GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάει για περικοπές 100.000 δημοσίων υπαλλήλων ο Μόντι...

Συνολικές περικοπές εκατό χιλιάδων θέσεων εργασίας στο ιταλικό Δημόσιο έως το 2014 φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, σύμφων...

Συνολικές περικοπές εκατό χιλιάδων θέσεων εργασίας στο ιταλικό Δημόσιο έως το 2014 φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.
Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει ότι «φέτος ο συνολικός αριθμός των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων -περίπου 3,5 εκατομμύρια- -πρόκειται να μειωθεί κατά σχεδόν δέκα χιλιάδες, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα ακολουθήσουν άλλες 90 χιλιάδες εργαζόμενοι».
Παράλληλα, τα ειδικά κουπόνια που δίδονται κατά παράδοση για να καλύπτονται τα έξοδα του γεύματος των υπαλλήλων θα περιοριστούν όπως φαίνεται στα επτά ευρώ, ενώ δεν τίθεται θέμα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, κατάργησης ή περικοπής του 13ου μισθού.
Η μείωση των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα αναμένεται να επιτευχθεί με το πάγωμα των προσλήψεων και με σειρά συνταξιοδοτήσεων που θα συνοδευτούν από ειδικά μέτρα στήριξης.
Ένα από τα μέτρα αυτά, μετά την αποχώρηση των ενδιαφερομένων από την δουλειά, αναμένεται ότι θα είναι η καταβολή του 80% του μισθού για δυο χρόνια, μέχρι την κανονική χορήγηση της σύνταξης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σύνολο του ιταλικού Τύπου, πρόκειται να περικοπεί το 20% των ανώτερων υπαλλήλων και των διευθυντικών στελεχών του δημόσιου τομέα.
Μελετάται, επίσης, η μείωση κατά 50% των αυτοκινήτων που διατίθενται προς χρήση των στελεχών διαφόρων κρατικών εταιριών, ενώ σε ότι αφορά οργανισμούς που δεν έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, είναι πολύ πιθανό να περιορισθεί στα τρία, ο αριθμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους εργαζόμενους που απασχολούνται μόνο στα υπουργεία, όπως διαρρέει από το υπουργείο Οικονομικών ο συνολικός στόχος που έχει τεθεί (χωρίς όμως σαφές χρονοδιάγραμμα) είναι η μείωση του αριθμού τους κατά περίπου 180.000 άτομα, που αντιστοιχεί σε συνολικό ποσοστό της τάξης του 10%.

8 σχόλια

  1. Ο ΓΑΜΟΣ, Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ KAI H GOLDMAN SACHS

    aagorastos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ!
    ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΣΑΔΕΣ
    ΝΑ ΤΡΩΝΕ , ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΝΕ
    ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαα...άμα σε ακόυσει ο £ύριζα
    με την 13η συνιστώσα Λαμογιών χρυσοπληρωμένων του Δημοσίου ΠΑ$$ΟΚ

    δεν σε ξεπλένει ούτε ο Τίβερης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ίδιο έπρεπε να έχει γίνει και στη χώρα μας χρόνια τώρα. Να μείνουν όσοι ΔΥ χρειάζονται πραγματικά και οι άλλοι να πάνε σπίτια τους . Να ισχύσει στο Δημόσιο , ότι ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καθε φορα που ερχεται η τροικα
    βγαινουν οι γνωστες κομπλεξικες κατσαριδες απο τα ντουλαπια και περιφερονται στα μπλογκς..

    Από το 2009 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά περίπου 100.000 (96.557), σύμφωνα με έκθεση της "τρόικας".. όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γαλλική Le Monde..

    οταν αναγκαστειτε να πουλησετε το σπιτι σας για να πληρωσετε ιδιωτικα σχολεια και νοσοκομεια θα καταλαβετε..

    http://www.bankingnews.gr/%CE%A0%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82/item/50094-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-100-%CF%87-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στον παραδεισο οδηγει η σκοπιμη καταστροφη του δημοσιου απο το συστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ..

    στη φυλακη για τροχαια παραβαση 179 δολλαριων..
    οι ιδιωτικες εισπρακτικες εταιρειες
    την εβαλαν φυλακη,και την χρεωναν για καθε μερα που ηταν στην φυλακη μεχρι να πληρωσει..
    χρεος μεχρι τωρα 3170 δολλαρια,και 40 μερες φυλακη..


    Unable to pay, she was handed over to a private probation company and jailed — charged an additional fee for each day behind bars.
    For that driving offense, Ms. Ray has been locked up three times for a total of 40 days and owes $3,170, much of it to the probation company.
    Her story is about the mushrooming of fines and fees levied by money-starved towns across the country and the for-profit businesses that administer the system. The result is that growing numbers of poor people, like Ms. Ray, are ending up jailed and in debt for minor infractions.

    https://www.nytimes.com/2012/07/03/us/probation-fees-multiply-as-companies-profit.html?_r=1&hp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στον παραδεισο οδηγει η σκοπιμη καταστροφη του δημοσιου απο το συστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ..

    Το σκάνδαλο της Barclay's

    Η ηγεσία της βρετανικής Τράπεζας, συνεπικουρούμενη από άλλα ισχυρά και αξιόπιστα πιστωτικά ιδρύματα, χειραγωγούσε από το 2007 το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς του Λονδίνου, Libor, που είναι επιτόκιο αναφοράς για άπειρες πράξεις και συναλλαγές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

    Εκτιμάται ότι από τις επιλογές των στελεχών της βρετανικής Τράπεζας επηρεάσθηκε ασύλληπτος αριθμός συναλλαγών παγκοσμίως, που κατά μία εκδοχή προσεγγίζουν το ιλιγγιώδες ύψος των 350 τρισ. δολαρίων.

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=465134

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στον παραδεισο οδηγει η σκοπιμη καταστροφη του δημοσιου απο το συστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ..

    τρια δις δολλαρια σε προστιμα για απατες συμφωνησε να πληρωσει φαρμακευτικη εταιρεια(για να αποφυγει τα χειροτερα)..

    δεν διωκεται κανενα στελεχος ομως..
    ακομα και τοσο μεγαλα προστιμα δεν αρκουν για να αλλαξουν συμπεριφορα οι εταιρειες(ειναι πολλα τα λεφτα..)
    μονο η διωξη στελεχων φερνει αποτελεσμα..

    και ποιες ηταν οι απατες?
    πληρωναν τους γιατρους για να συνταγογραφουν τα φαρμακα της εταιρειας..
    πληρωναν τους γιατρους και τα ιατρικα περιοδικα για να γραφουν ψευτικες μελετες..
    πουλουσαν ψυχοφαρμακα σε παιδια..
    επαιρναν αδεια για ψυχοφαρμακο και το πουλαγαν για αδυνατισμα και πουτσοσηκωμα..

    Prosecutors said the company had tried to win over doctors by paying for trips to Jamaica and Bermuda, as well as spa treatments and hunting excursions. In the case of Paxil, prosecutors claim GlaxoSmithKline employed several tactics aimed at promoting the use of the drug in children, including helping to publish a medical journal article that misreported data from a clinical trial.
    A warning was later added to the drug that Paxil, like other antidepressants, might increase the risk of suicidal thoughts in teenagers
    Prosecutors said the company had marketed Wellbutrin for conditions like weight loss and sexual dysfunction when it was approved only to treat major depressive disorder.

    https://www.nytimes.com/2012/07/03/business/glaxosmithkline-agrees-to-pay-3-billion-in-fraud-settlement.html?hp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση