GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To νεκρό χιούμορ των πολιτικών...

Του Κώστα Γιαννακίδη O Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος «έχει ξεφύγει». Eκείνος του απάντησε με ένα «τράτζικ» και αυτό, ...


Του Κώστα Γιαννακίδη

O Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος «έχει ξεφύγει». Eκείνος του απάντησε με ένα «τράτζικ» και αυτό, εκτός από είδηση, υποτίθεται ότι στοιχειοθετεί και χιούμορ. Κατά μία εκδοχή είναι χιούμορ, αρκεί να είσαι σε σχολική τάξη ή σε κομμωτήριο. Αν είσαι στο επίκεντρο του δημοσίου λόγου, εκτίθεσαι και εσύ και ο λόγος.
Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας δείχνει να έχει χιούμορ και μάλιστα ωραίο, τολμηρό και με την απαραίτητη επίστρωση μαύρου βερνικιού. Το βλέπεις να βγάζει λίγο το κεφάλι από τις γωνίες του λόγου και από τις γκριμάτσες του, ακόμα και όταν παρεμβαίνει η έπαρση. Ο Βενιζέλος έχει την πλεονάζουσα επάρκεια να κατασκευάσει χιούμορ έστω και αν ο ίδιος δεν το αισθάνεται. Μέχρι εκεί. Είναι μάταιο να τους πιάσεις έναν προς έναν. Μπορείτε, ας πούμε, να φανταστείτε με τι διασκεδάζει ή πώς κάνει χιούμορ ο Σαμαράς; Εγώ δεν μπορώ. Αισθάνομαι ότι ο Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που θα κάνει τον stand up comedian να βάλει τα κλάματα. Ο Καρατζαφέρης πρέπει να είχε χιούμορ αλλά το παραμέλησε, το άφησε να βάλει κιλά.  Ο Κουβέλης δεν θα ρίσκαρε τη μελαγχολία που συνπάγεται κύρος και η Ντόρα, ακόμα και αν έχει, δεν είναι πια σε θέση να κάνει χιούμορ. Η Παπαρήγα ίσως το διαθέτει, αλλά χρειάζεται πολιτική απόφαση για να το εκδηλώσει.
Το χιούμορ δεν είναι προαπαιτούμενο στην ελληνική πολιτική-κάθε άλλο. Ο πολιτικός άνδρας οφείλει να επιδεικνύει σοβαρότητα, βλοσυρότητα, ενίοτε και θυμό. Δείτε τους τώρα στην προεκλογική εκστρατεία. Εσείς έχετε το πρόβλημα, εκείνοι δείχνουν θυμωμένοι. Βέβαια αν καταλάβεις τι ακριβώς βλέπεις, δεν αποκλείεται να το διασκεδάσεις. Μόνο που τότε το κωμικό γεννάται μέσα από το γελοίο. Για κάποιον άγνωστο λόγο οι Έλληνες πολιτικοί δεν κάνουν χιούμορ. 'Ισως επειδή στην Ελλάδα άνθρωποι με χιούμορ δεν μπαίνουν στην πολιτική. Ίσως πάλι η πολιτική να σκοτώνει το χιούμορ. Θα μου πείτε ότι στο χιούμορ των πολιτικών αντανακλάται η συλλογική μας αίσθηση και αισθητική. Δεν θα διαφωνήσω. Εδώ προτιμούμε να σπάμε πλάκα από το να κάνουμε χιούμορ. Για τον πολιτικό Τύπο της χώρας ο Γιώργος Σουφλιάς είχε ευφυές χιούμορ επειδή υπενθύμιζε ότι είναι βαρήκοος βάζοντας το χέρι στο αυτί. Στην ίδια σφαίρα κατετάγησαν οι χοντράδες και η αγαρμποσύνη άλλων πολιτικών που, απλώς, υπέπεπταν σε ακούσια αυτογελοιοποίηση.  Και εν τέλει πώς να ανθίσει στην πολιτική σκηνή κάτι που ποτίζεται με αυτοσαρκασμό; Έτσι, λοιπόν, τα συνθήματα είναι άγονα, ο λόγος ξύλινος και τα πρόσωπα χαμογελούν σεμνά και μόνο στο χαρτί. Το γέλιο λείπει, προφανώς επειδή ανησυχούν μην είναι εκείνο που θα τους θάψει.

1 σχόλιο

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΕΝΑ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.ΗΔΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΔΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ.ΣΚΟΠΙΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΙΣΟΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ.ΔΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΛΗΜΜΑ.ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ.ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΗΔΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ.

    ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    12 Ιουν 2012 5:02:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση