GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο Ερντογάν για την προεδρία

Νόμιμη κρίθηκε η παράταση της θητείας του Αμπντουλάχ Γκιουλ   Ανέπαφες παραμένουν οι προεδρικές φιλοδοξίες του πρωθυπουργού τ...

Νόμιμη κρίθηκε η παράταση της θητείας του Αμπντουλάχ Γκιουλ
 
Ανέπαφες παραμένουν οι προεδρικές φιλοδοξίες του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με την ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας που απορρίπτει προσφυγή της αντιπολίτευσης κατά της παράτασης της θητείας του νυν προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο γνωμοδότησε υπέρ νόμου που εισήγαγε η τουρκική κυβέρνηση τον Ιανουάριο στην Εθνοσυνέλευση παρατείνοντας τη θητεία Γκιουλ κατά δύο έτη, έως το 2014, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να διεκδικήσει το αξίωμα μετά την εισαγωγή προεδρικού συστήματος.
Το δικαστήριο απεφάνθη, επίσης, ότι ο Αμπντουλάχ Γκιουλ μπορεί να διεκδικήσει την επανεκλογή του όταν λήξει η θητεία του, βάσει των όσων δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στους δημοσιογράφος αξιωματούχος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, και μεταδίδει το Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση