GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H πολιτική του Μουσακά...

Του Σωτήρη Γλυκοφρύδη. Μεταξύ Φιλέ μινιόν και Μελιτζάνας. Αν κάτι ενώνει τους λαούς της Μεσόγειου είναι η μελιτζάνα. Αν κάτι ενώνει τους λ...

Του Σωτήρη Γλυκοφρύδη.

Μεταξύ Φιλέ μινιόν και Μελιτζάνας.
Αν κάτι ενώνει τους λαούς της Μεσόγειου είναι η μελιτζάνα. Αν κάτι ενώνει τους λαούς της Δύσης είναι το φιλέτο μινιόν. Ο Έλληνας πάντα έμεινε στάσιμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, κάνοντας το μοσχάρι κιμά, ενώνοντάς το με τη μελιτζάνα, και βάζοντας το ορφικό αυγό ως μπεσαμέλ, έφτιαξε το μουσακά. Ζήτω ο μουσακάς, λοιπόν, μαζί με τη θρησκεία, αυτή είναι η πολιτική μας.
Το κυριότερο προσόν σ’ έναν άνθρωπο είναι η...
επιθυμία. Το σημαντικότερο φιλοσοφικό επίτευγμα εδώ, ήταν η έννοια του κινούντος ακινήτου. Το τεμπελχανείο της Ελλάδος έθρεψε τη φιλοσοφία, και το συμπόσιο δημιούργησε το μουσακά. Απλά πράγματα, λιτά, από το λαό φτιαγμένα. Και έτσι θα παραμείνει μέχρι τέλους.
Χαιρετίζουμε λοιπόν την «Εθνική Ελλάδος», βγαλμένη από την πολιτική του μουσακά, προσανατολισμένη σε ένα κινούν ακίνητο, σε ένα σύμβολο που έγινε με δυο κεφάλια, τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου. Ένα σύμβολο που ποτέ δεν πέταξε, διότι με το ένα κεφάλι να κοιτάζει προς το φιλέ μινιόν και το άλλο προς τη μελιτζάνα, προς τα πού να πάει; Κάλλιο ειδέναι στην πόλη σαρίκιον Τουρκικό παρά τιάρα παπική, βροντοφώναζε ο Νοταράς, όταν ο Παλαιολόγος μα τον Τζιουστινιάνη ανέβαιναν τα τείχη. Οι σταυροφορίες είχαν κάνει το θαύμα τους, έστρεψαν τον πληθυσμό στον Τούρκο, σαν τα τουρκικά σίριαλ που εισβάλλανε στη Χαξλεϊκή μας πολιτεία, όπου στην άλλη πλευρά στέκεται ο Όργουελ, με το μεγάλο αδελφό. Θεέ και κύριε, βρισκόμαστε στο μέσον εμείς, ακίνητοι, φτιάξτε ένα μουσακά να φάω.
Γενικώς η πολιτική του μουσακά, παρότι χάνει από το Αμερικάνικο χάμπουργκερ, είναι ακόμη ισχυρή. Θα δημιουργηθεί μια κυβέρνηση, θαρρώ του μουσακά, μη γνωρίζοντας κατά πού θα πάει. Την κυβέρνηση αυτή τη λέμε ισχυρή «Εθνική Ελλάδος», μη έχοντας ξεκαθαρίσει ακόμη, διαιτολογικά στο πού ανήκει. Η ιδεολογία κρίνεται και από το φαΐ. Ρωτήστε τους νέους υπουργούς τι αρέσκονται να τρώνε. Αν σας πούνε «μουσακά», ε, οι άνθρωποι αυτοί μας κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση