GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο “Τρελαντώνης” και το debate!

 Του Στρατή Μοζίδη Τελικά κατάλαβε το σφάλμα του ο Αντώνης Σαμαράς και με τη γνωστή μέθοδο των διάφορων προσκομμάτων ακυρώθηκε ο ...

 Του Στρατή Μοζίδη
Τελικά κατάλαβε το σφάλμα του ο Αντώνης Σαμαράς και με τη γνωστή μέθοδο των διάφορων προσκομμάτων ακυρώθηκε ο τηλε-διάλογός του με τον Αλέξη Τσίπρα.
Είναι πάντως απορίας άξιο πως μπορεί να πιαστεί κανείς από κάτι και να τα τινάξει όλα στον αέρα. Με τον………….
ίδιο τρόπο φρόντισαν όλοι και για τις εκλογές στις 6 του Μάη.
Εξάρχης όμως μου είχε κάνει εντύπωση η πρωτοβουλία της Συγγρού να προτείνει debate. Δεν ήξερε ότι θα το είχε χαμένο από χέρι; Ποιος πρότεινε τέτοια αυτοκτονική κίνηση; Ακόμη και να δεχθεί κανείς πως ο Σαμαράς είναι ο υπεύθυνος και ο Τσίπρας ο επικίνδυνος, πάλι χαμένος ήταν από χέρι. Διότι πολύ απλά ο κος Σαμαράς παρέλαβε ένα κόμμα από ένα Α επίπεδο και κατάφερε μέσα σε αυτές τις συνθήκες και αυτό το ΠΑΣΟΚ να το κατακρημνίσει με όλες αυτές τις θεαματικές αλλαγές στις θέσεις του ενώ απέναντί του θα είχε αυτόν που ως νέος έκανε την έκπληξη τερματίζοντας δεύτερος όντας μια ανάσα από τον πρώτο και που είτε ανεδαφικά είτε όχι τα όσα λέει, εκφράζει μια ελπίδα και είναι λογικό επόμενο οι δοκιμαζόμενοι Ελληνες έστω και ψυχολογικά να είναι εκ προϊμίου θετικοί απεναντί του.
Μόνη εξήγηση θα μπορούσε να αποτελέσει πως τέτοιες πρωτοβουλίες, τις λαμβάνει κανείς όταν βρίσκεται πίσω στην κούρσα προκειμένου να εκμεταλλευθεί την όποια πιθανότητα να γυρίσει το παιχνίδι.
Προφανώς -αν λάβουμε υπόψη μας και τις διάφορες δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν- κατέληξαν στη Συγγρού πως κοστίζει λιγότερο να προβοκάρεις κάτι που εσύ πρότεινες ρισκάροντας το ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία, από το να πας στο debate και να ηττηθείς κατά κράτος.
Διότι κατά κράτος θα έχανε ο κος Σαμαράς. Κουρασμένος, παγιδευμένος, φθαρμένος περισσότερο και από τον Γιώργο Παπανδρέου, απελπισμένος και με την πλάτη στον τοίχο μέσα στο ίδιο του το κόμμα απέναντι σε κάποιον που τα έφερε όλα τούμπα και έχει το momentum με το μέρος του.
Θα μου πει κανείς, και γιατί τα ρίχνεις στο Σαμαρά για το debate;
Ίσως επειδή πολύ απλά διαθέτει το εκπληκτικό ταλέντο να εγκλωβίζει τον εαυτό του σε θέσεις, πράγματα και καταστάσεις από τα οποία μετά εξέρχεται λαβωμένος.
Θα μου πει κανείς, και γιατί δεν τα ρίχνεις στον Τσίπρα για το debate;
Διότι όλοι στη θέση του και με βάση τη συγκυρία θα περιμέναμε ως εύγευστο θήραμα τον κο Σαμαρά για να τον κατασπαράξουμε άσχετα αν θα το πετυχαίναμε ή όχι.

2 σχόλια

  1. Τα σημερινά γεγονότα ( επεισόδιο στον Αντέννα, άμυνα 25χρονου απέναντι σε 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη κλπ ) δείχνουν πολλά πράγματα, αλλά το κυριότερο είναι έχει ξεφύγει η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Οδηγούμαστε σε πτώχευση και "εμφύλιο πόλεμο" , εκτός αν...

    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να δώσουν λύση σε κυβέρνηση συνεργασίας ή οικουμενική.
    Σύριζα και ΑΝΕΛ του Καμμένου, με την ΑΠΟΛΥΤΗ άρνηση "ΟΧΙ στο μνημόνιο", οδηγούν σε άμεση παύση δανείων του εξωτερικού και του ΕΣΠΑ, πρόκληση πανικού, φυγή καταθέσεων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό, εσωτερική κατάρρευση.
    Το Πασοκ του Βενιζέλου, λόγω της άθλιας φορομπηχτικής πολιτικής ( χαράτσια, έκτακτες εισφορές, μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, φάρμακα, γιατρούς, σε σχολεία, σε νοσοκομεία,σε δήμους, στις άθλιες νεες φορολογικές δηλώσεις, το μπάχαλο στις Πανελλαδικές κλπ ) έχει προκαλέσει την οργή και το μίσος ακόμα και των ψηφοφόρων του, ενώ υστερεί και στο τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Οι καθημερινές ληστείες δεν λύνονται ούτε με τον "αφοπλισμό" της Αστυνομίας ( Σύριζα ), ούτε με παράλληλους μηχανισμούς ( Χ.Α ).

    Οι πολίτες, μπροστά σε αυτό το χάος στην Οικονομία και στη Δημόσια Ασφάλεια, έχουν να επιλέξουν τη ΜΕΣΗ ΟΔΟ, μια μέση λύση, πριν έρθουν τα χειρότερα. Μια ισχυρή, σε ποσοστά, Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη διαφορά από το νεφελώδες οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα του Σύριζα, με ΑΜΕΣΗ επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( αλλαγές σε χαράτσι στη ΔΕΗ, στις φορολογικές δηλώσεις, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ), με εκζήτηση κοινωνικής συναίνεσης από όλα τα κόμματα ( ιδέες, προτάσεις για την οικονομία- κοινή γραμμή απέναντι στην ΕΕ ), με επιβολή της δημόσιας τάξης σε όσους παρανομούν ( χωρίς την αυταρχικότητητα της κυβέρνησης πασοκ ), με ανάπτυξη- προσέλκυση επενδύσεων και ΕΣΠΑ,μόνο αυτή μπορεί να αποτρέψει το επερχόμενο ΧΑΟΣ,τη πτώχευση,την εμφύλια σύρραξη μεταξύ των άκρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγικος ο ανθρωπος. Τα ιδια εκανε και με τον Βενιζελο με το ιδιο αποτελεσμα,,,Ναυαγιο. Αντε τωρα να πιστεψεις οτι οι αλλοι φταινε και οχι αυτος. ΟΚ ο Βενιζελος φοβιθηκε λογω των χειρισμων του ας πουμε κλπ κλπ, αλλα ο Τσιπρας ο πολιτικος ''Ταλιμπαν'' τι να φοβηθει?? η χαρα του να του τα σουρει αρα??? σε αυτο θα ριξουν την ευθυνη. Πολιτικη κοτα λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση