GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μία παρακινδυνευμένη πρόβλεψη…

Γράφει ο  Δευκαλίων Απόσπασμα  από το βιβλίο “ Αυταρχικός Καπιταλισμός ” του Δευκαλίωνα, που θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο και το απόσπασμα...


Γράφει ο Δευκαλίων
Απόσπασμα από το βιβλίο “Αυταρχικός Καπιταλισμός” του Δευκαλίωνα, που θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο και το απόσπασμα δημοσιεύτηκε στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Hot-Doc.
«Αφήσαμε τελευταίο τον σχολιασμό για την απόφαση να αφεθεί η Lehman Brothers αβοήθητη να χρεοκοπήσει. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο να διασώζεται η Merrill Lynch που είχε ζημιές 52 δις δολαρίων και να αφήνεται στην τύχη της η Lehman Brothers πού είχε ζημιές μόνο 35 δις δολαρίων έστω και αν αποδεχθούμε ότι το χαρτοφυλάκιο της Lehman Brothers ήταν χαμηλής ποιότητας και φερεγγυότητας. 
Ίσως στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού αφήνεται να χρεοκοπήσει ο λιγότερο προβληματικός παίκτης, δηλαδή η Lehman Brothers, δηλαδή αυτός που έχει τις μικρότερες ζημιές. Έτσι η κρίση που θα προκληθεί θα ελεγχθεί ευκολότερα. 
Επιτυγχάνεται όμως και ένας γεωπολιτικός στόχος. Προκαλείται μία αφανής αλλά μείζονος κλίμακας γεωοικονομική κρίση που φέρνει σε δύσκολη θέση και εξαναγκάζει τελικά σε υποχώρηση στο γεωπολιτικό πεδίο τακτικό πεδίο τους αντιπάλους των ΗΠΑ και κυρίως την αναγεννώμενη εκείνη την εποχή από τα ερείπια από την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού μετά-σοβιετική Ρωσία. 
Το πρακτικό γεωοικονομικό αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της Lehman Brothers είναι μεταξύ άλλων ότι καταρρέει η τιμή του πετρελαίου. Από τα 145 δολάρια το βαρέλι κατρακυλάει σε λίγο καιρό στα 44 δολάρια το βαρέλι. Ο Προϋπολογισμός της Ρωσικής Ομοσπονδίας τινάζεται στον αέρα αφού είχε σχεδιασθεί με μέση ετήσια τιμή πετρελαίου τα 90 δολάρια το βαρέλι. Η ανεργία εκτινάσσεται ξαφνικά στο 20% ενώ τον χειμώνα του 2008-2009 τα ρωσικά αποθέματα σε σκληρό συνάλλαγμα μειώνονταν με ρυθμό 5 δις δολάρια ημερησίως ευνόητα το ρούβλι από σκληρό σαν γρανίτης νόμισμα καταρρέει. 
Ταυτόχρονα τον χειμώνα 2008-2009 η Ρωσία υποχωρεί στο θέμα της εγκατάστασης ρωσικών πυραύλων στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ. Απόφαση που είχε ληφθεί από την Ρωσική ηγεσία ως απάντηση στην τοποθέτηση των αμερικανικών πυραύλων της αντί-πυραυλικής προστασίας σε Πολωνία και Τσεχία και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Δύση. 
Μόλις τον Δεκέμβριο 2011 η Ρωσική ηγεσία αποφασίζει τελικά να εγκαταστήσει τους γνωστούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 στο Καλίνινγκραντ για να προστατεύσει τους νέους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander. Όμως οι βαλλιστικοί πύραυλοί Iskander θα εγκατασταθούν στο Καλίνινγκραντ εφ’ όσον δεν ευοδωθούν και δεν υπάρξει συμφωνία στις συνομιλίες Ρωσίας –ΗΠΑ για τα προβλήματα της αντί-πυραυλικής προστασίας. Για να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος της υπαναχώρησης του Κρεμλίνου στο συγκεκριμένο θέμα αρκεί να αναφέρουμε ότι οι αντιαεροπορικοί πύραυλοί Patriot εγκαταστάθηκαν στην Πολωνία στα πλαίσια του προγράμματος της αντί-πυραυλικής προστασίας τον Ιανουάριο 2010. 
Ταυτόχρονα το Κρεμλίνο συναινεί στην δημιουργία αερογέφυρας μέσα στον εναέριο χώρο της Ρωσίας. Η αερογέφυρα αυτή θα χρησιμοποιείτε από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για μεταφορά εφοδίων προς τις δυτικές δυνάμεις που πολεμούν στο Αφγανιστάν. 
Μην ξεχνάμε την ακριβώς αντίθετη στάση της Ρωσικής Αρκούδας που τον Αύγουστο 2008 (λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers) συντρίβει σε μία πρωτοφανή επίδειξη δύναμης την αμερικανοκίνητη επέμβαση της Γεωργίας στην Ρωσικής επιρροής Δημοκρατία της Νότιας Οσσετίας (Κρίση του Καύκασου)
Ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin δεν παραλείπει ποτέ όταν αναφέρεται στην χρηματοπιστωτική κρίση να αποκαλεί τους επικεφαλής της Wall Street με υβριστικούς χαρακτηρισμούς από τους οποίους ο πιο επιεικής είναι οι γκάγκστερ της Wall Street».
Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Η στήλη δεν διεκδικεί το αλάθητο αλλά ο συνδυασμός αυτών των γεγονότων οδηγεί στο προφανές και ελάχιστο συμπέρασμα. Στα πλαίσια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης η κατάρρευση της Lehman Brothers μεθοδεύτηκε. Η μεθόδευση σχεδιάστηκε και…
έγινε προκειμένου να ανασχεθεί η παρά την μαινόμενη εκείνη την εποχή παγκόσμια κρίση ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη ισχύς της μετά-σοβιετικής Ρωσίας.
Η ροή των μελλοντικών γεγονότων και η ιστορική μελέτη θα αποδείξει εάν το παραπάνω συμπέρασμα είναι και πραγματικό γεγονός. Η στήλη σήμερα θα προχωρήσει με βάση αυτό το συμπέρασμα σε μία παρακινδυνευμένη πρόβλεψη.
Εάν στην θέση της Lehman Brothers βάλουμε την Ελλάδα, τότε πιθανότατα να έχουμε επανάληψη της ίδιας ιστορίας. Η Ελλάδα αφήνεται ή ακόμα και σπρώχνεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ -με την αδιαλλαξία που τους διακρίνει- στην χρεοκοπία. Είναι όπως και στην περίπτωση της Lehman Brothers μία χρεοκοπία με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Η παγκόσμια οικονομία μπαίνει σε μία υφεσιακή περιπέτεια. Οι τιμές των καυσίμων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) πέφτουν. Η Ρωσική Οικονομία, η οποία ως γνωστόν χρηματοδοτείται από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.
Ο Πρόεδρος Vladimir Putin εξαναγκάζεται και πάλι σε αναδίπλωση, σε αρκετά από τα παγκόσμια τακτικά πεδία στα οποία βρίσκεται σε μετωπική αντιπαράθεση με την Δύση. Ποια είναι όμως αυτά τα τακτικά πεδία; Μεταξύ άλλων, η Συρία και η επικείμενη όπως όλα δείχνουν αμερικανική επέμβαση στο Ιράν. Οπότε η στρατιωτικές μηχανές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ανεμπόδιστες επεμβαίνουν στην μουσουλμανική Μέση Ανατολή.
•    Ο καπιταλισμός βρίσκει την δοκιμασμένη διαχρονικά ιστορική διέξοδο που πάντα επιλέγει όταν αντιμετωπίζει παγκόσμιας διάστασης οικονομική κρίση. Την μείζονος κλίμακας πολεμική σύγκρουση.
•    Η Δύση σε περίπτωση στρατιωτικής νίκης αποκτά φθηνές ενεργειακές πηγές, ενώ ταυτόχρονα ελέγχει την οικονομία της Κίνας που στερείται ενεργειακών πηγών και ρυθμίζει κατά το δοκούν μέσω των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου την χρηματοδότηση της Ρωσικής Οικονομίας.
•    Σταματά η μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης, αφού θα ανακοπεί το κύμα μετανάστευσης, επειδή τα εκατομμύρια μουσουλμάνων μεταναστών από Πακιστάν, Αφγανιστάν και Ινδία θα υποχρεώνονται να περνούν από τα πεδία των μαχών.
Ας ευχηθούμε όλα τα παραπάνω ή κάποια άλλη παραλλαγή αυτού του φρικαλέου σεναρίου να είναι μόνο μία παρακινδυνευμένη πρόβλεψη.
stoxasmos-politikh.blogspot.gr

1 σχόλιο

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!

    Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί, οι καρδιοπαθείς,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που ΟΛΑ είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κράτος,

    την ώρα που σε αυτήν την καταστροφή μας οδήγησαν ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις μίζες, τις Siemens, τα υποβρύχια, τα δομημένα ομόλογα, τις «περήφανες» Ολυμπιάδες τους, τα SWAPS τους, τα Βατοπαίδια τους, τους Κουμπάρους τους… κλπ. κλπ…

    Αν μετά απ’ όλα αυτά, ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    και επιπλέον ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι ψήφος στην Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους διεθνείς τοκογλύφους, στο παγκόσμιο παρασιτικό Κεφάλαιο, στις δυνάμεις Κατοχής της χώρας μας!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση