GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H βασίλισσα Ελισάβετ θα συναντήσει τον πρώην ηγέτη του IRA...

Η βασίλισσα δεν έχει ποτέ συναντηθεί με οποιοδήποτε στέλεχος IRA ο οποίος ευθύνεται για τη δολοφονία στενού συγγενή της. Λονδίνο, Ηνωμένο Β...

Η βασίλισσα δεν έχει ποτέ συναντηθεί με οποιοδήποτε στέλεχος IRA ο οποίος ευθύνεται για τη δολοφονία στενού συγγενή της.
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο:  Ο πρώην ηγέτης του IRA και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βορείου Ιρλανδίας, Μάρτιν Μακ Γκίνες, πρόκειται να συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ για πρώτη φορά εντός της ερχόμενης εβδομάδος, σε μία ιστορική συνάντηση ανάμεσα σε δύο πλευρές που ήταν για αιώνες σε έντονη διαμάχη.
Συγκεκριμένα, ο Μακ Γκίνες προσκλήθηκε σε εκδήλωση στην οποία θα παραστεί και η βασίλισσα.
Την επίσκεψη ενέκρινε το Sinn Fein, παρά τις δυσκολίες που θα φέρει αυτό για πολλούς Ιρλανδούς, όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Τζέρι Άνταμς. «Είναι όμως καλό για τη χώρα», τόνισε.
Η Ελισάβετ, που επισκέπτεται την Βόρειο Ιρλανδία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη με αφορμή το αδαμάντινο ιωβηλαίο, ποτέ δεν έχει συναντηθεί με οποιοδήποτε στέλεχος IRA ο οποίος ευθύνεται εξάλλου για τη δολοφονία του στενού συγγενή της, Λόρδου Μάουντμπατεν, το 1979.
Επίσης η βασίλισσα έχει αποφύγει στο παρελθόν να συναντηθεί και με την πολιτική πτέρυγά του IRA, το κόμμα Sinn Fein.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση