GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος τραπεζίτης χτυπά ανελέητα την Κύπρο και την Ισπανία μετά την Ελλάδα;;

Ας αφήσουμε κατά μέρος την υποκρισία ! Που ανήκει πραγματικά ο οίκος αξιολόγησης «Moody`s» και γιατί … «ντρέπονται» να το πουν εδώ στην ...


Ας αφήσουμε κατά μέρος την υποκρισία ! Που ανήκει πραγματικά ο οίκος αξιολόγησης «Moody`s» και γιατί … «ντρέπονται» να το πουν εδώ στην Ελλάδα;

Ο οίκος Ροθτσάϊλντ, υποβάθμισε την Ισπανία κατά τρεις βαθμίδες σε Baa3 από A3 και την Κύπρο κατά δύο βαθμίδες από Ba1 σε Ba3 προειδοποιώντας ότι δεν αποκλείεται πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση στο μέλλον.
Για όσους αναρωτιούνται ποιος είναι ο οίκος Ροθτσάϊλντ, δεν είναι παρά η … Moody`s που πρωτοστάτησε στην δημιουργία της κρίσης στην Ελλάδα!Ο τραπεζικός κολοσσός της δυναστείας Ρόθτσαϊλντ (ή Ρότσιλντ όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν λανθασμένα αρκετοί Ελληνες) δανείζει την Ελλάδα από τότε που ξεκινήσαμε την Επανάσταση του `21 ανελλιπώς και αρκετά από αυτά τα δάνεια τα ξεπληρώσαμε όταν Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο … Σημίτης!
Οι διάδοχοι του τραπεζικού θρόνου, όπως ο Ναθάνιελ Ρόθτσαϊλντ (φωτό), κατοικοεδρεύουν στο Λονδίνο και είναι η οικογένεια που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία μή συμμετοχής του Ην.Βασιλείου στην Ευρωζώνη!
Σήμερα, δύο από τους τραπεζικούς κολοσσούς που κατέχουν είναι η Neuberger Berman και η BlackRock! Και οι δυο αυτές Τράπεζες κατέχουν μεγάλα ποσοστά μεριδίων στον οίκο αξιολόγησης Moody`s και ουσιαστικά τον ελέγχουν απόλυτα!!!
Συνεπώς, οι χτεσινές δηλώσεις του Αγγλου υπουργού κ.Οσμπορν, θα πρέπει να εξεταστούν υπό αυτό το πρίσμα! Ακολούθως η πρακτική της Μοody`s, καταδεικνύει τις διαθέσεις των Ρόθτσαϊλντ και της Αγγλίας που επί της ουσίας βοηθούν τη Μέρκελ στο δρόμο της δημιουργίας της Ευρώπης δύο επιπέδων!
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody`s δηλαδή οι Ρόθτσαϊλντ, εξηγεί ότι η υποβάθμιση της Κύπρου οφείλεται στην αύξηση της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κατ` επέκταση στις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει αυτή η εξέλιξη στις κυπριακές τράπεζες. Και ο “μπαμπούλας” της Ελλάδας, χρησιμοποιείται παντού από τους διεθνείς τοκογλύφους που τώρα κάνουν το τελευταίο ξεσκαρτάρισμα στις φτωχότερες χώρες, λίγο πριν μοιράσουν την λεία, σε τεμάχια και διαμοιράσουν τα φιλέτα τους!
Γι αυτό και μια μέρα πριν, την Τρίτη, ο οίκος Moody`s υποβάθμισε δύο κυπριακές τράπεζες, την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα εκτιμώντας ότι οι δραστηριότητες τους στην Ελλάδα καθιστούν την κεφαλαιακή τους θέση ευάλωτη στο ενδεχόμενο μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας.
Για την περίπτωση της Ισπανίας, ο οίκος σημειώνει ότι η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να ζητήσει στήριξη από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος, θα αυξήσει περαιτέρω το χρέος της χώρας. Παράλληλα υπογραμμίζει η περιορισμένη πρόσβαση της ισπανικής κυβέρνησης στις αγορές.
Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι η αξιολόγηση της χώρας τίθεται υπό καθεστώς παρακολούθησης και η διαδικασία αναθεώρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες.
Με απλά λόγια, οι διεθνείς τοκογλύφοι, έχοντας ήδη επενδύσει κεφάλαια στις τράπεζες των χωρών που τελούν υπό … εκκαθάριση ή πτώχευση, στην ουσία “θανατώνουν” τους τραπεζίτες που δεν επιθυμούν να υπάρχουν μετά το τέλος της κρίσης, και δημιουργούν συνθήκες, τέτοιες, που θα τους επιτρέψουν, να ελέγξουν απόλυτα το τραπεζικό σύστημα κάθε χώρας, που θα εκκαθαρίσουν, αγοράζοντας … τζάμπα ότι επιθυμούν και διαλύοντας όλα τα υπόλοιπα “τραπεζικά τζάκια” που τους ενοχλούν!
Αυτό το τελευταίο, οι Ελληνες Τραπεζίτες, δείχνουν ότι δεν το έχουν αντιληφθεί!
Η εκτός αν πιστεύουν ο καθένας για τον εαυτό του, ότι με το διαρκές «γλείψιμο» στα κελεύσματα της BlackRock και της Neuberger Berman, θα είναι αυτοί που θα γλιτώσουν από την πυρά!
Το γεγονός λοιπόν της πραγματικής ιδιοκτησίας του Οίκου Moody`s δεν τολμούν καν να το ψελλίσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για έναν πάρα πολύ απλό λόγο! Τόσο οι Neuberger Berman όσο και η BlackRock, είναι τοποθετημένες σε τέσσερις μεγάλες Ελληνικές Τράπεζες και ελέγχουν πολύ μεγάλο μέρος του μετοχολογίου τους! Αρα…
Αρα, οι ισορροπίες της … διαφημιστικής πίττας, μπορεί να διαταραχτούν ανά πάσα στιγμή, αν τα καθεστωτικά ΜΜΕ αναφέρουν τέτοια … ανεπίτρεπτα πράγματα ! Εστω και ακροθιγώς!
Οπως επίσης μπορεί να διαταραχτούν οι δανειακές ισορροπίες πολλών επιχειρηματιών, που … τολμούν και αναφέρουν στους Ελληνες, την πραγματική διαδρομή των σχέσεων Τραπεζιτών με τους Οίκους Αξιολόγησης και τα απανωτά χτυπήματα κατά της Ελλάδας!
Και μην απορείτε! Είναι τόσο απλά τα πράγματα…
aegeantimes.gr

16 σχόλια

  1. ΤΙ ΜΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ???

    Το ξέρει μονάχα ο Θεός και η ψυχή τους... Αγκομαχάνε και φυσομανούνε με την Αντουανέτα της πολιτικής στο βήμα της Πλατείας Συντάγματος...

    Τους παραμυθιάζει για γαλάζια περηφάνεια κι αυτοί αλαλάζουν οι μωροί...

    Κανείς δε τους μαρτύρησε πως οι περήφανες υπογραφές δεν μπαίνουν κάτω από κατοχικά κουρελόχαρτα...

    Κάτι μύρισαν όλοι τούτοι και ματαξαναγύρισαν στο Σύνταγμα. Το μόνο βέβαιο είναι πως...Δε μύρισαν περηφάνεια και αταλάντευτη εθνική αξιοπρέπεια.

    Αμφιβάλει κανείς??? Ας δει τι προσυπέγραψε ο αρχηγούλης τους και τα ματαξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΗΦΑΛΙΑ ΣΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
    Η Ευρώπη πέταξε τη μάσκα της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πέταξε τον Λοκ, τον Μοντεσκιέ, τον Ρουσώ στα σκουπίδια.

    Φάρος και οδηγός της είναι μόνον ο Καρλομάγνος και αυτό πλέον το διατυμπανίζει.

    Επί δύο μήνες επιστράτευσε τους μηχανισμούς της, επιστράτευσε λυτούς και δεμένους, παντός χρώματος πολιτικούς της σε μια -μοναδική στην ιστορία- φασιστική επέμβαση, προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

    Το “δόγμα του σοκ” υιοθετείται πλήρως από Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., Κομισιόν, Πρόεδρο και Βουλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τρομοκρατούν προς κάθε κατεύθυνση.

    Τα μέσα άλλαξαν: περάσαμε από τα tanks στις banks.

    Η πρόσφατη παρουσία του νέου Γάλλου Προέδρου στην ελληνική τηλεόραση ήταν ενδεικτική για τον υπαλληλικό ρόλο αμφοτέρων, δηλωτική για το προσχεδιασμένο της πτώχευσης που θα πλήξει όσους το φασιστικό σύστημα επιλέξει.

    “Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αρκεί να συμφωνεί με αυτό που θέλουμε”.

    Αρκεί να τηρηθεί το απάνθρωπο μνημόνιο, που όχι μόνον πραγματοποιεί τα αντίθετα από όσα υπόσχεται, αλλά θεμελιώθηκε πάνω στο απόλυτο ψεύδος, στην πλήρη εξαπάτηση των πολιτών, στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, στην απόλυτη έκπτωση των θεσμών που λειτουργούσαν (όσο λειτουργούσαν), μη εξαιρουμένου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Δημοκρατία κατά τη σημερινή Ευρώπη είναι εκείνο το πολίτευμα, στο οποίο ο “κυρίαρχος λαός” έχει δικαίωμα επικύρωσης των εναντίον του εγκλημάτων.

    Κι αφού το πολίτευμα δεν είναι “ελέω Θεού”, αλλά στήνεται κάλπη, εννοείται επίσης ότι ο λαός είναι “κυρίαρχος” στην πολύπλευρη “ενημέρωση” του ενός.

    Εννοείται ότι προσέρχεται να αποφασίσει, βάσει τρομο-διλημμάτων, κατασκευασμένων συνθημάτων και τριτευόντων θεμάτων (από το ογκώδες μνημόνιο πόσα γνωρίζουμε;).

    Δημοκρατία λοιπόν για την Ευρώπη σημαίνει “ευθύνες για όσα συμβαίνουν στους πολίτες”, “μίζες και ασυλία για τους εκλεγμένους πολιτικούς”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ταύτιση των Ευρωπαίων με τα δυο ελληνικά κόμματα εξουσίας εξήγησε ως ένα βαθμό και τον εγχώριο φασισμό των δυο τελευταίων δεκαετιών.

    Ενώ από το 1821 εμπεδώνουμε πόσο αδύναμοι είμαστε, πόση ανάγκη χρημάτων και εκσυγχρονισμού έχει ο ελληνικός πολιτισμός, εντελώς “ξαφνικά, απρόσμενα και αναπάντεχα” την τελευταία δεκαετία ξαναγράφεται η (λειψή) ιστορία μας

    επί το ευρωπαϊκότερον,

    το μουσουλμανικότερον,

    το αυτοκρατορικότερον,

    το διεθνιστικότερον.

    Ο συνωστισμός των τούρκικων σήριαλ στην “πολύπλευρη” ενημέρωση είναι προφανώς συμπτωματικός. Εξίσου “ξαφνικά”, εκτός των PIGS, “πρόβλημα χρέους” παρουσίασε και η Κύπρος.

    Το διαπίστωσε η Moody’s, η οποία προφανώς διαπίστωσε ότι το χρέος της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, δεν συνορεύει με το οικόπεδο Λεβιάθαν.

    Ενώ το θέμα “Ιραν” ήταν έτοιμο να σκάσει, ξαφνικά προέκυψε “πρόβλημα δημοκρατίας” στη Συρία.

    Κάτι προβλήματα δικτατόρων σε Αίγυπτο και Λιβύη “τακτοποιήθηκαν”. Τι μένει;

    Το “πρόβλημα” της Ελλάδας, που ίσως να λυθεί με τη “μέθοδο Γιουγκοσλαβίας”.

    Το “Δουβλίνο 2” άνοιξε τα σύνορα, τώρα πρέπει να προστατευτούν οι μετανάστες από τη “ρατσιστική βία” των Ελλήνων.

    Όσο για τους μουσουλμάνους της Θράκης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα προσέλθουμε λοιπόν στην κάλπη με άξονα το φόβο, με θέμα τα χαστούκια, τα τσεκούρια και τις μολότωφ ή θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε όσα συμβαίνουν;

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό κατοχή και η κατοχή αυτή απειλεί με το φασισμό της όλα τα κράτη, όλα τα έθνη.

    Όχι όμως ταυτόχρονα, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση.

    Την ίδια στιγμή, η Ε.Ε. επιχειρεί να ορίσει τον φασισμό έξω απ’ αυτήν.

    Πετώντας τον διαφωτισμό στα σκουπίδια, η Ευρώπη δηλώνει ότι δεν τον χρειάζεται πια.

    Της αρκεί ο ανθρωπισμός της γκιλοτίνας και των γκούλαγκ (που περιέργως, διαδέχθηκαν τον διαφωτισμό).

    Τι κάνουμε; Η ανάλυση του πώς φτάσαμε εδώ πρέπει να συνεχιστεί.

    Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε όσο περισσότερους ευρωπαίους πολίτες μπορούμε.

    Κατανοούμε ότι πέρα από την προπαγάνδα που υφίστανται, δεν έχουν το κίνητρο να μας προσέξουν, όπως κι εμείς δεν προσέχαμε τη Γιουγκοσλαβία πριν μερικά χρόνια.

    Τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα υπέγραψαν την καταδίκη μας.

    Από ευρωπαϊκή ιδεολογία; Το ένα σίγουρα όχι, και τα δυο όμως, συρόμενα-εκβιαζόμενα από το φόβο της αποκάλυψης των σκανδάλων στα οποία ενεπλάκησαν.

    Η “αριστερά” και η “δεξιά” που πιστέψαμε επί 40 χρόνια εξαφανίστηκαν, με τρόπο που μαρτυρά ότι ουδέποτε υπήρξαν, έτσι όπως αυτοπροσδιορίστηκαν.

    Όμως ακούμε και πάλι για “κεντροαριστερές” και “κεντροδεξιές” λύσεις!

    Πόσο εύκολο είναι να εμπλακούμε σε ένα νέο, ψευδεπίγραφο διχασμό;

    Ψηφίζουμε νηφάλια ως προς αυτούς που θέλουν να μας παρασύρουν, ψηφίζουμε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος για ελευθερία, για ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Ψηφίζουμε, γνωρίζοντας ότι τελείωσε η εποχή της δια της ψήφου -μόνον- επίλυσης των θεμάτων,
    συνειδητοποιώντας ότι την επαύριο -στην καλύτερη περίπτωση- έχουμε πάρα πολλή δουλειά…


    15-6-2012
    Στέργιος Ζυγούρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ

    Η Ελλάδα πια έχει μόνο: ανεργία, φτώχεια, γιοκ περίθαλψη, ληστείες, δολοφονίες, αυτοκτονίες, και πλούσιους πολιτικούς!!!

    Έλληνα πολίτη, Ελληνα ψηφοφόρε, η Κυριακή 17 Ιουνίου έφτασε!
    Καλώς ή κακώς οι επαγγελματίες πολιτικοί μας οδήγησαν ξανά στις κάλπες πιστεύοντας ότι με την τρομοκρατία που θα ασκούσαν (οι ίδιοι,τα τσιράκια τους και οι ξένοι φίλοι τους) στο μεσοδιάστημα από τις 6 Μαϊου μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ θα κατάφερναν να σε τρομάξουν και να σε εγκλωβίσουν στο μαντρί του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    Παρένθεση: Είναι απορίας άξιον πως μια χρεοκοπημένη στην ουσία χώρα αντέχει τρεις μήνες προεκλογική περίοδο κι έχει και χρήματα για δύο εκλογικές αναμετρήσεις αλλά δεν έχει πχ για φάρμακα!!!!)

    Εχουν ακόμα ανοικτούς λογαριασμούς με τα ξένα αφεντικά τους!...

    Δεν πρόκαναν να υλοποιήσουν το πλήρες ξεπούλημα της χώρας, υπάρχουν γραμμάτια που λήγουν σύντομα, για τα οποία έχουν δεσμευτεί και πρέπει να τα ξοφλήσουν, διαφορετικά θα έχουν την τύχη του Ακη.

    Καμία στημένη λεμονόκουπα δεν χρησίμευσε ποτέ σε κανέναν, πολλές μαζί όμως κάνουν πλούσιο λίπασμα κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που μας έφεραν στο σημερινό χάλι.


    Είναι τόσο ξεδιάντροποι που υπόσχονται να “επαναδιαπραγματευτούν” ό,τι δεν συζήτησαν καν το Φλεβάρη που είχαν τη δύναμη των 258 βουλευτών, τότε που διέγραψαν εν μια νυκτί όσους τόλμησαν να μην ψηφίσουν το μνημόνιο 2, ασχέτως βέβαια αν πολλοί απ’ αυτούς ξαναγύρισαν στο μαντρί.

    Εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να υποδείξουμε σε κανέναν τι να ψηφίσει, όμως ζούμε σ’ αυτή τη χώρα και υποφέρουμε στο πετσί μας όσα και η πλειοψηφία των Ελλήνων.

    Δεν έχουμε συνεπώς τίποτα να φοβηθούμε και τίποτα να χάσουμε πια μετά τη δίχρονη επέλαση των βαρβάρων.

    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    Σ’ αυτούς που κατάφεραν,με τις φιλότιμες προσπάθειές τους, η Ελλάδα τώρα πια να έχει μόνο: ανεργία, φτώχεια, γιοκ περίθαλψη, ληστείες, δολοφονίες, αυτοκτονίες, και πλούσιους πολιτικούς!!!

    Δυστυχώς για αυτούς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία λένε:
    Ανεργοι: 1.200.000 (χωρίς να υπολογίζονται όσοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους), σύμφωνα με τα στοιχεία της EΛΣΤΑΤ

    Φτώχεια: εκτός μισθών και συντάξεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef

    Υγεία: μόνο η τελευταία περίπτωση με τα φάρμακα των καρκινοπαθών αρκεί.

    Ληστείες: 18 τουλάχιστον ημερησίως, σύμφωναα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

    Δολοφονίες: 1 κάθε δύο μέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

    Αυτοκτονίες: 3 κάθε δύο μέρες!

    Πολιτικοί: στην πλειοψηφία τους πάμπλουτοι και χωρίς ένσημα,βάσει του “πόθεν έσχες” (γιατί εξαφάνισαν τη σελίδα από το site της Βουλής;).

    Ελληνα πολίτη,Ελληνα

    ψηφοφόρε,θυμήσου μεθαύριο στις 17 πως όλα αυτά είναι ένα μέρος από τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .Φτάνει,δεν θέλουμε άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΌ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣΣΣΣΣ ΜΠΑΚΟΥΓΙΑΝΗΗΗΗΗΗΗ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΑΣ

    Το 4ο ΡΑΙΧ εξέδωσε νέα διαταγή: Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ και Σαμαρά!

    Η Ανώτατη Γερμανική διοίκηση προέβη σε νέα ανακοίνωση καθώς το δημοσίευμα των Γερμανικών Financial Times δεν φάνηκε οτι ήταν αρκετό: "Έλληνες, την Κυριακή ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά αλλιώς...
    τα συμφεροντά μας κινδυνεύουν και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

    Εαν δεν το πράξετε θα υπάρξουν άμεσες κυρώσεις στον Ελληνικό λαό ξεκινώντας απο τον άμαχο πληθυσμό.

    Έλληνες μην ξεχνάτε, οι Γερμανοί είναι φίλοι σας!" Η ΝΤΟΡΑΣ ΣΑΣ

    Εκ της Γερμανικής διοικήσεως
    Μαντάμ Μέρκελ / Αδόλφος Σόιμπλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1
    Το αυγό του φιδιού παραζεστάθηκε στην Ευρώπη.
    Ξεπρόβαλλε ήδη το αποτρόπαιο πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού. Τα πρώτα βλέμματα μίσους του φιδιού αριθμούν πολλές ζωές αθώων ανθρώπων.
    Το "εκκολαπτήριο" της Ευρώπης φρόντισε να ξανααναστήσει την αρρώστια μέσα από τυχάρπαστους τυχοδιώκτες εγωιστές ξεπουλημένους αλλαζόνες και αρριβίστες πολιτικούς.Οι αποφάσεις τους και η κατεύθυνση τους πρός ένα και μόνο σκοπό την κατάκτηση της υλικής ευημέριας και τον υπερσυγκεντρωτισμο του πλούτου παγκοσμίως σε λίγους με την περιθωριοποίηση των ανθρωπίνων αξιών και με μόνο θεό το χρήμα, ήταν αναπόφευκτο να μην βρεί μήτρα ένας κακοήθης σπόρος όπως αυτός του φασισμού. Ζούμε και αναπνέουμε με τον όρο "αγορά" "αγορές" "ευρώ" δανεισμός φόρος εκβιασμός και φόβος απέναντι στις κοινωνίες.
    Ο παραδοσιακός κλασσικός κομμουνισμός έκανε βήματα πίσω ώς αναχρονιστική ιδεολογία δίνοντας χώρο σε ενα παλιο φρούτο των τελευταίων 60 ετών που λέγεται σοσιαλισμός με φιλελεύθερες τσέπες χρηματοδοτούμενο από κέντρα εξουσισαστων που θέλανε να επιβάλλουν και στην ευρώπη το άσπρος σκυλος μαυρος σκυλος σκύλοι και οι δυο, ότι ισχύει στην "μεγάλη δημοκρατία" που φτιάξανε στην πατρίδα τους Αμερική την μέκκα της ραδιουργίας των αρπαχτικών και των εν δυνάμει φασιστων. Μια "ιδεολογία" που χρησιμοποίησε τον όρο σοσιαλισμος ως προπέτασμα και καμουφλάζ για να δείξει το επαίσχυντο πρόσωπο του καπιταλισμού. Κάτω από αυτή την ιδεολογία κρυφθηκαν τρωκτικά πολιτικοί αλήτες κατα μία έννοια που βρήκαν την οδο του εύκολου πλουτισμού πουλώντας φυκια για μεταξωτές κορδέλλες υποβιβάζοντας το επίπεδο ζωής των κοινωνιών οδηγώντας τους λαούς που τους εμπιστεύθηκαν στο προκαθορισμένο σημείο των εντολοδοτών τους δηλαδή στην απόλυτη υποδούλωση με δίλλημα την ολοσχερή καταστροφή.
    Η αντίδραση πάντοτε οδηγεί προς τα ακρα είτε είναι αριστερά είτε είναι δεξιά. Οι παγκόσμιοι εξουσιαστες έπαιζαν πάντα σε διπλό ταμπλώ τίποτε δεν άφηναν στην τύχη βάπτιζαν τα δικτακτορικά καθεστώτα "δημοκρατίες" και τα κινήματα ανατροπής "επαναστάσεις". Ο διχασμός και η διχόνοια των λαών βασικά όπλα τους.
    Το παραμορφωμένο τέρας του φασισμού που άρχισε να εκτρέφει η Ευρώπη γιγαντώνεται και συνήθως τρώει πρώτα αυτούς που το ανέστησαν.
    Ο παράφρων αυτο το γελοίο υποκείμενο που άκουγε στο όνομα Χιτλερ "εκκολάφθηκε στην αγκαλια του αυτοκράτωρα Χιντεμπουργκ!!!και στην νύχτα των μεγάλων μαχαιριών σκότωσε όλους όσους τον στήριξαν και όσους θεωρούσε πολιτικούς αντιπάλους του στο αιμοσταγές έργο του. Αυτο το τέρας που αναβίωσε με πολιτικούς σαν την Μέρκελ τον Σαρκοζυ σε συνεργασία με τα καθάρματα εβραιομασόνους πέραν του ατλαντικού αρχίζει να δείχνει τις διαθέσεις του.
    Ειναι καιρός να ξυπνήσουν οι λαοί και να ξεπατώσουν από την ρίζα αυτό το τέρας και τους ομοιδεάτες του. Να το θάψουν και να το κάψουν οριστικά χωρίς να μείνει ίχνος από αυτή την κατάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2
    Διαφορετικά θα ζήσουμε αυτό που κάποτε είπε ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ..."Δεν ξέρω πώς θα γίνει ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Δ΄θα γίνει με ξύλα και πέτρες".
    Ζούμε τις εποχές των γραμμένων και κάθε μέρα επιβεβαιώνεται μία μια οι προφητεύσεις. Κάποιοι μας οδηγούν σε αυτό και τους ξέρουμε καλα αλλά βολευόμαστε με την πρόσκαιρη ευημερία μας και κάτω από το κουβούκλιο του προσωπικού συμφέροντος που πιστεύει ο καθένας από εμας θα τον προστατεύσει.
    ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    Κάθε παγκοσμιος πόλεμος που αποκομίζουν κέρδη οι ισχυροί θέλει και την προβοκατσια του εκσυγχρονιστικα την "τρομοκρατία" του την σπίθα για την γενίκευση. Το είδαμε στους δύο προηγούμενους παγκοσμιους πολεμους αλλά όπως πάντα ξεχάσαμε και γρήγορα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές αλλά πάντα με το ίδιο θέμα την επικράτηση των ισχυρών την υπερσυγκεντρωση του πλούτου σε λιγους και την υποδούλωση των λαών αποδεχόμενοι την ξαναγεννηση τους μέσα από ερείπια και θάνατο.
    Η ευρώπη έχει ανάγκη από ηγέτες που θα μπορούσαν να αντιταχθούν απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και τους επινοητές της. Αλλα όταν ψάχνεις στον βοθρο της πολιτκής για τέτοιους ηγέτες το μόνο που γίνεται είναι να ανασύρεις σκατωμένα ανδρείκελα αλλα λίγο και αλλα καλυμμένα ώς το κεφαλι.
    Μέσα εκει ευδοκιμεί και το τερας του φασισμού που καραδοκεί.Ο φασισμός δεν έχει αριστερά και δεξιά είναι πάντα φασισμός και εχθρός του είναι ότι δεν αποδέχεται τις θέσεις του.
    Στην ευρώπη σήμερα υπάρχουν οι συγχρονοι junkers ή δημιουργούνται από τις οικονομικές πολιτικές των ηλίθιων ηγετών που σήμερα βρίσκονται στο τιμονι της και σιγά σιγά θα γίνουν τα σύγχρονα τάγματα SA.
    ΞΥΠΝΑΤΕ ο λύκος μεταμφιέζεται συνέχεια φορώντας μάσκες συντηρητισμού σοσιαλισμού κομμουνισμού φιλελλευθερισμού και δημοκρατισμού. Τιποτε δεν ειναι από ολα αυτά είναι το τέρας του 5%παγκοσμιως που τα θέλει όλα τώρα και αμέσα από όλους αδίστακτα και χωρίς αναστολές χρησιμοποιώντας την τεχνολογια και τα υπεροπλα για τον εκφοβισμό των πολλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1
    Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

    Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!
    Στην περίπτωση της επίθεσης στην... Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;
    Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!
    Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!
    Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα ...; ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!
    Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον ...; «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι ...; ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!
    Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα , τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!
    Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!! Το ποιοι είναι αυτοί οι ...; κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ !
    Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!
    ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ

    CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου
    Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε ...; εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις»
    με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2
    Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;
    Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν ασφάλιστρα των κατοικιών, και όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!
    Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά τα ασφάλιστρα του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!
    Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.
    Τράπεζες - Επενδ. Εταιρίες:
    GOLDMAN SACHS
    NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
    BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)

    Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
    FITCH
    MOODY's
    STANDARD & POOR (S&P)
    Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!
    Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:
    2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως ...; πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!
    2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.
    2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
    Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 3

    Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.
    2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
    Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.
    2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.
    Ο Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
    Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και
    oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.
    Ο Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
    Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:
    (α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.
    (β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.
    (γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.
    2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
    2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody's και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
    2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
    Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως ... αγορές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 4
    ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    NEUBERGER BERMAN
    ͺ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
    ͺ Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
    ͺ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
    ͺ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch
    BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
    ͺ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
    ͺ Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
    ͺ Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachsͺ Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody's και S & P
    NEUBERGER BERMAN
    Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
    Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρόθτσάιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!
    Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:
    Ο Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
    Ο Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
    Ο Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.
    Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε!
    Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.
    Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;
    Τζόρτζ Σόρος
    Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.
    Ο Στενότατος συνεργάτης των Ρόθτσάιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρόθτσάιλντ , αλλά και αντίστροφα.
    Ο Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
    Ο Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρόθτσάιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ.
    Τζον Πόλσον
    Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
    Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby's (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).
    Ντέιβιντ Αϊνχορν
    Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,
    H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
    Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρόθτσάιλντ;
    Ο Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.
    Ο Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.
    Ο Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 5
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
    Ο Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρόθτσάιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!
    Ο Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
    Ο Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
    Ο Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.
    Ο Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).
    Ο Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι ...; Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.
    Ο Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.
    Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν
    Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!
    Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:
    ͺ Διοικητής της Deutsche Bank . Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης
    Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β' αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;
    ͺ Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!
    ͺ Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρόθτσάιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 6
    ͺ Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;
    Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!
    Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται ...; επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!
    Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!
    Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !
    Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!
    Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!
    Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών!
    Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε και μάλιστα πολύ σύντομα με πάνω πάνω στην λίστα τον Γ Παπανδρέου με τα αδέλφια του τον Γ Παπακωνσταντίνου που έπαιξε τον πιο βρώμικο ρόλο του εκτελεστικού σχεδίου τον Κ Σημίτη ως ηθικού αυτουργού του εγκλήματος του Γ Παπαντωνίου που έπαιξε ακριβώς τον ίδιο ρόλο με τον Παπακωνσταντίνου !!!
    Tώρα γνωρίζετε καλά τι υπερασπίζονται και ποια συμφέροντα σε βαθμό υστερίας τα κόμματα του μνημονίου και γιατί ό Τσίπρας και ό Καμμένος είναι πέτρα στο παπούτσι τους!!! Θαυμάστε τους και μαυρίστε τους δοσίλογους ξεπουλημένους πολιτικούς αλήτες που παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΝΗΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. NA EISAI ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ. ΟΧΙ ΠΟΤΕ.ΟΣΟΙ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Leygues πρότεινε να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση σαφής προειδοποίηση ότι τυχόν επιστροφή του Κωνσταντίνου Θα σήμανε παραδοχή της πολιτικής τον κατά τη διάρκεια τον πολέμου και ανασύσταση ενός καθεστώτος εχθρικού προς τους Συμμάχους. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η Ελλάδα να γνωρίζει ότι οι Σύμμαχοι δεν ήταν σε θέση να εμπιστευθούν σημαντικά στρατηγικά σημεία στη Μικρά Ασία σε μια μη φιλική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, επιστροφή τον Κωνσταντίνου θα σήμαινε αναθεώρηση, από τις Δυνάμεις, της Συνθήκης των Σεβρών. Το τελικό κείμενο, που υιοθετήθηκε από τη Συμμαχική Συνδιάσκεψη του Λονδίνου και επιδόθηκε στην κυβέρνηση Ράλλη, στις 20Νοεμβρίον/3Δεκεμβρίου, αποτελούσε, τυπικά, συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο απόψεις με ουσιαστική παραδοχή των γαλλικών θέσεων. Δεν έθετε θέμα αναθεωρήσεως της Συνθήκης, αλλά τόνιζε ότι οι δυνάμεις της Εηtente, θα θεωρούσαν την τυχόν επιστροφή τον Κωνσταντίνου στον ελληνικό θρόνο σαν μια μη φιλική ενέργεια που θα τους έδινε το δικαίωμα να επανεξετάσουν ολόκληρη την πολιτική τους στην Εγγύς Ανατολή χωρίς καμία δέσμευση• χωρίς δηλαδή να δεσμεύονται από τη Συνθήκη των Σεβρών. Η Ελλάδα θα έπαυε να θεωρείται σύμμαχος-εντολοδόχος της Εηtente στη Μικρά Ασία. Στις 21 Νοεμβρίου/4 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από το Δημοψήφισμα για την επιστροφή τον Κωνσταντίνου, οι πρεσβευτές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας εξουσιοδοτήθηκαν να γνωστοποιήσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι Σύμμαχοι θα διέκοπταν κάθε οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδα αν ξαναγύριζε ο εξόριστος μονάρχης.
    [Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος ΙΕ’, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1978, σελ. 150]

    Οι Ευρωπαίοι δεν μπλόφαραν, ακύρωσαν όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα και πήγαν διπλωματικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ και φτάσαμε στη Μικρασιατική καταστροφή. Η τότε ελληνική κυβέρνηση, διεθνώς απομονωμένη οικονομικά, προχωρά σε αναγκαστικό δάνειο όλων των Ελλήνων προς το Κράτος. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν τα μισά τους χρήματα στο Κράτος, με αντάλλαγμα ομόλογα του Δημοσίου!!!Λέτε το μέτρο αυτό να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο Τσίπρα ;


    3. Η «διχοτόμηση της δραχμής»
    Οι προσπάθειες τον Γούναρη για δανειοδότηση από το εξωτερικό αποτυγχάνουν. Οι Αγγλογάλλοι έχουν ακυρώσει όλες τις πιστώσεις από την εποχή της επανόδου του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα. Ο Γούναρης αναγκάζεται να ακολουθήσει αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης προχωρεί με νόμο στη σύναψη εσωτερικού αναγκαστικού δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου πεντα¬κοσίων εκατομμυρίων δραχμών (Μάρτιος 1922). Ο τρόπος εφαρμογής του αναγκαστικού δανείου ήταν πρωτότυπος: το χαρτονόμισμα που κυκλοφορούσε χάνει τη μισή του αξία. Οι πενήντα δραχμές, για παράδειγμα, που είχε στα χέρια τον ο πολίτης αποκτούν ονομαστική αξία είκοσι πέντε δραχμών. Οι άλλες είκοσι πέντε κατατίθενται στο δημόσιο ταμείο. ‘Έτσι, ο ελληνικός λαός, αιφνιδιαστικά, χάνει το μισό του νόμισμα.
    [Ιστορία Νεότερη και Σύγχρονη Γ΄ Λυκείου του ΟΕΔΒ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση