GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Παπούλιας (και όχι ο Αβραμόπουλος!) θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα είναι τελικά επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και τ...


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα είναι τελικά επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Αρχικά ως επικεφαλής είχε οριστεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ωστόσο υπήρξε νομικό κώλυμα καθώς στις Συνόδους Κορυφής τα κράτη - μέλη εκπροσωπούνται από τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων.
Έτσι όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της ελληνικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού γνωστοποιήθηκε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου, θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του.

3 σχόλια

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιός αποφάσισε να ηγηθεί της ελληνικής αντιπροσωπείας ο Αβραμόπουλος ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΛΕΞΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ το είχα πει στο φόρουμ Αντινιούς. Αλλά στο αντινιούς με αφήνανε τρείς ώρες "υπό έγκριση" επειδή υπάρχουν έμπειροι δικηγόροι και δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρουν αυτό.

    Τώρα υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα χειρότερο. Στη σύνοδο Κορυφής δεν μιλάνε και λαμβάνουν αποφάσεις οι επικεφαλής κρατών μόνο όταν είναι καθισμένοι μπροστά στα έδρανά τους και με τα μικρόφωνά τους και τους διερμηνείς (μέσω των ακουστικών). Οι μισές αποφάσεις λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του γεύματος. Ο κ. Παπούλιας μιλάει μόνο ελληνικά και γερμανικά. Στο τραπέζι λοιπόν την ώρα που θα τρώνε, θα τον ρωτάει ο διπλανός του κάτι στα αγγλικά ή στα γαλλικά και εκείνος θα σκύβει για να το ακούσει ο Ζανιάς που θα είναι δίπλα του (κατ' εξαίρεση του πρωτοκόλλου για να αποφευχθούν απρόοπτα). Ο άλλος αρχηγός κράτους που θα είναι δίπλα στο Ζανιά (αλλά πιο μακριά από τον κ. Παπούλια)θέλει να πει κάτι στον Π.τ.Δ. θα πρέπει να σκύβει ο Ζανιάς, ώστε να ακούσει ο κ. Παπούλιας. Αλλά και στην περίπτωση αυτή, θα ακούει ο Παπούλιας αλλά μόνο ο Ζανιάς θα καταλαβαίνει και θα μπορεί να απαντήσει στο διπλανό του επειδή ο κ. Παπούλιας θα μιλάει μόνο γερμανικά.

    Τώρα θα μου πείτε αν η Άνγκελα Μέρκελ μιλήσει κατ΄ ιδίαν στον Παπούλια στα γερμανικά, ποιος θα κρατήσει σημειώσεις για να ξέρουμε και εμείς σαν χώρα τι ειπώθηκε (για λογαριασμό μας).

    Μπορεί και κάποιος να του πει κάτι στο αυτί. Τότε;

    Αυτοί οι ξεφτίλες του Υπουργείου Εξωτερικών, γιατί δεν είπαν τίποτα; Γιατί τους πληρώνουμε;

    Υ.Γ. Τώρα στο αντινιούς διαγράψανε τη φράση μου «Εγώ σας το είχα πει ότι δεν γίνεται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ
    Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ...
    ΩΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση