GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Oυμανισμός και Κέρδη" στο Παρίσι...

Στην πιο επίκαιρη εκδήλωση TEDx του φετινού καλοκαιριού στο Παρίσι, στις 14 Ιουνίου 2012, με θέμα «Ουμανισμός και Κέρδη», μίλησε ο Διευ...


Στην πιο επίκαιρη εκδήλωση TEDx του φετινού καλοκαιριού στο Παρίσι, στις 14 Ιουνίου 2012, με θέμα «Ουμανισμός και Κέρδη», μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Spin Communications και επικοινωνιολόγος, Σπύρος Ριζόπουλος.
Στην ομιλία του με τίτλο «Η επιστροφή του Ρομαντισμού στο επιχειρείν» επιχείρησε να δώσει στο διεθνές κοινό την ελληνική διάσταση του θέματος, ύστερα από δύο χρόνια λιτότητας στην Ελλάδα.
Το θέμα του TEDx La Defense είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η ευρωπαϊκή και κυρίως η ελληνική κρίση έχει λάβει πρωτόγνωρες κοινωνικές διαστάσεις, με την ανεργία στην Ελλάδα να σκαρφαλώνει προς το 25% και την ελπίδα για το μέλλον να αποδυναμώνεται. Περισσότεροι από 10 ομιλητές μοιράστηκαν με το κοινό τις απόψεις και τις ιδέες τους για το πώς διαμορφώνεται η νέα επιχειρηματική τάξη πραγμάτων και πώς αυτή μπορεί να συμβαδίσει με τον «ουμανισμό».
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Spin Communications, σε σχετική δήλωσή του τονίζει: «Ο «ουμανισμός» πρέπει να επιστρέψει στην ατζέντα ανάπτυξης των επιχειρήσεων, προκειμένου να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους να καινοτομήσουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν σε κοινωνικό επίπεδο ουσιαστικά».
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κου Σ. Ριζόπουλου:
«Πρέπει να εξυψώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στο τρίγωνο λήψης αποφάσεων και να το κάνουμε τετράγωνο».
«Αντί να επικεντρωνόμαστε σε ήδη υπάρχοντα στοιχεία ενεργητικού στην ανάπτυξη και σε λογιστικά φύλλα, πρέπει να προσθέσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα».
«Είναι τα οράματα που κινούν τις επιχειρήσεις, όχι τα λογιστικά φύλλα
».
«Η επιστροφή του ρομαντισμού στις επιχειρήσεις δεν αποτελεί απλά μία φιλοσοφική ιδέα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη θα επιβιώσουν, θα διαπρέψουν και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές».
Το βίντεο εδώ: http://youtu.be/M7ssAzkAGJI

2 σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ...ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!

    http://aagorastos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΟΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗς ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΟΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ-ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΡΙΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
    ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΔΙΛΙΜΜΑ ΕΙΝΑΙ
    ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ή ΑΤΑΞΙΚΟΣ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΣ?
    Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΟΣΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΙ' ΑΝ ΛΕΙΕ Η ΕΛΙΤΑΛΗΤΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση