GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαγκάρντ: Οι Ελληνες οφείλουν να πληρώνουν τους φόρους

Την ανάγκη να πληρώνουν οι Ελληνες τους φόρους για να ανακάμψει η χώρα επανέλαβε χθες η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμ...


Την ανάγκη να πληρώνουν οι Ελληνες τους φόρους για να ανακάμψει η χώρα επανέλαβε χθες η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρν σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ, στο CNN.
«Θεωρώ ότι η πληρωμή των φόρων από τους φορολογούμενους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δικτύου.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκάλεσε την οργή της ελληνικής κοινής γνώμης, του Τύπου και της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας δηλώνοντας στην εφημερίδα The Guardian στις 25 Μαΐου ότι οι Ελληνες οφείλουν «να αλληλοβοηθηθούν πληρώνοντας τους φόρους τους».
«Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.
Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε επίσης ότι η δράση για την διάσωση του ευρώ θα πρέπει να γίνει συντομότερα από τρεις μήνες, απαντώντας στον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ αρνήθηκε να προβλέψει αν η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη. «Πρόκειται να είναι ένα ζήτημα πολιτικής βούλησης», δήλωσε.
Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, θα είχε δεχτεί τόση πολλή κριτική αν δεν ήταν γυναίκα, η Λαγκάρντ, έπειτα από μια παύση, απάντησε «όχι».
«Θεωρώ ότι είναι μία πολύ ισχυρή ηγέτις. Είναι μία πολύ θαρραλέα γυναίκα», είπε.

4 σχόλια

  1. Θα υποφέρουν δύο γενιές Ελλήνων από έξοδο από το ευρώ.ΛΕΝΕ ΩΜΆ ΠΙΑ ΡΕ.

    Αν βγάζω 700 ευρώ τον μήνα; και μου ζητάς 1000 ευρώ τον μήνα ΑΠΛΆ θα με βγάλετε ΕΣΕΙΣ...
    ΑΣ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΧΈΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΕΛΛΉΝΩΝ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΗΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ..

    Χάσαμε τρία χρόνια!! Αν είχαμε βάλει εμείς τους όρους μας, ας μας είχαν βγάλει πριν τρία χρονιά από το Ευρώ, ας είχαμε βγει ΕΜΕΙΣ από το ευρώ που πεθαίνει , αλλά ΔΥΣΤΗΧΟΣ έχομε πολιτικούς νενέκους πουλημένους που πάντα έδινα και δίνουν χρόνο να παίρνουν τα κλεμμένα κάποιοι και να τα βγάζουν έξω από την χώρα .. ΠΆΝΤΑ ΤΟΥΣ ΈΔΙΝΑΝ ΧΡΌΝΟ .. ΠΑ-ΝΤΑ...

    Η κύρια Τρεμη σήμερα είναι στην Γαλλία , για να μας παίξει αύριο το ΜΕΚΑ ένα μήνυμα του αστείου αυτού τυπάκου που τον έβαλαν να το παίζει πρόεδρος της Γαλλίας τον ΟΛΑΝΤ..

    Τα 11 δις μέτρα θα παρθούν στις 18 Ιουνίου ΟΤΙ και να γίνει,ας βγει η ΠΑΠΑΡΗΓΑ Πρωθυπουργός όμως και πάλη δεν βγαίνει το γαμημένο 1+1 μας κάνει 2.. πώς το λένε δεν κάνει 200.. ΠΤΩ-ΧΕΥ-ΣΑ-ΜΕ ..

    Η χώρα θέλει από ΤΩΡΑ οργάνωση για να μην παθαίνουν οι άνθρωποι από την πεινά ,και τους μαζεύουν από τους δρόμους με τα ΚΑΡΆ..

    Η Ελλαδα μπέικε σε περιπέτεια ΤΕΛΟΣ.
    Βγάλετε αμέσως ΤΑ ΔΙΚΆ μας πλάνα μετά από ολοκληρωτική καταστροφή ΟΡΓΑΝΟΘΗΤΕ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΩΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΒΓΆΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΩΣ ΣΑΝ ΝΑ ΧΆΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ ..

    ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΕΝΑ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.ΗΔΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΔΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ.ΣΚΟΠΙΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΙΣΟΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ.ΔΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΛΗΜΜΑ.ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ.ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΗΔΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ.

    ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    12 Ιουν 2012 5:02:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πας να γανηθεις και εσυ μωρη καριολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΛΑΚΑ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ...ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΓΙΟΛΑ ΤΙ ΛΕΣ:::ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΥΜΟΝΙΑ..ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΝΕΝΕΚΟΙ

    Nα φύγουν οι εφοπλιστές και να τους αφαιρεθεί και η ιθαγένεια
    Στο Σύνταγμα άρθρο 4 παρ: 5. αναφέρει ότι: Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και στην βάση του 4/3 επιτρέπεται η αφαίρεση ιθαγένειας σε περίπτωση κάποιος ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα.

    Όμως οι εφοπλιστές δηλώνουν ότι: “Αν μας φορολογήσετε θα φύγουμε από την Ελλάδα”. Nα φύγουν λοιπόν και να τους αφαιρεθεί και η ιθαγένεια.

    Το ενδεχόμενο φορολόγησης της ελληνικής ναυτιλίας από μία επόμενη κυβέρνηση, σχολίασε ο εφοπλιστής, Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος απείλησε πως κάτι τέτοιο θα έκανε τους...
    Έλληνες πλοιοκτήτες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Ρέστη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, είπε πως «δεν μπορείς να πιέζεις ασφυκτικά ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη διεθνή ναυτιλία λέγοντάς του ”θα σε φορολογήσω”. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ”κάν΄το αλλά μετά θα με ψάχνεις”».

    Το Bloomberg σε άρθρο του σχολιάζει την ενδεχόμενη φορολόγηση της ελληνικής ναυτιλίας από μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα εκτόξευε την ανεργία ακόμη περισσότερο διότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες θα έφευγαν από την χώρα.

    Στην συνέχεια αναφέρεται και η φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι απασχολούν συνολικά 60.000 εργαζομένους. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καθώς μαζί με όσους απασχολούνται σε συναφείς κλάδους της ναυτιλίας, αγγίζει τις 200.000.

    Σύμφωνα με το Bloomberg λοιπόν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις θέσεις αυτές καθώς οι Έλληνες εφοπλιστές εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους και δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα προνόμιά τους σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση επιβάλει φόρους στον κλάδο.

    «Η ναυτιλία αποτελεί μια υπεράκτια επιχειρηματική δραστηριότητα και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολεί κάποιος το πόδι του», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας ναυτιλιακών επιχειρήσεων Petrofin Τεντ Πετρόπουλος.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της DryShips Γιώργος Οικονόμου δηλώνει άγνοια για το ενδεχόμενο φορολόγησης των εφοπλιστών επί των εισοδημάτων αλλά διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη κάτι τέτοιο τότε σίγουρα η ελληνική ναυτιλία «θα μεταναστεύσει με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό ΑΕΠ». Πάντως οι επιχειρήσεις του κ. Οικονόμου έχουν έδρα εκτός Ελλάδας.

    O πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης εκτιμά ότι «η φορολογική αντιμετώπιση των εφοπλιστών στην Ελλάδα» δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από τις αντίστοιχες άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η Μάλτα ή η Κύπρος.

    O πρόεδρος της Paragon Shipping με έδρα τη Βούλα, Μιχαήλ Μποδούρογλου θεωρεί ότι «αν αρχίσουν να επισκέπτονται τις ναυτιλιακές εταιρείες εφοριακοί, τότε αυτές οι επιχειρήσεις θα πάψουν να είναι τόσο παραγωγικές όσο σήμερα» αφού θα χάσουν το προνόμιο «της μη αλληλεπίδρασής τους με το ελληνικό κράτος».

    Tα εμβάσματα των εφοπλιστών στην Ελλάδα ανήλθαν στα 15,4 δισ. ευρώ το 2010 ενώ για την προηγούμενη δεκαετία συνολικά έφτασαν τα 140 δισ. ευρώ.

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση