GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Chevrolet Aveo

Το 5θυρο Chevrolet Aveo με τον προηγμένο diesel κινητήρα των 1,3 λίτρων κερδίζει τις εντυπώσεις με την καλή του απόδοση και τις μειωμέν...

Το 5θυρο Chevrolet Aveo με τον προηγμένο diesel κινητήρα των 1,3 λίτρων κερδίζει τις εντυπώσεις με την καλή του απόδοση και τις μειωμένες απαιτήσεις του σε καύσιμο.
Μια από τις πλέον «δυνατές» επιλογές diesel μοντέλου της μικρής κατηγορίας, είναι αυτή του 5θυρου Chevrolet Aveo. To αυτοκίνητο «φορά» τον 1,3 diesel κινητήρα των 95 ίππων, που προέρχεται από τον όμιλο FIAT και εφοδιάζει και το Corsa της Opel.
Με το μοτέρ αυτό κάτω από το καπό του, το Aveo κερδίζει τις εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα, προσθέτοντας πλέον και την οικονομία καυσίμου, αλλά και την πολύ καλή απόδοση στα πλεονεκτήματα της νεανικής εμφάνισης, της ασφάλειας και των πολύ καλών χώρων όλων των υπολοίπων εκδόσεών του.
 Η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Chevrolet Aveo
Τιμολογιακά, η έκδοση LT με πολύ καλό εξοπλισμό, κοστίζει 16.380 ευρώ ή 14.980 ευρώ με έκπτωση (13.900 ευρώ με απόσυρση). Υπάρχει βέβαια και η έκδοση με 20 λιγότερους ίππους (75 PS) και 5άρι, αντί 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία μειώνει τις τιμές στα 15.980 ευρώ ή 14.480 ευρώ με έκπτωση.
«Σίγουρο» στο δρόμο και με καλή άνεση
Στην οδική και οδηγική υπόσταση του πετρελαιοκίνητου Aveo, δεν διαφοροποιείται κάτι σε σχέση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του και έτσι, το αυτοκίνητο της Chevrolet παραμένει άνετο και ασφαλές στην ευθεία και τις στροφές, με τη συμβολή βέβαια και του στάνταρ ESP.
 Η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Chevrolet Aveo
Το τιμόνι από την πλευρά του, με ηλεκτρο-μηχανική υποβοήθηση παρέχει αρκετά καλή αίσθηση και είναι πιο εύχρηστο στην πόλη και στους ελιγμούς σε σχέση με το αμιγώς υδραυλικό του βενζινοκίνητου Aveo.
Κινητήρας: Και πάει, και δεν καίει!
Ο 1.300άρης κινητήρας diesel του Chevrolet Aveo, είναι ένα από τα πλέον εξελιγμένα μηχανικά σύνολα του είδους. Με υπερτροφοδότη μεταβλητής γεωμετρίας και σύστημα τροφοδοσίας άμεσου ψεκασμού Common Rail υψηλής πίεσης, το μοτέρ αυτό αποδίδει 95 ίππους ισχύος και 210 Nm ροπής.
 Η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Chevrolet Aveo
Παράλληλα, εφοδιάζεται με σύστημα Start&Stop που συνδυαστικά «ρίχνει» την κατανάλωση στα 4,1 λτ./100 χλμ. και τις εκπομπές ρύπων CO2 στα 108 γρ./χλμ. με εύλογα οφέλη στα πάγια έξοδα του μοντέλου.
Στην πράξη, το μοτέρ αυτό ικανοποιεί απόλυτα με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, αφού η παροχή της μέγιστης ροπής μόλις από τις 1.750 σ.α.λ. και το πολύ καλής κλιμάκωσης 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, εξασφαλίζουν άμεση απόκριση από χαμηλά και πολύ καλές ρεπρίζ κατά το ταξίδι.
Από πλευράς θορύβου, ένα μικρό κροτάλισμα στις χαμηλές στροφές και το ρελαντί αποκαλύπτει ότι έχουμε να κάνουμε με diesel κινητήρα, όμως στο μεσαίο φάσμα ο θόρυβος περιορίζεται.
 Η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Chevrolet Aveo
Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση