GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Drogba – Chelsea: έπεσε η αυλαία...

Του καθηγητή  Γιώργου Πιπερόπουλου. Το σημερινό σχόλιό μου δεν αφορά στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα που σε 15 μέρες, την Κυριακή 17 Ιουνίου,...

Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Το σημερινό σχόλιό μου δεν αφορά στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα που σε 15 μέρες, την Κυριακή 17 Ιουνίου, κάποιοι ελπίζουνε και πολλοί φοβούνται ότι θα συνταράξουν συθέμελα το πολιτικό παλκοσένικο στο οποίο κινούμεθα εδώ και 38 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση.
  Το σχόλιό μου αφορά στο Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό παλκοσένικο στο οποίο την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουνίου θα αντιπαραταχθούν, στα πλαίσια του Euro-2012, η ποδοσφαιρική ομάδα της Πολωνίας και της Ελλάδας.
   Και το παρουσιάζω στα blogs με την ευκαιρία ενός φιλικού ΑΝΤΙΟ στον Didier Drogba όχι μόνο από τους φιλάθλους της Chelsea ειδικά, της Αγγλίας και της Ευρώπης γενικότερα αλλά και από τους απανταχού της γης ποδοσφαιρόφιλους.
O Drogba, αφού γοήτευσε τους Αφρικανούς και κέρδισε τη συμπάθεια, το θαυμασμό αλλά και ζήλεια σε Αφρική και Ευρώπη, με τη μεταγραφή του στην ηλικία των 26 ετών στην Chelsea του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Roman Abramovich ξεκίνησε μια 8ετή πορεία που έφερε στην ομάδα 14 εθνικούς τίτλους και την φετινή αποθέωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου μετά την νίκη κόντρα στην Bayern στο Μόναχο…
Έτυχε να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του στα Αγγλικά και Διεθνή ΜΜΕ και με εντυπωσίασε η ειλικρινής, αυθεντικά φιλοσοφημένη θέση του Drogba ο οποίος απεφάσισε να «ρίξει την αυλαία» της καριέρας του στην Chelsea «στο αποκορύφωμά της» με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου μετά από πολλές δεκαετίες.
Βέβαια, όπως πάντα συμβαίνει με όλους τους «μεγάλους» όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και στα Σπορ αλλά και στα Γράμματα, τις Τέχνες, το Εμπόριο και την Πολιτική βρέθηκαν και εκείνοι που «ψιθύρισαν φωναχτά» ότι ο Αφρικανός άσσος ίσως οδεύει προς Κινέζικη Ομάδα με εβδομαδιαία αμοιβή περίπου 500 χιλιάδων λιρών (μετά από τους φόρους)…
Λίγοι συμμερίζονται αυτή την αρνητική άποψη καθώς η συντριπτική πλειοψηφία γνωρίζει ότι η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή έχει σύντομη ημερομηνία λήξης και οι αμοιβές όσο και αν ακούγονται υπερβολικές υπολείπονται κατά πολύ από τα κέρδη που ένας άσσος φέρνει στην ομάδα του.
Στο κάτω-κάτω της γραφής ο Drogba απέδειξε έμπρακτα ότι είναι ένας μεγάλος παίκτης και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά (χωρίς βέβαια να το…γνωρίζει) το δικό μου σλόγκαν που πρωτοπαρουσίασα στο βιβλίο μου ΕΝΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «ότι είναι απείρως συναρπαστικότερη η πολιτική του ποδοσφαίρου από το…ποδόσφαιρο της πολιτικής!»
Θα δούμε Πολωνία-Ελλάδα την Παρασκευή 8 Ιουνίου, Ελλάδα-Τσεχία την Τρίτη 12 Ιουνίου και Ρωσία-Ελλάδα το Σάββατο 16 Ιουνίου…
Την Κυριακή 17η Ιουνίου θα δούμε το αποτέλεσμα του αγώνα «ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.» ή, εάν θέλετε, «Τσίπρα-Σαμαρά» που ίσως κριθεί στα… πέναλτι!... 

8 σχόλια

  1. Την αδικία ουδείς αγαπά και πάντα η αλήθεια έρχεται. Πέρα από την πίκρα της φτώχειας, ΠΑΣΟΚ κυρίως και ΝΔ δευτερευόντως (απολύτως δευτερευόντως) ανέβασαν διαχρονικά τον τόπο. Ο τόπος φρόντισε να βγάλει το πιο σάπιο κομμάτι του. Συγκυριακά υπάρχει πρόβλημα. Όχι όμως και να επωφελείται ο κάθε καναπές που ο κόσμος του φαντάζει ένα ευχάριστο εφηβικό πάρτυ και να ισοπεδώνει "αριστερά" και "πατριωτικά" τα πάντα. Ε όχι. Είμαστε γελοίοι, οι μικρότεροι από μας κακομαθημένοι και αμαθέστατοι, ας είμαστε τουλάχιστον σε ετοιμότητα να μην περάσουμε από το ένα φάσμα της κομματοκρατίας στο άλλο που πάει να επωφεληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θεωρία της συνωμοσίας είναι το εργαλείο επιλογής των λαϊκιστών στις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αντί να συζητάς την ουσία, αμφισβητείς τις προθέσεις. Και ενοχοποιείς τη διαφωνία. Ούτως ή άλλως, η τελική κρίση ανήκει στη λαϊκή ετυμηγορία που θα εκφραστεί στις 17 Ιουνίου.
    ΤΑ τελευταία δύο χρόνια τα γεγονότα έχουν τρέξει γρήγορα. Χρειάστηκε να χρεοκοπήσει η χώρα για να τερματισθεί η οικογενειοκρατία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε στη δραχμή για να απαλλαγούμε από τον λαϊκισμό σε εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι 8 επιστολές που στέλνει ο Βενιζέλος- Σαχινίδης και το επιτελείο του, το καλοκαιράκι, σε όλους τους Έλληνες !

    - Ανάμεσα τους και το ΕΤΑΚ του 2009 που... ξέχασαν να το εισπράξουν!
    - Φωτιά στους φόρους ακίνητης περιουσίας που θα είναι μαζεμένοι σχεδόν 3 χρόνων
    - Θα πρέπει να ξεχάσουμε και τις επιστροφές φόρων

    Ούτε έναν, ούτε δυο. Οκτώ φόρους καλούνται να πληρώσουν εντός του καλοκαιριού οι φορολογούμενοι προκειμένου να εκτελεστεί με όσο το δυνατόν μικρότερες αποκλίσεις ο φετινός προϋπολογισμός.

    Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η βροχή από τα εκκαθαριστικά και τα ειδοποιητήρια για τους φόρους, ενώ πιθανόν να βρίσκονται ήδη στο ταχυδρομείο οι πρώτοι φάκελοι που αφορούν στο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.

    Αναλυτικά οι φόροι που θα κληθούν εντός των επόμενων μηνών να πληρώσουν οι φορολογούμενοι είναι:

    1. Tο Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009. Πρόκειται για περίπου 300.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2008 τα οποία αφορούν φορολογούμενους που το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους. Λόγω τεχνικών προβλημάτων και νομικών εμποδίων που είχαν προκύψει στο παρελθόν με την ανάθεση της σχετικής επεξεργασίας σε ιδιωτική εταιρεία, τα σχετικά εκκαθαριστικά καθυστέρησαν. Η τελευταία καθυστέρηση προέκυψε από την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να αναβάλει την αποστολή τους για μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

    2. Φόρος εισοδήματος 2011. Πρόκειται για τα γνωστά εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος τα οποία αναμένεται να αρχίσουν να αποστέλλονται τις αμέσως επόμενες ημέρες με την πρώτη εκκαθάριση. Η καταληκτική ημερομηνία αλλάζει σχεδόν κάθε εβδομάδα και ήδη το υπουργείο έδωσε παράταση (δείτε εδώ τις ημερομηνίες) ενώ ο θα είναι εξαιρετικά αυξημένος. Οι λόγοι της αύξησης είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου το 2011 στα 5.000 ευρώ από 12.000 που ήταν το 2010, η μείωση του ποσοστού έκπτωσης από όλες τις φοροαπαλλαγές στο 10% της δαπάνης από το φόρο και η αλλαγή επί τα χείρω για τους φορολογούμενους της φορολογικής κλίμακας.

    3. Τέλος επιτηδεύματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος. Πρόκειται για ένα χαράτσι ύψους 500 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν 300. Στα φυσικά πρόσωπα το τέλος θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι που διαθέτουν μπλοκάκι το οποίο είναι ανενεργό, δηλαδή το 2011 δεν είχαν κανένα εισόδημα από αυτό, μπορούν να δηλώσουν διακοπή επαγγέλματος εντός του Ιουνίου και να γλιτώσουν το τέλος. Θα πρέπει μόνο να υποβληθούν στην ταλαιπωρία της διακοπής (έλεγχος κλπ.) και να καταβάλλουν πρόστιμο εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών ύψους 40 ευρώ.

    4. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. Πρόκειται για το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η βεβαίωση της πρώτης δόσης για το 2012 αναμένεται να γίνει εντός του Ιουλίου και το χαράτσι θα εξοφληθεί φέτος σε τέσσερις αντί για πέντε δόσεις που είχε θεσπιστεί.

    5. Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011. Στο φετινό εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα έχει βεβαιωθεί και η έκτακτη εισφορά η οποία κυμαίνεται από 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος, με απαλλαγή των φορολογούμενων με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

    6. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.

    7. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011. Τα εκκαθαριστικά για το ΦΑΠ 2010 και 2011 θα αρχίσουν να εκδίδονται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

    8. Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Η εισφορά θα βεβαιωθεί μαζί με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΕΛΛΗΝΑ,

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ!

    ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ;;;

    ΕΧΕΙΣ ΒΙΤΣΙΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ Η ΜΑΝΤΑΜ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ;;;

    ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΜΕΡΚΕΛΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;;;

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΛΑΟΙ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΟΥ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ;;;;

    ΤΟΤΕ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ,

    ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ,

    ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ,

    ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΖΥΓΟ!!!

    ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Πιπερόπουλε για μια ακόμη φορά χάρηκα έναν πρωτότυπο τρόπο φυγής από τη δική μας καθημερινή δραματική πραγματικότητα. Συμφωνώ πάντως ότι το ποδόσφαιρο είναι πιό συναρπαστικό από την πολιτκή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ!

    Δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ!

    ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!!!!!!

    Είναι κινδυνολογία, εκβιασμοί, τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, από τους καναλάρχες, τα μεγαλοσυμφέροντα, το ΔΝΤ, την Μέρκελ και τα εδώ τσιράκια της- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους κύριους υπεύθυνους για την καταστροφή της χώρας και του κοινωνικού της ιστού !!!!!

    ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,

    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

    Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σημαίνει επιδοκιμασία του Μνημονίου, ανακούφιση της Μέρκελ, της Τρόϊκας και του διεθνούς τραπεζικού και παρασιτικού κεφαλαίου...

    ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αλλά και των Ισπανών, των Πορτογάλων, των Ιταλών, των Ιρλανδών εργαζομένων και ανέργων!

    Ψήφος στα Μερκελικά κόμματα- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημαίνει
    ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για το αύριο!

    Σήμερα όλη η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της στην Ελλάδα.

    Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι βλέπουν σε μας την ελπίδα...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΡΟ ΤΗΣ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!

    Εδώ με το 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ!!

    ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,

    ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πρόσεξε τελειώνει ο Ντρογκμπά και αρχίζει το αλτσχάιμερ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΔ: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ!!!

    Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο 1ο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ…

    Μετά, στο 2ο Μνημόνιο, διέγραψε 21 βουλευτές του, επειδή ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η γραμμή της Ν.Δ. ήταν ΝΑΙ (!?!)

    ΝΑΙ όμως στο 1ο Μνημόνιο, είχαν ψηφίσει και ο Γεωργιάδης με τον Βορίδη, που τους προσέλαβε ο Σαμαράς, ενώ είχε διαγράψει την Ντόρα!!

    Στη συνέχεια, κάποιοι από τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Ντόρα, για να ενταχθούν στην Δημοκρατική Συμμαχία, που έλεγε ΝΑΙ στο 2ο Μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ (!?!)

    Η Ντόρα, που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών πού ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε τον Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια!!

    Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ (ΛΑΟΣ και λοιποί), ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ (!?!?!)

    Και μετά το 18%... πήρε και τη Ντόρα (με την καταδικασμένη από το εκλογικό σώμα, αποτυχημένη νέο-φιλελεύθερη συνταγή), που ψήφισε και στα 2 Μνημόνια ΝΑΙ (!?!)

    ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ...

    Όταν έχεις απέναντί σου τέτοια πολιτικά πρόσωπα, ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, που η μοναδική σταθερή αξία τους, είναι ο καιροσκοπισμός, η πολιτική σκοπιμότητα, η αναξιοπρέπεια, η πλειοδοσία σε υποταγή και δηλώσεις κατοχικής νομιμοφροσύνης ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, τότε τι αξία μπορεί να έχει ο πολιτικός τους λόγος και για ποιό λόγο θα επέλεγες αυτά τα πρόσωπα προκειμένου να ηγηθούν στην πορεία για την ανάκτηση της εθνικής και της προσωπικής σου αξιοπρέπειας; ; ; ;

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΛΕΓΑ,

    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση