GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη επιτυχία του Mega η (βαρυσήμαντη) συνέντευξη Ολάντ. Αναλυτικά τι είπε...

Την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων του μνημονίου, επεσήμανε ο Γάλλος πρό...


Την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων του μνημονίου, επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά την αποκλειστική -και βαρυσήμαντη- συνέντευξή του στο Mega και την Ολγα Τρέμη, που αποτέλεσε και δημοσιογραφική επιτυχία καθώς ήταν η πρώτη συνέντευξη του νέου Γάλλου προέδρου σε διεθνές μέσο ενημέρωσης μετά την εκλογή του.
Ο κ. Ολάντ προειδοποίησε ότι υπάρχουν χώρες που θα προτιμούσαν η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη αν δοθεί η εντύπωση ότι οι Ελληνες θέλουν να εγκαταλείψουν τις δεσμεύσεις τους, ενώ σημείωσε ότι τυχόν απόπειρα πλήρους ακύρωσης του μνημονίου θα θεωρεί από πολλές χώρες ως ρήξη.
H συνέντευξη του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έχει ως εξής: 

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Καλησπέρα σας, κύριε Πρόεδρε.
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Καλησπέρα σας.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Θέλω να σας ευχαριστήσω γι' αυτήν τη συνέντευξη. Είναι μεγάλη τιμή να σας φιλοξενούμε στο Δελτίο των 20:00 στο MEGA. Αρχίζω απ' το ελληνικό πρόγραμμα το οποίο στηρίζεται πάνω σε ορισμένες ιδέες για ύφεση κι οι οποίες απέχουν απ' την πραγματικότητα. Το συνολικό ποσοστό ύφεσης στην Ελλάδα είναι 20% τα τελευταία πέντε χρόνια. Ποιες είναι, λοιπόν, οι αλλαγές στις οποίες μπορούν να ελπίζουν οι Έλληνες μετά την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Να ελπίζουν σε επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής; Να ελπίζουν ότι μισθοί και συντάξεις δεν θα μειωθούν περαιτέρω κι ότι η Ευρώπη θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη;
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Από τη στιγμή που εξελέγην Πρόεδρος της Γαλλίας έθεσα την ανάπτυξη ως προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή δέσμευση. Έχουμε Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου με όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων όπου θα λάβουμε μέτρα για την ανάπτυξη τα οποία θα έχουν αντίκτυπο και στην Ελλάδα, αν η ίδια η Ελλάδα επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Τήρηση των δεσμεύσεων, που έχουν ληφθεί, δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση. Επικαλέστηκα ενώπιον των ομολόγων μου τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια, τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί, να χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη της Ελλάδας.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος επ ' αυτού; Πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να βγει η χώρα απ' την Ευρωζώνη, διότι αυτό θα κόστιζε πολύ ακριβά στην Ευρωζώνη. Αληθεύει ή υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον οποίο ορισμένοι προετοιμάζονται;
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Σέβομαι τον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει αυτό που θέλει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Κι εγώ είμαι Πρόεδρος μιας Δημοκρατίας που έχει βουλευτικές εκλογές την ίδια μέρα. Επομένως, θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν πλήρως το κυριαρχικό τους δικαίωμα. Πρέπει, όμως, να τους προειδοποιήσω διότι είναι καθήκον μου, διότι είμαι φίλος της Ελλάδας: Εάν έχει δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης τότε, θα υπάρξουν χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Προτιμώ λοιπόν να το πω διότι αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Εγώ δεν στηρίζω αυτήν την τοποθέτηση. Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Μετά τις εκλογές του Μαϊου όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ορισμένα, όμως, θέλουν την ακύρωσή του. Σ' αυτήν την περίπτωση η οικονομική βοήθεια θα διακοπεί;
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Δεν θέλω να πιέσω. Δεν θα πει ο Πρόεδρος της Γαλλίας στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν θέλω να αρχίσω τις απειλές. Δεν είναι σωστή στάση. Είναι δυνατόν, και ως Πρόεδρος θα μεριμνήσω, να έρθουν κονδύλια στην Ελλάδα για ανάπτυξη και να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα. Η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρωζώνης ως ρήξη.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Μπορώ να σας κάνω άλλη μια ερώτηση; Αληθεύει αυτό που λένε ορισμένοι ότι οι Ευρωπαίοι βιάστηκαν να διευθετήσουν το ισπανικό πρόβλημα ώστε να προετοιμάσουν την Ευρώπη για ένα ελληνικό "ατύχημα";
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Όχι, δεν είναι αλήθεια. Ήταν επείγον να διευθετηθεί το πρόβλημα των ισπανικών τραπεζών. Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την Ισπανία να μην μπορεί πλέον να αναχρηματοδοτηθεί. Βλέπετε ότι δεν είναι μια κατάσταση που αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά κι άλλες χώρες ακόμη κι αν η κατάστασή τους είναι πολύ διαφορετική. Όμως, δεν είναι αλήθεια να πιστεύει κανείς ότι η στήριξη στην Ισπανία έγινε για να χειριστούμε καλύτερα την περίπτωση της Ελλάδας αργότερα. Όχι. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις καταστάσεις όπως αυτές παρουσιάζονται και παρεμβαίνει γρήγορα όπως έγινε παλαιότερα για την Ελλάδα και σε ένα διαφορετικό πλαίσιο για την Ισπανία.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Γνωρίζετε τι λέγεται στην Ελλάδα; Ότι στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που μιλούν που εκφράζουν τις ιδέες τους για το παρόν, το μέλλον της Ευρώπης, αλλά στο τέλος η Ευρώπη κάνει αυτό που επιθυμεί η κ. Μέρκελ. Το λένε λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους την περασμένη περίοδο έχοντας στο μυαλό τους ότι ο Νικολά Σαρκοζί κυρίως στο τέλος συμφωνούσε πάντα με την κ. Μέρκελ. Πώς θα αλλάξει αυτό;
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Κατ' αρχήν, υπάρχει αλλαγή. Οι Γάλλοι θέλησαν να είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό έγινε. Υπήρξε και μια δεύτερη αλλαγή. Κατόρθωσα, κατά κάποιον τρόπο, η ανάπτυξη να είναι το θέμα για το οποίο θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι Ευρωπαίοι και θα λάβουν νέες δεσμεύσεις. Υπάρχει και μια τρίτη αλλαγή. Ότι η οικονομική κατάσταση έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να πρέπει επίσης να έχουμε εγγυήσεις για να διασφαλιστούν οι τράπεζες και να μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Επομένως, βρισκόμαστε ήδη σε άλλο στάδιο. Αυτό πρέπει να καταλάβουν κι οι Έλληνες: Ότι δεν θα είναι μόνο δυο άνθρωποι στην Ευρώπη που θα αποφασίζουν για λογαριασμό των άλλων. Δεν αληθεύει, δεν ξέρω αν αλήθευε στο παρελθόν, αλλά, στο μέλλον δεν θα είναι έτσι.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Αυτό είναι πολύ σημαντικό κυρίως για τις πιο αδύναμες χώρες, κύριε Πρόεδρε. Όμως, η Ευρώπη δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό το θέμα, το θέμα της ανάπτυξης. Δηλαδή, δεν σκέφτονται όλοι ότι η δημοσιονομική πειθαρχία και η ανάπτυξη πρέπει να είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Είναι αλήθεια. Στην Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις που δεν σκέφτονται το ίδιο στο θέμα της ανάπτυξης, της πειθαρχίας, της εποπτείας των τραπεζών, του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, των ευρωομολόγων. Υπάρχουν διαφορές αλλά, έχει σημασία να βρούμε έναν συμβιβασμό στο τέλος. Και θα μεριμνήσω ώστε να υπάρξει συμβιβασμός.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Θα τον βρείτε;
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Προϋποθέτει σοβαρή δουλειά στα δημοσιονομικά. Στη χώρα μου θα κάνουμε επιλογές που θα μας επιτρέψουν να ξαναβρούμε την ισορροπία στα δημοσιονομικά. Διότι και εμείς έχουμε μεγάλο χρέος. Όμως, θα υπάρξουν και αναπτυξιακές επιλογές. Εξάλλου, λέω αυτό το τόσο απλό πράγμα: Αν δεν υπάρχει ανάπτυξη, και η Ελλάδα είναι η απόδειξη δεν μπορεί να υπάρξει μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος. Επομένως, πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι αλλά, ταυτοχρόνως χρειαζόμαστε αυξημένη οικονομική δραστηριότητα για περισσότερα φορολογικά έσοδα τα οποία θα βελτιώσουν τα δημόσια ταμεία κάθε χώρας.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Μια τελευταία ερώτηση. Πολλοί, όχι μόνο στην Ελλάδα, πιστεύουν ότι η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει μια Ευρώπη δυο ταχυτήτων. Ας δούμε πώς είναι η σημερινή εικόνα. Ήδη τρεις χώρες έχουν μνημόνιο. Μια άλλη χώρα, η Ισπανία, έχει ένα μνημόνιο "λάιτ" όπως λέγεται. Ίσως αύριο κι άλλες χώρες μπουν σε πρόγραμμα. Τι σημαίνει αυτό, λοιπόν; Ότι βρισκόμαστε ενώπιον της δημιουργίας μιας Ευρώπης εκείνων που δανείζει κι εκείνων που δανείζονται;
Αυτό είναι το όραμά σας για την Ευρώπη; Αυτό ήταν το όραμα του Στρατηγού Ντε Γκωλ που μιλούσε για μια Ευρώπη που εκτείνεται απ' τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια Όρη;
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Υπάρχει μια Ευρώπη των 27. Και δεν έχει υποχρεωτικά τις ίδιες ταχύτητες για να χειριστεί έναν αριθμό προβλημάτων ή ένα ορισμένο επίπεδο κινδύνων. Το καταλαβαίνω απολύτως. Η απόδειξη είναι ότι υπάρχει κατ' αρχήν η Ευρωζώνη και μετά οι χώρες που δεν ανήκουν σε αυτήν. Η Γαλλία, η Ελλάδα, είμαστε στην Ευρωζώνη. Επομένως, πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας να κάνουμε προσπάθειες σε ό,τι αφορά τις ευθύνες μας αλλά, υπάρχει ήδη μια πρώτη ένωση, η Ένωση του ευρώ. Κι εγώ θέλω να διατηρήσω
την Ευρωζώνη. Οι χώρες που την απαρτίζουν πρέπει να παραμείνουν εντός αυτής. Με τον όρο να το θέλουν, να το αποφασίσουν πράγμα που θα κάνουν οι Έλληνες στις 17 Ιουνίου.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Αυτό είναι το μήνυμά σας προς τον ελληνικό λαό ή θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Είμαι Γάλλος, φίλος των Ελλήνων. Τους ζητώ να μου έχουν εμπιστοσύνη. Δεν είμαι υποψήφιος, αλλά, Πρόεδρος της Γαλλίας. Δεν έχω καμία θέση να επιβάλω στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Δεν μπορώ να πω κάτι που θα τους επηρεάσει. Διότι δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τη σχέση μου με την Ελλάδα, η οποία είναι σπουδαία και περήφανη χώρα. και περιμένει να την κυβερνήσουν μόνον οι Έλληνες. Συνεπώς, αυτό που τους ζητώ είναι να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί και να είναι ειλικρινείς.
Δηλαδή, να επιλέξουν αυτό που τους φαίνεται καλύτερο. Κι αν θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη να ξέρουν ότι η Ευρώπη θα τους στηρίξει διότι είναι απαραίτητο και ταυτοχρόνως πρέπει να γίνουν προσπάθειες αλλά, δίκαια. Αυτό ήταν το πρόγραμμά μου για τη Γαλλία. Είναι αναγκαίες οι προσπάθειες, αλλά, να είναι δίκαιες. Οι έχοντες και οι πιο πλούσιοι να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί στις προσπάθειες.
ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ: Κι εγώ σας ευχαριστώ.

26 σχόλια

  1. ΟΛΑΝΤ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ..ΜΕ .ΜΜΕ..ΜΕ ΟΦ ΣΟΡ ..ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ..ΟΛΑΝΤ..


    Εφοπλιστικός πατριωτισμός..γράφει ο Κώστας Μερκουράκης

    Το χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg δεν αφορούσε προεκλογικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μήτε «πιπεράτες» αποκαλύψεις για τα αγγλικά του Τσίπρα.

    Ωστόσο, αναφερόταν στα 175 δισ. ευρώ, που σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου αποτελούν τα αφορολόγητα κέρδη των Ελλήνων πλοιοκτητών τα τελευταία 10 χρόνια, κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν αφορά ούτε την ενημέρωση, ούτε και την προεκλογική επικαιρότητα του Έλληνα πολίτη.

    Την Ελλάδα που θέλει και «πρέπει να αλλάξει», την τοποθετούν βίαια και επί τρεις ημέρες στον αστερισμό «Ιφικράτη Αμυρά», την ίδια ώρα που οι απαξιωτικές - έως και προσβλητικές – δηλώσεις Ελλήνων εφοπλιστών απουσιάζουν από το προεκλογικό ενημερωτικό πιάτο που σερβίρουν τα περισσότερα ΜΜΕ.


    Η προεκλογική «απειλή» του ΣΥΡΙΖΑ πως θα επανεξετάσει από «μηδενική βάση» τις σχέσεις ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τη ναυτιλία, με «στόχο την κατάργηση των 58 διαφορετικών προκλητικών φοροαπαλλαγών και τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος που θα ανταποκρίνεται στη Συνταγματική επιταγή για τη συμβολή στα φορολογικά βάρη όλων των Ελλήνων υπηκόων», φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους εφοπλιστές και κατ’ επέκταση ένα ολόκληρο mediako πλέγμα.


    Είναι ενδεικτικές εξάλλου, τόσο οι δηλώσεις εφοπλιστών στο Bloomberg

    (Βίκτωρ Ρέστης: «Θα με φορολογήσεις; Βρες με πρώτα!» ή Γιώργος Οικονόμου: «Δεν ανησυχώ καθόλου. Το εταιρικό μου γραφείο μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο κι έτσι θα χάσουν και ένα ποσοστό του ΑΕΠ…»), όπως και παλαιότερη δήλωση του πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή πλέον της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αγνοεί την πραγματικότητα» βάσει της οποίας οι Έλληνες εφοπλιστές «ήδη πληρώνουν πάρα πολλά» έχοντας υψωμένη την Ελληνική σημαία στα πλοία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑΝΤ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ..ΜΕ .ΜΜΕ..ΜΕ ΟΦ ΣΟΡ ..ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ..ΟΛΑΝΤ.
    Εφοπλιστικός πατριωτισμός..γράφει ο Κώστας Μερκουράκης..

    Κάπως έτσι, το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg - το οποίο παρακολουθεί στενά το τελευταίο διάστημα τις οικονομικές εξελίξεις γύρω από την κρίση στην Ελλάδα – φωτογραφίζει τόσο την ηθική, όσο και την πολιτική διάσταση του θέματος.

    Τι περιθώρια έχει μια κυβέρνηση για να φορολογήσει τους Έλληνες εφοπλιστές; Ποια είναι τα διαπραγματευτικά ατού της; Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι και τι τακτικούς ελιγμούς θα πρέπει να χρησιμοποιήσει;

    Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα μπορούσαν να απασχολήσουν - εν μέρει - το τραπέζι του προεκλογικού διαλόγου, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης εσόδων μακριά και πέρα από τις άδειες τσέπες των πολιτών.

    Όμως, το σύστημα επιβάλει την ατζέντα της ενημέρωσης, αφού γνωρίζει καλά πως το παιχνίδι της... τυφλόμυγας με την εφορία δεν είναι εύκολο να το παίξουν οι εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες μισθωτοί.

    Λεφτά… υπάρχουν

    Εκτός από τα 175 αφορολόγητα δισ. ευρώ, οι εκτιμήσεις του Bloomberg κάνουν λόγο για 762 Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει ούτε 1 ευρώ ως φόρο για τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα από το 1967.

    Και προφανώς το 1967 δεν αποτελεί μια τυχαία ημερομηνία για την ελληνική ναυτιλία.

    Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις απειλές πως θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, «διακινδυνεύοντας» με αυτόν τον τρόπο «60.000 θέσεις εργασίας».

    Λίγο καιρό πριν και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2012, ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως τα έσοδα της ΔΥΟ Πειραιά δεν ξεπερνούν τα έσοδα μιας συνοικιακής Δ.Ο.Υ..

    «Η ΔΟΥ πλοίων στον Πειραιά για το έτος 2000 βεβαίωσε από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα 306 –περίπου 307- εκατομμύρια ευρώ. Εισέπραξε 200 εκατομμύρια. Δεν μπόρεσε να εισπράξει 106 για διάφορους λόγους» σημείωσε ο βουλευτής.

    Παρόλα αυτά, τα όσα επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν «φαντασιώσεις ενός Αριστερού». Η πρώτη φορά που τέθηκε ανοιχτά ζήτημα «σημαίας», ήταν σε απάντηση του πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που κατατέθηκε τον Οκτώβρη του 2011.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως θα ληφθούν φορολογικά μέτρα για τους εφοπλιστές λέγοντας πως: «Τους έχουμε καλέσει σε διάλογο και θα επιβληθούν μέτρα. Και αν θέλουν να αλλάξουν τη σημαία των πλοίων τους, πράγματι ας την αλλάξουν. Τώρα μετριέται ο πατριωτισμός, η φιλοπατρία, τώρα θα μετρηθεί και η εισφορά στο έθνος».

    Κάπως έτσι, λοιπόν, διαμορφώνεται το πλαίσιο σχέσεων κράτους και ναυτιλίας στην Ελλάδα των άνεργων ναυτικών και των ερημωμένων ναυπηγείων.

    Φυσικά και υπάρχουν διάφορα σοβαρά αντεπιχειρήματα όπως το ναυτιλιακό συνάλλαγμα (το μεγάλο μέρος του επανεπενδύεται στο εξωτερικό), οι θέσεις εργασίας (μειώνονται σταθερά) ή το κόστος της «σημαίας» (μείωση και σε αυτόν τον τομέα παρά τις φοροαπαλλαγές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑΝΤ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ..ΜΕ .ΜΜΕ..ΜΕ ΟΦ ΣΟΡ ..ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ..ΟΛΑΝΤ.

    Εφοπλιστικός πατριωτισμός..γράφει ο Κώστας Μερκουράκης..


    Για το λόγο αυτό, θα πρέπει μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια να διερευνηθούν οι δεδομένες δυνατότητες και συνθήκες, οι οποίες απαιτούν πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση και πολιτικό σθένος.

    Και... περιθώρια υπάρχουν

    Τα πλεονεκτήματα δεν είναι λίγα για μια κυβέρνηση που θα έχει ως αναφορά τη λαϊκή κυριαρχία κι ως βασική επιδίωξη να ελαφρύνει άμεσα τα βάρη που σηκώνουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

    Συγκεκριμένα και κόντρα σε όσα ακούγονται, αλλά και στα εύηχα τεχνικά επιχειρήματα του ελληνικού εφοπλισμού, οι Έλληνες εφοπλιστές πριν αποφασίσουν να μετακομίσουν αλλού τις σημαίες τους θα πρέπει να συνυπολογίσουν:

    - Τον διακρατικό οργανισμό I.M.O. (International Maritime Organization) o οποίος καθορίζει μια σειρά από στάνταρ ασφάλειας και πλοϊμότητας. Το αντίκρισμα της ελληνικής σημαίας είναι ποιοτικά ανώτερο από άλλες χώρες κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ασφάλιστρα και λιγότερους ελέγχους στα πλοία, αλλά και μικρότερες προθεσμίες παραμονής σε λιμάνια. Δηλαδή σημαντικές οικονομίες κλίμακας για τα πλοία.

    - Όσο διατηρεί η ελληνική εμπορική ναυτιλία μια από τις πρώτες θέσεις στη διεθνή ναυτιλιακή οικονομία, έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει το διεθνές καθεστώς που διέπει τις παγκόσμιες μεταφορές, αλλά και να διατηρεί σημαντική θέση σε διεθνείς Οργανισμούς (Επιτρ. Ναυτιλιακών Μεταφορών του ΟΟΣΑ και της ΕΟΚ, Επιτρ. Εφοπλιστών της ΕΟΚ, διεθνείς ναυτιλιακοί οργανισμοί κ.λπ.). Για να συνεχιστεί αυτό θα πρέπει η συρρίκνωση της ελληνικής ναυτιλίας (η συνολική χωρητικότητα των πλοίων) να μην ξεπεράσει το κρίσιμο όριο.

    - Σε αντίθεση με τη… σοσιαλιστική Ελλάδα, στην καπιταλιστική Βρετανία το κράτος αποφάσισε έκτακτη εισφορά για τους ξένους υπηκόους - ανάμεσα στους οποίους και οι πολλοί Έλληνες εφοπλιστές - που κατοικούν στη Βρετανία περισσότερα από 12 χρόνια. Όλοι αυτοί θα κληθούν να καταβάλουν κάθε χρόνο ως έκτακτη εισφορά 50.000 στερλίνες, δηλ. περί τα 58.000 ευρώ. Το μέτρο θα ισχύσει από τον Απρίλιο του 2012 και στην ουσία λαμβάνεται για να μπορέσει το βρετανικό δημόσιο να καλύψει το δημοσιονομικό του έλλειμμα.

    - Οι περισσότεροι από τους εφοπλιστές έχουν διεισδύσει σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οπότε η διαπραγμάτευση δεν είναι ούτε τόσο απλή, ούτε τόσο εύκολη απέναντι σε μια αποφασισμένη κυβέρνηση. Κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί απλά και να φύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος είναι ο Ρέστης που ζητάει ΚΑΙ τα ρέστα;

    Του Βίκτωρα δεν του καίγεται καρφί γι’ αυτό. «Βρες με πρώτα» είναι η απάντησή του. Θα έπρεπε όμως να δείχνει τουλάχιστον ότι νοιάζεται, γιατί δεν είναι μόνο ένας από τους πιο ισχυρούς εφοπλιστές, με πάνω από 200 καράβια, αν πιστέψουμε το Bloomberg.

    Αλλά και γιατί είναι μέτοχος στο {{ΕΛΕΥΘΕΡΟ}} Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στο Πρώτο Θέμα, στο MEGA και σε μια σειρά άλλα κανάλια και ραδιόφωνα.


    Είναι δηλαδή ένα από τα μεγάλα αφεντικά της ενημέρωσης που προπαγανδίζουν τις θυσίες εν ονόματι της πατρίδας, και προσπαθούν να πείσουν τη φτωχολογιά ότι οι περικοπές, η ανεργία, η ανέχεια και η απόγνωση είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί η Ελλάδα!
    Κατά τα άλλα, όπως λένε οι αγιογράφοι του, σύνθημα του πάμπλουτου εφοπλιστή είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Προφανώς η εφορεία είναι το όριο… Και απλώνει τις δραστηριότητές του παντού ο «πλανητάρχης των εφοπλιστών»:

    Στις τουριστικές επιχειρήσεις –με κορυφαία επένδυση στην Ελλάδα στο Bella Vista της Ρόδου.

    Σε παραδείσους για το διεθνές jet set. Αγόρασε το νησάκι Άγιος Στέφανος στο Μαυροβούνιο , που έγινε γνωστό ως θέρετρο του στρατάρχη Τίτο και έχει προσελκύσει κατά καιρούς διασημότητες όπως η Μέριλιν Μονρόε, η Σοφία Λόρεν, ο Βίλι Μπραντ, ο Κερκ Ντάγκλας, αλλά και πιο σύγχρονες όπως η Κλόντια Σίφερ. Οι παλιές βίλες ανακαινίζονται, όπως και όλο το νησί στο οποίο υπάρχει ένα κάστρο του 15ου αιώνα. Η τιμή που πλήρωσε ο Όμιλος Ρέστη είναι 30 εκατομμύρια ευρώ για την εκμετάλλευση του νησιού τα επόμενα 30+30 χρόνια. Δαπανήθηκαν όμως κι άλλα χρήματα την επένδυση να έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 50 εκατομμύρια. Όπως λέγεται το θέρετρο δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο πολυτελή του κόσμου και θα προσελκύει πλούσιους και διάσημους από όλη την υφήλιο.
    Σε ηλικία λίγο πάνω από τα 40 είναι και τραπεζίτης, ασχολείται με τα media, συμμετέχει σε αλλαντοβιομηχανία, πραγματοποιεί χερσαίες μεταφορές και ελέγχει ποσοστά σε δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες εταιρείες. Τη ναυτιλιακή οικογενειακή εταιρεία Enterprises Shipping ίδρυσε το 1974 ο πατέρας του Σταμάτης Ρέστης, ο οποίος έζησε για χρόνια στη Νότια Αφρική και πέθανε τον Ιούλιο του 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος είναι ο Ρέστης που ζητάει ΚΑΙ τα ρέστα;


    πό τότε ο Βίκτωρ «κατακτά νίκες», άσχετο αν δε θέλει να πληρώνει φόρους σαν τον τελευταίο συνταξιούχο.

    Συμμετέχει με το 13% στην κυπριακή «Sea Star» μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην «Hellenic Seaways», αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο «Delphin Voyager», κατέχει το 51% της First Business Bank (FBB) ,το 20% της “Multirama», το 10% της “Imperio και βέβαια έχει μετοχές σε media (ΔΟΛ , MTV Hellas , SMART TV, κ.λ.π.

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χώρο της ναυτιλίας όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον αποκαλούν «ο νέος Ωνάσης».

    Ο εφοπλιστής έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρόδο, καθώς η μητέρα του, η κ. Μπέλλα Ρέστη είναι η πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου, ενώ ο ίδιος στήριξε το νησί προσφέροντας ένα πανάκριβο πυροσβεστικό μηχάνημα στη μεγάλη πυρκαγιά του 2008 .

    Τέλος ο Βίκτωρ Ρέστης είναι εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας. Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι πρόεδρος του Ισραηλιτικής Κοινότητας της Ρόδου και πρώην πρόεδρος των Ισραηλιτών Αθηνών. Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.

    Τους γέροντες ελληνικής καταγωγής η οικογένεια Ρέστη τους αφήνει στη «μέριμνα» του μνημονίου…

    ΕΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να μην ξεχνιόμαστε
    http://www.youtube.com/watch?v=iAUzOItUm-w

    Περαστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ολγα είναι 61 ετών, η Ελλη 58. Η Ελλη ξεκίνησε από την “Αυγή”, η Όλγα από τον “Ριζοσπάστη”...

    Η Ελλη λέγεται Ελισάβετ Τσαρλαμπά,αλλά διατηρεί το επώνυμο του πρώτου συζύγου της ως πλέον εύηχο, η Ολγα λέγεται Ολγα και κρατάει το πατρικό της.

    Η Ολγα έχει κάνει τρεις γάμους, η Ελλη τέσσερις. Η Ελλη προτιμάει τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες, η Ολγα τους μικρότερους.

    Κοινό στοιχείο να είναι ισχυροί ή όπως λέει ο λαός “φραγκάτοι”. Ενδιαμέσως των γάμων αρκετές σχέσεις με αλληλοεμπλοκές.

    Για παράδειγμα, ο τελευταίος μέχρι στιγμής σύζυγος της Ελλης, ο εφοπλιστής Μιχ. Γουλανδρής, ήταν σύντροφος της Ολγας.

    Η Ελλη από νωρίς “πλεύρισε” την κρατική τηλεόραση και ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο τότε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ, Δημήτρης Κατσίμης, με τον οποίο απέκτησε τον γιό της Μάρκο.

    Η Ολγα άργησε πολύ να πετύχει στη μικρή οθόνη, οι ενημερωτικές εκπομπές που παρουσίαζε πήγαιναν άπατες, μέχρις ότου ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων στο MEGA, ο πρώην σύζυγός της Χρήστος Παναγιωτόπουλος, με τον οποίο έχει αντιστοίχως, ένα γιό, τον Αλέξανδρο.

    Και οι δύο ήταν καστανές και έγιναν ξανθές για τις ανάγκες της τηλεθέασης.

    Και οι δύο μάλλον έκαναν λίφτινγκ για τις ανάγκες της εικόνας τους- προφανώς δεν βλέπουν BBC. Και οι δύο φοράνε πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα, αφιερώνουν άπειρο χρόνο σε καλλωπισμούς και εξωραϊσμούς, ζουν σε πανάκριβες συνοικίες και διατηρούν φιλικές σχέσεις με κορυφαίους παράγοντες της άρχουσας τάξης.

    Η Ελλη, φανατική του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, κολυμπούσε στις πισίνες της Ελούντας μαζί με την κυρία Λιάνη.

    Η Ολγα είχε κουμπάρα στον τελευταίο γάμο της τη Σοφία Στάϊκου, σύζυγο του Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς και μεταξύ των λιγοστών προσκεκλημένων της ήταν το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

    Ο ακήρυχτος πόλεμος των δύο κυριών της ελληνικής δημοσιογραφίας κρατάει από πολύ παλιά.

    Από τότε που δεν υπήρχε τηλεόραση και ήταν και οι δύο συντάκτριες του πολιτικού ρεπορτάζ.

    Ενας διαρκής επαγγελματικός και προσωπικός ανταγωνισμός, στον οποίο συνήθως κέρδιζε η Ελλη ως πιο διεκδικητική και “τηλεοπτική”. Αλλά η ρεβάνς της Ολγας ήταν οριστική με την εγκατάστασή της στο κεντρικό δελτίο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού καναλιού, όπου κάποια στιγμή αναγκάστηκε να προσφύγει ή άστεγη τηλεοπτικά Ελλη ως ...σχολιάστρια του δελτίου! (Κάτι σαν θηλυκός Πρετεντέρης δηλαδή) Εννοείται πως η συνύπαρξη αυτή δεν κράτησε πάνω από ένα μήνα...

    Η Ελλη πάντως και το ΠΑΣΟΚ πάνε χέρι-χέρι κι έτσι βρέθηκε πάλι στο κεντρικό δελτίο της Κρατικής τηλεόρασης τον Φεβρουάριο του 2011.

    Η Ολγα πάλι είναι πιο ουσιαστική: Πάει χέρι-χέρι όχι με τα κόμματα, αλλά με αυτούς που πραγματικά κυβερνούν.

    Και η δημοσιογραφική της συνείδηση δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν παρουσιάζει εκτενή ρεπορτάζ με τις κοσμικές- φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Μαριάννας Βαρδινογιάννη,ενώ δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της αν κάποιος καλεσμένος, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται στην πολιτική ιεραρχία, τολμήσει να ψελλίσει κάποιον επικριτικό λόγο για το MEGA.

    Οι δύο κυρίες, βρίσκονται αυτή την εποχή στον πιο κοινό παρονομαστή που υπήρξαν ποτέ: Επιτελούν ρόλο στρατηγικής σημασίας στην τρομοκρατική εκστρατεία κατά του απροσδόκητου αντιπάλου του συστήματος της μιντιακής διαπλοκής- του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αν ανταγωνίζονται σε κάτι, είναι στη δριμύτητα επιθέσεων, παρεμβάσεων και διακοπών σε βάρος των εκπροσώπων του “αυθάδους” αυτού σχηματισμού που αιφνιδίασε το κατεστημένο της χώρας μας. Συχνά εκνευρίζονται από την ανεπάρκεια των άλλων καλεσμένων τους, των πολιτικών δηλαδή και οικειοποιούνται τον ρόλο τους, επιτιθέμενες στον εκάστοτε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Είναι φανερό ότι διαισθάνονται πως “οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες”...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MIG: “Money Is Gone” - Μύδροι Reuters κατά Μarfin
    13-06-2012 18:44:21--ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ__-

    Με τίτλο «Πώς μια ελληνική τράπεζα μόλυνε την Κύπρο» το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters υποστηρίζει ότι αιτία της διάλυσης των κυπριακών τραπεζών είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, η Marfin Popular Bank και η, κατά το πρακτορείο "καταστροφική" δραστηριότητάς τους στην Κύπρο.

    Όπως γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα ο κ. Βγενόπουλος «τα έχει βρει σκούρα, όπως πολλοί άλλοι μεγιστάνες», ενώ χαρακτηρίζεται «αυτοδημιούργητος» που έχτισε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές αυτοκρατορίες τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

    Με επικριτική διάθεση οι συντάκτες του κείμενου αναφέρουν ότι τα αρχικά της εταιρίας (MIG) έχουν γίνει αντικείμενα λογοπαιγνίων “Money Is Gone” καθώς και ότι η τράπεζα χορήγησε δάνεια για αγορά μετοχών της MIG.

    Παρότι μάλιστα, όπως αναφέρεται, «ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε παρατυπία» οι πιέσεις που δέχθηκε τον ανάγκασαν να παραδώσει τα σκήπτρα της προεδρίας της τράπεζας η οποία τέθηκε υπό τον έλεγχο του κυπριακού Δημοσίου και μετονομάστηκε σε Cyprus Popular Bank.

    Όλα αυτά όπως γράφει το Reuters «την ώρα που η οικονομική κρίση απειλή την Αθήνα με έξοδο από το ευρώ με πολλές από τις ελληνικές τράπεζες να έχουν χτιστεί με τη μεταξύ τους χορήγηση δανείων και σε άλλους συνεργάτες».

    Σχετικά μάλιστα με την Cyprus Popular Bank, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του σημερινού προέδρου και πρώην υπουργού Οικονομικών Μιχαήλ Σαρρή, ο οποίος λέει ότι «ξεκάθαρα πιστεύω ότι υπήρξαν πολλές αποφάσεις, οι οποίες εκ των υστέρων αποδείχθηκαν μη συνετές», ενώ γίνεται λόγος και για διεξαγωγή έρευνας για το τι πήγε λάθος με την Marfin αλλά και για τις παραλείψεις των κυπριακών εποπτικών αρχών.

    Στο ίδιο δημοσίευμα του Reuters πάντως φιλοξενούνται και δηλώσεις του A.Βγενόπουλου ο οποίος αρνείται κάθε ευθύνη για τα προβλήματα στην τράπεζα και κάνει λόγο για εκστρατεία σπίλωσής του από παράγοντες της κυπριακής κεντρικής τράπεζας. Δηλώνει δε χαρακτηριστικά πως το «μεγαλύτερο σφάλμα» του ήταν το ότι διατήρησε την έδρα της τράπεζας στην Κύπρο.

    Απέδωσε δε τα προβλήματα της τράπεζας στην αναγκαστική διαγραφή των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που κατείχε, στα πλαίσια του ελληνικού PSI.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μητσοτάκης: Μύθος η λιτότητα…!!!

    Το βαμπίρ στην μάχη για ολοκληρωτική παράδοση της Ελλάδας...

    «Μπήκα στη μάχη, στην πρώτη γραμμή γιατί βλέπω ότι υπάρχει κίνδυνος για τον τόπο»

    Εκτός τόπου και χρόνου ο Κων/νος Μητσοτάκης που προχώρησε σε νέα προεκλογική παρέμβαση πριν τις εκλογές στην τηλεόραση του Σκάι.

    Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μύθο» τη λιτότητα στην Ελλάδα τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας και η ανεργία καλπάζει.

    Τόνισε ότι απλά πρέπει ο λαός να κάνει τις θυσίες που χρειάζεται και να ζήσει με τα «λεφτά που έχει».

    Εύκολο να το λες φυσικά όταν η οικογένεια σου έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα πρόσφατα ένα μέλος της μετέφερε ένα εκατομμύριο στο Λονδίνο που δεν δήλωσε στον Πόθεν Έσχες.

    Είναι διαφορετικό ωστόσο να μην έχεις να πληρώσεις το νοίκι, το δάνειο και να εξασφαλίσεις το φαγητό των παιδιών σου.

    Μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Φώτη Κουβέλη και υποστήριξε ότι ...δεν πρόκειται να στηρίξει μια ερμαφρόδιτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ερώτηση πάντως ποιος θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός προσπέρασε επιδεικτικά τον Α. Σαμαρά και τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», χωρίς τα αρνητικά τους και «με ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος σε πολιτικούς και τεχνοκράτες».

    Τόνισε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τη ΝΔ -εφόσον είναι πρώτο κόμμα- δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

    Μίλησε ιδιαίτερα απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα «γενιά που μεγάλωσε στα πούπουλα», «δεν έχει γνωρίσει αίμα και θυσίες» και πως «δεν έχει καμία σχέση με τον Α. Παπανδρέου που ήταν αναγνωρισμένος οικονομολόγος διεθνούς κύρους».

    Για την έκρηξη της βίας, τόσο για την εγκληματικότητα όσο και για ακροδεξιά φαινόμενα τύπου Χρυσή Αυγή δεν ήταν ειλικρινής και με φανατισμό αρνήθηκε να τα συνδέσει με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων ή ακόμα την οικονομική κρίση.

    Χωρίς κανέναν ορθολογισμό απλά περιορίστηκε στην καραμέλα ότι αυτά γίνονται όταν δεν σεβόμαστε τη δημοκρατία.

    Μάλιστα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά ως «αντι-βια» απέναντι στη βια της Αριστεράς και των κουκουλοφόρων (τους οποίους υποστήριξε ότι κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια).

    Ακόμα και την εγκληματικότητα τη χρέωσε στο γενικότερο κίνημα ανυπακοής ή τους μετανάστες αντί να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα και να παραδεχτεί ότι οφείλεται κυρίως στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που συντελείται και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

    Ακόμα μίλησε για νοσταλγία για τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και τη συμφιλιωτική στάση του Χ. Φλωράκη στον οποίο «είχες εμπιστοσύνη» αντίθετα με τώρα που το πρόβλημα δεν είναι το ΚΚΕ αλλά μια θολή Αριστερά που δεν ξέρεις από πού έρχεται και που πηγαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οργιάζει η "μαύρη εργασία" στην Ελλάδα! ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΡΓΙΟΛΑ ΝΤΟΡΑ ΠΟΎΣΤΗ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΑΤΕ... ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ..ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ ΡΕ ΜΟΝΟΊ ΣΑΣ {ΜΑΛΑΚΕΣ}..ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!

    ε 7.474 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 7.549 ανασφάλιστοι. Ήτοι, πάνω από ένας εργαζόμενους ανά εργασιακό περιβάλλον χωρίς ασφαλιστική κάλυψη…!
    Εργοδότες, καθυστερούν χαρακτηριστικά τους μισθούς, ή δεν δίνουν καθόλου… Απολύουν χωρίς αποζημίωση, ενώ δεν «καίγονται» για τους εργαζόμενούς τους, την ώρα που αυξήθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα. «Βασιλιάδες» της μαύρης εργασίας είναι καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και για όλα αυτά; 188 άνθρωποι καλούνται να ελέγχουν 700.000 επιχειρήσεις κάθε χρόνο!

    Αυτή είναι η Ελλάδα του 2012… Η Ελλάδα, όπως την κατάντησε μία... παρέα ανθρώπων, που εκείνοι είχαν την ευκαιρία να τη διαχειριστούν και εμείς την ατυχία να τους ανεχόμαστε για σχεδόν πάνω από 30 χρόνια…

    Στο 36,3% έφθασε λοιπόν, στο α' τετράμηνο του 2012, η αδήλωτη εργασία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 που το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν 28,9%. Ελέγχθηκαν συνολικά 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλιστοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν ημεδαποί και οι 2.813 αλλοδαποί.

    Τα στοιχεία αυτά είναι απακαρδιωτικά ειδικά για όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι τώρα και οι οποίες δηλώνουν με βαρύγδουπα λόγια ότι θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα έχουν αποτύχει παταγωδώς.

    Πέρα όμως από την ανικανότητά τους όμως αυτή, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι "αιματηρές" πολιτικές, με τα χαράτσια, τους φόρους, τις οριζόντιες περικοπές, έχουν οδηγήσει τους έλληνες πολίτες πέρα από την εξαθλίωση, αλλά και στην ανομία. Πέρα από τους πολίτες που πάντα μέσω της μαύρης εργασίας προσπαθούσαν να κλέψουν το κράτος, υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι που έχουν να επιλέξουν είτε στο να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές είτε να έχουν φαγητό για τα παιδιά τους.

    Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως στον κλάδο του επισιτισμού, (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), σε βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία και βενζινάδικα, στις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας (security), καθώς και επιχειρήσεις φασόν. Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού όπου όμως έγινε και το 55% των ελέγχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οργιάζει η "μαύρη εργασία" στην Ελλάδα! ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΡΓΙΟΛΑ ΝΤΟΡΑ ΠΟΎΣΤΗ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΑΤΕ... ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ..ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ ΡΕ ΜΟΝΟΊ ΣΑΣ {ΜΑΛΑΚΕΣ}..ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!

    Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας είναι δειγματοληπτικοί και διενεργούνται από μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, του ΣΔΟΕ, όπου απαιτείται, και του ΣΕΠΕ. Οι δυνατότητες όμως των επιθεωρητών είναι περιορισμένες εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού. Οι 160 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι 28 της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του ΙΚΑ, καλούνται να ελέγξουν κάθε χρόνο περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις, ενώ σε πολλές περιοχές έχουν περικοπεί τα ποσά που καταβάλλονται στους ελεγκτές ως έξοδα κίνησης.

    Παρ’ όλα αυτά οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν το τετράμηνο του έτους 19.130 ελέγχους, δηλαδή 994 περισσότερους από τον αρχικό προγραμματισμό και 2.689 περισσότερους από το 2011. Για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έγιναν 10.604 έλεγχοι, 781 μηνύσεις, 1.065 μηνυτήριες αναφορές και επιβλήθηκαν 1.781 πρόστιμα συνολικού ύψους 7.066.148 ευρώ.

    Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν μη καταβολή αποδοχών (κυρίως σε εμπορικά καταστήματα), απολύσεις χωρίς καταβολή αποζημίωσης, οφειλές αποδοχών αδείας και επιδομάτων αδείας, μη χορήγηση αναλυτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους μισθωτούς κατά την εξόφληση των αποδοχών τους, εξαναγκασμό υπογραφής εξοφλητικών αποδείξεων και καταβολή μικρότερου ποσού, παραβίαση ωραρίου -φαινόμενο συχνό στις τράπεζες που επικαλούνται «ταμειακό λάθος»-, απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης (ρεπό), μη κατάθεση και ανάρτηση στους χώρους εργασίας, πινάκων προσωπικού και των ωρών εργασίας ή των προγραμμάτων εργασίας.

    Το 45,45% των εργατικών διαφορών επιλύεται πλέον με τη διαδικασία της μεσολάβησης που διενεργείται από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ.

    Το α' τετράμηνο του 2012, διενεργήθηκαν 7.574 εργατικές διαφορές, από τις οποίες επιλύθηκαν οι 3.274 και καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους 6.881.482 ευρώ. Στην ίδια περίοδο, αυξήθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, αν και παρατηρήθηκε μείωση 10,1% του συνόλου των εργατικών ατυχημάτων.

    Για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία έγιναν 8.526 έλεγχοι, 243 μηνύσεις και επιβλήθηκαν 291 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.156.377 ευρώ και 227 διακοπές εργασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΉ;;; ΧΈΣΤΗΚΑ ,, ΠΡΏΤΑ ΦΥΛΑΚΉ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

    Τέσσερις πρώην υπουργοί στη φάκα του ΣΔΟΕ!

    Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η αυριανό έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού, Pressing.

    Λίγο πριν τις εκλογές, το περιοδικό φέρνει στο φως στοιχεία για πρώην υπουργούς που φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις παράνομου πλουτισμού τους!

    Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, ο ΣΔΟΕ έχει βάλει στο μικροσκόπιό του τέσσερα μεγαλοστελέχη πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και οι τέσσερις είναι ιστορικά και κορυφαία στελέχη των δύο παρατάξεων. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς θεωρούνται και ιστορικά στελέχη.

    Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται στοιχεία για το πού έχει φτάσει η υπόθεση, τι έχουν ζητήσει οι αρχές του ΣΔΟΕ από τις τράπεζες για το άνοιγμα των λογαριασμών και σε ποια πρόσωπα έχει επεκταθεί η έρευνα εκτός των τεσσάρων (συγγενείς, φίλοι, γραμματείς, εταιρείες).

    Στην όλη υπόθεση φαίνεται να συνδέεται και μία από τις εταιρείες του έγκλειστου στις φυλακές Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Ο ένας εκ των υπουργών απασχολεί την έρευνα και εκτός Ελλάδος καθώς φαίνεται ότι έχει επενδύσει σε ακίνητα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη με πρόσωπα και εταιρείες μαϊμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί κρύβεται την αλήθεια ;

    γιατί δεν λέτε ποιος έκλεισε το ραντεβου Ολάντ - Τρέμη ;

    γιατί κρύβεται πάλι τον μέγα δόκτορα που οργάνωσε αυτή τη συνάντηση ;

    δόκτορα ζεις και αποκαλύπτεις τη σαπίλα του πασοκ.

    εμείς σε πιστεύουμε και θα το μαυρίσουμε τη κυριακή

    πρώην πασοκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τραγική συγκέντρωση του πασοκ στο Κορυδαλλό. Παρά τα δένδρα και τα καπνογόνα,παρά τη τεράστια κινητοποίηση, μαζεύτηκαν μόνο γύρω στα 1000 άτομα από όλη την Αττική ( υποψηφιοι, κομματικά στελέχη και γύρω στους 100 νέους ) στη κεντρική εκδήλωση του πασοκ !!!

    Πρόκειται για νέα μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα του Πασοκ να κάνει τη συγκέντρωσή του σε περιοχή, όπου υπάρχουν οι φυλακές Κορυδαλλού, μέσα στις οποίες είναι έγκλειστος ο "σύντροφος" Άκης !!! Για μια ακόμα φορά ο κ. Βενιζέλος, αντιμέτωπος με την εκλογική κατάρρευση του κόμματος του, λόγω χαρατσιού στη ΔΕΗ και των απίθανων φορολογικών δηλώσεων που εμπνεύστηκε αυτός και το επιτελείο του, στρέφει τα βέλη του κατά σοβαρών στελεχών του πασοκ, που βλέπουν ότι οδηγεί το κόμμα σε αποσύνθεση και ετοιμάζεται να τους πετάξει έξω το βράδυ της Κυριακής, σε μια "άγρια νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου" για να τους φορτώσει τις δικές του αποτυχίες.

    Η μεγαλύτερη γκάφα του ειναι ότι ζητά, μετεκλογικώς ( κάτι που είναι εντελώς αδύνατο ) να μπει σε κυβέρνηση ο Σύριζα ( κατά πρώτον ) και οι ΑΝΕΛ ( κατά δεύτερον ), και έτσι δυσκολεύει αφάνταστα τη δημιουργία σταθερής κυβέρνησης και μπορεί, έτσι, με αυτή την αδιαλλακτη τακτική, να οδηγήσει σε ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΧΑΟΣ, νέες εκλογές ! Φυσικά τα σοβαρά στελέχη του πασοκ αδυνατούν να καταλάβουν την "αυτοκτονική" πολιτική που οδηγεί σε εκλογική συρρίκνωση και το ΠΑΣΟΚ ( είναι η ίδια τακτική Καμμένου που έχει ρίξει τους ΑΝΕΛ στο 6 με 7% ).

    Οι πολίτες δεν θέλουν ακυβερνησία, χάος, εμφύλια κοινωνική σύγκρουση στους δρόμους ανάμεσα στις ακροαριστερές συνιστώσες του Σύριζα και τα στελέχη της Χ.Α. Θέλουν και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και σταθερότητα και ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Ο κ. Βενιζέλος, παίζοντας με τους θεσμούς, και με μικροκομματική οπτική, στέλνει όλους τους κεντρώους και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κόμματος του προς τη Νέα Δημοκρατία, για να υπάρξει όσο το δυνατόν σταθερότερη κυβέρνηση, την οποία δεν εγγυώνται ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Μιχαλολιάκος, ούτε πολύ περισσότερο το νεφελώδες πρόγραμμα Σύριζα. Η Αττική, πολύ φοβάμαι, θα ζήσει στιγμές απείρου κάλους, αν συνεχιστεί η ακυβερνησία και το χάος το σημερινό, που θα πολλαπλασιαστεί. Μήπως μας οδηγούν σε "εμφύλιο κοινωνικό πόλεμο" ; Μήπως θέλουν "ταραχές" ανάλογες με του Δεκέμβρη του 2008 ; Μήπως μας οδηγούν σε "πρωτιά" Τσίπρα για να απωλέσουμε "εθνική κυριαρχία" και ΑΟΖ και να μπούμε σε περιπέτειες εθνικές, κοινωνικές, οικονομικές ; Μήπως , χωρίς να το θέλουν, κάποιοι που εμμένουν στο μικρόκοσμό τους και στα μικροποσοστά τους, βάζουν πλάτη για μια ανεξέλεγκτη εσωτερική "χρεοκοπία" το βράδυ της Κυριακής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΟΛΑΝΔΡΕΟΥ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΠΕ ΟΛΑΝΔΡΕΟΥ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ ΣΟΛΩΝ.ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥΣ.ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΖΕΣ , ΚΛΟΠΕΣ ,ΑΠΑΤΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ,ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΕΣ , ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ , ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διασκεδάζω όταν βλέπω TV με τους κλόουν τις πολιτικής μας που δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ όσοι γνωρίζουν έχουν κάνει το κουμάντο τους…

    Δεν έχουν σκεφτεί αυτοί οι κλόουν ότι να τους μείνει σαν που@@α το ευρω στο χέρι τι θα κάνουν !!

    Ακούσατε κανένα δικό μας πολιτικό να λέει για αυτό σενάριο ΟΧΙ? γιατί είπαμε οι άνθρωποι είναι κλόουν βλάκες, ηλίθιοι, πως το λένε… Η Γερμανία όμως ΟΧΙ δεν έχουν πολιτικούς κλόουν τι λένε;;

    Η Γερμανία έχει τη συσσώρευση χρόνιων εμπορικά πλεονάσματα στην κλίμακα της Κίνας. Η εναλλακτική λύση είναι η Γερμανία για να επανέλθει το γερμανικό μάρκο. Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση ανατίμηση του γερμανικού νομίσματος και ανταγωνιστική υποτίμηση του ευρώ για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης!!!!!!!!!! Ελληνικοί Κλόουν τα ξέρουν αυτά; ρε ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΤΣΙΠΡΟΣΤΙΜΕΡΟΚΟΥΦΕΛΗΔΕ;

    (CNN) -- With Greece probably heading for an exit from the euro, the European and global economies may be facing disaster. However, there is still time for European leaders to reverse this destructive dynamic with one simple, outside-the-box solution: Instead of pushing Greece out of the eurozone, Germany should voluntarily withdraw and reissue its beloved deutsche mark.

    The analysis of the problems of the euro and the European Union has long been upside down, focused on the debt and competitive weaknesses of the so-called peripheral countries (Greece, Italy, Spain, Portugal and Ireland) and especially of Greece. But issues of debt and competitiveness existed and were dealt with rather easily long before the euro arrived, through periodic devaluation of the currencies of the less-competitive countries against those of the more competitive countries, and especially against the deutsche mark.

    The problem now is not the weaknesses of the periphery, it's the excessive competitive strength of Germany. Not only is the German economy inherently strong as a result of the high productivity of its workforce, its exports have added competitiveness because the euro is undervalued as far as Germany is concerned. Because it is the common currency of the eurozone countries, the value of the euro reflects the average of their combined competitiveness. But Germany's competitiveness is far above the average. So, for Germany, the euro is too weak. This is why Germany has been accumulating chronic trade surpluses on the scale of the Chinese.

    As long as the rest of the eurozone countries are locked in the euro with Germany, the only way for them to become more competitive is to become, well, more Germanic, through austerity measures that cut government spending, reduce welfare budgets, cut wages and raise unemployment. This is, of course, what they have been doing for the past two years.

    The aim has been to achieve export-led growth. But because Germany is so hypercompetitive and has been unwilling to stimulate its own economy to achieve higher consumption, its eurozone partners have not been able to increase exports to it and have had thus to compete with it in exporting to the likes of China and the United States.
    That hasn't been working very well, and now the consequences of grinding austerity are beginning to tear the political and social fabric even of countries like the Netherlands, which until quite recently were enthusiastically echoing the German call for austerity and growth led by trade with countries outside the EU.

    But it is not clear that the eurozone can sustain the social and political pain of austerity long enough and on the scale necessary to eventually achieve competitive parity with Germany.



    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διασκεδάζω όταν βλέπω TV με τους κλόουν τις πολιτικής μας που δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ όσοι γνωρίζουν έχουν κάνει το κουμάντο τους…

    Δεν έχουν σκεφτεί αυτοί οι κλόουν ότι να τους μείνει σαν που@@α το ευρω στο χέρι τι θα κάνουν !!

    Ακούσατε κανένα δικό μας πολιτικό να λέει για αυτό σενάριο ΟΧΙ? γιατί είπαμε οι άνθρωποι είναι κλόουν βλάκες, ηλίθιοι, πως το λένε… Η Γερμανία όμως ΟΧΙ δεν έχουν πολιτικούς κλόουν τι λένε;;

    Η Γερμανία έχει τη συσσώρευση χρόνιων εμπορικά πλεονάσματα στην κλίμακα της Κίνας. Η εναλλακτική λύση είναι η Γερμανία για να επανέλθει το γερμανικό μάρκο. Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση ανατίμηση του γερμανικού νομίσματος και ανταγωνιστική υποτίμηση του ευρώ για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης!!!!!!!!!! Ελληνικοί Κλόουν τα ξέρουν αυτά; ρε ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΤΣΙΠΡΟΣΤΙΜΕΡΟΚΟΥΦΕΛΗΔΕ;

    (CNN) -- With Greece probably heading for an exit from the euro, the European and global economies may be facing disaster. However, there is still time for European leaders to reverse this destructive dynamic with one simple, outside-the-box solution: Instead of pushing Greece out of the eurozone, Germany should voluntarily withdraw and reissue its beloved deutsche mark.

    The analysis of the problems of the euro and the European Union has long been upside down, focused on the debt and competitive weaknesses of the so-called peripheral countries (Greece, Italy, Spain, Portugal and Ireland) and especially of Greece. But issues of debt and competitiveness existed and were dealt with rather easily long before the euro arrived, through periodic devaluation of the currencies of the less-competitive countries against those of the more competitive countries, and especially against the deutsche mark.

    The problem now is not the weaknesses of the periphery, it's the excessive competitive strength of Germany. Not only is the German economy inherently strong as a result of the high productivity of its workforce, its exports have added competitiveness because the euro is undervalued as far as Germany is concerned. Because it is the common currency of the eurozone countries, the value of the euro reflects the average of their combined competitiveness. But Germany's competitiveness is far above the average. So, for Germany, the euro is too weak. This is why Germany has been accumulating chronic trade surpluses on the scale of the Chinese.

    As long as the rest of the eurozone countries are locked in the euro with Germany, the only way for them to become more competitive is to become, well, more Germanic, through austerity measures that cut government spending, reduce welfare budgets, cut wages and raise unemployment. This is, of course, what they have been doing for the past two years.

    The aim has been to achieve export-led growth. But because Germany is so hypercompetitive and has been unwilling to stimulate its own economy to achieve higher consumption, its eurozone partners have not been able to increase exports to it and have had thus to compete with it in exporting to the likes of China and the United States.
    That hasn't been working very well, and now the consequences of grinding austerity are beginning to tear the political and social fabric even of countries like the Netherlands, which until quite recently were enthusiastically echoing the German call for austerity and growth led by trade with countries outside the EU.

    But it is not clear that the eurozone can sustain the social and political pain of austerity long enough and on the scale necessary to eventually achieve competitive parity with Germany.



    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. The alternative is for Germany to revert to the deutsche mark. That would immediately result in appreciation of the German currency and competitive devaluation of the euro for the remaining eurozone countries. Germany would tend to buy more while selling less, and vice versa for the rest of the eurozone. The extra consumption that Germany will not deliver via stimulus policies would be automatically delivered by currency revaluation.
    The single most essential element of a euro rescue has always been one form or another of a euro bond guaranteed jointly by all eurozone member countries. What the U.S. Treasury bond is to the U.S. economy, the euro bond would be to the EU. The main obstacle has been Germany's insistence that it would not guarantee payments on bonds for the benefit of other European countries.

    German reversion to the deutsche mark would remove this obstacle, and with no further German opposition, the remainder of the eurozone could move ahead to establish a true euro bond, along with a unified treasury function to match the unified banking function of the European Central Bank.

    Some may object that German backing would still be required for the eurozone and a euro bond to be viable. That is correct, and Germany would indeed remain committed to the eurozone for a number of reasons. It would need the eurozone more than ever to buy its increasingly expensive exports. The Bundesbank (Germany's central bank) would undoubtedly sell deutsche marks against euros to mitigate appreciation, and the resulting accumulation of euros would be invested in the new euro bonds. This in turn might inspire the European Central Bank to initiate quantitative easing programs that would stimulate the entire EU economy.

    The cost to Germany of saving Europe will be a hit to exports and perhaps a temporary rise in unemployment, but a return to the deutsche mark would attract a flood of capital to Germany and thereby spur investment while holding interest rates and inflation down.
    The real question is whether the cost of slower export growth and increased unemployment is less than that of paying for Greece, then Spain, etc. Somehow, the "unknown" risks of a German exit from the euro appear more manageable, more quantifiable and in some ways more familiar a challenge than endless austerity, social unrest and political polarization.



    Υ.Γ παρακαλώ έναν {σοφό} πολιτικό της Ελλάδος της δημοσιογραφίας έχει να μου απαντήσει τίποτα!!! μετά της 18 Ιουνίου , γιατί τώρα μόνο μου ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ... γιαυτό δεν θα ψηφίσω και κανένα τους


    Μπούτζουκας Τηλέμαχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. EΠΙΤΥΧΙΑ ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΛΙΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ.ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΞΗ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΣΑΝ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΔΗΜΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. By Jonathan Burgos and Yoshiaki Nohara - Jun 14, 2012 4:46 AM GMT+0300...

    Asian stocks fell, dragging the regional benchmark index to a one-week low, as Spain’s credit rating was cut and economic reports in the U.S and Europe added to concern the global economy is slowing.

    Hutchison Whampoa Ltd., which operates ports in Germany and Spain, slid 1.5 percent in Hong Kong. Esprit Holdings Ltd. sank 12 percent as the clothier’s chief executive officer and chairman quit within 24 hours of each other.

    James Hardie Industries SE (JHX), a building-materials supplier that counts the U.S. as its biggest market, lost 3 percent in Sydney as retail sales in the world’s largest economy dropped.

    The MSCI Asia Pacific Index (MXAP) declined 0.5 percent to 112.83 as of 10:37 a.m. in Tokyo, with about two shares falling for each that rose. The gauge dropped 12 percent from this year’s peak on Feb. 29 through yesterday amid concern growth in the U.S. and China is slowing and as Europe’s debt crisis intensified.

    “Obviously, the Spanish bank bailout on the weekend didn’t help matters and probably increased the focus on Italy, and also made investors worry about investing in Spanish bonds,” said Shane Oliver, Sydney-based head of investment strategy at AMP Capital Investors Ltd., which has almost $100 billion under management.

    “Europe is sliding further into a recession and the global economy is still slowing in the U.S., and so I think this is a soft patch.”

    Volumes Drop

    Japan’s Nikkei 225 Stock Average (NKY) lost 0.6 percent, while South Korea’s Kospi Index fell 0.1 percent. Australia’s S&P/ASX 200 Index dropped 0.8 percent. Hong Kong’s Hang Seng Index slid 0.7 percent, while China’s Shanghai Composite Index declined 0.5 percent.

    rading volumes across the region were below the 30-day average ahead of Greece’s election this weekend, data compiled by Bloomberg showed. Euro-area industrial production declined for a second month in April, led by a drop in Germany, according to a report released yesterday by the European Union.
    Companies that do business in Europe declined after Moody’s Investors Service cut Spain’s credit rating three steps to Baa3 from A3.

    Spain is on review for a further downgrade because of its increased debt burden, weakening economy and limited access to capital markets, Moody’s said.

    Futures on the Standard & Poor’s 500 Index added 0.1 percent today. The gauge fell 0.7 percent yesterday in New York as retail sales in the U.S. dropped in May for a second month, prompting economists to cut forecasts for economic growth.


    The Asian benchmark index lost 0.4 percent this year through yesterday, compared with a 4.6 percent advance by the S&P 500 and a 0.8 percent drop by the Stoxx Europe 600 Index. Shares on the Asian benchmark are valued at 1.2 times book value, compared with 2.1 times for the S&P 500 and 1.3 times for the Stoxx 600, according to data compiled by Bloomberg.

    A number below one means companies can be bought for less than value of their assets.

    το Bloomberg τα λέει ΤΩΡΑ αυτά ΟΧΙ

    Ο Μπούτζουκας Τηλέμαχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΩΩ//////ΠΩ..ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΟ

    ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΟΥ

    ΨΟΘΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το συστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ
    συνεχιζει να διαμορφωνει τη δημοσια συζητηση,
    (φραγκα εχουν οτι θελουν κανουν)
    με τα ψευτικα διλημματα ευρω η δραχμη,ευρωπη η καταστροφη..
    Στις ιδιωτικες συζητησεις,
    που δεν υπαρχει ο φοβος του αφεντικου,
    πολλοι καταλαβαινουν οτι
    οι φραγκατοι μας παρεδωσαν δεμενους στη γερμανια ,
    σκοπιμα καταστρεφοντας το ελληνικο κρατος(ολυμπιακοι και ευρω).
    Και γιατι μας παρεδωσαν?
    για να καταργηθει η δημοκρατια
    και ναχουν οι φραγκατοι το κεφαλι τους ησυχο,
    αφου ολες τις σημαντικες αποφασεις θα τις αγοραζουν στις βρυξελλες..
    Οι ανοητοι ελληνες,η μεγαλη πλειοψηφια του 90% της νουδουπασοκιας,
    πιστεψαν οτι θα ζουν πλουσια χωρις να δουλευουν,
    οπως πιστεψαν και οι σοβιετικοι οτι θα ζουν καλα με τη μαγεια της αγορας,
    και κατεληξαν πουτανες στα ευρωπαικα μπουρδελα.
    Αυτο που χαλασε τα σχεδια των ελληνων φραγκατων ηταν η οικονομικη κριση του 2008..
    το ονειρο της καταναλωσης εσβυσε,και ενα μικρο ποσοστο ελληνων ξυπνησε..
    ΑΝ ΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ η πλειοψηφια,θα επιδιωξει
    εθνικη κυριαρχια,
    δραχμη,
    ειδικη σχεση με την ευρωπαικη ενωση,
    και δημοκρατια.
    ΑΝ ΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ η πλειοψηφια..θα κανει και τις αναλογες θυσιες
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. A canvass taken last fall by the Hungariаn populace public opinion Reseаrсh Institute
    showed that Scottsdale from plауacting Brаziliаn ωaхing, anԁ other tegument
    concern seгvices, which rеquires link ωith the genitalia.
    restгiсted practitiοners who cаn perform this teсhnique and
    гegistеred it, wrіttеn youг
    businеss entеrprise plan, placed financing, renteԁ a blank spaсе anԁ logical and rеcеiѵed all your suppliеs.
    Thе problem іs not how the tub were tantric maѕsage jets massaging
    my solid torso. This іs likewіѕe can expect grаdual imρrovements after each аcadеmic term.


    Have а look at mу site :: erotic massage

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση