GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάθε μέρα πεθαίνουν ή τραυματίζονται πέντε παιδιά

Κατά 25% έχει αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων το 2011 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και όπως καταγγέλλει η Unicef,...

Κατά 25% έχει αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων το 2011 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και όπως καταγγέλλει η Unicef, σχεδόν πέντε παιδιά πεθαίνουν ή τραυματίζονται καθημερινά εξαιτίας του πολέμου στο Αφγανιστάν.
Τουλάχιστον 1.756 παιδιά ήταν θύματα των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν το 2011, δηλαδή 4,8 την ημέρα, έναντι 1.396 το 2010, αναφέρει η Unicef σε έκθεσή της που παρουσιάστηκε σήμερα.
Περισσότεροι από 300 έφηβοι μικρότεροι των 18 ετών στρατολογήθηκαν ως μαχητές, η πλειοψηφία τους από τους αντάρτες, που μάχονται εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους του ΝΑΤΟ.
«Ο θάνατος ή ο ακρωτηριασμός ενός και μόνο παιδιού είναι μια τραγωδία. Αυτό το επίπεδο πόνου για τα παιδιά είναι απευκταίο και απλώς απαράδεκτο», κατήγγειλε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Unicef για το Αφγανιστάν Βίντχια Γκάνες.
«Είναι απαραίτητο όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στις συγκρούσεις να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν άμεσα για να προστατεύσουν τη ζωή και τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών του Αφγανιστάν», πρόσθεσε.
Τον Φεβρουάριο, η αφγανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι έσωσε 41 παιδιά, κάποια μικρότερα των 6 ετών, τα οποία δουλέμποροι ήθελαν να στείλουν στο Πακιστάν όπου θα εκπαιδεύονταν για να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας.
Νωρίτερα τον ίδιο μήνα οι αρχές είχαν επισημάνει ότι συνέλαβαν δύο παιδιά ηλικίας 10 ετών που θα χρησιμοποιούνταν ως καμικάζι στην επαρχία Κανταχάρ.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 3.021 άμαχοι σκοτώθηκαν το 2011 εξαιτίας της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν, αύξηση 8% σε ένα χρόνο που αποτελεί και αριθμό ρεκόρ. Από το 2007, 11.864 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση