GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανική κωμοπόλη απαιτεί από το Βερολίνο 1 τρισ. ευρώ για χρωστούμενα από το... 1562!

Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση απαιτεί ο δήμαρχος της κωμόπολης Μιτενβάλντε από τις αρχές του Βερολίνου! Σύμφωνα με το δήμαρχο τ...

Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ ως αποζημίωση απαιτεί ο δήμαρχος της κωμόπολης Μιτενβάλντε από τις αρχές του Βερολίνου! Σύμφωνα με το δήμαρχο του Μιτενβάλντε Ούβε Πφάιφερ ακριβώς αυτό το ποσό, συνυπολογιζομένων των τόκων, χρωστά η σημερινή πρωτεύουσα της Γερμανίας στην πόλη του για δάνειο που είχε λάβει προ... 450ετίας(!)
Συγκεκριμένα, το σωτήριον έτος 1562 οι αρχές της πόλης Μπερλίν – Κιολν (Βερολίνο) ζήτησαν από το Μιτενβάλντε 400... γκίλντερ για να καταβάλουν τους φόρους στον άρχοντα του Βραδεμβούργου. Ωστόσο, το Βερολίνο δεν επέστρεψε τελικά στις αρχές της Μιτενβάλντε ούτε ένα... γκίλντερ όπως υποχρεούνταν.
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος της κωμόπολης δήλωσε ότι αν το Βερολίνο εξυπηρετήσει το χρέος του, τότε το Μιτενβάλντε θα γινόταν η πλουσιότερη πόλη του πλανήτη. Σημειώνεται ότι το Μιτενβάλντε δεν απέχει ούτε... μισή ώρα από τη γερμανική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση