ και 14 εξωκοινοβουλευτικοί απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση-Ποιους υπέδειξαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση