GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναφορές Μέρκελ σε Ευρώπη δυο ταχυτήτων

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου συμπεριλαμβάνονται οι πολιτικές για στενότερη ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παρα...

Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου συμπεριλαμβάνονται οι πολιτικές για στενότερη ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παραχώρηση κεντρικών εξουσιών για την διαχείριση των οικονομικών της Ευρωζώνης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ARD η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κράτησε χαμηλούς τόνους αναφορικά με το εάν στην προσεχή Σύνοδο θα συνταχθεί ο οδικός χάρτης για το μέλλον της Ευρώπης, λέγοντας πως σύμφωνα με την ίδια είναι πιο πιθανό να καταρτισθεί η ατζέντα για την περαιτέρω ενοποίηση.
«Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει μια και μόνο σύνοδος που θα αποφασίσει το μεγάλο βήμα», δήλωσε η Καγκελάριος, προσθέτοντας : «Αυτό που κάνουμε εδώ και κάποιο καιρό, και για το οποίο ένα σχέδιο εργασίας σίγουρα θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο, είναι να πούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη».
Σύμφωνα με την ίδια, το σχέδιο εργασίας δεν περιλαμβάνει απλώς μια νομισματική ένωση, αλλά και μια δημοσιονομική ένωση, μια κοινή πολιτική για τους προϋπολογισμούς και μια πολιτική ένωση. «Στο μέλλον θα πρέπει επίσης να παραχωρηθούν εξουσίες στην Ευρώπη βήμα-βήμα και να δοθούν στην Ευρώπη ευκαιρίες για έλεγχο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την άποψη πως η στενότερη ενοποίηση σε Ευρωζώνη και την περιοχή Σένγκεν θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη δυο ταχυτήτων. «Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι γιατί ορισμένοι δεν θέλουν να μας ακολουθήσουν», σημείωσε., προσθέτοντας ότι «όποιος είναι στην νομισματική ένωση, θα πρέπει να έρθει πιο κοντά. Πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να κάνουμε δυνατή τη συμμετοχή για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση