GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θερμό επεισόδιο Κίρσνερ–Κάμερον για τα Φόκλαντς...

Θερμό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρσνερ, και του Bρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, σημειώθηκε αργά το...

Θερμό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρσνερ, και του Bρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη σύνοδο κορυφής της G20, σχετικά με τη διένεξη για τα νησιά Φόκλαντς του νότιου Ατλαντικού. Το επεισόδιο γνωστοποιήθηκε από τον υπ. Εξωτερικών της Αργεντινής.
Σύμφωνα με την αφήγηση του υπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής Εκτορ Τίμερμαν στους δημοσιογράφους, η πρόεδρος εργαζόταν στη θέση της όταν ο Κάμερον την πλησίασε «για να την ευχαριστήσει για τη στήριξή της στην δημιουργία μιας ευρωπαϊκής τράπεζας η οποία θα μπορούσε να λειτουργεί ως δανειστής στην έσχατη περίπτωση». «Η πρόεδρος τού απάντησε ότι είχε διαβάσει τα άρθρα του διεθνούς Τύπου και ότι αυτά αντανακλούν την αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της G20» τόνισε ο Τίμερμαν.

«Εκείνη τη στιγμή ο Κάμερον διέκοψε την πρόεδρο της Αργεντινής ζητώντας της να σεβαστεί το δημοψήφισμα των κατοίκων των νησιών Φόκλαντ» σύμφωνα πάντα με τον υπ. Εξωτερικών.
Η πρόεδρος της Αργεντινής θέλησε τότε να δώσει στον Βρετανό πρωθυπουργό ένα φάκελο που περιείχε τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών για τα νησιά «στην περίπτωση που δεν τις είχε δει».
«Ο Κάμερον αρνήθηκε να πάρει τον φάκελο, γύρισε και έφυγε χωρίς να χαιρετήσει» σύμφωνα με τον Τίμερμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση