GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Economist: Η Μέρκελ αντί για σωσίβιο, παραδίδει… μαθήματα κολύμβησης

Με ένα ευφάνταστο τίτλο και εικαστικό, το γνωστό περιοδικό Economist αναπαριστά γλαφυρά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρωζώνη μ...

Με ένα ευφάνταστο τίτλο και εικαστικό, το γνωστό περιοδικό Economist αναπαριστά γλαφυρά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρωζώνη με την γερμανίδα καγκελάριο να αρνείται να δώσει σωσίβιο, και να προτιμά τα μαθήματα κολύμβησης. Ουσιαστικά το άρθρο λέει ότι η Γερμανία δεν πτοείται από τις εκκλήσεις πολιτικών και οικονομολόγων από όλον τον κόσμο να υπερασπιστεί με την τσέπη της το ευρώ, και αντίθετα προτιμά τον μακρύ, επίπονο και αμφίβολο δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Πειθαρχία την οποία η Άνγκελα Μέρκελ επιβάλλει μέχρι τέλους στις αδύναμες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, παραδίδοντας μαθήματα (ή Μνημόνια αν προτιμάτε) στις οικονομίες που έχουν ναυαγήσει και κινδυνεύουν να πνιγούν.
Το άρθρο τονίζει ότι η μέχρι τώρα διαχείριση της κρίσης από την Σιδηρά Καγκελάριο δείχνει ότι επιμένει να καθυστερεί τη λήψη αποφάσεων που τελικά λαμβάνονται με μεγάλη καθυστέρηση, χωρις να πείθουν πλέον τις αγορές: Στην αρχή ήταν κατά των πακέτων διάσωσης, για να αλλάξει γνώμη μετά. Αντιδρούσε στη διάσωση της Ελλάδας, αντιστεκόταν στην ίδρυση ενός Μόνιμου Μηχανισμού διάσωσης και ασκούσε βέτο στη χρήση των χρημάτων του για την αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. Αλλά σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει ο αρθρογράφος, η κυρία Μέρκελ τελικά υποχώρησε – πολύ πολύ αργά πια σύμφωνα με όσους της ασκούν κριτική.
Μέχρι τον Ιούλιο, η Μέρκελ θα έχει ψηφίσει στο γερμανικό Κοινοβούλιο την ίδρυση του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), του Ταμείου στο οποίο αρχικά η ίδια είχε θέσει βέτο, συνεισφέροντας περί τα 13 δισ. ευρώ από τον πλούσιο γερμανικό κορβανά. Και αυτή, σύμφωνα με τον Economist, θα είναι η αιτία για να εκτιναχθεί το έλλειμμα του γερμανικού Προϋπολογισμού από τα 26 δισ. ευρώ στα 35 δισ.!
Η δικαιολόγηση αυτού του οικονομικού ανοίγματος στον γερμανικό λαό δεν θα είναι ο μόνος πονοκέφαλος για την κυρία Μέρκελ. Αν όλα πάνε στραβά, και οι χώρες του Νότου χρεοκοπήσουν, τότε η συνολική έκθεση της γερμανικής οικονομίας θα είναι περίπου 280 δισ. ευρώ, δηλαδή 25% παραπάνω από το συνολικό ΑΕΠ της Ελλάδας το 2011!
Τα πράγματα όμως για την καγκελάριο αναμένεται να γίνουν ακόμα χειρότερα στο άμεσο μέλλον, τονίζει ο Economist. Με την Ισπανία να παραπαίει λόγω της κρίσης στις τράπεζες και της χρεοκοπίας των Περιφερειών της, και την Ιταλία στη γωνία να περιμένει τη δική της σειρά να μπει στο μάτι των αγορών, σχηματίζεται ένα μέτωπο δυνάμεων που ζητά από την κυρία Μέρκελ να πει ναι στα ευρωομόλογα, να δώσει περισσότερο χρόνο σταθεροποίησης στις οικονομίες του Νότιου και να δώσει απευθείας από την ΕΚΤ χρήματα στις ισπανικές τράπεζες. Και για κερασάκι, να συναινέσει στην τραπεζική ένωση της Ευρώπης με ένα μηχανισμό που θα εξασφαλίζει πανευρωπαϊκά τις καταθέσεις όλων των ευρωπαίων πολιτών. «Θα υποχωρήσει σε όλα αυτά η Μέρκελ;» ρωτά ο Economist και απαντά: «Μην το έχετε και σίγουρο»…
Κι αυτό γιατί παρ’ όλες τις σταδιακές υποχωρήσεις της, η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει τον εαυτό της ως την υπέρμαχο μιας αρχής. Της αρχής που λέει ότι η Γερμανία δίνει μόνο αν έχει να κερδίσει κάτι: οι χώρες του Νότου παίρνουν βοήθεια, μόνο αν μεταρρυθμιστούν. Για παράδειγμα, η βοήθεια στην Ελλάδα δόθηκε μόνο με ένα σκληρό πακέτο δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ωστόσο, η άνοδος του Ολάντ και η δημιουργία του γαλλοιταλικού άξονα μπορεί να διαλύσει αυτήν την αρχή. Οι Γερμανοί φοβούνται ότι το ευρωομόλογο μπορεί να ενθαρρύνει τις αναξιόπιστες χώρες να συνεχίσουν ανενόχλητες να δαπανούν παραπάνω από όσα δικαιούνται. Το ίδιο ισχύει και για την τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης, που θα σημάνει ότι οι γερμανικές τράπεζες θα μπουν ως εγγυητές για τις καταθέσεις άλλων χωρών.
Αυτά τα ερωτήματα, υπογραμμίζει ο Economist, αγγίζουν την καρδιά του προβλήματος, καθώς διαλύουν τη σύνδεση ανάμεσα στο χρέος και την υπευθυνότητα. Και αυτό είναι κάτι που ούτε το γερμανικό Σύνταγμα επιτρέπει ούτε η Μέρκελ θέλει να προχωρήσει αν δεν υπάρχει πρώτα βαθύτερη πολιτική ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βαθύτερη πολιτική ένωση συνεπάγεται ένα ομοσπονδιακό κράτος, με κοινή οικονομική πολιτική και ένα κοινοβούλιο όπου η Γερμανία θα έχει την αντιπροσώπευση που θέλει…
iefimerida.gr

15 σχόλια

  1. Η λύπη για τα σπίτια και τα υλικά αγαθά παραμερίστηκαν μπρος τη θέα που όλοι ήμασταν καλά.

    Σε ευχαριστούμε Παναγία μου που γλιτώσαμε από τις ύαινες του Χίτλερ και τα σπίτια θα τα ξαναχτίσουμε.

    Από την 5η Ιουνίου 1941 αρχίζει το μαρτύριο της επιβίωσης, του φόβου για τη ζωή. Μα και το μίσος ατσάλωνε τις ψυχές μας γι’ αυτούς που ήθελαν να μας κάψουν ζωντανούς, να υποδουλώσουν την πατρίδα, να στείλουν στα στρατόπεδα της Γερμανίας τους πατεράδες και τα αδέλφια μας.

    Γιατί; Γιατί υπερασπίστηκαν τα ιδανικά μας;

    Πίστη, Πατρίδα, Ελευθερία.

    Πήραν το μάθημα που τους χρειάζονταν και η ιστορία έγραψε με χρυσά γράμματα το έπος της Κρήτης, της Καντάνου και τόσων άλλων χωριών και πόλεων της πατρίδας μας.

    Εκάψανέ σε Κάντανο
    του Χίτλερ οι ναζίδες,
    στην ιστορία έγραψες
    ολόχρυσες σελίδες.

    Και έρχονται οι Γερμανοί
    και όλοι όσοι περνάνε,
    διαβάζουνε τις πλάκες σου
    που ολόγυρα κοιτάνε.

    Βλέπουνε τα σπίτια σου
    όλα ξαναχτισμένα
    πιο όμορφα, πιο πλούσια
    και απ’ το ’41.

    Στο περιβόλι τ’ ουρανού
    θα μπω και θα διαλέξω
    Δάφνες, Μυρτιές κι Αμάραντους στεφάνια για να πλέξω.

    Να στεφανώσω τους νεκρούς για την παλικαριά τους που δείξανε στους Γερμανούς πως το ’λεγε η καρδιά τους.

    * Είναι οι αναμνήσεις μου από αυτή την ημέρα στο οικογενειακό μου περιβάλλον, στη γειτονιά
    που έμενα, στο χωριό μου,
    την Κάντανο. Ήμουν τότε 10 ετών.

    Δημοσιεύτηκε στα "Χανιώτικα Νέα" στις 3/06/2009...Η καταστροφή της Καντάνου (3/6/1941 από τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΊ .. ο..Μπούτζουκας Τηλέμαχος ΚΡΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήγα όταν πια έφυγαν οι Γερμανοί στη δίκη του Μαγιάση στο Ηράκλειο. Το Μαγιάση, το δήμιο της Γέργερης, τον έσφαξε ο Βρέντζος ο δικηγόρος γιατί του σκότωσε τον αδερφό του στη Νίδα στο εκκλησάκι.

    Τότε ορκίστηκε. Ήταν ήρεμος ο Βρέντζος στη δίκη και παρακολουθούσε. Όταν ο δικαστής είπε “εις θάνατον” άναψε. Και τραβάει το μαχαίρι και του το μπήχνει στην καρδιά. “Εγώ τονέ σκότωσα. Είχα ορκιστεί. Είχα το μαχαίρι...” είπε.

    Έτσι τέλειωσε ο προδότης, μα τα παλικάρια μας χάθηκαν. Έπεσαν ηρωικά και περήφανα όπως μου διηγήθηκε ο Νταλιβέρης που διασώθηκε. Λίγο αργότερα έγραψα ένα μεγάλο τραγούδι σε δεκαπεντασύλλαβο, όπου αναφέρω όλα τα στοιχεία για την εκτέλεση.

    Αυτή ήταν η αφήγηση του Π. Παπαχατζάκη που αποτελεί ιστορική πηγή σπουδαία, ενώ η ρίμα του είναι ένα ποιητικό ριστούργημα σε πολλά της σημεία και αξίζει να γίνει γνωστή.

    Ο κατά δτο χρόνια μεγαλύτερος Γεώργιος Αγγελιδάκης, τσαγκάρης, συμφωνεί με τον Π. Παπαχατζάκη. Πολεμιστής της Τρεμπεσίνας κατέβηκε στο χωριό του ταξιδεύοντας με μια βάρκα από την Πελοπόννησο με 40 χωριανούς του. Από τις Βουκολιές Χανίων ένας ενωμοτάρχης από τη Φανερωμένη, τους βρήκε αυτοκίνητα και ήρθαν. Στην εκτέλεση του Αυγούστου θυμάται πολλά τραγικά πράγματα, κυρίως το μουγκριτό του κόσμου. Είχε μέσα συγγενείς. Θυμάται πολλούς λεβέντες όπως το Σήφη το Σηφάκη... Δύσκολα χρόνια, να μην ξανάρθουν ποτέ, λέει ο σοφός γέροντας.
    11 Ιουν 2012 3:08:00 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    έβαια η εκτέλεση στη Γέργερη δεν έγινε τυχαία όπως και πουθενά. Η περιοχή αυτή στον Ψηλορείτη, τη φωλιά των ανταρτών, πέρασμα από το Ηράκλειο προς τα Αμαριώτικα, τόπος με σπουδαιότατη παράδοση και Ιστορία, φόβιζε τους Γερμανούς ιδιαίτερα. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ησύχασαν εδώ στην Κρήτη. Ένιωθαν πάντα σε εχθρικό έδαφος ανάμεσα σ’ ένα λαό που τους μισούσε και ποτέ δεν δέχτηκε την παρουσία τους.

    Οι εκτελέσεις του Αυγούστου του 1944 μαρτυρούν τον εκνευρισμό τους από την απαγωγή του Κράιπε αλλά και την πίστη τους στο Χίτλερ λόγω της προπαγάνδας που δούλευε πολύ από το φόβο μήπως ξεσηκωθούν οι δικοί τους, όπως έγινε αργότερα στην οχυρά θέση Χανίων και είχε ως συνέπεια την εκτέλεση 500 Γερμανών.

    Αλλά για την εκετέλεση των 25 στη Γέργερη ας μιλήσει τελευταία η Άννα Βολιτάκη - Σηφάκη. Το παιδί και το ανίψι των εκτελεσμένων αδελφών Βολιτάκη και το εγγόνι του πατέρα που δεν άντεξε τον πόνο... Η Άννα, η τότε παιδούλα, μιλεί για τα μετέπειτα. “Η μάνα μου ήταν δυνατή. Έκλαιγε. Τη συνηθίσαμε. Το βράδυ μας έβαζε μπροστά της και μας έλεγε: Εγώ δεν κλαίω, τραγουδώ. Κι εμείς το πιστεύαμε. Η σύνταξή της δεν πήγε ποτέ πάνω από τις 1000 δρχ. Δεν δούλευε ως τότε. Αλλά αμέσως άρχισε να ξενοδουλεύει. Να τρυγά, να ληομαζώνει, να θερίζει... Πέρασε πολλά. Αγαπιόταν με τον πατέρα μου. Κλεφτήκανε. Αρχοντογυναίκα. Δυνατή... Αλλά πέρασε πολύ πόνο και βάσανα που μας σημάδεψαν κι εμάς βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γελοιότητα της ΝΔ και της Συγγρού ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας και φαυλότητας!

    Προσπαθούν οι κακόμοιροι, το άεργο τζάκι – ο εξηνταδυάχρονος βουτηρομπεμπές Σαχλαμαράς, που δεν έχει ένα ένσημο στη ζωή του, με τον γελοίο Μιχελάκη, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, από τα αδιέξοδα και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, που έφερε καταστροφή και δυστυχία για τον ελληνικό λαό, που υπέγραψε ο ίδιος, ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, Αντώνης Σαχλαμαράς!!!

    Η ΝΔ, όχι μόνο έχει εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα, την πολιτική του «μεσαίου χώρου» του μπουχέσα-μπουκωμένου επανιδρυτή (που την συνέφερε εκλογικά), αλλά γυρίζει δεκαετίες πίσω – ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕ...

    (να θυμίσω, ότι το 1963, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά την δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, είχε δηλώσει «για το δεξιό παρακράτος των Γκοτζαμάνηδων» - «Ποιος κυβερναέι αυτή τη χώρα;;;»),

    ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, που εμπεριείχε μέσα του, όλα τα φυντάνια, συνεργάτες των Ναζί Γερμανών Κατακτητών – δηλαδή, γερμανοτσολιάδες, ταγματασφαλίτες (ταγματαλήτες, κατά την ορολογία της Αριστεράς), Χίτες, δοσίλογους, διερμηνείς των Γερμανών ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

    Η Γελοιότητα και η αθλιότητα του Σαχλαμαρά και Μιχελάκη έγκειται, στο ότι πήραν τις δηλώσεις κάποιου γελοίου και περιθωριακού τύπου, ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απλώς αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος και απερρίφθη και ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!!

    Στον ίδιο τύπο όμως, έδωσε συνέντευξη και ο Φαήλος Κρανιδιώτης!!!!

    Άρα στο «Δίκτυο 21» του οποίου εξέχον στέλεχος είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, δεξί χέρι του Αντωνάκη Σαχλαμαρά κι αυτός (παλιό στέλεχος της Β’ Πανελλαδικής), ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ, ΩΣ Ο «ΨΗΛΟΣ», ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΓΑΛΛΙΚΑ, ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ 17Ν, στην δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ριτσαρντ Γουέλς και του χουντικού αρχιβασανιστή Ευάγγελου Μάλλιου…

    Άρα να συμπεράνουμε, ότι ο Φαήλος, δεξί χέρι του Σαμαρά και σύμβουλός του, είναι το… χαχαχαχαχα... κρυφό-ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ, ΕΙΣΟΔΙΣΤΗΣ (όρος των τροτσκιστών, για την προσπάθεια, να εισχωρήσουν οι Τροτσκιστές στα αστικά κόμματα και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του 1970).

    Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ, ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ!!!!

    Και εάν λάβουμε υπόψη μας και την γελοία, φαύλη, αμόρφωτη και απολίτιστη επίθεση που κάνουν ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΛΑΒΟΪ ΖΙΖΕΚ,

    έναν από τους πιο διαπρεπείς κήρυκες κατά του κανιβαλικού, νέο-φιλελεύθερου καπιταλισμού, κατά της Παγκοσμιοποίησης των Τραπεζιτών και των παρασιτικών Κεφαλαίων,

    Ε, ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

    ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΑΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυναμώνει η 13η συνιστώσα των Λαμογιών ΠΑ$$$$$$ΟΚ στον £ύριζα.

    Ε..Αυτό το ξέρουν και όλα τα κωλόμπαρα αφού είναι το σύνθημα των θαμώνων τους

    Το ΠΑ$$ΟΚ είναι πια ΕΔΩ
    στο £ύριζα για νέα Δραχμομάσα ΔΥΝΑΤΟ.



    Τσίπρας "λεφτά υπάρχουν":
    Θα φτιάξω φορέα ακτοπλοίας,
    θα αγοράσω επιβατικά πλοία και θα σας πηγαινοφέρνω τζάμπα στα νησιά!

    Ανοιχτοχέρης ήταν για άλλη μια φορά ο Αλέξης στη Χιο, όπου υποσχέθηκε, σε αντίθεση με τον τσιγγούνη τον Σαμαρά, τα πάντα στους νησιώτες.

    Μέχρι και τη δημιουργία φορέα ακτοπλοΐας υποσχέθηκε!!
    Δηλ. τι θα κάνει; Θα αγοράσει καράβια να πηγαινοέρχονται δωρεάν στα νησιά ή θα κρατικοποιήσει τον Αγούδημο (άλλο που δεν θέλει...);

    Εδώ που τα λέμε δεν είναι και δύσκολο να ιδρύσει από το τίποτα άλλο ένα φορέα με καράβια... τα καράβια θα τα δώσει η Β. Κορέα δωρεάν και με τζάμπα πετρέλαιο που θα στείλει ο Τσάβες θα κόβουν βόλτες στο Αιγαίο...

    Γενναιόδωρος ο Αλέξης όχι σαν τον Σαμαρά που έχει καβούρια στην τσέπη και δεν δίνει φράγγο!


    ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ..
    ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ..ΤΣΟΓΛΑΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΠΑΑΑΑΑΑ... ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΖΩΩΩΝ...

    ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ... ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΒΙΖΙΤΑ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ - ΤΖΩΝ!!!

    Ο ΓΛΕΙΦΟΚΩΛΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΓΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΕΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΝΟΣ, ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ!!!

    ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΡΦΗ - ΤΖΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τίποτε, αδελφέ!... Το βιολί τους αυτοί..." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Έξοδο από την ευρωζώνη ζητά ο Τόλιος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δυνητικός υπ. Οικονομικών!
    !(βίντεο)
    Ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος βουλευτής της Β Αθήνας Γιάννης Τόλιος τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ είπε χαρακτηριστικά. Ασφαλώς την αμφισβητούμε την ευρωζώνη κατά κράτος οριζοντίως και καθέτως. Παλεύουμε για την ανατροπή της ευρωζώνης είπε χαρακτηριστικά.

    Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ η οποία τονίζει ότι το «σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μετάβαση της Ελλάδας στο χάος δεν θα περάσει». Ο Γιάννης Μιχελάκης στην ανακοίνωση του σημειώνει πως το «Το λόμπι της δραχμής που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο.
    Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, βάλλει, τώρα πια, ευθέως κατά της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
    Την επόμενη Κυριακή, οι πολίτες θα δώσουν τη δική τους απάντηση.
    Ψήφο ευθύνης για αλλαγή πολιτικής μέσα στην Ευρώπη».


    Λαφαζάνης: Είμαι κότα και σας εκλιπαρώ να θάψετε το ότι είμαι δραχμολάγνος..

    Φαιά προπαγάνδα σε βάρος του από ορισμένα κανάλια καταγγέλλει με το θολωμένο του μυαλό ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος καλεί ουσιαστικά τα μέσα να μην προβάλουν τις δηλώσεις του υπερ της επιστροφής στη δραχμή, ώστε να μας κάνει έκλπηξη όταν γίνει κυβέρνηση!!

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αποτελεί αθλιότητα και ακραία φαιά προπαγάνδα να ανακαλύπτουν ορισμένα κανάλια, μια μόλις βδομάδα πριν τις εκλογές, πασίγνωστες προσωπικές μου απόψεις, με στόχο να ανακοπεί πάση θυσία η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τη διακυβέρνηση της χώρας... ενώ θα έπρεπε να τις θάβουν !!

    - Ετσι είναι αγαπητέ μου, θα πρέπει να πάρουμε την άδεια του Λαφαζάνη για να γράψουμε οτιδήποτε.
    Και τώρα που δεν είναι τίποτε καταγγέλει.

    Αν αύριο γίνει κυβέρνηση πολύ απλά θα τα απαγορεύσει προκειμένου να προστατεύσει το λαό απο άχρηστες πληροφορίες.

    Αυτή είναι η νοοτροπία τους και την επιβάλουν τώρα με προβοκάτσιες και αριστερό τραμπουκισμό και αύριο με την αφοπλισμένη αστυνομία του καθεστώτος που θα επιβάλουν.

    Γελοίος ρε.
    Μα ποιοί μαλάκες τους £υριζο-ψηφίζουν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η γελοιότητα της ΝΔ και της Συγγρού ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας και φαυλότητας!

    Προσπαθούν οι κακόμοιροι, το άεργο τζάκι – ο εξηνταδυάχρονος βουτηρομπεμπές Σαχλαμαράς, που δεν έχει ένα ένσημο στη ζωή του, με τον γελοίο Μιχελάκη, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, από τα αδιέξοδα και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, που έφερε καταστροφή και δυστυχία για τον ελληνικό λαό, που υπέγραψε ο ίδιος, ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, Αντωνάκης Σαχλαμαράς!!!

    Η ΝΔ, όχι μόνο έχει εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα, την πολιτική του «μεσαίου χώρου» του μπουχέσα-μπουκωμένου επανιδρυτή (που την συνέφερε εκλογικά), αλλά γυρίζει δεκαετίες πίσω – ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕ...

    (να θυμίσω, ότι το 1963, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά την δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, είχε δηλώσει «για το δεξιό παρακράτος των Γκοτζαμάνηδων» - «Ποιος κυβερναέι αυτή τη χώρα;;;»),

    ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, που εμπεριείχε μέσα του, όλα τα φυντάνια, συνεργάτες των Ναζί Γερμανών Κατακτητών – δηλαδή, γερμανοτσολιάδες, ταγματασφαλίτες (ταγματαλήτες, κατά την ορολογία της Αριστεράς), Χίτες, δοσίλογους, διερμηνείς των Γερμανών ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

    Η Γελοιότητα και η αθλιότητα του Σαχλαμαρά και Μιχελάκη έγκειται, στο ότι πήραν τις δηλώσεις κάποιου γελοίου και περιθωριακού τύπου, ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απλώς αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος και απερρίφθη και ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!!

    Στον ίδιο τύπο όμως, έδωσε συνέντευξη και ο Φαήλος Κρανιδιώτης!!!!

    Άρα στο «Δίκτυο 21» του οποίου εξέχον στέλεχος είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, δεξί χέρι του Αντωνάκη Σαχλαμαρά κι αυτός (παλιό στέλεχος της Β’ Πανελλαδικής), ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ… « ΥΠΟΠΤΟΣ», ΩΣ Ο «ΨΗΛΟΣ», ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΓΑΛΛΙΚΑ, ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ 17Ν, στην δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ριτσαρντ Γουέλς και του χουντικού αρχιβασανιστή Ευάγγελου Μάλλιου…

    Άρα να «συμπεράνουμε» (;;), ότι ο Φαήλος, δεξί χέρι του Σαμαρά και σύμβουλός του, είναι το… ουαχαχαχαχαχα... κρυφό-ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ, ΕΙΣΟΔΙΣΤΗΣ (όρος των τροτσκιστών, για την προσπάθεια, να εισχωρήσουν οι Τροτσκιστές στα αστικά κόμματα και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του 1970).

    Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ, ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ!!!!

    Και εάν λάβουμε υπόψη μας και την γελοία, φαύλη, αμόρφωτη και απολίτιστη επίθεση που κάνουν ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΛΑΒΟΪ ΖΙΖΕΚ,

    έναν από τους πιο διαπρεπείς κήρυκες κατά του κανιβαλικού, νέο-φιλελεύθερου καπιταλισμού, κατά της Παγκοσμιοποίησης των Τραπεζιτών και των παρασιτικών Κεφαλαίων,

    Ε, ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

    ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ - ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!

    Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί, οι καρδιοπαθείς,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που ΟΛΑ είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κράτος,

    την ώρα που σε αυτήν την καταστροφή μας οδήγησαν ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις μίζες, τις Siemens, τα υποβρύχια, τα δομημένα ομόλογα, τις «περήφανες» Ολυμπιάδες τους, τα SWAPS τους, τα Βατοπαίδια τους, τους Κουμπάρους τους… κλπ. κλπ…

    Αν μετά απ’ όλα αυτά, ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    και επιπλέον ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι ψήφος στην Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους διεθνείς τοκογλύφους, στο παγκόσμιο παρασιτικό Κεφάλαιο, στις δυνάμεις Κατοχής της χώρας μας!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ,

    ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΑΥΡΟ

    ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ - ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, Αντωνάκη Σαχλαμαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΩΠΑΑΑΑΑΑ... ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΖΩΩΩΝ...

    ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ... ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΒΙΖΙΤΑ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ - ΤΖΩΝ!!!

    Τζωωων, (Χρυση Αυγη δαγκωτο..) σε ποιόν τα πουλάς αυτά ρε, πουστόγερε Σαμαρικέ;;;;

    Ο ΓΛΕΙΦΟΚΩΛΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΓΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΕΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΝΟΣ, ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ!!!

    ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΡΦΗ - ΤΖΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. -

    Τελικά γίνεται φανερό ότι όλος ο καυγάς δεν γίνεται για το μνημόνιο, τη λιτότητα και άλλες φανφαρολογίες, αλλά για την καρέκλα!

    "Σηκωθείτε εσείς για να καθήσουμε εμείς και τα υπόλοιπα τα ...βρίσκουμε"!

    -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΩΠΑΑΑΑΑΑ... ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΖΩΩΩΝ...

    ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ... ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΒΙΖΙΤΑ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ - ΤΖΩΝ!!!

    Τζωωων, (Χρυση Αυγη δαγκωτο..) σε ποιόν τα πουλάς αυτά ρε, πουστόγερε Σαμαρικέ;;;;

    ΓΛΕΙΦΟΚΩΛΗ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΓΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΕΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΗΝΟΣ, ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ!!!

    ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΑΔΕΡΦΗ - ΤΖΩΝ!!!

    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ, ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ,

    ΑΝΙΑΤΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΧΡΟΝΟΙ Η ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΣΙΑΖΑΝ ΖΩΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΘΥΣΙΑΖΑΝ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΟΡΕΑ-ΙΡΑΚ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ 9/11, ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΠΛΟΥΤΟ, ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΧΡΟΝΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση