GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Συμφωνία ΔΕΗ-τραπεζών για αναχρηματοδότηση των δανείων της...

Σε συμφωνία με τρεις ελληνικές τράπεζες κατέληξε η ΔΕΗ για την αναχρηματοδότηση δανείων της, ύψους 525 εκατ. ευρώ, όπως μεταδίδει...




Σε συμφωνία με τρεις ελληνικές τράπεζες κατέληξε η ΔΕΗ για την αναχρηματοδότηση δανείων της, ύψους 525 εκατ. ευρώ, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των συνομιλιών.

Τα δάνεια έληγαν στα τέλη του μήνα και σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, το μεσοσταθμικό επιτόκιο ήταν γύρω στο 9%, προσαυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με την αρχική τους σύναψη.
Οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν ποια είναι η διάρκεια των νέων δανείων και με ποιες τράπεζες συνήφθησαν.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Reuters στις αρχές Ιουνίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, είχε δηλώσει πως περίπου 300 εκατ. ευρώ από το εν λόγω χρέος οφείλετο στην Alpha Bank και τα υπόλοιπα στην Πειραιώς.
Η ΔΕΗ έχει άλλα 500 εκατ. ευρώ σε χρέη περίπου για να αναχρηματοδοτήσει έως τα τέλη του έτους. Νωρίτερα τον Ιούνιο η εταιρεία εξασφάλισε δάνειο 110 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διευκρινίζοντας ότι δεν προορίζεται για την αναχρηματοδότηση χρέους, αλλά για τις τρέχουσες δραστηριότητες της εταιρείας.

2 σχόλια

  1. Ο Φωτοπουλος τι εγινε βρε παιδια στο τελος τον βλεπω στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΦΑΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ.ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.
    ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ
    ΔΙΣ Η ΔΕΗ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΔΑΝΕΙΑ .ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ
    ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση