GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το Stern...

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το περιοδικό Stern σχετικά με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τις υπόγειες συμφωνίες Σημίτη – Σρέντε...

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το περιοδικό Stern σχετικά με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τις υπόγειες συμφωνίες Σημίτη – Σρέντερ.Στην τελευταία έκδοσή του το γερμανικό περιοδικό Stern αποκαλύπτει τα κρυφά παρασκήνια της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ. Bλέπετε τα χρόνια περάσανε και τώρα δε μας πειράζει να τα μάθετε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα έγγραφα που φέρνει στο φως, το 2000 η Γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πολύ καλά οτι η Ελλάδα δεν πληρούσε τους όρους ένταξης (σ.σ. τους είχε προσεγγίσει το 1998, αλλά μετά τους έχασε). Η Γερμανική Κυβέρνηση διέθετε σειρά αρνητικών εισηγήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, με προειδοποιήσεις για το μεγάλο αναλογικά εμπορικό έλλειμμα, τη μεγάλη εξάρτηση από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Σημείωναν δε ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη για το «σοκ της εισόδου στην Ευρωζώνη». Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη παραποιούσε όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία (σε αγαστή συνεργασία με την Goldman Sachs).
Παρ’ όλα αυτά ο τότε Καγκελάριος Σρέντερ και η κυβέρνησή του αγνόησαν όλες τις προειδοποιήσεις και επιπλέον, καθησύχαζαν τους πάντες, λέγοντας οτι η Ελλάδα πληροί τους όρους ένταξης.  Το ερώτημα φυσικά είναι γιατί ο Σρέντερ έκανε τα στραβά μάτια και τελικά επιτάχυνε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ; Την απάντηση δίνει το περιοδικό Stern.
Σημίτης και Σρέντερ είχαν κάνει μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι: Ο Σρέντερ θα έκανε τα στραβά μάτια και θα έβαζε τελικά την Ελλάδα στο ευρώ και σε αντάλλαγμα ο Σημίτης υποσχέθηκε οτι η Ελλάδα θα παραιτούνταν από οποιοδήποτε δικαίωμα άσκησης βέτο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που άλλωστε επιθυμούσε διακαώς η Γερμανική κυβέρνηση.
defencenet.gr
Σχόλιο RYaN: Εφόσον, λοιπόν, τα τελευταία 3 χρόνια η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. φαίνεται να έχει καθηλωθεί, αν όχι ανατραπεί, θα μπορούσε να καταλάβει κανείς ότι και το άλλο μέρος της συμφωνίας βρίσκεται κι αυτό υπό αίρεση, ή τουλάχιστον υπό εξέταση…
papaioannou.wordpress.com

5 σχόλια

  1. Καλά τα ... τυπικά. Ας δούμε και κάποια πιο ουσιώδη:

    1. Για το ευρώ δεν ήταν ουσιωδώς ικανή η Ελλάδα. Για την ΕΟΚ;;;; Ήταν;;;

    2. Τα οφέλη ή οι ζημίες από τη συμμετοχή στην ΟΝΕ ζυγίζονται από την ... προφορική συμφωνία Σημίτη και Σρέντερ να μας βάλουν στο ευρώ (από όπου τους κάνουμε ζημιά και ΔΕΝ μπορούν να μας βγάλουν) και εμείς να .... υποσχεθούμε ότι δεν θα βάλουμε το βέτο που ... έτσι κι αλλιώς θα έβαζαν άλλοι εναντίον της Τουρκίας;;; ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΥΠΟΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΣΗΜΙΤΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.

    3. Καλές οι κατηγορίες για τη με το στανιό είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ. Τι υπονοούν; Ότι δεν έπρεπε να μπούμε; Ποιος το είπε, πότε και με ποια επιχειρήματα;

    4. Μήπως όταν έμπαινε η Ελλάδα στο ευρώ ήταν κρυφή η πολιτική διευκόλυνση;;;; Για χατίρι μας όμως την έκαναν όπως φαίνεται και όχι γιατί τους δώσαμε προδοτικά τη χώρα μας, όπως λένε οι προδοσιολόγοι συνωμοσιολόγοι.

    5. Και το κυρίαρχο όλων: άντε ήταν χαριστική η είσοδος στην ΟΝΕ. Μήπως ήταν με το σπαθί μας ή χαριστικές κι αυτές οι μεταβιβάσεις πόρων με τα ΚΠΣ και τις αγροτικές επιδοτήσεις από την Ευρώπη; ΓΙα απαντήστε. Αν τεθεί τέτοιο ερώτημα και βγει ετυμηγορία ότι ήταν χαριστικά κι αυτά λόγω εύνοιας της Ευρώπης ή λόγω καλής διαπραγμάτευσης και τα θέλουν πίσω, τι θα πουν οι όψιμοι αντιευρωπαϊστές που βωμολοχούν με κάθε τρόπο εναντίον κάθε πολιτικής οντότητας που στραβή ή κακή, έκανε και πέντε δέκα θεαματικά καλά πράγματα που έκαναν τη σκατοελλάδα με τους σκατοέλληνες στοιχειωδώς κομμάτι μιας πολιτισμένης ομάδας κοινωνιών μπας και ξυπνήσει και επωφεληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι ευρωλαγνοι λενε ψεμματα ως συνηθως..
    το ευρω ηταν καταστροφη για την ελλαδα..
    το ελεγαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ πριν το 2000,εκτος απο αυτους που βγαινουν στην τηλεοραση η απασχολουνται σε τραπεζες και βρυξελλες..
    η ελλαδα της δραχμης ηταν μια χωρα που λειτουργουσε,με προβληματα οπως ολες,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΠΟΤΕ οπως τωρα,να χρωσταει δυο φορες το ΑΕΠ γιατι καποιοι κομπλεξικοι ευρωμαλακες θελανε το ευρω και τους ολυμπιακους..
    και δεν χρεωκοπησε γιατι με τη δραχμη ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ τετοια απιστευτα ποσα..
    οταν απο το αυτοκινητο βγαλεις το φρενο,το θανατηφορο τροχαιο ειναι βεβαιο..

    οι ευρωλαγνοι μας υποτιμουν τοσο πολυ που νομιζουν οτι δεν θυμωμαστε πως ηταν η ελλαδα πριν το 2000..
    με δυο λογια,ηταν καλυτερη..

    ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος Σημίτης και Σρέντερ μωρέ;

    Ο Σρέντερ ειναι ενας καραγκιοζης τυπου Παπανδρεου, αυτός και τον πατέρα του πουλησε.

    Η αποφαση για την εισοδο της Ελλάδος στην ΕΕ παρθηκε στις ΗΠΑ, ηταν αναγκαια προυποθεση για την πτωση των κομμουνιστικων καθεστωτων της Βαλκανικης αλλα και την συντηρηση των μετακομμουνιστικων καθεστωτων με το δανεικο χρημα προς την Ελλαδα που μετατραπηκε σε μαυρο χρημα προς τα μαφιοζικα καθεστωτα των πρωην κομμουνιστων της Βουλγαριας Ρουμανιας Ουγγαριας και τσεχίας.

    Αρπαξαν την ευκαιρια η αμερικανοι να κανουν "επενδυσεις" στα Βαλκανια, γεμισε ο τοπος Μακ ντοναλτς Τεσκο και αλλες σοβαρες επενδυσεις.

    Ομως ετσι εδραίωσαν τη θεση τους οι βασεις και οι πολιτικες για να εχουν απο κοντα τη Ρωσσία, αποσταθεροποιησαν την Ουκρανια και ουσιαστικα οδηγησαν στην φτωχοποιηση και μαρασμο χιλιαδες επιχειρησεις και εργαζομενους που τουλαχιστον εστω και μεσα στον κομμουνιστικο προστατευτισμο ειχαν μια στοιχειωση αυτονομια και εργασία.

    Σημερα ολοι κατηγορουν τη Μέρκελ αλλα υποκρητικα αρνουνται τον δικο τους παρασκηνιακο ρολο στην διαμορφωση της σημερινης οικονομικης αδιεξοδης καταστασης.

    Εγγλεζοι κι Αμερικανοι μαζί με τα αφεντικα τους τους διεθνεις απατεωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4. Μήπως όταν έμπαινε η Ελλάδα στο ευρώ ήταν κρυφή η πολιτική διευκόλυνση;;;; Για χατίρι μας όμως την έκαναν όπως φαίνεται και όχι γιατί τους δώσαμε προδοτικά τη χώρα μας, όπως λένε οι προδοσιολόγοι συνωμοσιολόγοι.

    εδω κανεις λαθος 10.56..
    αυτο ακριβως ειναι και ηταν το σχεδιο..
    η παραδοση της χωρας και η de facto καταργηση της δημοκρατιας..
    πολιτικη ενοποιηση το λενε..
    σκεψου τι βαρος θα εχει η ψηφος του ελληνα μεσα σε 300 εκατομμυρια ευρωπαιων..
    οταν ολες οι βασικες αποφασεις παιρνονται στις βρυξελλες..
    οταν οι τραπεζες ζουν η πεθαινουν με αποφασεις 10 ανθρωπων στις βρυξελλες..

    αργησε λιγο να ξυπνησει ο λαος και να ζητησει δημοψηφισματα,γιατι ναρκωθηκε απο την καταναλωση..
    αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα,there is no free lunch,και τωρα που ειναι αργα πια ο μαλακας λαος σκυβει το κεφαλι και ξαναψηφιζει τους νουδουπασοκους που τον κατεστρεψαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΗΜΙΤΗΣ

    ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση