GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παναγιώτης Σωτήρης, πανεπιστημιακός και υποψήφιος βουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β᾽ Αθηνών, αποκλειστικά στο PRESS-GR...

...μιλά στη Σοφία Χατζογλίδου  και στον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη   για τις θέσεις και τους στόχους  του κόμματος που αντιπροσωπεύει ...

...μιλά στη Σοφία Χατζογλίδου 
για τις θέσεις και τους στόχους 
του κόμματος που αντιπροσωπεύει

ΑΝΤικαπιταλιστική Αριστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή. Ποιες οι συνιστώσες της ανατροπής αυτής και πόσο εύκολο σε μία κοινωνία με κρίση αξιών, όπου το κάθε νοικοκυριό βιώνει καθημερινά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να εμφιλοχωρήσει μία τέτοια ανατροπή;
Ίσα ίσα, ακριβώς στις μέρες που ζούμε είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ η ανάγκη για την ανατροπή. Όταν υπάρχουν 1,5 εκ. άνεργοι, όταν οι συνταξιούχοι αυτοκτονούν, όταν οι καρκινοπαθείς δεν έχουν φάρμακα, όμως η διάσωση του τραπεζικού συστήματος μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα, τότε είναι εμφανές σε κάθε νοικοκυριό που βιώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, ότι το ζήτημα είναι συστημικό. Εδώ και δύο χρόνια, μέσα στους διαρκείς αγώνες του εργαζόμενου λαού, αυτή η αλήθεια συζητιέται όλο και περισσότερο: δεν πρόκειται ούτε απλώς για μια κρίση χρέους, ούτε πολύ περισσότερο μια κρίση που ξεκινά από τους μισθούς των εργαζομένων. Πρόκειται για μια κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, που εκτυλίσσεται παγκόσμια και έχει μεγάλο βάθος. Με αυτή την έννοια, το θέμα δεν είναι να μετριαστεί η μία ή η άλλη πολιτική, αλλά να ανοίξουν δρόμοι ρήξης με αυτό το σύστημα. Συνιστώσες αυτής της ανατροπής είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, ο εκμεταλλευόμενος λαός. Αυτός που έχει τη δύναμη να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ανατρέψει τα σχέδια των ισχυρών. Με μπροστάρισσα μια αριστερά που δεν θα φοβάται να μιλήσει για την αναγκαιότητα μιας άλλης κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης.
Βασική σας γραμμή και στάση του κόμματος η έξοδος της χώρας από την ΕΕ και η επιστροφή στη δραχμή. Αναβιώνουμε στις μέρες μας παλαιότερες λαϊκές φοβίες καθώς άρχισε να ακούγεται ξανά ‘’Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια’’… Ενδεχόμενη επιστροφή μας στη δραχμή θα μας γυρνούσε στα οικονομικά μεγέθη που ίσχυαν πριν το 2002; 
Τα σπίτια σήμερα τα παίρνουν οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι, γι’ αυτό και η εμφυλιοπολεμική ρητορεία στην οποία αρέσκεται μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος που μας έφερε ως εδώ, δεν μπορεί να τρομάξει πλέον τον εργαζόμενο λαό. Ως προς το ερώτημά σας, όμως, πρέπει να παρατηρήσουμε δύο πράγματα: καταρχάς ότι η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι μια επιθυμία να γυρίσουμε σε κάποιο παρελθόν ψεύτικης ευημερίας, το αντίθετο! Σε αντίθεση με τα όσα μας έταζε το συντεταγμένο «κόμμα του ευρώ» τότε (και με όσα προσπαθεί να μας φοβίσει τώρα), ούτε η προηγούμενες δεκαετίες ήταν εποχές ευημερίας για τους εργαζόμενους. Ήταν εποχές ευημερίας για το κεφάλαιο, τους εργοδότες, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν απολάμβαναν παρά ελάχιστα από τους καρπούς της παραγωγικότητάς τους, και η έλλειψη κοινωνικών παροχών και κοινωνικού κράτους αντισταθμιζόταν με τον εύκολο (όσο και πανάκριβο) δανεισμό των νοικοκυριών. Η ευημερία μια κοινωνίας δεν μπορεί να μετριέται με διακοποδάνεια ή 4Χ4. Η ευημερία μιας κοινωνίας μετριέται με βάση την πρόσβαση όλων σε ποιοτική υγεία, ασφάλιση, παιδεία, πολιτισμό, την προστασία της εργασίας, την δημοκρατία. Με αυτή την έννοια, δεν θέλουμε να επιστρέψουμε ούτε στα οικονομικά ούτε στα κοινωνικά μεγέθη του 2002.
Δεύτερον, η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν. Με τον τρόπο που το προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με τα υπόλοιπα άμεσα μέτρα (διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, φορολόγηση του πλούτου, της εκκλησιαστικής περιουσίας κ.λπ.) σημαίνει ένα βήμα μπροστά, στο 2012 και όχι στο 2002. Άμεση έξοδος από το ευρώ, για να υπάρχει δημοκρατικός εργατικός – λαϊκός έλεγχος στην οικονομία και την κοινωνία συνολικά. Ρήξη με το Ευρώ και τα μνημόνια σημαίνει ρήξη με τον πυρήνα των πολιτικών και των θεσμικών μορφών της ΕΕ. Γι’ αυτό και πρέπει να ολοκληρωθεί με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την καταγγελία όλων των σχετικών συνθηκών και δεσμεύσεων. Έτσι θα χάσει η άρχουσα τάξη το μεγαλύτερο όπλο της, να επιβάλλει μέσα από τον μηχανισμό της ΕΕ όλη την βάρβαρη πολιτική της, να αποφασίζει η Τρόικα για τον προϋπολογισμό. Τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα από τα ψίχουλα των ΕΣΠΑ και των ΚΠΣ που συνοδεύονταν από υποχρεωτική ελαστικοποίηση και ιδιωτικοποίηση. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος για να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική, να έχουμε δημόσια αγαθά, να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της κοινωνίας με τον έλεγχο των ίδιων των εργαζόμενων, χωρίς τους περιορισμούς της ΕΕ.
Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ σε συνδυασμό με λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς του πρόσφατου και μη παρελθόντος έφτασαν τη χώρα μας στο σημείο αυτό. Επικρατεί εντούτοις τεράστια καταστροφολογία ότι ενδεχόμενη έξοδος μας από το ευρώ και επιστροφή μας στη δραχμή θα έφερνε τη χώρα στο απόλυτο χάος. Κιτρινολογία ή ενδεχόμενη πραγματικότητα;
Το βασικό θέμα είναι με ποιού την πρωτοβουλία θα γίνει η έξοδος, με ποια προετοιμασία, με ποια μέτρα και με ποιες πολιτικές, οικονομικές και δημοκρατικές τομές θα επιτευχθεί. Το χειρότερο σενάριο είναι αυτό το οποίο μας οδηγούν τα κόμματα που στηρίζουν τα Μνημόνια: με άτακτη χρεοκοπία ή με κατάρρευση της ευρωζώνης, η κρίση της οποίας βαθαίνει όλο και περισσότερο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και η ρήξη με την ΕΕ να συνοδευτεί από:
 •  Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών, παράλληλα με την εφαρμογή άμεσα φραγμών στην κίνηση κεφαλαίων, ώστε να αποφευχθεί η μαζική διοχέτευση πλούτου στο εξωτερικό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ανακουφιστούν από τα χρέη τα νοικοκυριά που έχουν χρεοκοπήσει, για να στρέφονται τα δάνεια όχι στις «μαύρες τρύπες» των μεγαλοκαρχαριών καπιταλιστών αλλά σε δημόσιες επιχειρήσεις και κοινωνικά αναγκαίες επενδύσεις, σε αυτοαπασχολούμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες, στους βιοτέχνες, για την εγγύηση των μικροκαταθετών. 
 •  Άμεση εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών επιχειρήσεων και τομέων (επικοινωνίες, ενέργεια, ύδρευση, διυλιστήρια, ορυχεία, δημόσια έργα, παραγωγή φαρμάκων, μεταφορές κ.λπ.) χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή λειτουργία τους προς όφελος του λαού. Μόνο με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα άμεσων εθνικοποιήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο, μαζί με γενναία φορολόγηση του πλούτου, είναι δυνατόν να υπάρξει η αναγκαία αναδιανομή εισοδήματος που θα επιτρέψει και την λειτουργία του δημοσίου χωρίς τις δόσεις των δανείων και το τσάκισμα των κερδοσκοπικών κινήσεων των καπιταλιστών, ντόπιων και ξένων.
 • Πάγωμα των στρατιωτικών δαπανών και των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ώστε να σταματήσουν να σπαταλιούνται χρήματα για τις πολεμικές δαπάνες και τις μίζες.
 • Άμεση γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου και του πλούτου, με επιβολή υψηλών φόρων στα κέρδη, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, στη μεγάλη περιουσία, στις υψηλές καταθέσεις, στις συναλλαγές των υπεράκτιων εταιριών, στην εκκλησιαστική περιουσία. 
 • Επιβολή υποχρεωτικών ανώτερων τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά (καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης), παράλληλα με άμεση επιβολή εργατικού και λαϊκού ελέγχου σε όλους τους χώρους αποθήκευσης και διανομής βασικών αγαθών (φαρμακαποθήκες, αποθήκες τροφίμων κ.λπ.) και συνολικά οικονομία για να εμποδίσουμε την κερδοσκοπία και τις απότομες ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά (καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης κλπ). 
Και όλα τα παραπάνω με εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με τον οργανωμένο λαό στο τιμόνι. Οι αποφάσεις για την οικονομική πολιτική να μη λαμβάνονται από «συμβούλους» και «τεχνοκράτες», αλλά από τα ίδια τα όργανα του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Μόνοι έτσι μπορεί να υπάρξει πραγματικός δημοκρατικός κοινωνικός σχεδιασμός της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Αυτός είναι ένας άλλος δρόμος.

Κατεβαίνετε αυτόνομοι στις εκλογές. Έχετε ζητήσει όμως ανοιχτά ενότητα δράσης των αριστερών κομμάτων ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου. Ενδεχόμενη εκλογική πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις 17 Ιουνίου θα σας έβρισκε το ίδιο ανοιχτούς σε ενδεχόμενη συνεργασία ακόμη και με ενδεχόμενη παραμονή μας στο ευρώ αλλά με τάσεις επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου;
Σε καμία περίπτωση! Όχι μόνο γιατί το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι διακριτό, αλλά γιατί κανένας από την Αριστερά σήμερα δεν μπορεί να πηγαίνει ούτε βήμα πίσω από τα βασικά συνθήματα του ίδιου του λαού, αυτά που έκανε κτήμα του, αυτά που φώναξε στις απεργίες, πάλεψε στις πλατείες. Η κατακρήμνιση των κομμάτων του Μνημονίου ήταν αποτέλεσμα της δίχρονης πάλης των εργαζόμενων και όλου του λαού σε αντιπαράθεση στο Μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και την Τρόικα. Δεν πάλεψε ο λαός για να πάει η Αριστερά να «διαπραγματευτεί» ξανά το Μνημόνιο ή να δεχτεί θυσίες στο όνομα του ευρώ.
Η κατεύθυνση της ΕΕ είναι σαφής. Ακόμη και με χρονική χαλάρωση κάποιων μέτρων, οποιαδήποτε κυβέρνηση θελήσει να διαπραγματευτεί εντός της λογικής του ευρώ και της δανειακής σύμβασης, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στο δίλημμα να πρέπει να επιβάλλει κι άλλα μέτρα λιτότητας στο όνομα του ευρώ. Η ελπίδα που στις 6 Μάη στράφηκε στα αριστερά, πιστεύουμε ότι θα διαψευστεί, εάν μείνει στα ασφυκτικά πλαίσια της ΕΕ, του ευρώ και της δανειακής σύμβασης, εάν αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής με τις μνημονιακές δυνάμεις, εάν γλιστρήσει σε λογικές «επαναδιαπραγμάτευσης» και στηριχτεί σε κοινοβουλευτικές λυκοφιλίες και όχι στη δύναμη του οργανωμένου και αγωνιζόμενου λαού.
Γι΄αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταθέτει το πρόγραμμά της, όχι μόνο ως πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά ως πρόγραμμα που θα πρεπε να συζητήσει και να διεκδικήσει όλη η Αριστερά. Με όπλο ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής, με κοινή δράση όλης της Αριστεράς στο κίνημα, που θα έδινε πραγματική ελπίδα σε όλο τον λαό και ώθηση για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. 
Οι συνιστώσες της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. προέρχεστε από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η ένταξη σας στην ενδοκοινοβουλευτική αριστερά ελλοχεύει τους κινδύνους του λεγόμενου «κοινωνικού συμβιβασμού» όσον αφορά τον πολιτικό χώρο… κατά πόσο μία «ανατροπή» μπορεί να συμβαδίσει με τους κανόνες της κοινοβουλευτικής νομιμότητας;
Το ερώτημα είναι με πιο πολιτικό πρόγραμμα κατεβαίνει κάθε δύναμη της αριστεράς στις εκλογές. Επίσης, το ερώτημα δεν είναι αν είναι ενδοκοινοβουλευτική ή εξωκοινοβουλευτική δύναμη, αλλά ενδοσυστημική ή αντισυστημική. Αν θεωρεί αυτοσκοπό και «ολοκλήρωση» των οραμάτων της την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ή αν τη θεωρεί ένα μέσο για την ενίσχυση του λαϊκού κινήματος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει ξεκάθαρα: λαός μαχητής με το οργανωμένο εργατικό κίνημα στο κέντρο της πάλης, ανώτερη οργάνωση του λαού, ισχυρό κίνημα, λαϊκή αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αυτοάμυνα, αυτός είναι ο δρόμος της νίκης. Ο δρόμος αυτός περνάει μέσα από την πολιτική καταγραφή του αντικαπιταλιστικού πόλου της Αριστεράς και στις βουλευτικές εκλογές, που έχει μεγάλη αξία, αλλά δεν εξαντλείται εκεί.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έφεραν την Ελλάδα μπροστά σε μία μεγάλη ιστορική για την αριστερά στιγμή. Επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ γεννήθηκε από τη συσπείρωση πληθώρας αριστερών πολιτικών οργανώσεων. Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι δεν υπήρχε σύμπραξη των αριστερών κομμάτων, προκειμένου να δοθεί για πρώτη φορά για τα ελληνικά δεδομένα η ευκαιρία στα κόμματα της αριστεράς να κυβερνήσουν;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε σύμπραξη όλων των δυνάμεων της Αριστεράς στο κίνημα που ζήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια. Αν από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την έλευση του ΔΝΤ στη χώρα υπήρχε συντονισμένη και ενιαία παρέμβαση στο κίνημα όλης της Αριστεράς, μαζί με τα σωματεία και όλες τις μορφές οργάνωσης του λαού, δεν θα υπήρχε χρεία να μου θέτετε ερωτήματα περί εκλογικής σύμπραξης της αριστεράς σε μια χώρα με κατεστραμμένο κοινωνικό ιστό! Το βασικό ερώτημα δεν είναι αν και πώς μπορούν να συμπράξουν αριστερές δυνάμεις με τελείως διαφορετικά προγράμματα για να κάνουν μια «αριστερή κυβέρνηση»: τα παραδείγματα από πολλές χώρες (π.χ. Ιταλία) πείθουν πως το αν είναι αριστερή μια κυβέρνηση δεν σχετίζεται με τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν, αλλά με το πρόγραμμα που εφαρμόζει… Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μέτωπο δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής αριστεράς και ριζοσπαστικής οικολογίας στη βάση ενός κοινού προγράμματος, του αναγκαίου σήμερα πολιτικού προγράμματος για να χαραχτεί ένας άλλος δρόμος για τη χώρα, για να ανοίξουν οι δυνατότητες κοινωνικής χειραφέτησης. Τέτοια προγράμματα δεν δικαιώνονται σε Υπουργικές καρέκλες, αλλά στους λαϊκούς αντι-θεσμούς.
Οι υποψήφιοι που κατεβαίνουν με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. προέρχονται από εξέχοντες κοινωνικούς χώρους όπως πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι, δημοσιογράφοι. Επίσης η πλειοψηφία των υποστηρικτών-ψηφοφόρων του κόμματος είναι άνθρωποι νεαρής ηλικίας. Ακόμη, έχουν κατά καιρούς δηλώσει τη στήριξη τους αξιόλογες προσωπικότητες. Θεωρείτε ότι οι νέοι επιθυμούν μία ριζική ανατροπή του πολιτικού γίγνεσθαι προς πιο δημοκρατικές-αριστερές κατευθύνσεις και κατά πόσο αυτή υποστηρίζεται από τους ανθρώπους του πνεύματος;
Η έννοια των «ανθρώπων του πνεύματος» για πολλά χρόνια στη χώρα μας έχει ταυτιστεί με τους οργανικούς διανοούμενους του κράτους, με δημοσιογράφους ή δημοσιολόγους απολογητές της εξουσίας και του κυρίαρχου λόγου. Όχι γιατί δεν υπήρχαν διανοούμενοι, καλλιτέχνες, νέοι με διαφορετικές απόψεις, αλλά γιατί συστηματικά προβάλλονταν μόνο εκείνες οι φωνές που εναρμονίζονταν με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ. Η νέα συλλογικότητα, οι νέες μορφές οργάνωσης του αγώνα, οι συνελεύσεις στις πλατείες, ακόμη και η ελευθερία στο διαδίκτυο που χρησιμοποιήθηκε από το κίνημα, έδωσαν τη δυνατότητα να ακουστούν και οι διαφορετικές φωνές. Ναι, υπάρχει ένα μεγάλο ρεύμα μέσα στη νεολαία, στους άνεργους, στους νέους επιστήμονες, στους διανοούμενους και στους ανθρώπους της τέχνης, που βλέπουν την ελπίδα σε μια ανατρεπτική αριστερή κατεύθυνση. Η ζωντάνια και η δημιουργικότητα του κινήματος της πλατείας Συντάγματος κατεξοχήν στηρίχτηκε σε τέτοιο κόσμο.
Έχοντας ως αφετηρία την προηγούμενη ερώτηση, ξεπροβάλλουν τα τελευταία χρόνια φασίζουσες τάσεις ακόμη και από νέους ανθρώπους, με φανερό το αποτέλεσμα αυτό στις εκλογές της 6ης Μαΐου με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έχει κρατήσει μία ένθερμη στάση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, πρωτοστατώντας μάλιστα πολλές φορές στον αγώνα αυτό. Έχετε δεχτεί κατά καιρούς επιθέσεις από άτομα της Χρυσής Αυγής. Διαμαρτυρία ή πραγματικότητα; Αντικατοπτρίζουν τις εσωτερικές ανησυχίες του Έλληνα ή είναι απλώς μια παρωχημένη ομάδα «τραμπούκων» και ο κόσμος δεν ήξερε τι ψήφιζε;
Πράγματι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε επισημάνει από πολύ νωρίς τη φασιστική απειλή και συνεχίζει να παλεύει ενάντια στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, καλώντας όλες τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε κοινά μέτωπα κατά του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής έχει πολλές αιτίες, που σχετίζονται τόσο με την αποσύνθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την ιδεολογική αποπτώχευση, ιδιαίτερα σε στρώματα νεολαίας, μια γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα περί «αντισυστημικότητας», ακόμη και την ταύτιση με το σεξιστικό πρότυπο του «ισχυρού» σε συνθήκες κρίσης και φόβου. Όμως, όλα αυτά είναι συμπληρωματικές όψεις στον κεντρικό κορμό που είναι ότι το ίδιο το σύστημα και η ίδια η πολιτική και η ρητορεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι που έθρεψαν τη Χρυσή Αυγή, ως το μακρύ χέρι που υπερασπίζεται κατεξοχήν τα συμφέροντα του ίδιου του συστήματος. Όταν ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η επίθεση σε κάθε αδύναμο είναι η επίσημη πολιτική του κράτους, όταν η Αστυνομία συνεπικουρεί τις επιθέσεις των συμμοριών της Χρυσής Αυγής, όταν ο ναζιστικός χαιρετισμός του Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας γίνεται ανεκτός ως μέρος της πολιτικής ζωής από την τάχα μου προοδευτική παράταξη Καμίνη, όταν η προεκλογική ατζέντα Λοβέρδου-Χρυσοχοίδη είναι η στοχοποίηση των θυμάτων του σεξουαλικού καταναγκασμού και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τότε είναι προφανές ποιος άνοιξε τον δρόμο στην εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής. Οι μετεκλογικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες, σε αριστερούς, και σε αγωνιζόμενους απεργούς δείχνουν το γιατί ήθελαν τόσο πολύ να της ανοίξουν τον δρόμο.
Τι αναμένετε από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου συγκριτικά μάλιστα και με τα δεδομένα της 6ης Μαΐου; Πώς φαντάζεστε την 18η Ιουνίου;
Παλεύουμε για να βαθύνει το ρήγμα που άνοιξε στις 6 Μάη. Να κάνουμε το επόμενο βήμα. Να καταποντιστεί το πολιτικό προσωπικό του Μνημονίου και οι στυλοβάτες με αντιμνημονιακό προσωπείο. Να ενισχυθεί όλη η Αριστερά, αλλά κυρίως η αντικαπιταλιστική Αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η δύναμη που θα παλέψει να αναπτυχθεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα, να οργανωθεί ο λαός για τους αγώνες της επόμενης μέρας. Η δύναμη που παλεύει για μια άλλη αριστερά, ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική, ενωτική και δημοκρατική, δεμένη με τους εργαζόμενους, ικανή να οικοδομήσει το αντίπαλο δέος απέναντι στην καταστροφή. Η δύναμη που και την επόμενη των εκλογών θα βρίσκεται στους δρόμους του αγώνα, θα στηρίζει τη «βουλή των από κάτω», θα προβάλλει το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, θα οικοδομεί το αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, θα βάζει πλάτη για να νικήσει ο λαός. Γιατί οι μάχες δεν ολοκληρώνονται στις 17 Ιούνη, ξεκινούν στις 18…
Γιατί κάποιος να ψηφίσει ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.; Τι θα λέγατε στο νέο και μη, αριστερό και μη, σίγουρα πάντως μπερδεμένο από την πολιτική και κοινωνική ανασφάλεια αλλά και από τις σύγχρονες τακτικές της ΄΄κωλοτούμπας΄΄ που πολλά κόμματα υιοθετούν τον τελευταίο καιρό. Ποιάς μορφής πολιτική σταθερότητα παρέχει η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.? Τι θα λέγατε επίσης στο νέο που επιθυμεί να απέχει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως μορφή ένδειξης διαμαρτυρίας αλλά και πιστεύοντας στην ιδέα ότι μόνο με την επανάσταση και έξω από τα δεδομένα της κοινοβουλευτικής νομιμότητας μπορεί να επέλθει κάποια αλλαγή;
Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ρήγμα στην πολιτική του Μνημονίου, ανάσα και ανακούφιση για το λαό με την άρνηση της «μονομερούς πρωτοβουλίας» του κοινωνικού αγώνα. Από την ελάχιστη υποχώρηση μέχρι τις πιο μεγάλες και ιστορικές κατακτήσεις, όλα κερδήθηκαν με σκληρό, ανυποχώρητο αγώνα. Ούτε με αποχή, ούτε με ανάθεση, ούτε με αυταπάτες για εύκολους δρόμους. Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένει να προτείνει και να προετοιμάζει για αυτή τη σύγκρουση.
Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μια άλλη Αριστερά, αντικαπιταλιστική στη ρήξη της με τον αδηφάγο καπιταλισμό της εποχής μας που βλέπει τους ανθρώπους ως αναλώσιμα για την «ανάπτυξη» και τα δικαιώματα σαν διαφυγόντα κέρδη. Αριστερά κοινωνικά μαχόμενη, σκεπτόμενη, ανατρεπτική και ενωτική μαζί σε κάθε στιγμή της πάλης για τη δικαίωση του εργαζόμενου ανθρώπου. Αριστερά που παλεύει για μια κοινωνία της ελευθερίας, της δημιουργίας, της ισορροπίας με το περιβάλλον, πέρα από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Για αυτούς τους λόγους λέμε ότι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι προς όφελος των εργαζομένων, του λαού και του κόσμου της Αριστεράς. Είναι τριπλά κερδισμένη ψήφος: Για το πρόγραμμα που θα οπλίσει τον λαό. Για το κίνημα που θα υλοποιήσει την ανατροπή. Για την Αριστερά που θα εμπνεύσει την προοπτική. Ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δυνατό μαζικό λαϊκό κίνημα όχι μόνο για την επόμενη μέρα, αλλά για το παρόν και το μέλλον του κινήματος και της Αριστεράς.

34 σχόλια

 1. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ, ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΦΩΝΟΥ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ…………..

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ,

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ, ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!!

  ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ…

  ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!!

  ΔΙΛΛΗΜΑ:

  ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ Ή ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ;;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ;;;;;;

  Ο,ΤΙ ΛΑΣΠΕΣ ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ… ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!!!!

  ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ!!!!

  ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, ΕΙΣΤΕ ΑΦΕΡΕΓΓYΟΙ, ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!!

  ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΓΕΡΜΕΝΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ SIEMENS, ΜΕΓΑΛΟ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ- ΠΑΤΡΟΣ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ, ΣΕ ΕΝΑ CD;;;;;;; (ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ;;;;;) !!!!!

  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΝ, ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΚΟΠΡΟΠΣΚΥΛΑ!!!

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!

  ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!!!

  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πασοκ


  Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν εδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

  ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

  το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

  ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

  ο Συριζα στα ιδια

  μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

  Νασος Πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πασοκ


  Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν εδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

  ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

  το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

  ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

  ο Συριζα στα ιδια

  μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

  Νασος Πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πασοκ


  Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν εδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

  ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

  το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

  ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

  ο Συριζα στα ιδια

  μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

  Νασος Πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πασοκ


  Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν εδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

  ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

  το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

  ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

  ο Συριζα στα ιδια

  μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

  Νασος Πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πασοκ


  Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν εδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

  ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

  το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

  ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

  ο Συριζα στα ιδια

  μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

  Νασος Πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πασοκ


  Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν εδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

  ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

  το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

  ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

  ο Συριζα στα ιδια

  μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

  Νασος Πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πασοκ


  Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν εδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

  ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

  το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

  ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

  ο Συριζα στα ιδια

  μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

  Νασος Πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πασοκ


  Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν εδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

  ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

  το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

  ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

  ο Συριζα στα ιδια

  μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

  Νασος Πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Νάσο Πασοκ ( δηλαδή γελοίε οπαδέ του κουτσούκου )

  πες στο κουτσούκο ότι

  1) η συγκέντρωση του Σαμαρά ήταν υπερτριπλάσια του Βενιζέλου στον ίδιο χώρο ( όταν το πασοκ πήρε 13,1 %) και χωρίς πακιστανούς. Στο Βενιζέλο ήταν γεμάτος μόνο ο κεντρικός διάδρομος, ενώ στο Σαμαρά, εκτός από το κεντρικό, ήταν όλη η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος

  2) Αντιθέτως, αν με αυτό το κόσμο ο Σαμαράς και ο Τσίπρας πάρουν 22% ( ο κόσμος να πεις στο γελοίο δόκτορα δεν πάει στις συγκεντρώσεις ), τότε τι σοκ θα έπαθε ο δόκτορας από τη συγκέντρωση 500 ατόμων στο Μενίδι, που αναγκάζει αυτόν που τραβά τα πλάνα να δείχνει ουρανό και πολυκατοικίες της πλατείας του Μενιδίου; Πόσο θα πάρει το πασοκ με το 1/10 των συγκεντρωμένων της ΝΔ και του Σύριζα ;

  3) Ά, πες στο δόκτορα της παπαρολογίας, ότι το ΚΚΕ έκανε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση από όλους στο Πεδίο του Άρεως. Άρα θα πάρει 30% με την ηλίθια λογική του δόκτορα της αποτυχίας ;

  ΣΟΥΡΓΕΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Νάσο Πασοκ ( δηλαδή γελοίε οπαδέ του κουτσούκου )

  πες στο κουτσούκο ότι

  1) η συγκέντρωση του Σαμαρά ήταν υπερτριπλάσια του Βενιζέλου στον ίδιο χώρο ( όταν το πασοκ πήρε 13,1 %) και χωρίς πακιστανούς. Στο Βενιζέλο ήταν γεμάτος μόνο ο κεντρικός διάδρομος, ενώ στο Σαμαρά, εκτός από το κεντρικό, ήταν όλη η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος

  2) Αντιθέτως, αν με αυτό το κόσμο ο Σαμαράς και ο Τσίπρας πάρουν 22% ( ο κόσμος να πεις στο γελοίο δόκτορα δεν πάει στις συγκεντρώσεις ), τότε τι σοκ θα έπαθε ο δόκτορας από τη συγκέντρωση 500 ατόμων στο Μενίδι, που αναγκάζει αυτόν που τραβά τα πλάνα να δείχνει ουρανό και πολυκατοικίες της πλατείας του Μενιδίου; Πόσο θα πάρει το πασοκ με το 1/10 των συγκεντρωμένων της ΝΔ και του Σύριζα ;

  3) Ά, πες στο δόκτορα της παπαρολογίας, ότι το ΚΚΕ έκανε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση από όλους στο Πεδίο του Άρεως. Άρα θα πάρει 30% με την ηλίθια λογική του δόκτορα της αποτυχίας ;

  ΣΟΥΡΓΕΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Νάσο Πασοκ ( δηλαδή γελοίε οπαδέ του κουτσούκου )

  πες στο κουτσούκο ότι

  1) η συγκέντρωση του Σαμαρά ήταν υπερτριπλάσια του Βενιζέλου στον ίδιο χώρο ( όταν το πασοκ πήρε 13,1 %) και χωρίς πακιστανούς. Στο Βενιζέλο ήταν γεμάτος μόνο ο κεντρικός διάδρομος, ενώ στο Σαμαρά, εκτός από το κεντρικό, ήταν όλη η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος

  2) Αντιθέτως, αν με αυτό το κόσμο ο Σαμαράς και ο Τσίπρας πάρουν 22% ( ο κόσμος να πεις στο γελοίο δόκτορα δεν πάει στις συγκεντρώσεις ), τότε τι σοκ θα έπαθε ο δόκτορας από τη συγκέντρωση 500 ατόμων στο Μενίδι, που αναγκάζει αυτόν που τραβά τα πλάνα να δείχνει ουρανό και πολυκατοικίες της πλατείας του Μενιδίου; Πόσο θα πάρει το πασοκ με το 1/10 των συγκεντρωμένων της ΝΔ και του Σύριζα ;

  3) Ά, πες στο δόκτορα της παπαρολογίας, ότι το ΚΚΕ έκανε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση από όλους στο Πεδίο του Άρεως. Άρα θα πάρει 30% με την ηλίθια λογική του δόκτορα της αποτυχίας ;

  ΣΟΥΡΓΕΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ, ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΦΩΝΟΥ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ…………..

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ,

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ, ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!!

  ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ…

  ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!!

  ΔΙΛΛΗΜΑ:

  ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ Ή ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ;;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΤΑΜ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ;;;;;;

  Ο,ΤΙ ΛΑΣΠΕΣ ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ… ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!!!!

  ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ!!!!

  ΟΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, ΕΙΣΤΕ ΑΦΕΡΕΓΓYΟΙ, ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!!

  ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΤΩΝ ΓΕΡΜΕΝΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ SIEMENS, ΜΕΓΑΛΟ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ- ΠΑΤΡΟΣ-ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΕΧΕΙ, ΣΕ ΕΝΑ CD;;;;;;; (ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ;;;;;) !!!!!

  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΝ, ΤΙΣ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΚΟΠΡΟΠΣΚΥΛΑ!!!

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!

  ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!

  ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ, ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ποιο νεο πασοκ ρε σούργελο ;

  θα διώξει ο βενιζέλος τα μισά στελέχη ; αυτό περιμένει ο δόκτορας του γέλιου για να μπει επιτέλους στα ψηφοδέλτια του νέου κοδησο ;

  ρε σούργελο, ο Μπένυ παλεύει για να πιάσει διψήφιο νούμερο, μπας και κρατήσει το κορμό του σάπιου πασοκ. είναι τελειωμένος πολιτικά.

  και αυτό που έκανε διώχνει περισσότερους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του προς τη νέα δημοκρατία και την δημ. αριστερά.

  Αλλά όταν είσαι δόκτορας της πλάκας, αυτές τις παπαριές λες...

  που τις είπε; στο sky news ή στο cnn ;

  τεράστιο σούργελο ο δόκτορας και ο οπαδός του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ποιο νεο πασοκ ρε σούργελο ;

  θα διώξει ο βενιζέλος τα μισά στελέχη ; αυτό περιμένει ο δόκτορας του γέλιου για να μπει επιτέλους στα ψηφοδέλτια του νέου κοδησο ;

  ρε σούργελο, ο Μπένυ παλεύει για να πιάσει διψήφιο νούμερο, μπας και κρατήσει το κορμό του σάπιου πασοκ. είναι τελειωμένος πολιτικά.

  και αυτό που έκανε διώχνει περισσότερους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του προς τη νέα δημοκρατία και την δημ. αριστερά.

  Αλλά όταν είσαι δόκτορας της πλάκας, αυτές τις παπαριές λες...

  που τις είπε; στο sky news ή στο cnn ;

  τεράστιο σούργελο ο δόκτορας και ο οπαδός του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ποιο νεο πασοκ ρε σούργελο ;

  θα διώξει ο βενιζέλος τα μισά στελέχη ; αυτό περιμένει ο δόκτορας του γέλιου για να μπει επιτέλους στα ψηφοδέλτια του νέου κοδησο ;

  ρε σούργελο, ο Μπένυ παλεύει για να πιάσει διψήφιο νούμερο, μπας και κρατήσει το κορμό του σάπιου πασοκ. είναι τελειωμένος πολιτικά.

  και αυτό που έκανε διώχνει περισσότερους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του προς τη νέα δημοκρατία και την δημ. αριστερά.

  Αλλά όταν είσαι δόκτορας της πλάκας, αυτές τις παπαριές λες...

  που τις είπε; στο sky news ή στο cnn ;

  τεράστιο σούργελο ο δόκτορας και ο οπαδός του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΤΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

  ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΪΜΠΛΕ!!!!

  ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ;;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΤΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

  ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΪΜΠΛΕ!!!!

  ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ;;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΤΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

  ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΪΜΠΛΕ!!!!

  ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ;;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Κανένας δεν μπορεί να πει τη Κυριακή ότι δεν ήξερε. Ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ με τουλάχιστον 5 μονάδες διαφορά, τότε η Ελλάδα τη Δευτέρα θα είναι στο γκρεμό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό.

  Ξέρουν ότι αν βγει πρώτη και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερή, λόγω της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου, τότε η χώρα θα βυθιστεί ξανά στην αστάθεια και στην ακυβερνησία.Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα σε όλους, και κυρίως στους αναποφάσιστους. Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που γινόταν σήμερα ( και ίσως αύριο ) στα σουπερμαρκετ και στα φαρμακεία και στα βενζινάδικα με τις ουρές πολιτών...Αφού, κύριοι, φοβάστε τον Τσίπρα και την ανευθυνότητά του, αντί να στήνετε στις ουρές, αποτρέψτε τη πρωτιά του στη κάλπη. Αν, παρ' ελπίδα, εκλέξετε πρώτο τον Σύριζα ή με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, μη σας δω να τρέχετε το βράδυ στα ΑΤΜ και το πρωί τηςΔευτέρας στις τράπεζες για να πάρετε τα λεφτά σας. Αν απέχετε, ρίξετε λευκό ή άκυρο, είστε άξιοι της μοίρας σας και παίρνετε και στο λαιμό σας και όλους τους άλλους !

  Όσοι θέλετε να ψηφίσετε Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο- Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρη, Τζήμερο- Μάνο, μην πείτε αύριο ότι δεν ξέρατε, ότι νομίζατε ότι οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες μπλοφάρουν... Εδώ δεν είναι χαρτιά, ούτε πόκερ. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσες φορές μας εγκατέλειψαν οι Σύμμαχοι μας, είχαμε εθνική τραγωδία.Ξέρουν εκείνοι να χρησιμοποιούν ακομα και "αριστερούς" για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι είναι "αντιστασιακοί". Μικρός ήμουν και χειροκροτούσαμε τον Ανδρέα, έξω από το Νάτο, έξω από την ΕΟΚ, εξω οι βάσεις και έβαλε την υπογραφή του μετά : σε όλα μέσα ! Και υπάρχουν άνθρωποι που ξεγελάστηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να πάνε στον χειρότερο Τσίπρα ! Ε, καλά να πάθουμε. Με το Παπανδρέου- Βενιζέλο χάσαμε το 1/3 των εισοδηματων μας. Τώρα με τον Τσίπρα, που δεν έχει χώρο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, πράγματι θα γίνουν Βουλγαρία, αλλά μέσα στο πρώτο μήνα!

  Θέλετε, κυριοι,να το ρισκάρετε ; Με γειά σας με χαρά σας. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Όταν πτώχευσε η Ελλάδα το 1893, 1897, 1932, οι περισσότεροι ζούσαν στα χωριά και είχαν τρόφιμα. Τώρα, αν γίνει πτώχευση, οι 9 στους 10 ζουν στα αστικά κέντρα, και ούτε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα δεν μπορούμε, ούτε κυνήγι να κάνουμε, ούτε να ψαρεύουμε στο Σαρωνικό. Αυτά τα παιδάκια που θέλουν Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, έχουν μάθει στη καρμπονάρα και στη πίτσα, αύριο θα πρέπει να τρώνε φασόλια και ρεβύθια. Θα αντέξουν ; Είστε τρελοί ;Αυτά που ξέρουν μόνο από καφετέρια και τάβλι και μπιτς μπαρ και μπουζούκια θα αντέξουν όχι μόνο την ανεργία ( που έφερε η ηλίθια πολιτική Βενιζέλου ), αλλά και τη στέρηση αγαθών ;
  Κάθε ψήφος που πάει σε άλλο κόμμα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, στην οριακή αυτή κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε νέα μικρασιατική ή κυπριακή τραγωδία.Ξεκάθαρα πράγματα προς όλους. Κι αν η ΝΔ δεν μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας,θα έχει πέσει σε 3 μήνες. Και τότε κι εγώ μαζί σας, θα πάω στα άκρα. Αλλά πρέπει να δώσουμε τη τελευταία ευκαιρία στη δημοκρατία να σώσει τη πατρίδα.Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΤΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ:

  ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΪΜΠΛΕ!!!!

  ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ;;;;

  ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Κανένας δεν μπορεί να πει τη Κυριακή ότι δεν ήξερε. Ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ με τουλάχιστον 5 μονάδες διαφορά, τότε η Ελλάδα τη Δευτέρα θα είναι στο γκρεμό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό.

  Ξέρουν ότι αν βγει πρώτη και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερή, λόγω της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου, τότε η χώρα θα βυθιστεί ξανά στην αστάθεια και στην ακυβερνησία.Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα σε όλους, και κυρίως στους αναποφάσιστους. Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που γινόταν σήμερα ( και ίσως αύριο ) στα σουπερμαρκετ και στα φαρμακεία και στα βενζινάδικα με τις ουρές πολιτών...Αφού, κύριοι, φοβάστε τον Τσίπρα και την ανευθυνότητά του, αντί να στήνετε στις ουρές, αποτρέψτε τη πρωτιά του στη κάλπη. Αν, παρ' ελπίδα, εκλέξετε πρώτο τον Σύριζα ή με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, μη σας δω να τρέχετε το βράδυ στα ΑΤΜ και το πρωί τηςΔευτέρας στις τράπεζες για να πάρετε τα λεφτά σας. Αν απέχετε, ρίξετε λευκό ή άκυρο, είστε άξιοι της μοίρας σας και παίρνετε και στο λαιμό σας και όλους τους άλλους !

  Όσοι θέλετε να ψηφίσετε Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο- Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρη, Τζήμερο- Μάνο, μην πείτε αύριο ότι δεν ξέρατε, ότι νομίζατε ότι οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες μπλοφάρουν... Εδώ δεν είναι χαρτιά, ούτε πόκερ. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσες φορές μας εγκατέλειψαν οι Σύμμαχοι μας, είχαμε εθνική τραγωδία.Ξέρουν εκείνοι να χρησιμοποιούν ακομα και "αριστερούς" για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι είναι "αντιστασιακοί". Μικρός ήμουν και χειροκροτούσαμε τον Ανδρέα, έξω από το Νάτο, έξω από την ΕΟΚ, εξω οι βάσεις και έβαλε την υπογραφή του μετά : σε όλα μέσα ! Και υπάρχουν άνθρωποι που ξεγελάστηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να πάνε στον χειρότερο Τσίπρα ! Ε, καλά να πάθουμε. Με το Παπανδρέου- Βενιζέλο χάσαμε το 1/3 των εισοδηματων μας. Τώρα με τον Τσίπρα, που δεν έχει χώρο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, πράγματι θα γίνουν Βουλγαρία, αλλά μέσα στο πρώτο μήνα!

  Θέλετε, κυριοι,να το ρισκάρετε ; Με γειά σας με χαρά σας. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Όταν πτώχευσε η Ελλάδα το 1893, 1897, 1932, οι περισσότεροι ζούσαν στα χωριά και είχαν τρόφιμα. Τώρα, αν γίνει πτώχευση, οι 9 στους 10 ζουν στα αστικά κέντρα, και ούτε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα δεν μπορούμε, ούτε κυνήγι να κάνουμε, ούτε να ψαρεύουμε στο Σαρωνικό. Αυτά τα παιδάκια που θέλουν Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, έχουν μάθει στη καρμπονάρα και στη πίτσα, αύριο θα πρέπει να τρώνε φασόλια και ρεβύθια. Θα αντέξουν ; Είστε τρελοί ;Αυτά που ξέρουν μόνο από καφετέρια και τάβλι και μπιτς μπαρ και μπουζούκια θα αντέξουν όχι μόνο την ανεργία ( που έφερε η ηλίθια πολιτική Βενιζέλου ), αλλά και τη στέρηση αγαθών ;
  Κάθε ψήφος που πάει σε άλλο κόμμα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, στην οριακή αυτή κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε νέα μικρασιατική ή κυπριακή τραγωδία.Ξεκάθαρα πράγματα προς όλους. Κι αν η ΝΔ δεν μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας,θα έχει πέσει σε 3 μήνες. Και τότε κι εγώ μαζί σας, θα πάω στα άκρα. Αλλά πρέπει να δώσουμε τη τελευταία ευκαιρία στη δημοκρατία να σώσει τη πατρίδα.Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. EIΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΗ ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ.Ο ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΑΤΑΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ.ΑΦΗΣΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΟΥ ΠΑΝΟΥΡΓΕ.30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΑΠ΄ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΠΟΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΜΗΔΕΝΙΚΟ[Ο]ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΕΣΚΑΣΕΣ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.ΑΝΤΕ ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ.ΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ.ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΥΑΛΑΚΙΑΣ ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΛΛΑ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΚΥΡΙΕ 1/13 Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ

  ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΚΩΝ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ.
  ΚΟΙΜΙΣΟΥ ΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Leygues πρότεινε να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση σαφής προειδοποίηση ότι τυχόν επιστροφή του Κωνσταντίνου Θα σήμανε παραδοχή της πολιτικής τον κατά τη διάρκεια τον πολέμου και ανασύσταση ενός καθεστώτος εχθρικού προς τους Συμμάχους. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η Ελλάδα να γνωρίζει ότι οι Σύμμαχοι δεν ήταν σε θέση να εμπιστευθούν σημαντικά στρατηγικά σημεία στη Μικρά Ασία σε μια μη φιλική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, επιστροφή τον Κωνσταντίνου θα σήμαινε αναθεώρηση, από τις Δυνάμεις, της Συνθήκης των Σεβρών. Το τελικό κείμενο, που υιοθετήθηκε από τη Συμμαχική Συνδιάσκεψη του Λονδίνου και επιδόθηκε στην κυβέρνηση Ράλλη, στις 20Νοεμβρίον/3Δεκεμβρίου, αποτελούσε, τυπικά, συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο απόψεις με ουσιαστική παραδοχή των γαλλικών θέσεων. Δεν έθετε θέμα αναθεωρήσεως της Συνθήκης, αλλά τόνιζε ότι οι δυνάμεις της Εηtente, θα θεωρούσαν την τυχόν επιστροφή τον Κωνσταντίνου στον ελληνικό θρόνο σαν μια μη φιλική ενέργεια που θα τους έδινε το δικαίωμα να επανεξετάσουν ολόκληρη την πολιτική τους στην Εγγύς Ανατολή χωρίς καμία δέσμευση• χωρίς δηλαδή να δεσμεύονται από τη Συνθήκη των Σεβρών. Η Ελλάδα θα έπαυε να θεωρείται σύμμαχος-εντολοδόχος της Εηtente στη Μικρά Ασία. Στις 21 Νοεμβρίου/4 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από το Δημοψήφισμα για την επιστροφή τον Κωνσταντίνου, οι πρεσβευτές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας εξουσιοδοτήθηκαν να γνωστοποιήσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι Σύμμαχοι θα διέκοπταν κάθε οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδα αν ξαναγύριζε ο εξόριστος μονάρχης.
  [Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος ΙΕ’, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1978, σελ. 150]

  Οι Ευρωπαίοι δεν μπλόφαραν, ακύρωσαν όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα και πήγαν διπλωματικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ και φτάσαμε στη Μικρασιατική καταστροφή. Η τότε ελληνική κυβέρνηση, διεθνώς απομονωμένη οικονομικά, προχωρά σε αναγκαστικό δάνειο όλων των Ελλήνων προς το Κράτος. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν τα μισά τους χρήματα στο Κράτος, με αντάλλαγμα ομόλογα του Δημοσίου!!!Λέτε το μέτρο αυτό να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο Τσίπρα ;


  3. Η «διχοτόμηση της δραχμής»
  Οι προσπάθειες τον Γούναρη για δανειοδότηση από το εξωτερικό αποτυγχάνουν. Οι Αγγλογάλλοι έχουν ακυρώσει όλες τις πιστώσεις από την εποχή της επανόδου του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα. Ο Γούναρης αναγκάζεται να ακολουθήσει αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης προχωρεί με νόμο στη σύναψη εσωτερικού αναγκαστικού δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου πεντα¬κοσίων εκατομμυρίων δραχμών (Μάρτιος 1922). Ο τρόπος εφαρμογής του αναγκαστικού δανείου ήταν πρωτότυπος: το χαρτονόμισμα που κυκλοφορούσε χάνει τη μισή του αξία. Οι πενήντα δραχμές, για παράδειγμα, που είχε στα χέρια τον ο πολίτης αποκτούν ονομαστική αξία είκοσι πέντε δραχμών. Οι άλλες είκοσι πέντε κατατίθενται στο δημόσιο ταμείο. ‘Έτσι, ο ελληνικός λαός, αιφνιδιαστικά, χάνει το μισό του νόμισμα.
  [Ιστορία Νεότερη και Σύγχρονη Γ΄ Λυκείου του ΟΕΔΒ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;16 Ιουν 2012 2:16:00 π.μ.
  ================================

  Αν θέλουμε να πούμε πώς θα θέλαμε να είναι οι επαναστάτες μαχητές μας, τα μέλη μας, οι άνθρωποί μας, πρέπει να πούμε δίχως κανενός είδους δισταγμό: να είναι σαν τον Τσε!

  Αν θέλουμε να περιγράψουμε πώς θα θέλαμε να είναι οι άνθρωποι των μελλοντικών γενιών, πρέπει να πούμε: να είναι σαν τον Τσε!

  Αν θέλαμε να πούμε πώς θα επιθυμούσαμε να διαπαιδαγωγηθούν τα παιδιά μας, πρέπει να πούμε δίχως δισταγμό...: να διαπαιδαγωγηθούν στο πνεύμα του Τσε!


  Αν θέλουμε ένα πρότυπο ανθρώπου, ένα πρότυπο ανθρώπου που δεν ανήκει σε αυτούς τους καιρούς, αλλά στο μέλλον, τότε, από τα βάθη της καρδιάς μου λέω ότι αυτό το πρότυπο δίχως κηλίδα στη συμπεριφορά του, στη στάση του, στη δράση του, αυτό το πρότυπο είναι ο Τσε!

  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΚΑΤΙΑΡΗ...
  ΣΑΜΑΡΑΛΟΥΜΠΙΝΙΑΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΕΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!!ΦΥΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ .. 16 Ιουν 2012 2:02:00 π.μ.

  Αν θέλουμε να πούμε πώς επιθυμούμε να είναι τα παιδιά μας, πρέπει να πούμε με όλη μας την καρδιά σαν φλογεροί επαναστάτες: θέλουμε να είναι σαν τον Τσε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ
  ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΕΣ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΠΕΝΘΟΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.ΑΥΤΕΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΣΚΑΤΟΓΕΡΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΑΓΜΑ... ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΟΥ...ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟΕΥΡΩ Η Η ΔΡΑΧΜΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΑΝ ΕΙΛΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΥΧΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΘΩΔΗ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ
  ΟΙ ΞΕΝΟΙ.ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Η ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ Η ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΦΕΙΔΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΑΜΥΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ.ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ.ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΣΤΗΝ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Μη δείτε αυτό το βίντεο. Απομακρύνετε τα μικρά παιδιά. Ακατάλληλο για ανηλίκους :

  http://www.youtube.com/watch?v=Kpt5npGSijw&feature=relmfu

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν μερικοί για την χώρα μου, μορφωμένοι άνθρωποι-παρά-μορφωμένοι θα έλεγα- όπως π.χ Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Φλωρίδης, Δημήτρης Καλουδιώτης ,Χάρης Σοφιανός, Δοξιάδης, Γιανναράς ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ; Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι ..ΤΟ ΔΙΆΒΑΣΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΚΑΙ ΈΦΡΙΞΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΌ ΣΑΣ!!!! ΑΥΤΆ ΣΤΈΛΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΆΝΙΑ;

  Θέλουν παγκοσμιοποίηση; Θέλουν ανταγωνιστικότητα; Θέλουν νέα παραγωγή κ.ο.κ σωστά τα θέλουν ΑΛΛΑ ο πλανήτης δεν έχει κατοικηθεί ακόμα μια ανώτερη κάστα διανοούμενων σε 30-40 χρόνια ίσως παρουσιαστή ο νεο-ανθρωπισμός που κάνουν ότι θέλουν μέσων νέας τεχνολογίας με μικρο τσιπ κ.τ.λ..

  Ο άνθρωπος όμως δεν θα υπάρχει!!!

  Τολμάνε αυτοί οι διανοούμενοι να δυσφημίζουν την χώρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

  Μου έφερνε παράδειγμα ο κ. Δοξιάδης τον αγρότη της Μουρθιας με 1000 καντόνια γης πριν δυο χρόνια ..ΣΗΜΕΡΑ που πήγαν τα καντόνια και ο Αγρότης της Μουρθιας κ. Δοξιάδη μου;... Αυτά λέγατε και στο Γ. Παπανδρέου και διαλύσατε την χώρα και τώρα επενδύετε στον Σαμαρά;


  Εγώ θα το ανατρέψω ένα μέρος την την θεωρία σας

  Η ηθική όμως και η εντιμότητα δεν περισσεύουν ούτε στις οργανωμένες μεγαλες επιχηρήσεις του δυτικού κόσμου.

  Θα ήθελα να καταθέσω δύο προσωπικές εμπειρίες από τις παραδόσεις σε γερμανικό πανεπιστήμιο.

  1.Ο καθηγητής συζητά με τους φοιτητές περί του υψηλού κόστους παραγωγής λόγω των αυστηρών περιβαλλοντικών περιορισμών που ισχύουν στην Γερμανία και ρωτά το ακροατήριο για θεραπεία.

  Αφού πρότειναν οι φοιτητές διάφορους τρόπους ο ίδιος ο καθηγητής μας αποσβολώνει όλους:

  -αυτά που προτεινεται κυρίες και κύριοι δεν μας βοηθουν πολύ.Η λύση έιναι να μεταφέρουμε την παραγωγή σε χώρες χωρίς περιβαλλοντικούς περιορισμούς όπως π.χ. οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Ν.Α. Ασίας!!!! ΡΕ ΔΙΑΝΟΟΎΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΕΣΑΤΕ ΑΚΌΜΑ ΞΕΡΟΊ;

  2.Περι ισολογισμών εταιρειών ο λόγος , και ο καθηγητής ρωτά το ακροατήριο τι μπορεί να σημαίνει ο όρος “ειδικά κόστη”.

  Αφού δόθηκαν κάποιες απαντήσεις , κάποιος από το ακροατήριο προτείνει:

  -Δωροδοκία..

  ο καθηγητής έντρομος απαντά:

  -όχι κυρίες και κυριοι αυτό είναι μια αραβική λέξη. Η γερμανική για αυτό είναι “Δωρεά”!!! ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΕΛΕΊΩΣΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΊΑ ΣΑΣ!!!

  Ψυχρή λογική και κυνισμός.

  Η πράξη δείχνει πως και αυτοί -σε διαφορετική βέβαια, πολύ μεγαλύτερη απο εμάς κλίμακα- βρίσκονται “πέραν του καλού και του κακού”.

  Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή και σ’ αυτό το παγκόσμιο περιβάλλον πρέπει να επιβιώσουμε.

  Η ιστορία δείχνει πως και μπορούμε να αοργανωθούμε σωστά και να μεγαλουργήσουμε.

  Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε από πού ερχόμαστε και να στοχοποιήσουμε το πού θέλουμε να πάμε.

  {Θα πρωτινά να διαλυθεί η Ελλαδα και να γίνουν πόλης κράτη} Η όπου φτάνει το χέρι σου να κρεμάς το καλάθι σου..Δεν διαφωνώ σε όλα αλλά η χώρα πρέπει να ΓΊΝΕΙ χώρα από της πόλης της και χωρίς εξωτερικό ανταγωνισμό ,δεν φτιάχνετε αλλιώς η χώρα.. Έξω από τον όποιο ανταγωνισμό για 20-30 χρόνια και ΈΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ.. = ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ ,ΊΣΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΉ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΉ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..

  “Λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ.
  Μα ωστόσο λάμπει!”

  Μπούτζουκας Τηλέμαχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. AYTOI EINAI ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ,ΜΑΣΩΣΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ.ΟΤΑΝ Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. τι θελουν οι φραγκατοι και τα κομματα τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΜΑΝΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..

  1.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
  "Starving the beast" is a fiscal-political strategy of American conservatives to cut taxes in order to deprive the government of revenue in a deliberate effort to create a fiscal budget crisis that is intended to force the federal government to reduce spending

  https://en.wikipedia.org/wiki/Starve_the_beast

  2.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ
  οταν δεν εχεις δανεια και δεν εχεις ζητηση,θα κλεισεις και θα πουλησεις
  3.ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ
  οποιος εχει φραγκα η πιστωση,αγοραζει κοψοχρονια απο τους φαλιρισμενους
  4.ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ
  θα πληρωνεις για ολα.
  αν δεν εχεις,δεν θα πας σχολειο και δεν θα δεις γιατρο.

  αυτα τα εφερε ο μαλακας λαος με την ψηφο του..
  η μαλακια πληρωνεται τωρα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Kim kardashian sex tape full, a great number of of all after a rank along with computer file to birthday celebration business leaders. All the a . m . any time I acquired a ferry against my area in Kim kardashian sex tape free to my boarding school in a person's central of downtown I believed excited to be also there. Kim kardashian porn as to why we are actually a bit more impressed any time a client shoots a activity acquiring 3 pointer. Kim kardashian sex tape part 2, a aid a awesome aim about a person's aspect a americans are going to be blocked by a anxiety of consequence. [url=http://www.kimkardashianrayjvideo.com]watch kim kardashian sex tape[/url] Kim kardashian sex tape pics, it is against a bad celebrities also a new backdrop is so applied. Kim kardashian sex tape full a person will adult males, I absolutely love a spunk. Active democrat Kim kardashian sex tape full video fucks bit babies. [url=http://feinz.altervista.org/groups/free-kim-kardashian-sex-tape-i-came-to-exactly-a-new-antipode-conclusion]kim kardashian sex tape part 2[/url] Watch kim kardashian sex tape all of a cornea glare along with a arrived 1 thing astounding. Kim kardashian sex tape mobile already been and also cold New along with a new add checked out canned. [url=http://www.ktaluforum.com/member.php?action=profile&uid=2936]http://www.kimkardashianrayjvideo.com[/url] kim kardashian sex tape video [url=http://kinematograf.vsfwpoggg.xsqcafnt.begvyfr.forum.mythem.es/]kim kardashian sex tape stream[/url] A little too bad, he already been going to achieve Kim kardashian porn additionally 12.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση