GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Νικολάς Γκιγιέν στα ισπανικά και ελληνικά...

Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/ . Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, 18.30 – 19.30 Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήν...

Από το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/.
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, 18.30 – 19.30
Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Αθήνα
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ LEA
η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Ίδρυμα Τσάκος και το περιοδικό Sol Latino
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ποιητική Ανθολογία του Νικολάς Γκιγιέν στα ισπανικά και ελληνικά, του Χάιμε Σβαρτ, χιλιανού καθηγητή ισπανικής γλώσσας και Ισπανοαμερικανικής λογοτεχνίας και ποιητή, σε μετάφραση της Άννας Καράπα.
Απαγγελία ποιημάτων στα ισπανικά από τον Χάιμε Σβαρτ και στα ελληνικά από την...
Μαρία Παπαδημητρίου και την Βίβιαν Κακλαμανάκη.
Οι μουσικοί Edmundo Boudon και Alejandro Díaz από την Χιλή θα ερμηνεύσουν δημοφιλή τραγούδια της Χιλής και της Λατινικής Αμερικής μαζί με τον μουσικό Άλκη Κόλλια από την Βενεζουέλα.
INVITACIÓN
En el marco del IV Festival LEA
la Embajada de Cuba en Grecia, el Instituto Cervantes, la Fundación Tsakos y la revista Sol Latino
en colaboración con la Asociación Cultural José Martí en Grecia
tienen el honor de invitarle
a la presentación del libro Antología Poética de Nicolás Guillén en castellano y griego de Jaime Svart, profesor de castellano y literatura hispanoamericana en Atenas y poeta chileno. Traducción por Anna Karapa.
Lectura de poemas en castellano por Jaime Svart y en griego por Maria Papadimitriou y Vivian Kaklamanakis. Los músicos Edmundo Boudon y Alejandro Díaz de Chile interpretarán canciones populares de Chile y Latinoamerica junto al músico venezolano Alkis Kollias.
Fecha: miércoles 20 de junio del 2012
Hora: 18.30 – 19.30
Lugar: Instituto Cervantes, Mitropoleos 23, Syntagma, Atenas

2 σχόλια

  1. Κανένας δεν μπορεί να πει τη Κυριακή ότι δεν ήξερε. Ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ με τουλάχιστον 5 μονάδες διαφορά, τότε η Ελλάδα τη Δευτέρα θα είναι στο γκρεμό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό.

    Ξέρουν ότι αν βγει πρώτη και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερή, λόγω της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου, τότε η χώρα θα βυθιστεί ξανά στην αστάθεια και στην ακυβερνησία.Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα σε όλους, και κυρίως στους αναποφάσιστους. Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που γινόταν σήμερα ( και ίσως αύριο ) στα σουπερμαρκετ και στα φαρμακεία και στα βενζινάδικα με τις ουρές πολιτών...Αφού, κύριοι, φοβάστε τον Τσίπρα και την ανευθυνότητά του, αντί να στήνετε στις ουρές, αποτρέψτε τη πρωτιά του στη κάλπη. Αν, παρ' ελπίδα, εκλέξετε πρώτο τον Σύριζα ή με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, μη σας δω να τρέχετε το βράδυ στα ΑΤΜ και το πρωί τηςΔευτέρας στις τράπεζες για να πάρετε τα λεφτά σας. Αν απέχετε, ρίξετε λευκό ή άκυρο, είστε άξιοι της μοίρας σας και παίρνετε και στο λαιμό σας και όλους τους άλλους !

    Όσοι θέλετε να ψηφίσετε Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο- Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρη, Τζήμερο- Μάνο, μην πείτε αύριο ότι δεν ξέρατε, ότι νομίζατε ότι οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες μπλοφάρουν... Εδώ δεν είναι χαρτιά, ούτε πόκερ. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσες φορές μας εγκατέλειψαν οι Σύμμαχοι μας, είχαμε εθνική τραγωδία.Ξέρουν εκείνοι να χρησιμοποιούν ακομα και "αριστερούς" για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι είναι "αντιστασιακοί". Μικρός ήμουν και χειροκροτούσαμε τον Ανδρέα, έξω από το Νάτο, έξω από την ΕΟΚ, εξω οι βάσεις και έβαλε την υπογραφή του μετά : σε όλα μέσα ! Και υπάρχουν άνθρωποι που ξεγελάστηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να πάνε στον χειρότερο Τσίπρα ! Ε, καλά να πάθουμε. Με το Παπανδρέου- Βενιζέλο χάσαμε το 1/3 των εισοδηματων μας. Τώρα με τον Τσίπρα, που δεν έχει χώρο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, πράγματι θα γίνουν Βουλγαρία, αλλά μέσα στο πρώτο μήνα!

    Θέλετε, κυριοι,να το ρισκάρετε ; Με γειά σας με χαρά σας. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Όταν πτώχευσε η Ελλάδα το 1893, 1897, 1932, οι περισσότεροι ζούσαν στα χωριά και είχαν τρόφιμα. Τώρα, αν γίνει πτώχευση, οι 9 στους 10 ζουν στα αστικά κέντρα, και ούτε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα δεν μπορούμε, ούτε κυνήγι να κάνουμε, ούτε να ψαρεύουμε στο Σαρωνικό. Αυτά τα παιδάκια που θέλουν Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, έχουν μάθει στη καρμπονάρα και στη πίτσα, αύριο θα πρέπει να τρώνε φασόλια και ρεβύθια. Θα αντέξουν ; Είστε τρελοί ;Αυτά που ξέρουν μόνο από καφετέρια και τάβλι και μπιτς μπαρ και μπουζούκια θα αντέξουν όχι μόνο την ανεργία ( που έφερε η ηλίθια πολιτική Βενιζέλου ), αλλά και τη στέρηση αγαθών ;
    Κάθε ψήφος που πάει σε άλλο κόμμα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, στην οριακή αυτή κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε νέα μικρασιατική ή κυπριακή τραγωδία.Ξεκάθαρα πράγματα προς όλους. Κι αν η ΝΔ δεν μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας,θα έχει πέσει σε 3 μήνες. Και τότε κι εγώ μαζί σας, θα πάω στα άκρα. Αλλά πρέπει να δώσουμε τη τελευταία ευκαιρία στη δημοκρατία να σώσει τη πατρίδα.Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Leygues πρότεινε να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση σαφής προειδοποίηση ότι τυχόν επιστροφή του Κωνσταντίνου Θα σήμανε παραδοχή της πολιτικής τον κατά τη διάρκεια τον πολέμου και ανασύσταση ενός καθεστώτος εχθρικού προς τους Συμμάχους. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η Ελλάδα να γνωρίζει ότι οι Σύμμαχοι δεν ήταν σε θέση να εμπιστευθούν σημαντικά στρατηγικά σημεία στη Μικρά Ασία σε μια μη φιλική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, επιστροφή τον Κωνσταντίνου θα σήμαινε αναθεώρηση, από τις Δυνάμεις, της Συνθήκης των Σεβρών. Το τελικό κείμενο, που υιοθετήθηκε από τη Συμμαχική Συνδιάσκεψη του Λονδίνου και επιδόθηκε στην κυβέρνηση Ράλλη, στις 20Νοεμβρίον/3Δεκεμβρίου, αποτελούσε, τυπικά, συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο απόψεις με ουσιαστική παραδοχή των γαλλικών θέσεων. Δεν έθετε θέμα αναθεωρήσεως της Συνθήκης, αλλά τόνιζε ότι οι δυνάμεις της Εηtente, θα θεωρούσαν την τυχόν επιστροφή τον Κωνσταντίνου στον ελληνικό θρόνο σαν μια μη φιλική ενέργεια που θα τους έδινε το δικαίωμα να επανεξετάσουν ολόκληρη την πολιτική τους στην Εγγύς Ανατολή χωρίς καμία δέσμευση• χωρίς δηλαδή να δεσμεύονται από τη Συνθήκη των Σεβρών. Η Ελλάδα θα έπαυε να θεωρείται σύμμαχος-εντολοδόχος της Εηtente στη Μικρά Ασία. Στις 21 Νοεμβρίου/4 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από το Δημοψήφισμα για την επιστροφή τον Κωνσταντίνου, οι πρεσβευτές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας εξουσιοδοτήθηκαν να γνωστοποιήσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι Σύμμαχοι θα διέκοπταν κάθε οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδα αν ξαναγύριζε ο εξόριστος μονάρχης.
    [Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος ΙΕ’, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1978, σελ. 150]

    Οι Ευρωπαίοι δεν μπλόφαραν, ακύρωσαν όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα και πήγαν διπλωματικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ και φτάσαμε στη Μικρασιατική καταστροφή. Η τότε ελληνική κυβέρνηση, διεθνώς απομονωμένη οικονομικά, προχωρά σε αναγκαστικό δάνειο όλων των Ελλήνων προς το Κράτος. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν τα μισά τους χρήματα στο Κράτος, με αντάλλαγμα ομόλογα του Δημοσίου!!!Λέτε το μέτρο αυτό να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο Τσίπρα ;


    3. Η «διχοτόμηση της δραχμής»
    Οι προσπάθειες τον Γούναρη για δανειοδότηση από το εξωτερικό αποτυγχάνουν. Οι Αγγλογάλλοι έχουν ακυρώσει όλες τις πιστώσεις από την εποχή της επανόδου του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα. Ο Γούναρης αναγκάζεται να ακολουθήσει αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης προχωρεί με νόμο στη σύναψη εσωτερικού αναγκαστικού δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου πεντα¬κοσίων εκατομμυρίων δραχμών (Μάρτιος 1922). Ο τρόπος εφαρμογής του αναγκαστικού δανείου ήταν πρωτότυπος: το χαρτονόμισμα που κυκλοφορούσε χάνει τη μισή του αξία. Οι πενήντα δραχμές, για παράδειγμα, που είχε στα χέρια τον ο πολίτης αποκτούν ονομαστική αξία είκοσι πέντε δραχμών. Οι άλλες είκοσι πέντε κατατίθενται στο δημόσιο ταμείο. ‘Έτσι, ο ελληνικός λαός, αιφνιδιαστικά, χάνει το μισό του νόμισμα.
    [Ιστορία Νεότερη και Σύγχρονη Γ΄ Λυκείου του ΟΕΔΒ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση