GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο μηχανισμό στήριξης Ισπανία και Κύπρος...

H προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, τόσο της Ισπανίας όσο και της Κύπρου, δίνει δραματικό τόνο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, η ...

H προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, τόσο της Ισπανίας όσο και της Κύπρου, δίνει δραματικό τόνο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Συγκεκριμένα, η Ισπανία υπέβαλλε αίτημα προς τους ευρωπαίους εταίρους για στήριξη των τραπεζών της με ποσό έως 100 δισ. ευρώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι, ζητούσε «σαφές χρονοδιάγραμμα» για την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου προκειμένου -όπως είπε- να επανέλθει η εμπιστοσύνη στο ευρώ και να καταλαγιάσει η κρίση.
Αναλυτικότερα, στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος αναφέρει πως το ακριβές ποσό της βοήθειας θα καθοριστεί αργότερα αλλά θα πρέπει να είναι αρκετό για να καλύψει όλες τις ανάγκες των τραπεζών και να προσφέρει μια επιπλέον προστασία. Ο ντε Γκίντος επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεση της ισπανικής κυβέρνησης να υπογράψει μέχρι τις 9 Ιουλίου Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για το πακέτο, στο οποίο θα εμπεριέχονται όλες οι λεπτομέρειες.
Σε δηλώσεις του μετά την επισημοποίηση του αιτήματος της Ισπανίας για βοήθεια, ο Ραχόι υπογράμμισε πως «οφείλουμε να διαλύσουμε κάθε αμφιβολία για τη ζώνη του ευρώ».
Και τόνισε πως η ΕΕ οφείλει να κινηθεί προς την ολοκλήρωσή της, που «θα κορυφωθεί με τη δημιουργία μίας υπηρεσίας για το χρέος με κοινές εκδόσεις ομολόγων», μία ιδέα πάντως στην οποία αντιτίθεται με σθένος η Γερμανία.
Προειδοποίησε δε πως οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα γιατί «η οικονομική και χρηματοοικονομική κρίση ενδέχεται να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στις χώρες της ΕΕ. Επιπλέον, αποτελεί τον πρωτεύοντα κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία».
Την ίδια ώρα, ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, δήλωνε ότι η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνει ο τραπεζικός τομέας της Ισπανίας σε αντάλλαγμα για το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης, θα έχει οριστικοποιηθεί εντός μερικών εβδομάδων.
Με διαφορά λίγων ωρών αίτηση για οικονομική βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέβαλε η Κύπρος. Όπως μετέδωσε το Reuters στην ανακοίνωση της Κυπριακής κυβέρνησης αναφέρεται ότι το αίτημα της διάσωσης θα αναχαιτίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας της χώρας λόγω της έκθεσης στην Ελλάδα.
Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά (μετά την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία) χώρα της Ευρωζώνης η οποία προσφεύγει στους μηχανισμούς της ΕΕ και ζητά οικονομική στήριξη. Φήμες για την υποβολή του αιτήματος είχαν κυκλοφορήσει από νωρίς σήμερα στις αγορές, ενώ ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου σε ΒΒ+ από ΒΒΒ-, την υποβίβασε δηλαδή στην κατηγορία «σκουπίδια» ενώ χαρακτήρισε ως αρνητική και την οικονομική προοπτική της Κύπρου.
Η Κύπρος αντιμετωπίζει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της «λόγω της μετάστασης μέσω του τραπεζικού τομέα, εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης στην ελληνική οικονομία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία της ΕΕ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το Κυπριακό κράτος έχει εγγυηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,8 δις. ευρώ για την Cyprus Popular Bank.
Η Κύπρος έλαβε φέτος δάνειο 2,5 δις., ευρώ από την Ρωσία και η Κυπριακή Κυβέρνηση φέρεται να διαπραγματευόταν με τη Ρωσία αλλά και την Κίνα ένα νέο δάνειο 5 δις. ευρώ για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, αλλά και των δημοσιονομικών αναγκών. Η προσφυγή στην ΕΕ προφανώς σημαίνει ότι οι σχετικές προσπάθειες για διμερή δανεισμό δεν τελέσφόρησαν.

3 σχόλια

  1. Τέρμα οι ΜΑΛΑΚΙΕΣ όλων των σημερινών πολιτικών και τον κομμάτων τους...

    Κατηγορήστε ΟΛΟΙ για βαριά κακουργήματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, αναλυτές της ΜΑΛΑΚΙΑΣ..

    1}Δεν ήξερε κανείς σας ότι η Ελλάδα δανειζόταν ΕΔΏ και 30 χρόνια;

    2}Δεν ήξερε κανείς ότι δεν παράγαμε ΤΊΠΟΤΑ και ζούσαμε με δανικά; από κοινοτικά προγράμματα; ΕΣΠΑ και επιδοτήσεις ;

    3} Δεν ήξερε κανείς ότι βάζατε τον γεωργό και πετούσε την γεωργική παραγωγή του στης χωματερές και με επιδότηση μάλιστα ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;..

    Όποιος σήμερα λέει ότι αν μείνουμε στην ΕΥΡΩΠΗ θα σωθούμε με την ανάπτυξη που ΘΑ γίνει είναι ψεύτης...

    Ο Κόσμος έχει παραδεχτή την ΉΤΑ του, είμαστε ένας ηττημένος ΛΑΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΏΝ ΑΛΛΑ ΟΎΤΕ ΜΕΛΏΝ με όλους αυτούς {εδώ έφτασε η χρυσή αυγή να θέλει να καταγγείλει το μνημόνιο αλλά να είναι στην Ε.Ε και στο ευρώ}..

    Δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ τους να έμπνευση τον κόσμο ΟΎΤΕ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ούτε το Κ.Κ.Ε {Καλά το Κ.Κ.Ε περιμένει να αναστηθεί ο ΛΈΝΙΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΆΛΙΝ ΠΑΡΈΑ} να κάνει την μεγάλη ΑΝΤΕΠΊΘΕΣΗ!!! ΜΑΛΑΚΙΕΣ του παρελθόντος ενώ σήμερα θα έπρεπε να είχε ήδη αποθήκες με καρπούς, να οργανώνει κόσμο στην υπερθω για να μην πεινάσει ο κόσμος να έχει κάνει πράξης και ΟΧΙ καταγγελίες..

    Οι άνθρωποι θα πρέπει να σκάψουν την Ελληνική γη , να οργανωθούν έξω από τα σημερινά ΚΌΜΜΑΤΑ και πολιτικές αυτά μυρίζουν μούχλα ...

    Όσο πιο γρήγορα φύγομε από την Ευρωπη και την ευρωζωνη τόσο πιο γρήγορα θα έλθει η ΠΑΡΑΓΩΓΉ ΜΑΣ θα μάθουμε να ζούμε με αυτά που θα βγάζουμε .. Όσο τους δίνομε χρόνο να μας >>δανείζουν<< τόσο θα οργανώνονται για την τελική εξόντωση μας ..

    Είμαστε οι Ηττημένοι ,οι ταπεινωμένοι , κάθε ημέρα χάνομαι την ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ μας και γινόμαστε και ξευτελισμένοι...


    Όσο η Ευρωπη διαθέτη φορολογικούς παραδείσους ΜΟΝΑΚΌ ,ΛΙΧΝΕΣΤΑΙΝ, ΣΙΤΙ ΛΟΝΔΊΝΟ, ΣΚΟΠΙΆ ,ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦ ΣΟΡ εταιρείες στο κόσμο τον έχασε ΠΌΛΕΜΟ. ΟΧΙ ΘΑ ΤΟ ΧΆΣΕΙ, ΤΟΝ ΈΧΑΣΕ ΗΤΤΗΘΉΚΑΜΕ ..

    Από εδώ και πέρα θα επηρεάζονται εύκολα οι άνθρωποι και θα έχομε την άνοδο του ΦΑΣΙΣΜΟΎ για μια μπουκιά ψωμί τα πράγματα θα γίνονται ανεξέλεγκτα ...

    Ηττηθήκαμε αδέλφια μην αυταπατάστε μαζί με εμάς όλη η ΕΥΡΩΠΗ πρέπει να μαζέψουμε τους νεκρούς μας και να τους θάψουμε, να σώσουμε τους τραυματίες μας και να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την Ελλαδα από την αρχή , χωρίς κανένα τους από παλιό πολιτικό κατεστημένο ..


    ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ θΑ ΔΕΊΤΕ την προδοσία αυτής της κυβέρνησης, θα μας πούνε μαζί με τα παπαγαλάκια τους ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ότι >>με ΣΚΛΗΡΕΣ διαπραγμάτευση κερδίσαμε 2-3 χρόνια αναπροσαρμογής ΑΛΛΑ θα μας βάλουν πανωτόκια συν 20 δις ευρώ...<<

    Και μετά το 2015 τι;

    Μην τους ακούτε δεν θα γίνει καμιά επένδυση σε μια χώρα που κάθε ημέρα βγαίνουν και μας λένε ΟΙ ΔΑΝΙΣΤΕΣ σκασμός είστε μια πτωχευμενη χώρα.

    τώρα είναι ώρα που θα κάνουν ΑΡΠΑΧΤΕΣ όλοι , εμείς ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ τους δίνουμε χρόνο; για να μας εξοντώσουν !!!

    Περίμενα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να λέει αλήθειες, να κάνει από τώρα κουμάντο σε πρώτες ύλες, καύσιμα, καρπούς σποράς, φάρμακα από χώρες εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ ανοιχτά .. όχι να λέει ναι στο ευρώ και ότι εμείς θα το είχαμε επαναδιαπραγματευθεί καλύτερα ??

    Μα δεν βγαίνει ο λογαριασμός θα πούνε πολλοί.. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΌ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ όταν θα είμαστε στο ευρώ και την ευρωζωνη, ΈΧΟΥΝ βάλει αυτό το πυρηνικό όπλο που λέγετε του 3% στα δημοσιονομικά σας..δεν θα πιαστεί το 3% ποτέ ούτε σε 250 χρόνια..

    Αλλά άντε και να το πιάσαμε, μην χαλάσω το όνειρο κάποιων, όσο υπάρχουν οφ σορ,σιτι Λονδίνου, Μονακό η Ελλαδιτσα δεν θα δει άσπρη ημέρα..

    Ακουστέ το μεγάλο κόλπο ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ αλλά και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ... ΚΑΝΈΝΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΊΟ ΔΕΝ ΣΥΝΔΈΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΆΛΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

    ΓΙΑ ΚΆΝΕΤΕ ΕΝ ΟΝ ΛΑΙΝ ΣΎΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΟΥ ΚΆΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΉ ΜΑΣ ,ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΎ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΟΎ ΜΑΣ..

    ΛΑΟΊ ΞΥΠΝΆΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΆΝΕ ΤΑ ΔΆΧΤΥΛΑ, Η ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΩ ΤΡΌΠΩ Η ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΡΌΠΩ.....

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΉΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΆΛΛΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕ.. ΏΡΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΊ .... ΌΛΟΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΑΙ ΜΕΤΆΞΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννέα στη φυλακή για οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο.

    Μετά από 18 μήνες διαδικασίας το δευτεροβάθμιο Εφετείο καταδίκασε, όπως και το πρωτόδικο, τους εννέα κατηγορούμενους και συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία έδειξε τον δρόμο της φυλακής στον πρώην πρύτανη του Παντείου, Δημήτρη Κώνστα, στους πρώην αντιπρυτάνεις Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο, που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 ετών, αλλά και σε άλλους έξι διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 10 έως 31 χρόνια.

    Εκτός από τους τρεις καθηγητές, στη φυλακή θα οδηγηθούν οι Μ. Παπαδοκωστάκης, Χ. Μπούτσικος, Ι. Γρατσάνης, Π. Ορφανός, Β. Δεϊκοντής και ο υπεύθυνος λογιστηρίου του Παντείου Α. Κουτσοδημητρόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε τρεις φορές ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη.

    - Λύσσαξε η κομμουνίστρια Φανή Κοντοθανάση να βγάλει λάδι τους συντρόφους της σοσιαλΗστές,
    αλλά δεν της πέρασε. Ληστεύουν τα ταμεία του Κράτους οι σύντροφοι της αριστεράς και... της «προόδου», και όταν τους κάνουν τσακωτούς και τους καταδικάζουν, τότε η δικαστική απόφαση είναι Πολιτικά υποκινούμενη... Σκώληκες...

    - O Δημ.Κώνστας είχει κατέβει υποψήφιος με τον Συνασπισμό*.
    Ο επικεφαλής της συμμορίας ήταν ο μακαρίτης πλέον Μεταξόπουλος,
    στενός φίλος της οικογενείας Παπανδρέου.
    Έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν...

    χαχαχαχα..
    Μα κάθε μέρα μας λένε
    οτι η αριστερά* δεν έχει καμία ανάμιξη σε σκάνδαλα, γιατί δεν κυβέρνησε ποτέ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O παπανδρεου τους εβαλε και αυτους στον Μηχανισμο που εγινε επι Προθυπουργιας του και ετσι εχουν καπου να ακουμπησουν. Αυτος φταιει και για τους Ισπανους και για τους αδελφους Κυπριους και αυριο για του Νικητες Ιταλιας-Γερμανιας (1-0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση