GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Το «catfight» πρώην με νυν του Ολάντ πληγώνει τους Σοσιαλιστές...

Ενα «tweet» μονοπωλεί το ενδιαφέρον των βουλευτικών εκλογών. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, κινδυνεύει να δει την Βαλερί Τριερβελέρ μετά τον άνδρα τη...

Ενα «tweet» μονοπωλεί το ενδιαφέρον των βουλευτικών εκλογών. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, κινδυνεύει να δει την Βαλερί Τριερβελέρ μετά τον άνδρα της να της στερεί και τη βουλευτική της έδρα.
  Η ανταρσία-γκάφα της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, και μάλιστα όχι με οποιοδήποτε «θύμα» αλλά την ίδια την πρώην σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ και πρώην προεδρική υποψήφια Σεγκολέν Ρουαγιάλ, προκαλεί τριγμούς στους κόλπους των Σοσιαλιστών. Η Βαλερί Τριερβελέρ υποστηρίζει πως χτυπήθηκε από χάκερ το προφίλ της στο Twitter, απ’ όπου ευχήθηκε «καλή τύχη» στον αντίπαλο της Σεγκολέν στην περιφέρεια Λα Ροσέλ, όμως οι Σοσιαλιστές είναι εκνευρισμένοι, η δεξιά επιχειρεί να επωφεληθεί από τη γκάφα και η ίδια η Ρουαγιάλ «βλέπει» στις δημοσκοπήσεις να χάνει την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής…
Κι ενώ στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία η Αριστερά προσέρχεται με τον «αέρα» της κατάκτησης της πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση, το «Τριερβελέρ-γκέιτ» έχει προκαλέσει αναταραχή στο Μέγαρο των Ηλυσίων και μπορεί να αποδειχθεί κάτι περισσότερο από μία «οικογενειακή υπόθεση» με πιθανές επιπτώσεις στις κάλπες.
Το επίμαχο tweet με το μήνυμα «καλή τύχη» που απευθυνόταν στον αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στη Λα Ροσέλ, τον Σοσιαλιστή «αντάρτη» Ολιβιέ Φαλορνί που κατέβηκε ανεξάρτητα, εξόργισε τον Φρανσουά Ολάντ και προκάλεσε την πρώτη «καταιγίδα» στους Σοσιαλιστές μετά την προεδρική νίκη της 6ης Μαΐου, όπως αναφέρει σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Το πρώτο «θύμα» θα μπορούσε να είναι η ίδια η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία στην αρχή γύρισε την πλάτη σε ό,τι συνέβη, όμως την Πέμπτη δήλωσε σε υψηλούς τόνους. «Απέφυγα σκοπίμως να αντιδράσω άμεσα γιατί το χτύπημα ήταν πολύ βίαιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ένοιωσα ταπεινωμένη, δεν είμαι ρομπότ» είπε η Ρουαγιάλ, ζητώντας να γίνει σεβαστή η ίδια ως πολιτικός, όπως και η στήριξη που της προσφέρει στην υποψηφιότητά της ο πρόεδρος της χώρας.
Κατά τους αναλυτές, η γκάφα του Twitter δεν θα έπρεπε να έχει επίπτωση στις εκλογές, μάλιστα θα μπορούσε ίσως να αποβεί και προς όφελος της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, όμως δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Ifop αφού ξέσπασε το «Τριερβελέρ-γκέιτ» δεν φέρνει καλά νέα για τους Σοσιαλιστές και την Ρουαγιάλ, που έδωσε μάχη για την προεδρία κόντρα στον Νικολά Σαρκοζί το 2007.
Στην πραγματικότητα η Σεγκολέν φαίνεται να χάνει τη μάχη της Κυριακής συγκεντρώνοντας στη δημοσκόπηση ποσοστό μόλις 42% έναντι 58% του αντιπάλου της. Αρχικά η Ρουαγιάλ υπερτερούσε έναντι του Ολιβιέ Φαλορνί, μετά εμφανίζονταν στήθος με στήθος και τώρα η πρώην σύντροφος και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ φαίνεται να χάνει τη μάχη στο γκάλοπ του Ipsos.
Η δεξιά μπαίνει «σφήνα» στην υπόθεση ευελπιστώντας να επωφεληθεί όπως μπορεί της κατάστασης, καθώς ζητούμενο είναι να υποχρεώσει την Αριστερά σε «συγκατοίκηση» στην Εθνοσυνέλευση, την οποία κινδυνεύει να χάσει μετά την προεδρία και τη Γερουσία.
Αν και μέχρι τον πρώτο γύρο τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο βορρά και τη μάχη ανάμεσα στην Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου και τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν της Αριστερού Μετώπου (ο οποίος και έχασε), τώρα οι προβολείς είναι στραμμένοι στη Λα Ροσέλ και τη μονομαχία της Ρουαγιάλ με τον Ολιβιέ Φαλορνί.
Η Αριστερά προσπαθεί να μειώσει το αντίκτυπο του «Τριερβελέρ-γκέιτ», όμως το όλο θέμα έχει προκαλέσει ένταση και αρκετοί βλέπουν πλήγμα στην εικόνα του «κανονικού» προέδρου Ολάντ από το δηλητηριώδες tweet της συντρόφου του, διάσημης δημοσιογράφου του Paris Match.
Η γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί επιχειρεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ενώ για τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό η Βαλερί «πρέπει να μάθει να είναι πιο διακριτική».
Ακόμη και ο γαλλικός Τύπος επιτίθεται στην Βαλερί Τριερβελέρ. Σε ένα καυστικό editorial η εφημερίδα Le Monde βλέπει στο περιστατικό της «χειρότερες ώρες του ζεύγους Σεσιλιά και Νικολά Σαρκοζί». Η εφημερίδα θυμάται πως ένα μήνα πριν μέσω των σελίδων της η ίδια η Τριερβελέρ διαβεβαίωνε πως ως Πρώτη Κυρία θα κρατά δευτερεύοντα ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση